Universitas Adelaide

Universitas Adelaide

Universitas Details Adelaide

Ndhaftar ing Universitas Adelaide

Ringkesan


Universitas Adelaide iku pendidikan lan riset tersier institusi-kelas donya setya ngirimke kualitas dhuwur lan learning béda, pengajaran lan panalitèn pengalaman.

Universitas Adelaide pusaté ing:

  • Nemokake kawruh anyar
  • inovasi nggayuh
  • nyepakaké pemimpin sekolah sesuk sing sawijining, pamikir Creative karo perspektif internasional.

Universitas Adelaide ndudohke kekuatan saka angka sawijining pendiri minangka nerak riset lan memulang usulan sawijining mangsa.

Universitas punika institusi internasional sing distinctively nganut becik saka universitas riset, ngendi kasenengan, vitalitas lan passion saka search for kawruh anyar siji kang kabeh siswa melok; minangka masyarakat enlightened lan sabar ngendi bisa siswa bisa nemokake support, apa latar mburi utawa kahanan sing; lan minangka panggonan endi wong Kaurna, custodians asli tanah kang kampus saiki ngaso, sing ngakoni lan budaya sing dihormati.

Universitas Adelaide fitur khusu

  • A awak mahasiswa saka ombone demokratis
  • A Staff prabédan internasional
  • A roh kebebasan kanggo neliti kothak anyar
  • A raos wigati kanggo masyarakat
  • A goal kanggo nyiapake pemimpin educated.

Universitas Adelaide laku kanggo pendekatan khusu sing recaptures becik saka universitas riset, lan nggoleki lan Staff internasional-fokus lan sabar, campuran mahasiswa maju, kang bakal nyiapake siswa kanggo kewarganegaraan global ing donya saya borderless. Iku bakal dadi universitas bener kanggo werna sajarah sawijining, durung passionately setya peran ing prodhuksi lulusan dirancang kanggo muter bagean anjog ing abad Asian.

Learning lan memulang ngliputi sawetara sing godhongé amba saka derajat lulus lan Program Pascasarjana ana ing University.

Siswa sing kasedhiya karo unik lan sakabehe pengalaman pendidikan lan lulusan kawicaksanan sing didadekake siji kanggo kasil Karir. derajat kita cocog kanggo syarat ganti juragan lan kabutuhan indhustri lan masyarakat.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Seni
    • Sepuh Conservatorium of Music
      • Pusat Studi Aboriginal ing Music (CASM)
    • School of Education
    • Sekolah Kamanungsan
      • Classics
      • Inggris
      • Eropah Studies
      • Pasinaon French
      • Pasinaon Jerman
      • History
      • Linguistics
      • Media
      • Philosophy
      • Spanyol
    • Sekolah Tinggi Ilmu Sosial
      • Anthropology
      • Pasinaon Asian
      • Pasinaon Gender lan Analysis Social
      • Geography, Lingkungan lan Pedunung
      • Politics & Studies International
  • Fakultas Teknik, Komputer & Mathematical Sciences
    • School Australia Petroleum (ASP)
    • Pusat Riset Automotive Safety (CASR)
    • Sekolah Teknik Kimia
    • Sekolah Civil, Lingkungan & Teknik Tambang
    • Sekolah Ilmu Komputer
    • Sekolah Listrik & Electronic Engineering
    • Sekolah Tinggi Ilmu Mathematical
      • Kelautan lan Biologi Akuatik
      • Mathematics Pure
      • Statistik
    • Sekolah Teknik Teknik
  • Fakultas Ilmu Kesehatan
    • wedi Purruna
    • Sekolah Dentistry
      • Clinic Dental Kerja
      • ARCPOH
      • Colgate
    • Sekolah Kedokteran
      • Care Kedokteran leukemia
      • Anatomi lan patologi
      • General Practice
      • Kedokteran
      • Learning Kedokteran & Pengajaran Unit
      • Kebidanan & Gynaecology
      • Oftalmologi & Ilmu visual
      • Orthopaedics & trauma
      • Paediatrics
      • Farmakologi
      • Fisiologi
      • Psikiatri
      • Kesehatan
      • Bedhah
      • Ray Laboratories Last
      • Laboratory Robin Warren Kerja
      • Robinson Institute
      • Pusat Studi Stress traumatik
    • Sekolah Nursing
    • School of Public Health
      • Assessment Adelaide Teknologi Kesehatan
      • Manajemen data & Analysis Center
      • Joanna Briggs Institute
    • Sekolah Psychology
  • Fakultas profesi
    • Sekolah Arsitektur lan Dibangun Environment
    • Business School
    • Entrepreneurship, marketing & Pusat inovasi (ečka)
    • Unit Education Executive
    • School of Economics
    • Law School
  • Fakultas Ilmu
    • Sekolah Agriculture, Panganan & Wine
    • Sekolah Animal & Ilmu Veterinary
    • Sekolah Tinggi Ilmu Biologi
    • Sekolah Tinggi Ilmu Fisik

History


Universitas Adelaide iki diadegaké ing 6 November 1874 sawise £ 20,000 sumbangan grazier lan tembaga miner Walter Watson Hughes, bebarengan karo support lan sumbangan saka Thomas Sepuh.

Ing Kanselir iki Sir Richard Hanson lan pisanan kosok-Kanselir ana Dr Augustus Short. Unda pisanan ana ana Bachelor of Arts lan universitas miwiti memulang ing Maret 1876. John Davidson ana profesor Hughes pisanan sastra Inggris lan filsafat mental lan moral.

Universitas wis Sajarah dawa saka championing hak-hak wanita ing pendidikan sing luwih dhuwur. Iku Universitas kapindho ing donya Inggris-speaking (sawise Universitas London, 1878) ngakeni wanita ing istilah witjaksono karo wong (1881), sanadyan wanita sinau kajawi wong saka wiwitan saka kelas ing 1876, lan padha merata layak kanggo kabeh hadiah akademisi lan kaurmatan. Sawijining lulusan wadon ana Edith Emily Dornwell, sing uga wong pisanan ing Australia kanggo nampa gelar Sarjana Ilmu (BSc., 1885). Universitas uga lulus bedah wadon Australia kang Laura Lange (MB, 1891). Ruby Davy (B. Mus., 1907; D. Mus., 1918) ana wong wadon Australia pisanan kanggo nampa gelar doktor ing music. Universitas iki uga pisanan kanggo milih wong wadon kanggo Dewan University ing Australia, Helen Mayo (Mbbs, 1902).

Sing gedhe aula University, Bonython Hall, dibangun ing 1936 Dipuntedahaken sumbangan saka pemilik saka The Villa Bangkok koran, Sir John Langdon Bonython, sing kiwa £ 40,000 kanggo Great Hall ing Universitas.

lulusan Universitas kalebu individu penting sing wis mènèhi kontribusi sing pinunjul kanggo kothak nasional lan internasional, lan kalebu Howard Florey, Lawrence Bragg,Mark Oliphant lan Hugh Cairns.


Aja pengin ngrembug Universitas Adelaide ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Adelaide ing Map


Photo


Photos: Universitas Adelaide Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Universitas reviews Adelaide

Join kanggo ngrembug saka Universitas Adelaide.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.