Universitas Erlangen Nürnberg

Universitas Erlangen Nürnberg

Universitas Erlangen Details Nürnberg

Ndhaftar ing Universitas Erlangen Nürnberg

Ringkesan


Universitas Erlangen Nürnberg inggih punika sawijining universitas risèt umum ing kutha-kutha Erlangen lan Nürnberg ing Bavaria, Jerman. jeneng Friedrich-Alexander rawuh saka pangadeg pisanan universitas Friedrich, Markgraf Brandenburg-Bayreuth, lan loma sawijining Kristen Frederick Charles Alexander, Markgraf Brandenburg-Ansbach.

ing Jerman, universities seni liberal tradhisional ora biasane duwe sekolah engineering utawa departemen. Nanging, Fau ora duwe fakultas engineering béda.

Fau minangka universitas negara paling gedhé kaloro ing negara Bavaria. Wis 5 fakultas, 23 departemen / sekolah, 30 Clinical departemen, 19 departemen otonomi, 656 profesor, 3,404 anggota Staff akademisi lan kira-kira 13,000 karyawan.

Ing semester mangsa 2014/15 sak 39,085 siswa (kalebu 3,556 siswa manca) dipuntampi ing univèrsitas 239 kothak sinau, karo bab 2/3 sinau ing kampus Erlangen lan isih 1/3 ing kampus Nürnberg. statistik iki sijine Fau ing daftar 10 universitas wonten ing Jerman.

ing 2013, 5251 siswa lulus saka universitas lan 663 doktor lan 50 iki: kirim-doktoral padha kadhaftar. Menapa malih, Fau ditampa 171 yuta Euro (2013) pendanaan eksternal ing taun kang padha, nggawe siji saka pihak katelu Universitas mbiayai kuat ing Jerman.

ing 2006 lan 2007, minangka bagéan saka inisiatif kaunggulan nasional, Fau dipunpilih dening Research Foundation Jerman minangka salah siji saka pemenang ing Universities Jerman Excellence Initiative. Fau uga anggota saka DFG (Research Foundation Jerman) lan Managers Top Industrial kanggo jaringan Eropah.

Ing peringkat Academic saka Universities World kanggo taun 2014, Fau ditingkat kapindho antarane universities German in Engineering / Teknologi lan klompok Ilmu Komputer kanggo kabeh papat paramèter peringkat TOP, fun, HiCi lan Pub.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Kamanungsan, Ilmu sosial, lan teologi
  • Fakultas Bisnis, Ekonomi, lan Hukum
  • Faculty of Medicine
  • Fakultas Ilmu
  • Fakultas Teknik

History


1743 - Universitas iki didegaké dening Markgraf Friedrich saka Brandenburg-Bayreuth

Universitas ing Erlangen iki diadegaké ing roh absolutism enlightened. Fungsi saka universities Jerman ing abad kaping wolulas iki kanggo ngawula kabutuhan akeh pamaréntah dening nggawe pranata kanggo pendidikan lan latihan PNS kanggo nambah reputasi panggedhe.

Iki uga sumber Perdana motivasi kanggo Markgraf Friedrich saka Brandenburg-Bayreuth kang ngedegaké Friedrichs-Universität ing pamrentahan ing 1743 karo sepindah Margravess Wilhelmine lan Kanselir pisanan saka University, Daniel Superville.

Sampeyan iki universitas katelu kang diadegaké ing Franconia, sawise Universitas Altdorf lan Würzburg, lan iki adhedhasar ing kutha kekaisaran saka Erlangen ing akademi mantan ksatria kang dumunung ing Hauptstrasse. Bukaan resmi Universitas njupuk Panggonan ing 4 November 1743, acara kang isih dipèngeti saben taun ing mati academicus.
1769 - Universitas wis ditambahi dening Markgraf Alexander

Ing dina awal, Universitas ing Erlangen ana salah siji institusi cilik saka sawijining jinis. A total 64 mahasiswa padha dipuntampi ing Universitas anyar ing taun madegé lan padha memulang dening 16 profesor; nomer rata-rata siswa tetep ing sak 200 kanggo sawetara wektu.

Sawetara dekade pisanan ana Universitas ditandhani dening masalah ekonomi wiwit margraviate saka Brandenburg-Bayreuth sing rélatif luwih cilik lan ora utamané sugih. Iku ora nganti 1769, nalika baris Bayreuth mati lan margraviate saka Brandenburg-Bayreuth iki jumbuh karo sing saka Brandenburg-Ansbach, sing Friedrichs-Universität diwenehi basis financial liyane sing ngalangi. Ing pakurmatan saka Markgraf Alexander, panguwaos anyar, sing uga dadi pangreksa prakosa kawitan ing Universitas, Universitas iki jeneng Friedrich-Alexander-Universität ing taun kang padha.

Ing sawetara tradisional disiplin iki mulang ing fakultas Teologi, Hukum, Kedokteran lan Philosophy. Loro saka istana Hohenzollern kang, minangka ngarep kanggo wés randa ing, mung peran umum cilik, kutha margravial cilik Erlangen ora politik penting, institusi ekonomi utawa budaya, lan profesor ing Universitas saiki angsal status owahan ing masyarakat kutha kang.
1810 - Franconia dadi bagéan saka Bavaria

Sèket taun sawise madegé, Universitas ngalami owah-owahan utama minangka asil saka pergolakan politik. Transfer daya kanggo mahkota Prusia ing 1792, kanggo Kakaisaran Prancis ing 1806 lan pungkasanipun menyang Bavarian makutha ing 1810 rubah Universitas margravial dadi pusat institusi negara-roto. Nalika iki temenan iku ilang akeh otonomi sawijining, kayata hak ukum dhewe lan hak istimewa khusus diwenehake kanggo warga universitas, iku uga apik duit Universitas.

Jumlah mahasiswa wis wungu lan tetep ana ing saindhenging 400 ing wektu iki. Plans kanggo menyang pendidikan ing Universitas of Landshut, glethakaken mudhun dening Menteri Bavarian Negara, Maximilian Joseph Montgelas, temenan ing awal abad kaping wolulas ing mangsa saka Universitas iki ngancem ing luwih saka siji wusana. Iku duwe utang kaslametané wekasanipun kanggo kasunyatan sing kagungan mung Fakultas teologi Protestan ing Bavaria. Wis iki ora terus ana, kabeh siswa Bavarian teologi Protestan, kang nomer wis thukul Ngartekno minangka asil integrasi anyar Franconia dadi Bavaria, bakal wis dipeksa kanggo sinau njaba Bavaria.
1818 - The Burg wis resmi nyumbang kanggo Universitas

ing 1818, Universitas angsal nomer pinunjul saka bangunan anyar. Sawise matine Sophie Caroline, garwa nomer kalihipun pangadeg University, sing wis mapan ing Erlangen minangka wés randa kang wiwit 1764, King Maximilian I Yusuf saka Bavaria nyumbang Burg, ing Schlossgarten, Orangery lan liyane bangunan sadurunge diduweni dening margraves kanggo Universitas.

Ing setengah pisanan saka abad kaping uga weruh réformasi ageng Wilhelm von Humboldt kang saka konsep pendidikan universitas, kang nganjurake kombinasi riset lan memulang. Kuliah kang sadurunge wis klempakan ing pendekatan strictly exegetic kanggo karya standar saiki fokus ing Tata kang sinau akademik lan panuntun dhumateng menyang riset sawijining.
1824 - Universitätsklinikum Erlangen iki didegaké
Pambangunan University Hospital Erlangen, rumah sakit ing sisih wétan Schlossgarten, iki project bangunan utama pisanan dilakokaké déning Universitas lan rampung ing 1824. Perkembangan menyang akeh diferensiasi antarane subjek, lan wilayah anyar riset ing medicine lan èlmu ing separo kapindho abad kaping diperlokake ing construction saka akeh bangunan anyar sak Schlossgarten lan bebarengan Universitätsstraße, kang teka kanggo mbentuk inti saking University. Bangunan paling striking saka periode iki sing Kollegienhaus (1889), ing anatomi lan patologi bangunan (1897 lan 1906) lan Library University (1913).
1890 - Universitas wis Rata-rata siji ewu siswa
Expansion ing ukuran banjur tangan ing tangan karo nitahaken saka akeh departemen anyar karo Gambling ing wong kang, minangka béda saka departemen, ora mung mulang disiplin akademisi nanging ugi ngawontenaken panalitén sawijining. nomer mahasiswa uga tambah nyoto ing separo kapindho abad kaping. Ing semester panas 1890, nomer siswa dipuntampi paling ndhuwur 1000 tandha pisanan,

tegesé Universitas ditingkat nomer 15 antarane 21 universities ing Kakaisaran Jerman ing syarat-syarat ukuran. Iki pembangunan uga radikal malih diganti hubungan antarane Universitas lan kutha ing. Déné gambar Erlangen ing abad kaping wolulas wis ditemtokake dening dagang Huguenot lan Kerajinan, ing abad kaping Universitas wiwit muter peran saya pinunjul.

Antarane profesor paling misuwur sing mulang ing Universitas padha teolog Adolf von Harleß, pengacara Kristen luck, profesor saka medicine Franz Penzoldt, sejarawan Karl Hegel, filsuf Ludwig Feuerbach, profesor saka Jerman Benno von Wiese, profesor saka pasinaon oriental lan panyair Friedrich Rückert, matématikawan Max Noether, fisikawan Eilhard Wiedemann, ing kimiawan Emil lan Otto Fischer, Ahli botani Johann Kristen Daniel von Schreber, ing pharmacists Theodor lan Ernst Martius, ing zoologis Henokh Zander, lan geologis Bruno von Freyberg.

Murid misuwur Erlangen 's kalebu theologist Wilhelm Löhe, pengacara lan negarawan Prussian Karl Freiherr von Stein kanggo Altenstein, dhokter Samuel Hahnemann, panulis Heinrich Wackenroder, Ludwig Tieck, Christian Friedrich Daniel Schubart lan Agustus Graf von Platen, kimia Justus von Liebig, fisikawan Georg Simon Ohm lan matématikawan Emmi Noether.
1920 - The Pro-rektor dadi Rektor ing

Wabah Perang First World in 1914 wis efek owahan ing University. Ing dina banget pisanan gerakan, ing Kollegienhaus , ing Burg lan sawetara jurusan ing Universitätsklinikum Erlangen padha diowahi menyang rumah sakit kanggo tatu. Watara telung kwartal saka mahasiswa padha kena pengaruh dening conscription utawa enrollment sukarela. Iki mimpin menyang gulung apik ing nomer mahasiswa sing sinau. Sajrone taun perang ana biasane mung bab 300 siswa saiki ing Erlangen.

Ing acara Revolusi Bavarian saka 1918 lan 1919 lan penghancuran sakteruse saka monarki temenan title 'Rektor Magnificentissimus' kang sadurunge wis lair dening rojo ngatur saiki ilang. Mulane ing kantor Pro-rektor diganti 'Rektor (magnificus)'ing 1920. Kajaba, istilah 'Pro-rektor' diganti judhul sadurunge Exprorektor '. Kanggo mahasiswa paling, ing taun sanalika sawise Perang Donya ditandhani dening mlarat lan akeh siswa saka latar miskin kang kanggo ing University ing pangarep-arep saka bangunan berjangka anyar kanggo awake dhewe senadyan sekolah andhap asor sing.

Inflasi lan bangkrut akeh organisasi beasiswa ditambahaké kanggo plight sing. Mahasiswa Komite Perwakilan didegaké ing 1919 lan iki ing 1922 dening apa kang saiki yaiku Studentenwerk (Layanan Student) kang, ing 1930, kabuka ing Studentenhaus sing isih stands ing Langemarktplatz dina. Ing kabèh, Nanging, sawise wutah kanthi cepet ing tengah abad kaping, ing taun 1920-an iku periode stagnation kanggo University.
1928 - Ing Fakultas Ilmu didegaké
Nambah wigati saka èlmu alam sing dadi nyoto ing separo kapindho abad kaping mimpin kanggo owah-owahan ing struktur Universitas. ing 1928, èlmu alam padha dipisahake mati apa banjur ana Fakultas Kamanungsan lan Ilmu Sosial lan diwenehi status Fakultas dhewe.
1933 - Otonomi Universitas kang tumiba memangsan kanggo Sosialisme National
A iklim nasionalis pendapat wis cetha wis ing bukti ing University ing Erlangen ing Republik Weimar, lan ing November 1929, Association Sosialis Student National Jerman gained lan mayoritas Absolute saka kursi ing pemilu Student Perwakilan Komite kanggo pisanan ing sembarang universitas Jerman. Sajrone taun Hidayat Nur Wahid Nazi, Erlangen iki ora dipunapunten samubarang acara sing uga dumadi ing pawiyatan luhur liya, kayata buyaran saka profesor sungkan jempol garis partai, buku burnings Mei 1933, utawa Gawan subjek sing selaras ideologi Nazi, kayata 'riset lomba'.

otonomi akademisi Universitas iki dibusak sak periode Nazi lan asas Guide uga Applied kanggo konstitusi universitas, minangka rektor iki maneh kapilih dening awak professorial nanging ditunjuk déning Reichsminister urusane akademisi. Minangka kedaden ing univèrsitas-univèrsitas ing Jerman ing wektu iki, nomer mahasiswa ing Erlangen dropped nemen minangka asil saka privasi pendidikan Nazi.
1945 - Universitas ngalami reconstruction

Ing pungkasan Perang Donya II, Erlangen mung kutha Universitas ing Jerman, liyane saka Heidelberg, kang wis meh tanggung oncat karusakan. Siswa damping kanggo Universitas nalika wulangan maneh ing semester mangsa 1945/46, lan ana limang kaping minangka akeh mahasiswa minangka sadurunge perang. Déné ing semester panas 1927 wonten 1340 siswa lan sepuluh taun mengko ana wis 967, dening semester panas 1947, Universitas wis 5316 siswa.

Nanging, minangka universitas German liyane mboko sithik dibuka manèh lawang, angka ing Erlangen wiwit nyelehake maneh menyang mburi 1950, supaya ing semester mangsa 1956/57, Erlangen ana universitas cilik ing Jerman West.

Universitas saiki needed kanggo nyedhiyani bangunan anyar cukup kanggo house kabeh departemen lan Gambling. Ing upaya kanggo ngreksa karakter Universitas karo bangunan sawijining individu clustered bebarengan ing tengah kutha, bangunan anyar padha ora dibangun ing situs kampus diisolasi saka tengah kutha, kaya ana kasus liya, nanging padha tinimbang dibangun ing macem-macem Camping tengah kang sadurungé wis dadi tujuan liyane.

Iki ana kasus karo barracks lawas ing Bismarckstraße, ngendi Komplek anyar kanggo hukum, teologi, humaniora lan ilmu sosial dipunagem ing 1953. bangunan anyar luwih mèlu ing tengah kutha, mligi Fakultas Kedokteran, kayata Departemen bedhah saraf ing 1978, kang dibangun ing Schwabachanlage ngendi sadurunge Clinic kejiwaan wis ngadeg.

Expansion paling kacathet kang njupuk Panggonan ing Universitas ing taun 1960-an ana ing lapangan Engineering. Kirim-perang kudu kanggo modernisasi kasedhiya ing impetus kanggo nambah departemen saka engineering, pesenan sing wis ditulis minangka awal minangka 1903. Staff ing Fakultas Ilmu saiki ditulis perlu kanggo fakultas sawijining teknik lan mechanical, kang diwenehi support saka Senat ing 1957.
1961 - Ing Fakultas Bisnis, Ekonomi lan Ilmu Sosial iki didegaké

Sakcepete sawise tambahan, Universitas ditambahi ing arah beda dening gabungke College municipally-mbiayai bisnis, ekonomi lan sosial ilmu Nürnberg, didegaké ing 1919, menyang Universitas kanggo mbentuk apa banjur ana fakultas enem. Saka banjur ing Universitas ngadopsi jeneng ing kang dikenal nganti saiki, Universitas Erlangen-Nürnberg.

Piwulangé ekonomi lan administrasi bisnis, kang nganti titik iki diputer mung peran suntingan ing apa banjur ana Fakultas Kamanungsan lan Ilmu Sosial ing Erlangen, bisa saiki bakal digawa metu ing ukuran luwih gedhe ing situs dhewe ing Nürnberg. amalgamation iki digawe cepet wutah ing nomer mahasiswa kang ngrambah pucuk anyar ing mburi 1960.
1966 - Ing Fakultas Teknik iki didegaké

ing 1962, sawise debat dhowo, parlemen Bavarian pungkasanipun mutusaken kanggo netepake Fakultas Teknik in Erlangen. Ing bab iki, Universitas wis menang nglawan kutha Nürnberg kang wis njaluk sing universitas technical mantep ing Nürnberg kanggo puluh.

Wiwit wilayah expansive wewangunan tanah dibutuhake kanggo project iki padha ora kasedhiya ing tengah Erlangen, dasar kanggo kampus UII padha glethakaken ing sisih kidul-wétan kutha ing 1964. Panyiapan formal saka Fakultas Teknik, kang dadi fakultas kapitu ing Fau ing wektu, njupuk Panggonan ing 1966. Ing wektu iki, Universitas iki institusi mung ing Jerman karo Fakultas Teknik kang dhateng struktur ana sawijining universitas riset klasik lan ora nyiyapake minangka universitas otonomi.
1968 - Gerakan mahasiswa develops
ing Fau, minangka liya, taun-taun sabanjuré mau didominasi gerakan mahasiswa, gerakan kang duwe efek long-tahan kuwi ing pagesangan akademis. Sing mbantah mahasiswa, kang kena pengaruh universities saindhenging Jerman, padha pisanan nanggepi masalah kang sejatine sifate universitas-related, kayata kahanan sinau miskin. ing 1969, gerakan mahasiswa sayan radikal lan dadi alat musuh kanggo sistem politik ing umum. Ing kerjasama karo kelompok sosial liyane, iki tansaya menyang apa dadi dikenal minangka gerakan musuh ekstra-parlementer.

Ana confrontation gedhe, utamané ing debat liwat undhang Bavarian Higher Education saka 1974, bagean kang begalan wakil mahasiswa saka olahraga tugas politik general, lan liwat undhang Jerman Education Tinggi 1976. taun iki uga nggawa babagan akeh owah-owahan kanggo gambar sing umum Universitas, minangka tradhisi akèh diadegaké long-padha ical. Ana sing pungkasan kanggo profesor ngagem rasukan lan, ing 1968, perayaan Pendhiri Day, ing 'mati academicus', kang nganti banjur dipuncepeng ing Baroque kaluhuraning saka Redoutensaal, dipindhahaké menyang ambience rodo kurang flamboyant saka Auditorium Maximus ngendi iku wis dijupuk Panggonan saiki.
1972 - Fakultas Pendidikan iki didegaké
Fakultas Pendidikan iki diadegaké ing 1972, dadi fakultas kawolu Universitas ing wektu. Iku ageng saking Institut kanggo Training Guru sing diadegaké ing 1956 lan mengko nganyari ing 1958 dadi Universitas Pendidikan Nürnberg, College latihan guru, sadurunge dadi fakultas ing Fau. Miturut 2007, Universitas wis 11 fakultas, minangka Fakultas Kamanungsan lan Ilmu Sosial iki dipérang dadi loro fakultas bebas lan Fakultas Ilmu iki wutah menyang telu wong.

Fau ngrambah a milestone anyar ing semester mangsa 1991/92 when, ingkang sepindhah, iku luwih 30,000 siswa. Nganti tengah abad kaping, sak 40 persen siswa padha dipuntampi ing fakultas Teologi lan Hukum, nanging miwiti ing separo kapindho abad rong puloh persentasi akeh saka populasi mahasiswa padha digambar menyang disiplin anyar saka engineering lan administrasi bisnis, ekonomi lan sosial èlmu.
2000 - Ngenggalaken New njupuk Panggonan

Ing awal abad rong puluh-pisanan, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg wis ngadhepi karo tantangan anyar. Extension saka bangunan ing Südgelände (kampus kidul) lan degdegan bangunan anyar ing tengah kutha sing saiki ganti tampilan fisik saka University. ing 2000, ing Nikolaus Fiebiger Centre of Medicine molekul ing Glückstraße diganti mantan bangunan fisika lan 2001 weruh bukaan saka Röthelheim Kampus anyar ing situs saka barracks tentara meriem lawas. Tahap kang pisanan saka construction kanggo tengah non-bedhah anyar iki dipunwiwiti ing 2002.

Universitas iki cepet kanggo ngleksanakake Éwah-éwahan ing derajat anyar sarjana lan Master minangka diwènèhaké dening Negara Kementerian Bavarian of Sciences, Riset lan Seni, lan program gelar iki diganti mantan program Diplom lan Magister ing pungkasan dasawarsa ing.

Salajengipun, supaya nyegah posisi competitive ing ukuran internasional lan ketemu tantangan ing mangsa, Senat milih ing 7 Februari 2007 kanggo nindakake reformasi lengkap struktur Universitas. patut, ing semester mangsa 2007/08, ing fakultas sewelas padha dirombak menyang limang fakultas kang Universitas wis dina. fakultas sing sub-dipérang dadi departemen karo struktur internal kang dirancang kanggo ngiyataken collaborations ana lan nggawe kemungkinan kanggo anyar gedhe-gedhe.


Aja pengin ngrembug Universitas Erlangen Nürnberg ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Erlangen Nürnberg ing Map


Photo


Photos: Universitas Erlangen Nürnberg Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

reviews Erlangen Nürnberg Universitas

Join kanggo ngrembug saka Universitas Erlangen Nürnberg.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.