Aix Marseille University

Aix-Marseille University

Aix Marseille Details University

Ndhaftar ing Aix Marseille University

Ringkesan


Salah universitas kanggo ambisi-ambisi internasional bosok ing sawijining tlatah

Aix-Marseille University dina satunggal enom ing Prancis, iku uga paling nomer mahasiswa sawijining, Staff lan budget sawijining. Kabeh kang Aix-Marseille University institusi pendidikan sing luwih dhuwur lan kaunggulan riset.

A universitas multidisciplinary lan interdisipliner

Aix-Marseille University nawakake training in kabeh disiplin: seni, humaniora, basa lan humaniora; Hukum lan Ilmu Politik; Ekonomi lan Manajemen ; kesehatan; ilmu lan teknologi. situs riset di collaboration karo organisasi anjog, Amu salah siji saka Perancis keunggulan dikenali dening hakim internasional minangka bagéan saka Investments Future. Amu uga antarane Camping cap “Kampus Operation”, karo 500 yuta Euros ing ibukutha dilakoake kanggo mugar lan modernisasi Camping universitas sawijining. The Amu Foundation mbantu berkembang riset, latihan lan employability mahasiswa, nalika nggawe link ndarbeni hak istimewa karo donya sosial-ékonomi. training, riset, panuntun dhumateng, employability, interdisciplinarity lan eksploitasi kawruh sing rukun panyiapan iki, universitas paling gedhé ing Prancis lan ing donya Prancis.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Hukum lan Ilmu Politik
    • Fakultas Hukum lan Ilmu Politik
    • Institute of Management Public lan Governance wilayah
  • Ekonomi lan Manajemen
    • Fakultas Ekonomi lan Manajemen
    • Jurnalisme lan Komunikasi Sekolah Marseille
    • Aix-Marseille Graduate School of Management
    • Regional Institute Buruh
  • Arts, Sastra, Basa lan Ilmu Human
    • Fakultas Seni, Sastra, Basa lan Ilmu Human
    • Latihan Pusat Musicians
    • Mediterania House of Sciences Human (Mediterranean House of Sciences Human)
  • Health
    • Fakultas Kedokteran
    • Fakultas odontology
    • Fakultas Farmasi
    • Bidan’ Universitas School Marseille Méditerranée
  • Ilmu lan Teknologi
    • Fakultas Ilmu
    • Fakultas Sports
    • Observatory of Sciences Universe - Pytheas Institute
    • Polytech Marseille

History


institusi dikembangaké metu saka asli Universitas Provence, didegaké ing 9 Desember 1409 minangka studium Generale dening Louis II saking Anjou, Count saka Provence, lan dikenali dening Papal Bull ditanggepi dening Pisan Antipope Alexander V. Nanging, ana bukti-bukti sing mulang ing Aix wonten ing sawetara wangun saka awal abad kaping 12, wiwit ana dhokter saka teologi ing 1100, dhokter saka hukum ing 1200 lan profesor hukum ing 1320 ing buku. Kaputusan kanggo netepake universitas iki, ing sisih, respon kanggo wis-nunjang Universitas Paris. Akibaté, supaya dadi manawa saka panguripan saka institusi anyar, Louis II dipeksa siswa Provenৠkang sinau ing Aix mung. Mangkono, huruf paten universitas diwenehake, lan pemerintah universitas iki digawe. Uskup Agung Aix-en-Provence Thomas de Puppio dados Kanselir pisanan saka universitas kanggo liyane kang gesang. Sasampunipun piyambakipun séda ing 1420, a chancellor anyar kapilih dening rektor ing, Master, lan licentiates - noto umum ora bola ing sembarang universitas Perancis. rektor wis dadi "mahasiswa biasa", sing wis ukum sipil lan pidana tanpo wates ing kasus ngendi siji partai ana dhokter utawa sarjana saka Universitas. Sing jèngkèl karo pancasan rektor kang bisa mréntahaké kanggo dhokter dhokter. Eleven penasehat pitulungan kasedhiya kanggo rektor ing, kang kapilih tahunan dening predecessors. Iki sopo dituduhake kabeh fakultas, nanging padha kapilih saka ing antarane siswa. Konstitusi kuwi mahasiswa-universitas, lan instruktur ora duwe panguwasa gedhe kajaba ing amal derajat. Sebutno kudu digawe dhokter penduduk utawa mahasiswa sing nikah iki sing mbayar charivari kanggo universitas, jumlah werna-werna karo jurusan utawa status wong, lan kang tambah yen putri wis randha. Tinolak kanggo ngirim menyang rampasan statutable iki kaukum dening kelompok siswa ing panggilan saka rektor karo frying-panci, bassoons, lan sungu ing house saka pasangan mentas nikah. Terus recusancy ndherekake dening piling munggah saka rereget ing ngarep lawang marang saben riyaya-dina. injunctions padha kabeneraké ing lemah sing dhuwit diperes panguwasa iki pengabdian kanggo pangibadah.

ing 1486 Provence liwati kanggo makutha French. terus orane universitas iki disetujoni dening Louis XII saking Perancis, lan Aix-en-Provence terus dadi pusat provinsi wujud. iku, kanggo Kayata, jog Parlemen Aix-en-Provence saka 1501 kanggo 1789, ora mangu ditulung dening ngarsane ing sekolah hukum.

ing 1603 Henry IV saka Prancis lan ngedegaké Royal College of Bourbon ing Aix-en-Provence kanggo nyinaoni belles-lettres lan filsafat, nambahi fakultas tradisional universitas, nanging ora resmi bagéan saka iku. iki College taun siji dadi jog pinunjul saka learning, ing kontrol supaya Jesuit. Saindhenging abad 16 lan 17, College kerep dadi nyamektakaken, nanging unaffiliated, sekolah universitas. Mung universitas iki anduweni hak derajat penghargaan ing teologi ing, Hukum, lan medicine; nanging calon derajat wis pisanan kanggo pass ujian ing filsafat, kang mung kasedhiya dening College. Universities Sejatine ditampa calon sing wis sinau ing colleges resmi afiliasi karo wong-wong mau, kang ing kasunyatan sing loro College lan Universitas kanggo dumunung ing kutha padha. ing 1762 Yésuit dipeksa ninggalake France, lan ing 1763 ing Royal College of Bourbon iki resmi afiliasi karo Universitas minangka fakultas seni.

Kajaba saka Royal College of Bourbon ateges nggedhekake orane katrangan saka Kursus kasedhiya ing Universitas Provence. instruction Formal ing Perancis pisanan kasedhiya ing College, karo teks lan mesthi kabentuk saka sinau. Salajengipun fisika dadi bagéan saka kurikulum ing College minangka bagéan saka mesthi filsafat ing abad kaping-18. Peralatan kanggo nindakaké nyobi dijupuk lan mesthi pisanan ing Fisika Eksperimental iki kasedhiya ing Aix-en-Provence ing 1741. mekanika klasik, Nanging, iki namung memulang sawise 1755, yen fisikawan Paulian ana kelas kapisan lan Isaac Newton kang Philosophiae Naturalis Principia Mathematica lan Tafsiran padha olèh perpustakaan.

Révolusi Prancis, karo fokus ing individu lan pungkasan hak istimewa warisaken, weruh sing dipatèni saka universities. Menyang revolusi, universities anyumanggakakên bastions saka corporatism lan kapentingan diadegaké. Menapa malih, bantala diduweni dening luhur lan digunakke kanggo dhukungan, dituduhake sumber kasugihan kanggo tapped dening pamarèntah revolusioner, kaya property kelebon Gréja wis sita. ing 1792, Universitas Provence, bebarengan karo selikur pawiyatan luhur liya, iki dissolved.Specialized écoles, karo ujian ngleboke kaku lan mbukak kanggo sapa karo talent, padha pungkasanipun digawe supaya kurban training profesional ing wilayah khusus. pancet, pamaréntah nemu iku perlu kanggo ngidini ing fakultas saka hukum lan medicine kanggo terus ing Aix-en-Provence lan Marseille ing awal abad kaping 19.

Sadanguning abad kaping 19, fakultas tambahan digawe ing Aix-en-Provence lan Marseille kanggo ngawula kabutuhan ganti masyarakat French. Kayata, Hippolyte Fortoul, laterMinister Pendidikan Nasional lan Worship Public Prancis, ana Dean pisanan lan profesor saka fakultas sing anyar sastra Perancis diadegaké ing Aix-en-Provence ing taun 1840. ing 1896, PBB departemen saka Bouches-du-Rhône didegaké kursi ing fakultas aksara at Aix-en-Provence ing basa lan sastra saka Tengah Eropah; Yahoo sing mbiyantu eksploitasi komersial wilayah dening bisnis French. A fakultas ilmu anyar digawe ing Marseille kanggo ndhukung industrialization akeh saka wilayah. Ing wektu sing padha, program latihan khusus digawé ing fakultas medicine supaya olahraga Doctors in medicine kolonial kanggo kekaisaran kolonial ngembangaken Prancis.

Perkembangan paling pinunjul kanggo universitas ing abad ka-19, Nanging, ana rekreasi universitas French in 1896. Madhep kompetisi leukemia saka universities Jerman adiluhung ngisor Perang Franco-Prussian, DPRD French padha penasaran duwe universitas dhewe. ing 1896 angger-angger iki liwati nggawe pitulas universities regional otonomi dibiayai utamané déning negara. Ing macem-macem fakultas ing Aix-en-Provence lan Marseille padha diklompokaké dadi Universitas anyar Aix-Marseille.

Liwat rong perang donya lan depresi a, Universitas Aix-Marseille terus berkembang. Nambah nomer wanita lan siswa manca Gabung awak mahasiswa, lan mayoritas mahasiswa tau kuliah jurusan ilmu, medicine, lan hukum. fakultas individu meh otonomi saka administrasi universitas lan Mentri Pendidikan seneng campur langsung antarane fakultas.

Dipuntedahaken kerusuhan antarane mahasiswa universitas ing May 1968, réformasi pendhidhikan French wonten. The Orièntasi undhang (Hukum orientasi Pendidikan Superior) saka 1968 dipérang ing fakultas lawas menyang departemen subyek cilik, melorot daya saka Mentri Pendidikan, lan universities luwih cilik digawe, karo administratif kuatake. salajengipun, Universitas Aix-Marseille iki dipérang dadi loro institusi. Saben universitas wis wilayah beda konsentrasi sinau lan ing fakultas kapérang minangka nderek:

  • Universitas Aix-Marseille aku: Hukum, ilmu politik, Sajarah, psikologi, sosiologi, etnologi, filsafat, matématika, fisika, chemistry,èlmu alam, basa, sastra lan peradaban
  • Universitas Aix-Marseille II: ilmu ekonomi, geografi, teknologi, medicine, farmasi, surgery dental, medicine topikal, pendidikan fisik lan ilmu segara

ing 1973, anggota fakultas Konservatif dipimpin déning Charles Debbasch, nuntut lan dijupuk tumitah, Universitas Aix-Marseille III, hukum kelompokan, ilmu politik, ekonomi Applied, ilmu bumi, Studi ékologi lan teknologi.

saklawasé 40 taun mengko, ing Juni 2007, telu Universitas Aix-Marseille ditulis sing niat kanggo nggabung supaya mbentuk siji universitas. dados setunggal mboko sithik disiapake, respecting jadwal kang diijini kanggo diskusi dawa ing saben tataran, sawisé kuwi banjur ditampa dening voting Dewan Direksi saben universitas. Mangkono, Aix-Marseille University iki diadegaké dekrit No. 2011-1010 saka 24 Agustus 2011 lan resminé dibukak lawang ing 1 Januari 2012.


Aja pengin ngrembug Aix Marseille University ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Aix Marseille University ing Map


video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

reviews Aix Marseille University

Join kanggo ngrembug Aix Marseille University.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.