Biaya sing manggen ing Ukraina


Biaya urip ing Ukraina kanggo siswa manca. Prices ing Ukraina. Accommodation in Ukraina kanggo siswa.

Kanggo mangerteni biaya urip ing Ukraina iku langkah penting kanggo kabeh mahasiswa manca. Ukraina iku salah siji saka negara european murah sing ndadekake siji saka pilihan sing paling apik kanggo sinau ing luar negeri ing Eropah. Saka artikel iki sampeyan bakal mangerteni rega akomodasi, transportasi, panganan, kain lan umum biaya urip ing Ukraina. Sampeyan uga bakal sinau sawetara tips migunani kanggo mahasiswa foreing ing Ukraina. “EducationBro” Magazine analisa prices ing Ukraina lan thats laporan kita:

Tulung dicathet: kabeh prices bener kanggo Juli, 2016. Prices sing dipercaya kanggo ngganti akeh ing taun teka. Kita bakal ngawasi lan nganyari, minangka cocok.

Money lan itungan ing Ukraina


Ukrainia hryvnas. 500 UAH ( $ 20 USD ).

Ukrainia hryvnas. 500 UAH ( $ 20 USD ).

Sadurunge kita miwiti ngomong bab prices, kita arep kanggo pitutur marang kowe bab dhuwit ing Ukraina.

itungan Nasional Ukrainia Hryvnia (UAH). 1 USD = 25 hryvnia (tarif punika boten stabil saiki)

Itungan nasional saka Ukraina banget ambruk sawetara taun Aho. Senadyan kasunyatan sing iki masalah amba kanggo negara, iku kauntungan gedhe kanggo siswa manca. Saiki sampeyan bisa njaluk liyane kanggo dhuwit padha yen njupuk dolar USD karo sampeyan.

Sampeyan ora bisa mbayar dolar utawa itungan liyane. Mung hryvnia ndadeake pembayaran. Kabeh itungan manca bisa diijolke ing bank-bank, kantor exchange, stasiun sepur lan bandhara. Iki ora masalah. cabang Bank banget umum. Muaturun ora nggunakake kantor exchange ing bandara. Ing tingkat paling sarujuk ing cabang bank iku.

Accommodation


Hostel kamar ing Ukraina. prices, akomodasi kanggo mahasiswa manca.

Hostel kamar ing universitas Ukrainian (sawetara universities wis kamar luwih)

Meh kabeh universities ing Ukraina wis hostels dhewe. siswa International bisa manggon ana. Price kanggo kamar ing hostel bakal saka $ 40 USD kanggo $ 100 USD. Ing akèh kasus, sampeyan bakal manggon ana ing kono karo 1 utawa 2 roommates.

Siswa seneng nyewa flat. Ing sawetara kasus, yen padha nyewa warata kanggo sawetara bangsa, bisa liyane duwe bathi.

Ing sawetara rega Apartemen banget dhuwur. Iku gumantung ing kutha, ukuran apartemen lan lokasi (tengah utawa pinggiran).

kanggo examle, sampeyan bisa nyewa 1 kamar warata kanggo $ 100 USD adoh saka pusat. Utawa malah ing tengah ing kutha-kutha cilik.
3 kamar warata biaya sing bakal $ 600 USD lan liyane. Biaya apartemen gumantung ing kahanan ndandani apartemen lan furniture. Kita saestu nyaranake siswa nemtokake ngarsane Furnitur sadurunge nyewakake apartemen. Akèh mahasiswa manggon ing asrama lan mbayar luwih saka $ 70 saben sasi. Wong-wong sing sewo apartemen, biasane mbayar luwih saka $ 150. Iku kabeh gumantung ing kabutuhan.

Kutha paling larang sing Kyiv, Odessa. Little murah sing Lviv, Kharkiv, Dnipropetrovsk.

kutha-kutha kayadéné Kherson, wilayah, Poltava, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi bakal luwih murah saka kutha ndhuwur.

transportasi


Minibus ing Kyiv. Transportasi ing biaya Ukraina

Minibus ing Kyiv.

Uga item penting sah. biasane, yen manggon ing hostel universitas kang, dumunung cedhak lan sampeyan ora perlu kanggo nggunakake transportasi tekan kanggo sinau. Nanging, sampeyan isih pengin pindhah menyang panggonan liyane saka kutha, kanggo pindhah kanggo seneng-seneng utawa lelungan ing saindhenging negara.
Transportasi iku uga banget mirah ing Ukraina.

Siji-cara tiket transportasi lokal (bus, tram, sepur, trolley-bus, etc) biaya sing bakal $ 0.4 USD – $ 0.7 USD.

pass Monthly kanggo sepur diwiwiti saka $ 8 USD kanggo $ 12 USD (ana sawetara variasi saka pass).

Taxi biaya sing bakal $ 2 – $ 3 USD plus $ 0.45 USD kanggo 1 km (diwiwiti saka 5th km)

Gasoline (1 liter) biaya sing bakal $ 0.85 – $ 1.05 USD

Panganan


Auchan (Asan) ing Kyiv. Salah supermarket paling populer ing Ukraina.

Auchan (Asan) ing Kyiv. Salah supermarket paling populer ing Ukraina.

Ukraina iku negara agraris karo akèh tradhisi masak. Aja manawa, yen sampeyan pengin, sampeyan bakal sinau akèh saka resep-resep sing menarik lan sedhep. kene, wong arang supaya pizza lan cepet pangan ing ngarep. biasane, padha tuku produk ing pasar utawa ing toko lan cook ing themeselves ngarep. Kita kasurung siswa apa padha, iku banget ekonomi lan marem.

Masyarakat asring tuku pangan ing pasar. Iku banget trep, nanging disaranake siswa ora kanggo dadi langsung apa. Sayange, sampeyan ora duwe pengalaman cekap saka panggonan ing Ukraina, sampeyan bisa cidra ing pasar.
Iku luwih apik kanggo nggunakake supermarket gedhe toko, kene rega minangka kurang blanja akeh luwih gampang.

Paling supermarket kondhang:

  • Amstor
  • ATB
  • Asan
  • METRO

Sampeyan ketemu wong nang endi wae.

OK, saiki bab prices:

  • susu (1 liter) – $ 0.5 – $ 0.9 USD
  • Panggang – $ 0.35 – $ 0.5 USD
  • Rice (1kg) – $ 0.8 – $ 1.1 USD
  • endhog pitik (10) – $ 0.9 – $ 1 USD
  • kentang (1kg) – $ 0.4 – $ 1 USD (gumantung saka wektu taun)
  • Water (1.5 liter ing botol) – $ 0.3 – $ 0.5 USD
  • Botol anggur (0.5 liter) – $ 5 – $ 25 USD
  • Botol bir (0.5 liter) – $ 0.4 – $ 1 USD.
  • Cigarettes (Malboro) – $ 1 USD.

Iku nomer sethitik saka produk, nanging kita mikir sing ndeleng, sing prices tenan kurang.

Busana lan remaja


titik gegeran. Kita ora bisa ngomong sing sandhangan sing mesthi mirah. Aku ora njupuk menyang akun item branded larang.

1 Pasangan saka Jeans wiwit saka $ 40 USD.

1 panas sugih wiwit saka $ 40 USD.

1 Pasangan saka shoes wiwit saka $ 20 USD. sepatu mlaku apik ora luwih murah tinimbang $ 100

Total biaya urip ing Ukraina saben sasi


mesthi, kita kabeh ngerti yen biaya urip gumantung ing wong.
Wong urip sederhana ukiran lan meh ora nglampahi dhuwit ing hiburan, lan piyantun tansah dadi kanggo ing boutique paling modern lan katelu.

Ayo kang katon ing tokoh iki. Upah minimum ing Ukraina, miturut angger-anggering Toret, mung $ 62 USD. Ing saben gaji saka spesialis IT – 325 USD ,buruh medical – $ 250, wong sing wis mung miwiti karir – 100-150 dolar.

dadi, Sampeyan bisa aran nyaman, mbuwang $ 200 saben sasi (kalebu kamar rent ing asrama).

Yen sampeyan saged nglampahi $ 500 saben sasi, sampeyan bisa manggon ing apartemen gedhe, tuku iku beda lan asring fun.

Tulung dicathet: Fees Universities kuliah ora kalebu ing biaya iki.

UPD: wiwit 2016 proses diakoni ing pawiyatan luhur Ukrainian kanggo siswa manca aviable liwat Ukrainian Diakoni Center.