Universitas Greifswald

Universitas Greifswald

Universitas Details Greifswald

Ndhaftar ing Universitas Greifswald

Ringkesan


Universitas Greifswald didegaké ing 1456 lan salah siji saka institusi akademis paling tuwa ing Eropah. Swara 10,500 mahasiswa saka kabeh ndonya nampa instruction akademisi paling modern lan kesempatan riset macem ing lingkungan wektu-diajeni.
Universitas Greifswald nyariosaken limang kothak tombol riset ing Plan University Development sawijining saiki: 1) Kedokteran Community lan Individualized Kedokteran, 2) Ganti Lingkungan: Responses lan Adaptasi, 3) Budaya saka Baltik Region, 4) Plasma Physics lan 5) Proteomika lan Teknologi Protein ing infèksi Biology, Mikrobiologi Lingkungan lan Bioteknologi.
Iki kothak tombol riset sing ditondoi dening sukses riset banget saka narik kawigaten kelompok riset lan publikasi dhuwur, kerjasama antar disiplin lan interfaculty, sesambetan cedhak institusi riset non-universitas ing kutha Greifswald, Gawan ing jaringan nasional lan internasional lan layanan nyediakake kanggo transfer kawruh lan teknologi.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Arts & Kamanungsan
  • Business & Hukum
  • Kedokteran
  • Matematika lan Ilmu Alam
  • Teologi

History


Universitas Greifswald didegaké ing 17 Oktober 1456 karo persetujuan saka Kakaisaran Romawi Suci lan Paus. Iki bisa amarga prasetya gedhe Greifswald kang Gusti Walikutha, Heinrich Rubenow, sing uga dadi rektor pisanan universitas, karo dhukungan saka Adipati Wartislaw IX saka Pomerania lan Uskup Henning Iven saka St Nicolas lokal’ Cathedral. founding njupuk Panggonan ing katedral lokal, kang mengko dipunrenovasi dening Caspar David Friedrich lan sadulure lan isih bisa dibukak dina. Ngadegé universitas iki bisa digawe dening Decree sing diwatesi kegiatan dhosèn ing University of Rostock (didegaké 1419). Saperangan profesor kiwa Rostock kanggo Greifswald terus karya sing ana, ngendi Heinrich Rubenow njupuk kasempatan saka kang nggawé universitas dhewe. Originally, universitas kapérang saka papat bagean tradisional: Teologi, Philosophy, Kedokteran lan Hukum.

Freedom ilmu uga otonomi lan poto-administrasi universitas padha maneh diadegaké. Fakultas Hukum lan Ekonomi iki maneh dibukak saka 1991 kanggo 1993. mbenake ekstensif njupuk Panggonan wiwit 1990. Dinosaurus Emausaurus dijenengaké saka para akronim saka universitas (erndt-Mcolostrum-Arndt-Theniversität Greifswald) ing 1990.

diwiwiti ing 1999, Universitas Greifswald ana antarane pisanan ing Jerman kanggo nampani introduce sistem Sarjana / Masterdegree internasional minangka ngajokaken dening Pranyatan Bologna. Sistem anyar wis diganti kabeh mantan 4.5 taun “Magister” derajat ing seni lan humaniora lan wis disetel kanggo ngganti 4.5 taun “diploma” biyen dianugerahi ing èlmu ing bisnis banget.

ing 2006, universitas ngrayakake ulang 550th karo macem-macem gedhe acara. Upacara tengah - nglibatno ing re-bukaan saka bangunan administratif ndandosi universitas dening Presiden Horst Köhler Jerman, Ratu Silvia Swedia, lan Mentri Presiden Harald Ringstorff saking Mecklenburg-Vorpommern - njupuk Panggonan ing 17 Oktober 2006.

Wiwit pungkasan GDR Universitas Greifswald wis ngalami akèh owah-efforts construction utama. antarane 1991 lan 2007, luwih saka 417 yuta Euros padha ngginakaken ing mbenake ati bangunan sajarah, uga ing pambangunan anyar. Kayata, 19ruang kuliah abad th (“Auditorium maksimum”) wis dibalèkaké kasebut kanthi teliti,, kaya utama bangunan administratif lan akeh bangunan universitas ing tengah sajarah saka kutha. A kampus anyar kanggo èlmu alam (fisika, kimia, biokimia), medicine, IT lan matématika punika dipunbangun ing sisih wétan kutha. The domiciles anyar Greifswald University Library, departemen fisika, biologi lan biokimia wis rampung. Rumah sakit universitas, kang diprakirakaké bakal rampung ing 2009, bakal dadi sing paling munggah-kanggo-tanggal full-scalee rumah sakit ing Jerman, nambah kanggo mréntahaké saka Greifswald Medical School. Minangka akibat saka construction saka bangunan Hospital Greifswald University anyar, kabeh bangunan abad sajarah 19 lan awal kaping-20 sing biyèn dipigunakaké déning rumah sakit bakal ditransfer kanggo house disiplin liyane, mangkono nggawe kampus lawas-kutha kanggo departemen kayata hukum lan ekonomi, humaniora lan ilmu sosial, lan Ngapikake riset lan memulang banget. Minangka salah siji saka mung 17 metu saka total 52 proyèk bangunan diusulaké “pinunjul nasional” tengen Jerman, ing pamaréntahan nasional wis sarujuk kanggo menehi bebantu pambangunan Lab riset pharmacology anyar (ing Jerman, pendidikan biasane peduli karo negara Jerman lan ora déning pamaréntah nasional, kang mung ndhukung sawetara proyèk nasional lan internasional).

Ana wis Kerep debat minangka kanggo apa jeneng Arndt iku seng di pengeni kanggo universitas utawa ora, ananging kanggo ngganti jeneng universitas kang wis mesthi wis ditolak. Sajarah Nazi saka Universitas lagi riset mung saiki.

ing Jerman, ana mung telung lawas universities dening count saka tahun: Universitas Heidelberg (mantep 1386), Universitas Leipzig (1409), lan Universitas Rostock (1419).

International co-operasi karo institusi pendidikan sing luwih dhuwur ing Eropah lor wonten wis ing taun wiwitan, marakake lan cepet déning Hanse jaringan transnational dagang. saka 1456 nganti 1526, 476 Scandinavians padha dipuntampi ing Greifswald University lan 22 anggota fakultas uga enem rectors teka saka Skandinavia. Iki ana persentasi relatif dhuwur dibandhingaké nomer total mahasiswa ing wektu. Sumber suggest umur sing relatif ini pisah mahasiswa Swedish ing universitas utamané Jerman sanadyan.


Aja pengin ngrembug Universitas Greifswald ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Greifswald ing Map


Photo


Photos: Universitas Greifswald Facebook resmi




Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Universitas reviews Greifswald

Join kanggo ngrembug saka Universitas Greifswald.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.