Universitas Eberhard Karls Tübingen

Universitas Eberhard Karls Tübingen

Universitas Eberhard Karls Details Tübingen

Ndhaftar ing Universitas Eberhard Karls Tübingen

Ringkesan


The Eberhard Karls Universität Tübingen iku salah siji saka universities paling tuwa Eropah. Pirang-pirang atus taun sajarah ing èlmu lan humaniora wis ditulis kene.
Sajarah Universitas wiwit ing 1477, nalika Count Eberhard "ing Bearded" saka Württemberg didegaké ing University. Ing tengah sajarah Tübingen ana meh bangunan alun sing ora disambung menyang sarjana kesuwur. Tübingen notables kalebu Hegel, Hölderlin lan Schelling, Mörike lan Uhland, Johannes Kepler lan Wilhelm Schickard.
Tübingen dina tetep panggonan saka riset lan memulang. Saliyane ing saklawasé 85,500 pedunung, ana sawetara 28,300 siswa Jerman lan internasional. sawetara 450 profesor lan 4.400 Staff akademisi liyane mulang ing Universitas pitung fakultas.
Bab paling anyar saka sajarah Universitas wis ditandhani dening sukses ing Jerman Federal lan negara pemerintah 'Excellence Initiative. Salah Graduate School, siji Excellence Cluster lan Strategy Institutional Universitas padha sukses ing program pendanaan utama - uga nggawe Tübingen siji saka Jerman sewelas universities ing kelas ndhuwur "banget". Tübingen iku uga ngarep kanggo enem pusat riset bareng, wis melu ing limang pusat riset bareng transregional, lan sarwa dumadi gangsal kelompok training riset - kabeh disponsori dening Jerman Research Foundation. Universitas spesialisasi ing pirang-pirang lapangan inovatif riset: Ilmu Saraf, Imaging Clinical, Translational Immunology lan Cancer Research, Mikrobiologi lan infèksi Research, Biology molekul Tanduran, Lingkungan lan Geoscience, Astro- lan partikel Physics SD, Quantum Physics lan Nanotechnology, Archaeology lan Anthropology, Language lan Numbuhang, Pendidikan lan Media. Kaunggulan saka riset kita mbantu nggawe kahanan optimal kanggo siswa saka kabeh ndonya. learning Research-oriented punika kekuatan tartamtu saka program studi Tübingen, thanks kanggo pranala cedhak antarane riset lan memulang.

Memulang ing Universitas Tübingen nuduhake amba, spektrum interdisipliner saka sawijining riset. Luwih saka 280 Kursus ing nawarake. Universitas mbukak kanggo ngganti internasional akademik lan siswa.

Universitas wis kekancan karo luwih saka 150 institusi pendidikan ing 62 negara, utamané ing Amerika Utara, Asia lan Amerika Latin, uga karo kabeh negara ing Eropah. sawetara 18.9 persen siswa ing Tübingen saka luar, lan akeh siswa Jerman ing Universitas nguber part sing pasinaon ing negara liyane.

"International wiwit 1477" - cara sampurna kanggo ngringkes Universitas Tübingen.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Teologi Protestan
  • Teologi Katulik
  • Hukum
  • Ekonomi lan Manajemen
  • Kedokteran
  • Philosophy lan Sejarah
  • Ilmu Sosial lan tindak tanduk
  • modern Languages
  • Ilmu Budaya
  • Matematika lan Fisika
  • Chemistry lan Farmasi
  • Biology
  • Geosciences
  • Ilmu Kognitif lan

History


  • 1477 Ngadegé asli papat fakultas: Teologi, Hukum, Kedokteran, Philosophy
  • 1535/36 Ngadegé sekolah Evangelische Stift ketuhanan kanggo Protestan Teologi
  • 1817 Ngadegé Ekonomi Fakultas lan Fakultas Teologi Katulik
  • 1863 Founding Fakultas pisanan Science ing Universitas Jerman
  • 1979 Jumlah siswa menang 20,000 ingkang sepindhah
  • 1990 Ngadegé Science Fakultas Komputer
  • 1990 Ngadegé Center International kanggo Etika ing Ilmu lan Kamanungsan (IZEW)
  • 1999 Ngadegé Center for Biology Plant molekul (PAPUA INATON)
  • 2000 Ngadegé Hertie Institute for Research Brain Clinical
  • 2007 Excellence kluster punika ing inisiatif kaunggulan: Werner Reichardt Center for Ilmu Saraf integrative (C)
  • 2012 Sukses pamaréntah Jerman kang Excellence Initiative karo Graduate School anyar ing Learning, Prestasi pendidikan, lan Development urip Course (mimpin), Strategy Institutional Universitas, Research - Relevansi - Tanggung, lan terus sponsor saka Center for Ilmu Saraf integrative (C) Excellence Cluster.

Carane Universitas iki diadegaké lan dijenengi

Eberhard ing Bearded, Count lan mengko Adipati Württemberg, nyetel muni nalika kang didegaké Universitas Tübingen ing 1477 - Nampilake farsightedness sing characterizes University kanggo dina saiki. Eberhard Karls Universität mbantu Wangun kehidupan negara lan nyumbang kanggo pangembangan luwih karo prestasi internasional-dikenali.

Universitas tak resmi iku Bears dina - Eberhard Karls Universität Tübingen - ing 1769, nalika Adipati Karl Eugen ditambahaké jeneng dhewe sing pangadeg.

Sajarah Universitas wis rapet disambungake menyang Evangelische Stift, didegaké ing 1536 minangka sekolah ketuhanan, wulangan Protestan Teologi. A sawetara jeneng misuwur sinau ing Evangelische Stift - Johannes Kepler dipuntampi ing 1587; siswa liyane kene nyakup penyair lan panulis Hölderlin, Hauff lan Mörike lan filsuf Hegel lan Schelling.

Ing wiwitan abad ka-19, Universitas ngalami wutah apik banget; amarga profesor kesuwur sawijining, ajining diri panyebarané ngluwihi wates Württemberg. ing 1817, fakultas Katulik Teologi lan Ekonomi ditambah asli papat, lan ing 1863 Tübingen dadi universitas Jerman kapisan kang fakultas dhewe Ilmu Alam. Griya sakit Universitas pisanan diwiwiti ing 1805 ing Beasiswa Other. bangunan sing, dibangun ing 1478, ingkang paling tua isih digunakake dening Universitas.


Aja pengin ngrembug Universitas Eberhard Karls Tübingen ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Eberhard Karls Tübingen ing Map


Photo


Photos: Universitas Eberhard Karls Tübingen Facebook resmi




Kategori iki migunani karo kanca-kanca

reviews Universitas Eberhard Karls Tübingen

Join kanggo ngrembug saka Universitas Eberhard Karls Tübingen.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.