Ukraina iku salah siji saka ing negoro-negoro paling gedhé ing Eropah.

info singkat

Capital : Kyiv

basa resmi : Ukrainian

basa liyane : Russian

pedunung : 42,500,000

Currency : Ukrainian Hryvnia (UAH)

Zona wektu : UTC +2

Drives ing : Kanan

kode nelpon : +380

Universities in Ukraina

artikel migunani bab Ukraina saka EducationBro Magazine


Official Ukrainian Diakoni Center kanggo mahasiswa manca
universities paling apik kanggo sinau kedhokteran ing Ukraina.
Biaya urip ing Ukraina kanggo siswa manca.
sistem pendidikan ing Ukraina
Top 7 universities technical ing Ukraina
Apa sinau ing Ukraina?
Official Ukrainian Diakoni Center kanggo mahasiswa manca

 

 

Ringkesan


Ukraina iku presiden a / republik parlementer karo panguwasa dibagi antarane Presiden (Kepala daya eksekutif), Verkhovna Rada (daya legislative, Parlemen) lan sistem pengadilan. Angger-anggering Toret utama Konstitusi diadopsi ing 1997 Borders karo Rusia, Belarus, Poland, Slovakia, Romania, Moldova.
Ibukotanipun Kyiv (Kiev).
Bagean wilayah sing 24 wilayah.
Ukraina iku sawijining negara ing Eropah Wétan. Ukraina wewatesan karo Rusia ing sisih wétan lan North-East, Belarus menyang North-West, Poland,Slowakia lan Hongaria ing West, Romania lan Moldova menyang South-West, lan Segara Ireng andSea Azov menyang South lan Kidul, mungguh. Wis area 603,628 km², nggawe negara paling gedhé ing tanggung Eropah.

Wikivoyage


ing 1999-2001, Ukraina dadi anggota non-permanen Dewan Keamanan PBB. historis, Soviet Ukraina gabungan PBB ing 1945 minangka salah siji saka anggota-anggota asliné nduwé rembugan Western karo Uni Soviet, kang takon kanggo kursi kanggo kabeh 15 saka republik Uni sawijining. Ukraina wis terus-terusan didhukung tentrem, dipunrembag pamukiman kanggo musuhan. Iku wis melu ing wuwus quadripartite ing konflik ing Moldova lan dipun resolusi tentrem kanggo konflik ing negara post-Soviet Georgia. Ukraina uga wis maringi kontribusi substansial operasi PBB wiwit 1992.
Saiki Ukraina wis hubungan ala karo Federasi Rusia.

Climate


Ukraina wis iklim kontinental biasane sedheng. Udan disebarake disproportionately; iku paling dhuwur ing sisih kulon lan lor lan paling ing sisih wétan lan kidul-wétan. Western Ukraina ditampa watara 1,200 millimeters (47.2 inci) presipitasi tahunan, nalika Crimea ditampa watara 400 millimeters (15.7 inci). Winters beda-beda saka kelangan bebarengan Segara Ireng kanggo kadhemen daratan luwih. Rata suhu taunan ing Ukraina beda-beda gumantung antarane +5..+7 C ing sisih lor lan +11..+13 C ing sisih kidul.

Pariwisata


Ukraina mapan papan ka-8 ing Eropa miturut cacahing wisatawan ngunjungi, miturut ranking Organisation Tourism World. Ukraina iku panggonan ing prapatan antarane Eropah Tengah lan Wétan, antarane lor lan kidul. Wis pagunungan - Pagunungan Carpathian cocok kanggo ski, hiking, fishing lan mburu. Pesisir Segara Ireng minangka panggonan panas populer kanggo vacationers. Ukraina wis anggur ngendi padha gawé anggur native, reruntuhan kedaton kuna, taman sajarah, Orthodox lan Katulik gréja uga sawetara masjid lan papan-papan pangibadah. Kiev, ibu kutha negara kang wis akeh struktur unik kayata Cathedral Sophia Saint lan boulevards amba. Ana kutha liyane kondhang kanggo turis kayata kutha pelabuhan Odessa lan kutha lawas saka Lviv ing sisih kulon. Crimea ing, a sethitik "bawana" saka dhewe, minangka panggonan vacation populer kanggo turis kanggo nglangi utawa srengenge penyamakan ing Segara Ireng karo iklim anget sawijining, nggronjal gunung, endhèk lan reruntuhan kuna. Kutha ana kalebu: Langkawi lan Yalta - lokasi tentrem konferensi ing pungkasan Perang Donya II. Pengunjung uga bisa njupuk cruise Tours by kapal ing Dnieper Kali saka Kiev kanggo pesisir Segara Ireng. Masakan Ukrainian nduwèni sajarah sing dawa lan nawakake macem-macem ne abang lan putih asli. Kaajaiban Ukraina punika pitu monumen sajarah lan budaya saka Ukraina; Camping padha milih dening masyarakat umum liwat voting basis internet.

Ukraina gallery photo


Language


Miturut konstitusi, basa negara Ukraina Ukrainian. Russian wis digunakake, utamané ing Eastern lan Kidul Ukraina. Ukrainian utamané digunakaké ing Kulon lan tengah Ukraine. Ing Western Ukraina, Ukrainian uga basa dominan ing kutha-kutha (kayata Lviv). Ing tengah Ukraine, Ukrainian lan Rusia sing loro merata digunakake ing kutha-kutha, karo Rusia kang luwih umum ing Kiev, nalika Ukraina inggih punika basa dominan ing masyarakat padesan. Ing wétan lan kidul Ukraina, Russian utamané dipigunakaké ing kutha-kutha, lan Ukrainia digunakake ing deso wilayah. rincian iki kasil prabédan wujud antarane asil survey beda, minangka malah restating cilik pitakonan ngalih respon saka klompok pinunjul saka wong.
Inggris ora ngandika. antarane piyambak, wong ing ora komunikasi. Yen sampeyan pengin diajak wong ing Inggris, iku luwih apik kanggo komunikasi karo generasi enom. Nganggo karo pedunung lokal ing basa liyane iku dipercaya.

Health


sistem kesehatan Ukraina iku subsidi negara lan bebas kanggo kabeh warga Ukrainia lan residents kedhaftar. Nanging, iku ora lampu dianggep ing rumah sakit negara-roto sawetara komplek medical pribadi aja ana negoro. Sektor umum ngandhut kesehatan profesional paling, karo sing digunakake kanggo pusat medical pribadi biasane uga mertahanake Employment negara sing lagi ditugasi kanggo nyedhiyani care ing kesehatan fasilitas umum ing rutin.

ekonomi


Ukraina mrodhuksi saklawasé kabeh jinis kendaraan transportasi lan wahana. Antonov kapal lan trek KrAZ sing dièkspor akeh negara. Mayoritas ekspor Ukrainian sing dipasaraké kanggo Uni Eropa lan CIS. wiwit kamardikan, Ukraina nganut agensi papan dhewe, Spasi Nasional saka Ukraina (NSAU). Ukraina dadi peserta aktif ing papan eksplorasi ngelmu lan misi remote sensing. antarane 1991 lan 2007, Ukraina wis dibukak enem poto digawe satelit lan 101 kendaraan Bukak, lan terus kanggo desain wahana. negara impor paling Penyetor energi, utamané lenga lan gas alam, lan kanggo sing ombone gedhe gumantung ing Rusia minangka supplier energi. nalika 25 persen saka gas alam ing Ukraina rawuh saka sumber internal, bab 35 persen asalé saka Rusia lan isih 40 persen saka Asia Tengah liwat transit rute sing kontrol Rusia. Sanalika, 85 persen saka gas Russian wis dikirim menyang Eropah Kulon liwat Ukraina. Akeh saka sektor ekonomi Ukrainian kalebu teknologi informasi (IT) pasar, kang paling ndhuwur kabeh negara Eropah Tengah lan Wétan ing 2007, akeh sawetara 40 persen. Ukraina rangking papat ing donya ing sawetara TI certified sawise Amerika Serikat, India lan Rusia.

Cuisine


Ing diet tradisional Ukrainian kalebu pitik, daging babi, daging sapi, iwak lan jamur. Ukrainians uga kathah mangan akèh kentang, pari-parian, sayuran seger lan pickled. masakan Popular kalebu varenyky (dumplings nggodhok karo jamur, kentang, sauerkraut, Cottage keju utawa cherries), borsch (sayur sup digawe saka beets, Gobis lan jamur utawa daging) lan holubtsy (diiseni Gobis nggulung kapenuhan beras, wortel lan meat). Keahlian Ukrainian uga kalebu Chicken Kiev lan Kiev Cake. Ukrainians ngombe stewed woh, jus, susu, buttermilk (padha nggawe keju Cottage saka iki), banyu Mineral, teh lan kopi, bir, anggur lan horilka.

Situasi politik saiki lan impact ing mahasiswa manca


saiki, siswa manca ora bisa sinau ing pawiyatan luhur kang dumunung ing wilayah ing Crimea lan sawetara kutha-kutha Donetsk lan Lugansk wilayah.
Nanging, paling universitas iki wis ditransfer omah sing ing kutha Ukraina lan terus olahraga siswa. EdukationBro ora nyaranake siswa teka kanggo sinau ing pawiyatan luhur sing fisik dumunung ing tlatah Crimea, Donetsk lan Lugansk wilayah. Education in liyane saka negara iku pancen aman lan mahasiswa sing ora ngadhepi karo masalah nalika sinau ana.

Universities in Ukraina