Universitas Freiburg

Universitas Freiburg

Universitas Details Freiburg

Ndhaftar ing Universitas Freiburg

Ringkesan


ing Universitas Freiburg , resminé Albert Ludwig Universitas Freiburg punika universitas risèt umum dumunung ing Freiburg im Breisgau, Baden-Wurttemberg, Jerman.

Universitas iki diadegaké ing 1457 dinasti Habsburg minangka universitas liya ing wilayah Austria-Habsburg sawise Universitas Wina. dina iki, Freiburg minangka universitas kalima-paling tuwa ing Jerman, karo tradisi dawa saka piwulang ing ilmu, èlmu sosial lan ilmu alam. Universitas iki arupi 11 fakultas lan nengsemake siswa saka tengen Jerman uga saka liwat 120 negara liyane. siswa manca akehe babagan 16% saka total nomer mahasiswa.

Dijenengi minangka salah siji saka universities elit Jerman akademik, wakil politik lan media, Universitas Freiburg stands diantara Eropah kang ndhuwur institusi riset lan memulang. Kanthi sawijining reputasi long-ngadeg saka kaunggulan, universitas katon loro kanggo sasi, kanggo njaga warisan akademisi lan budaya sawijining sajarah, lan kanggo mangsa, ngembangaken cara anyar lan kesempatan kanggo ketemu karo kabutuhan donya ganti. Universitas Freiburg wis ngarep kanggo sawetara saka pikiran paling saka tradisi Western, kalebu tokoh ingkang misuwur kadosta Martin Heidegger, Hannah Arendt, Rudolf Carnap, David Daube, Johann Eck, Hans-Georg Gadamer, Friedrich Hayek, Edmund Husserl, Friedrich Meinecke, lan Max Weber. Saliyane, 19 Bebungah Nobel sing afiliasi karo Universitas Freiburg lan 15 akademik wis diajeni karo hadiah riset Jerman paling, ing Gottfried Wilhelm Leibniz Bebungah, nalika digunakake ing Universitas Freiburg.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Ekonomi lan tindak tanduk Ilmu
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas filologi
  • Fakultas Kamanungsan
  • Fakultas Matematika lan Fisika
  • Fakultas Kimia lan Farmasi
  • Fakultas Biologi
  • Fakultas Lingkungan Alam Resources
  • Fakultas Teknik

History


Wiwitan (15th Century)
ing 1457 Katedral Freiburg punika situs singdhasar sawijining universitas. The financier lan tokoh sawise kang institusi iki dijenengi ana Archduke Albert VI, kang panguwaos, Western Austria, Freiburg banjur bagean. The "Albertina" didegaké minangka universitas lengkap, kalebu kabeh fakultas penting wektu: Teologi, Hukum, Kedokteran, lan Philosophy. Menehi waé iki kanggo ngajari teolog enom lan Administrator. Sawetara siswa pertama manggon "Bursen" (hostels) ing situs kang saiki dikenal minangka "University Old,"Endi ceramah pisanané uga njupuk Panggonan. Kelas padha dianakaké ing Latin.

 

Kasuksesan (16th Century)
A sawetara kondhang humanists sinau lan mulang ing universitas Freiburg kang. Padha darmabakti kanggo cita-cita pendidikan lan toleransi lan mangertos proses saka percetakan minangka sinyal. Salah siji wong ana MartinWaldseemüller, wong pisanan tau kanggo nggunakake jeneng "Amerika" kanggo bawana bubar ditemokake ing atlas donya. Reformasi iki topik dhebat digawe panas ing Universitas Freiburg, panguwasa pungkasanipun opting kanggo Katulik lan kasetyan kanggo Austria. Aristokrat lan bourgeois sing ngintun putra-putranipun kanggo universitas kanggo nyiapake kanggo karir diplomatis utawa militèr nglantaraken tren anyar: French dadi populer, universitas nyewo anggar lan nari guru.
Yesuit Pengaruh (17th Century)
Abad kaping-17 iki ditandhani dening saingan antarane sera. ing 1620 para panggedhe Katulik ngenalakenYesuit Order ing fakultas teologi lan humaniora. Senajan supaya iki dianggep minangka modern lan kuwat ing pendidikan, pengaruhe uga mimpin kanggo Watesan abot ing kurikulum. Yésuit ngenalaken téater ing Universitas Freiburg lan nguwatké tradisi debating (Carane akeh malaikat pas ing tip saka jarum?). Bangunan dikenal saiki minangka "University Lawas" (sawise karusakan ing Perang Donya II lan reconstruction sakteruse sawijining) Originally dibangun dening Yésuit liwat mesthi saka sawetara dekade, lan njabat minangka teologi College sing.
reformasi (18th Century)
Administrasi pamaréntahan enlightened wis perlu tau nambah kanggo PNS karo skills praktis, lan kelas ndhuwur nuntut pendidikan profesional. ing 1768 Maria Theresa mangkono ngenalaken pembaharuan ekstensif kang curtailed kamardikan financial institusi pendidikan ing kekaisaran, kalebu Universitas Freiburg. pembaharuan tambah kompetisi antarane mahasiswa ngembangaken liyane ujian, winates dawa semester ngilangi, ngenalaken buku-buku modern lan bahan instruksional praktis, lan diganti wangun instruksional saka maca utuh saka buku karo ceramah panjelasan - ing Jerman. ing 1773 Paus larut Yesuit (sementara) nanggepi ancaman saka sawetara negara, lan teologi College ing Bertholdstraße kaparingaken universitas.
expansion (19th Century)
Minangka asil saka Napoleon Wars, wilayah Breisgau tiba ing Grand Kadipaten Baden ing 1805. Sanalika, Universitas Freiburg ilang kabeh barang sawijining kulon kali Rhine, lan karo wong-wong mau menyang bagean akeh income sawijining. Louis I, Grand Duke saka Baden, disusun dhana kanggo univèrsitas 1820, saéngga njupuk sawijining orane terus. ing thanks, Universitas ganti jeneng "Alberto-Ludoviciana" ing pakurmatan saka loro leluhur sawijining pendiri. Uga ing taun iki, perusahaan mahasiswa pisanan diwangun ing gelombang saka semangat kanggo sabab nasionalis lan gegayuhanipun demokratis inspirasi dening Revolusi Perancis. Nanging, sing ngarep-arep kanggo republik padha rauh mlayu ing revolusi berdarah 1848. wiwit taun 1850 enrollment wiwit tuwuh, rauh sik njongko 1500. Kampus èlmu alam iki dibangun kanggo nampung enrollment tambah.
mbandhingaké (20th Century)
ing 1900 Universitas Freiburg wiwit dilakokake wanita kanggo pasinaon - minangka universitas pisanan sing ing Jerman. ing 1902 Pustaka Universitas anyar iki dibukak (ing apa dina iki bangunan universitas IV), lan ing 1911 anyar bangunan universitas utama(dina iki bangunan universitas aku) disahake, nyediakake papan kanggo 3000 siswa saiki dipuntampi. Menara bangunan wonten ing "Karzer,"Kamar tahanan kang mahasiswa sing wis misbehaved padha dikunci munggah minangka paukuman. Iki hak istimewa dicekal ing 1920. Ing taun kang padha, Universitas anyar Medical Center mbikak ing Hugstetter Straße.

Ing lantai ndhuwur bangunan universitas aku isih ana tugu kanggo siswa lan karyawan universitas sing padha antarane korban loro perang donya. Ing jantung bangunan padha, ing foyer utama, universitas di bangun Monumen ing 2005 kanggo mèngeti meh 400 karyawan lan siswa saka University of Freiburg sing nandhang pati dikenal, banishment, utawa diskriminasi abot ing regime National Socialist. Nanging, akeh korban liyane tetep unnamed: Swara 1500 wong padha diutus kanggo nyangga ing tengah medical, ngendi ana uga bukti-bukti campur medical pidana. Universitas ngiring pesenan saka Sosialis National, ing kaping malah karo bebendhu. janjian Martin Heidegger kang minangka rektor Universitas ing 1933, kanggo Kayata, iki ngrayakake minangka "takeover." Heidegger ora Komentar ing peran minangka rektor ing universitas kasebut dumugi piyambakipun séda ing 1976.

Sawetara profesor Freiburg kang, kalebu Walter Eucken, uga garwa, anggota saka musuh.

Bebarengan karo kutha utama kabeh saka Freiburg, kabeh bangunan universitas padha akeh banget rusak utawa numpes ing 1945. Universitas bisa kanggo nyimpen 75% saka bahan saka geni, biasane buku. Miturut tiba ing taun kang padha, panguwasa pendhudhukan French wis diwenehake persetujuan kanggo reconstruction lan reopening Universitas Freiburg. sadurunge matriculating, saben mahasiswa kedah sijine ing 100 jam saka pegawe manual kanggo bantuan karoreconstruction efforts.

nganti 1949 tata cara denazification padha digawa metu kanggo kabeh karyawan universitas, nanging ora luwih saka sepuluh taun mengko meh kabeh sing wis murub padha maneh apa ing universitas. Kanthi tekane saka Perang dingin, opini anti-komunis iki terang dianggep minangka luwih penting saka prilaku siji jaman National Socialist. Universitas ngalami boom ing taun iki: ing 1957, ing University of mengeti 500th Freiburg kang, konstitusi anyar iki disetujoni. reconstruction iki meh rampung dening wektu iki, lemah wis bejat kanggo bangunan anyar kaya bangunan universitas II, lan universitas saiki wis total 10,000 siswa.

ora nganti 1968, nalika mbantah mahasiswa ing Berlin lan Frankfurt ngrambah Freiburg, ana generasi kang wis tetep ing daya tanpa gangguan wiwit perang disebut menyang pitakonan. Siswa surak ana: "Ing rasukan, Muff sewu taun " ("Ing rasukan, ing stench sewu taun "). Mahasiswa nuntutdemocratization saka universities, nyekeli serangan lan mulang-in lan handing metu Prasetiya kanggo ndhukung sabab. Sing mbantah mahasiswa milai transformasi budaya.

Dekade ing ngisor iki weruh expansion Fakultas Kedokteran lan èlmu alam. ing 1995, Fakultas Teknik iki diadegaké, luwih ngembangaken spektrum disiplin ana ing universitas. Ing pungkasan abad, ana wis 20,000 siswa matriculated ing Universitas Freiburg. Instruction lan riset padha mendhet saka exchange internasional lan sante lan ajining diri banget luar negeri. Iki bisa katon ing nambah nomer mahasiswa internasional lan peneliti junior sing teka kanggo Freiburg kanggo ndarbeni saringan luwih.

accolades (21st Century)
ing 2007 Universitas Freiburg dadi salah siji saka sanga universities ndhuwur ing Jerman kanggo diajeni ing Excellence Initiative kanggo riset sing.

Universitas Freiburg ana ing antarane pemenang saka negoro "Pengajaran banget"Kompetisi ing 2009. Diatur déning Konferènsi Standing saka Mentri Pendidikan lan Affairs Cultural lan Stifterverband kanggo Ilmu lan Research Jerman, kompetisi ngenali konsep instruksional inovatif.

ing State Pengajaran Award, nganugerahaken tahunan kanggo konsep instruksional sampun kalampahaken ing institusi pendidikan sing luwih dhuwur ing Baden-Württemberg, uga wis musna ajeg kanggo dosen ing Universitas Freiburg awit iku wiwitan diatur ing 1993.

Kabeh accolades lan pendanaan padha gawé kontribusi kanggo Universitas Freiburg kang goal njagi pinggiran competitive ing Jerman malang pendidikan sing luwih dhuwur.

ing 2007 Universitas Freiburg ngrayakake sawijining 550-mengeti taun karo liwat 300 acara umum. Sawetara proyèk kang bakal mbentuk luwih pembangunan universitas diluncurake sak perayaan.

ing 2007 universitas kabuka ing Uniseum, museum Njupuk Sajarah universitas lan forum kanggo acara, sarta UniShop.

Papan wali 2007 prayaan mengeti ngedegaké "New University sumbangan."Iku wis dirancang kanggo nyedhiyani pendanaan kanggo profesor endowed, dosen ngunjungi internasional, lan Beasiswa kanggo siswa pinunjul.

Akhire, ing 2007 Universitas Freiburg uga dianakaké sepisanan Inovasi lan Workshop Dialog. Pelatihan saiki nggawa ahli saka universitas lan institusi external bebarengan bab sapisan taun, kanggo Kayata kanggo berkembang konsep modern universitas utawa sesanti kanggo 2030.


Aja pengin ngrembug Universitas Freiburg ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Freiburg ing Map


Photo


Photos: Universitas Freiburg Facebook resmi




Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Universitas reviews Freiburg

Join kanggo ngrembug saka Universitas Freiburg.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.