Curtin University

Curtin University Australia

Curtin Details University

  • Negara : Australia
  • City : Perth
  • acronym : CU
  • Founded : 1966
  • siswa (kira-kira.) : 49000
  • Aja lali kanggo ngrembug Curtin University
Ndhaftar ing Curtin University

Ringkesan


Curtin University (merek dagang saka Curtin University of Technology) iku sawijining universitas risèt umum Australia adhedhasar ing Bentley,Perth, Australia Western. Universitas iki jenenge sawise Perdana Menteri ka-14 saka Australia, John Curtin, lan minangka universitas paling gedhé ing Australia Western, karo liwat 50,000 siswa (ing 2014) ing lokasi kalebu Perth, Margaret River, Kalgoorlie, Malaysia lan Singapura.

Curtin iki nganugerahaken status universitas sawise aturan iki liwati dening Parlemen Australia Kulon 1986. wiwit, universitas wis ngembangaken ngarsane lan wis kampus ing Singapura lan Sarawak. Wis hubungan karo 90 universities exchange ing 20 negara. Universitas dumadi lima fakultas utama karo liwat 95 Komunitas panjarwa lan pusat. Universitas biyen wis kampus Sydney antarane 2005 & 2016. on 17 September 2015, Universitas Council Curtin keputusan kanggo nutup kampus Sydney déning awal 2017.

Curtin University iku anggota saka Australia Teknologi Jaringan (ATN), lan aktif ing riset ing sawetara lapangan akademisi lan praktis, kalebu Resources lan Energy (contone, gas Petroleum), Informasi lan Komunikasi, Health, Ageing lan Inggih-kang (Kesehatan Publik), Komunitas lan Ganti Lingkungan, Wutah lan kamakmuran lan Creative Writing.

Iku mung universitas Australia Kulon kanggo ngasilaké panampa PhD saka medali emas AINSE, kang pangenalan paling kanggo keunggulan riset PhD-tingkat ing Australia lan Selandia Anyar.

Curtin wis dadi aktif ing riset lan kekancan jaban rangkah, utamané ing daratan Cina. Iku wis melu ing sawetara bisnis, Manajemen, lan proyèk riset, utamané ing Supercomputing, ngendi universitas berpartisipasi ing Uploaded tri-Continental karo kelenjar ing Perth, Beijing, lan Edinburgh. Australia Western wis dadi exporter penting mineral, Petroleum lan gas alam. Cina Premier Wen Jiabao dibukak fasilitas riset hidrokarbon Villa-mbiayai sak marang ring Australia ing 2005.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


Centre Studi Aboriginal

Curtin Business School

  • Sekolah Accounting
  • Sekolah Hukum Bisnis lan Taxation
  • School of Economics Finance
  • Sekolah Sistem Informasi
  • Sekolah Tinggi Manajemen
  • Sekolah Marketing
  • Curtin Law School
  • Graduate School of Business

Fakultas Ilmu Kesehatan

  • Sekolah Nursing, Midwifery lan Paramedicine
  • School of Science Biomedis
  • Sekolah Occupational Therapy lan Work Social
  • Sekolah Farmasi
  • Sekolah Fisioterapi lan ngleksanani Science
  • Sekolah Psychology lan Speech Patologi
  • School of Public Health

Fakultas Kamanungsan

  • Sekolah Lingkungan dibangun
  • School of Design lan Seni
  • Sekolah Media, Budaya lan Seni Creative
  • School of Education

Fakultas Sains lan Teknik

  • School of Science
  • Sekolah Kimia lan Teknik Perminyakan
  • Sekolah Civil lan Teknik Mesin
  • Sekolah Teknik Listrik lan Computing
  • School Australia kulon Mines

History


Curtin University iki diadegaké ing 1966 minangka Western Australia Institute of Technology (ngenteni). inti sawijining ateges program tersier saka Perth Technical College, kang kabuka ing 1900.

Situs saiki Curtin University ing Bentley kapilih ing 1962, lan resminé dibukak ing 1966. Mahasiswa pisanan dipuntampi ing taun iki.

ing 1969, telung liyane institusi banjur nggabung karo ngenteni: Australia School Western Pertambangan (kabuka ing 1902), ing Muresk Agricultural College (kabuka ing 1926), lan Sekolah of Fisioterapi lan Occupational Therapy (wiwit operasi taun 1950-an ing Shenton Park). antarane 1966 lan 1976 Ngenteni ngalami pawiyaran saka 2,000 kanggo 10,000 siswa.

ing Desember 1986 Kulon Australia Institute of Technology (ngenteni) iki digawe universitas, ing pranata WA Institute of Technology Amandemen undhang 1986. Curtin University njupuk jeneng saka jeneng mantan Perdhana Mentri Australia, John Curtin. Curtin ditampa siswa pisanan minangka universitas 1987.

ing 2005, Curtin lan Murdoch University padha melu sinau iso kedaden menyang kamungkinan saka panggabungan. Nanging, ing 7 November 2005, loro institusi ditanggepi karo release penet sing setunggal kuwi ora bakal di tangani.

ing 2009, Curtin dadi Universitas pisanan ing negara Australia Teknologi Jaringan kanggo bakal kadhaptar ing peringkat Academic saka Universities World of universities riset.

ing 2010, Curtin dropped ing “Teknologi” seselan, saka banjur operasi minangka “Curtin University”. Jeneng legal tetep Curtin University of Technology nganti undhang ing kang makaryakke wis dibenakake dening pemerintah Australia Western.


Aja pengin ngrembug Curtin University ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Curtin University ing Map


Photo


Photos: Curtin University Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

reviews Curtin University

Join kanggo ngrembug saka Curtin University.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.