sistem pendidikan ing Ukraina


Technical National University of Ukraine Kyiv Polytechnic Institute

sistem pendidikan Ukrainia wis diatur dening Law saka Ukraina lan kalebu:

  • pendidikan sadurunge sekolah;
  • pendidikan;
  • pendidikan non-formal;
  • pendidikan technical lan kejuruan;
  • pendidikan sing luwih dhuwur;
  • pendidikan pascasarjana;
  • lulusan;
  • doktor;

pendidikan Preschool.


kanggo Ukrainians, kaya akeh Éropah, pendidikan wiwit karo institusi pendidikan wis sekolah, biasane – saka TK. ing 2 (kadang karo 1.5), bocah nemu ing pamakanan, karo 3 – ing klompok enom.

Kadhangkala, kulawarga nemtokaken kanggo mulang anak ing ngarep, nanging wiwit 2001, lampu pendidikan sadurunge sekolah kanggo bocah-bocah 5 taun. Parents bisa milih Kindergartens utawa klompok short Tetep, saiki luwih saka 1,000 kelompok kuwi operasi ing Ukraina. Ing sekolah menengah grup apa kanggo nyiapake anak sekolah. bae ana nampa kawruh dhasar, uga njaluk kenalan karo cara sekolah, guru lan kanca. kanthi 6 taun anak bisa sekolah.

pendidikan menengah


Iku prentah lan dijupuk ing macem-macem jinis sekolah, biasane – ing sekolah menengah. Wis telung tingkat:

Aku – SD (gelar 1-4), menehi pendidikan umum utami,

II – sekolah dhasar (gelar 5-9), menehi pendidikan umum dhasar;

III – SMA (gelar 10-11), menehi pendidikan lengkap.

setelan sekolah – pembangunan kabeh-babak saka anak, menehi wong kawruh sing, kang mbutuhake kanggo masyarakat. sekolah sing ningkataké profesional poto-netepake, pembangunan fisik lan tatanan saka standar moral lan sopan dhasar.

tambahan pembangunan saka kabisan lan talents ngrambah ing pendidikan non-formal. sekolah iki kalebu olahraga klub, sekolah seni, macem-macem klub mahasiswa lan padha organisasi, umum utawa pribadi.

pendidikan Technical lan kejuruan


Iku fokus ing nggayuh beluk tartamtu. Mulane, kanggo wong-wong mau bakal dikirim menyang institusi-institusi pendidikan sing olahraga profesi apa. Iki sekolah kejuruan lan SMA (seni, technical, luwih), perusahaan sekolah-tetanèn lan pabrik, pusat latihan lan panggonan padha. Padha uga kalebu pusat pelatihan karya, latihan lan retraining buruh.

sekolah kejuruan asring kerjo karo Enterprises – latihan kanggo pelanggan. Diwenehi Profesi mahasiswa apa ing umum ora dibutuhaké kanggo sekolah, amarga sampeyan bisa dilatih langsung ing Manufaktur.

Pendidikan sing luwih dhuwur


pendidikan sing luwih dhuwur ing Ukraina wis kabentuk ing sesuai karo sistem pendidikan saka negara berkembang, kang ngawasi dening UNESCO, PBB lan organisasi internasional. Menehi ilmiah dhasar, training profesional lan praktis, retraining lan kualifikasi siswa.

Wangun sinau ing institusi pendidikan sing luwih dhuwur sing manéka warna: full-time, part-wektu, kadohan utawa dikombinasikaké, kang nggabungke saperangan bentuk.

luhur, ana papat tingkat saka akreditasi:

Aku – sekolah technical lan institusi pendidikan sing luwih dhuwur padha;

II – College lan dipunceluk wong institusi pendidikan sing luwih;

III lan IV (gumantung marang kasil saka akreditasi) – institute, conservatory, akademi, universitas.

wiwit 2008, prasyarat mlebet pendidikan sing luwih dhuwur iku ing maringaken saka evaluasi sawijining external (UPE). ing 2016, siswa bakal njupuk tes ing subjek kuwi:

basa lan sastra Ukrainian, Sajarah saka Ukraina (Wiwit jaman kuna nganti dina saiki), kimia, fisika, biologi, matématika, geografi, uga – Inggris, Spanyol, German, Rusian lan Perancis.

Sawise lulus bisa gelar – ing post-lulusan lan doktoral pasinaon. Iki kalebu nulis lan nimbali saka tesis – PhD utawa doktor mungguh – uga disualekno saka riset lan memulang pengalaman.

pendidikan pascasarjana


pendidikan pascasarjana ndadekake iku bisa diwenehi saringan anyar, Profesi utawa pendhudhukan. asring, iki ana ing basis saka pendidikan wis angsal ing sekolah sadurunge, sanajan sampeyan bisa njaluk account anyar lan specialized. Lulus institusi pendidikan sing Gambling (pusat), training luwih utawa retraining, Unit cocog institusi pendidikan sing luwih dhuwur, institusi pendidikan SMK, tengah ngelmu lan metodologi pendidikan SMK lan bagean ing organisasi lan Enterprises.

UPD: wiwit 2016 proses diakoni ing pawiyatan luhur Ukrainian kanggo siswa manca aviable liwat Ukrainian Diakoni Center.