Universitas Leipzig

Universitas Leipzig

Universitas Details Leipzig

Ndhaftar ing Universitas Leipzig

Ringkesan


Universitas Leipzig didegaké ing 1409 nggawe iku salah siji universitas paling tuwa ing Jerman. Iku interdisipliner, universitas lengkap internasional.

On path ambisi kanggo dadi universitas top-level Eropah lan internasional dikenali jog riset lan Learning kanggo sarjana enom Universitas Leipzig ndudohke ing sawetara ekstensif wilayah subyek. wates nyebrang saka disiplin akademisi tradisional, collaboration internasional, jaringan karo Gambling non-universitas lan bisnis ora mung tradhisi saka Universitas nanging uga ing basis saka akademisi keunggulan sawijining.

Universitas Leipzig kasusun saka 14 fakultas karo 128 Gambling. 35,000 riset wong, mulang lan sinau ing universitas lan luwih saka 4,300 wong sing dipunginaaken ing Rumah Sakit Universitas Leipzig. Universitas ana 136 kursus sinau ing 2009/10 semester mangsa. 5,686 calon doktor pangguna ing UL (2,439 ing obat-obatan), 631 kang sing dipuntampi ing 20 program latihan kabentuk lulusan (minangka saben pungkasan 2009). Potensial riset ing Leipzig wis santosa dening 20 institusi riset non-universitas lan limang pawiyatan luhur liya.

Minangka universitas sinau tradisi, Universitas Leipzighas tansah dadi kuwat nalika berkembang saka arepe angel. phase sawise Berlin Wall ambruk ing 1989 dikuwasani dening di toto maneh sakbenere lengkap humaniora lan ilmu sosial nalika èlmu urip lan èlmu alam padha dicocogake kanggo logat anyar ing riset lan memulang. Reformasi dhasar struktur lan kursus sinau iki uga digabungake karo kesempatan kanggo ningkataké collaboration antar disiplin saking serangn lan njupuk kauntungan saka njedhul sinergi.

Universitas Leipzig wis diselehake minangka universitas paling apik ing New Laender lan antarane ndhuwur 25 ing Jerman ing taun consecutive papat (dening peringkat Shanghai).

Kutha Leipzig minangka pusat dagang abad-lawas uga pusat Nyinau lan budaya sing wis warisan saka hubungan internasional, Donyane cosmopolitan lan budidaya tradisi lan toleransi. Fitur utama saka Leipzig lan Universitas sing fasilitas negara-saka-saka-gambar karo sakcedhake atraktif ngendi kabeh iku mung siji langkah adoh. A survey saka Komisi Eropah nuduhake yen Leipzig antarane telung kutha-kutha gedhe ing Eropah ing ngendi urip paling worth urip nalika New York Times nyebutke dadi salah siji saka ndhuwur sepuluh tujuan.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas History, Art lan Pasinaon Oriental
  • Fakultas filologi
  • Fakultas Pendidikan
  • Fakultas Ilmu Sosial lan Philosophy
  • Fakultas Ekonomi lan Manajemen (kalebu Teknik Sipil)
  • Fakultas Ilmu Olahraga
  • Fakultas Kedokteran (karo University Hospital)
  • Fakultas Matematika lan Komputer Ilmu
  • Fakultas Biosciences, Pharmacy lan Psychology
  • Fakultas Fisika lan bumi Science
  • Fakultas Kimia lan mineral
  • Fakultas Veterinary Medicine

History


1409
Universität Leipzig iki didegaké dening Master lan sarjana saka Prague

1519
Leipzig Debate ing Pleissenburg Castle. Regejegan antarane teolog taat Johannes Eck lan reformis Luther, Karlstadt lan Melanchthon
tandha break nascent antarane Roma lan Lutheran

1539
Kanthi panyiapan saka Lutheran Reformasi ing Alberta Saxony, utamané sawise 1543, periode anyar sajarah universitas wiwit. Karya rektor Caspar Börner und ajeni humanist Joachim Camerarius ing
ngalangi taun sing tantamount kanggo refounding universitas

1543
Pembentukan perpustakaan UII, utamané saka Holdings monastik

1544
Adipati Moritz Saxony Transfer mantan biara Dominika kanggo universitas sing lagi gantos nama dados "Collegium Paulinum." Bebarengan karo support materi liya sing Leipzig satunggal sugih ing Old Reich

1682
Jurnal Nyinau pisanan ing Jerman, Log Eruditorum, wis diterbitake ing
kutha perdagangan-padha. Akeh majalah sakteruse ngiyataken Leipzig kang
posisi minangka ibukutha buku-dagang saka Eropah Tengah

1810
The profesor pisanan kanggo Kebidanan, Johann Christoph Gottfried Jörg, dadi
direktur sekolah delivery ("Trier Institute") kang mengko tuwuh dadi rumah sakit gynecological universitas

1879
Institut Psikologi Eksperimental - pisanan ing donya - kabukak dening Wilhelm Wundt

1897
Peresmian Augusteum anyar dirancang dening Arwed Rossbach

1906
Women sing pungkasanipun ngakoni minangka siswa - pembangunan relatif pungkasan ing Leipzig - sawise kang diijini kelas audit minangka awal minangka 1870

1927
dhingklik Kaping riset otak ing Jerman

1933
Heisenberg wis dianugerahi 1932 Nobel Prize in Physics (announced ing 1933), ing tartamtu kanggo "penciptaan mekanika kuantum lan aplikasi sawijining"

1933-1945

Ing reorganisasi gerah-fated saka awak universitas menyang sistem kasetyan dening Hidayat Nur Wahid Partai Nazi Sajêroning pikiran free lan kehidupan. Professors, siswa lan karyawan universitas mecat, kuya, dikunjara utawa matèni kanggo alasan politik utawa rasis. Perang Donya II ndadekke pati massa lan karusakan kanggo Leipzig. Sewidak persen saka Universitas
wis numpes, profesor lan mahasiswa sirna ing perang udhara utawa ing ngarep, lan Leipzig kélangan kontak internasional. Kejaba 103 bangunan universitas mung 16 sing undamaged ing mburi perang. Wolung puluh pitu sing rampung numpes utawa maneh iso digunakke.

1946
Universitas iki dibuka manèh 1946 ing tilas wayang "Capitol"

1953
Minangka simbol saka orientasi ideologi anyar ilmu lan beasiswa ing
ing GDR, partai SED ngatur renames Universität Leipzig "Karl-Marx-Universität nalisir tradisi, universitas wis sebutan dileksanakake saka ndhuwur

1968
The Augusteum lan - sawise urip perang kanthi utuh - St. pasamuwan universitas Paulus sing kabongkar ing pesenan saka regime nanging. The Leipzig City Council Votes kanggo mbangun universitas. A sayembara diumumake ing spring saka 1968, nanging ora hadiah kapisan dianugerahi. Native Leipziger lan kepala negara Walter Ulbricht (1893-1973) ndukung ngadopsi unsur dhasar saka desain pihak panggonan Gerhard Henselmann. Universitas highrise, rectorate, bartender, seminar lan kuliah bangunan sing rampung dening agêng-1970 kang

1989
pembangunan politik lan mbantah werna kanggo liyane 1989 kebebasan lan sipil hak gabungan ing Leipzig dening akeh anggota universitas. panjaluk politik lan debat kuat rauh muncul ing universitas. dewan pembaharuan ketemu lan ngrembag orientasi masa depan universitas. Siswa ketemu Uni mahasiswa Kurupati sah

1991
Sawisé tiba saka Wall lan manèh Jerman, universitas sepisan maneh nompo sebutan tradisional: Universitas Leipzig

1993
A upacara ing 2 Desember tandha refounding Gambling ngilangi dening Reformasi Education 3rd Tinggi 1968 lan universitas ngasilake struktur klasik sawijining fakultas lan Gambling. A total 14 fakultas sing didegaké déning 1994, sawetara kang tau ana ing universitas sadurunge. The kinurmatan
Fakultas Pertanian ditutup, Nanging

wiwit 2001
The Free State of Saxony, kerjasama karo universitas lan Kutha Leipzig, mbewarakke sawijining kompetisi EU-sudhut kanggo mungkin ora nggambarake owahan ing kampus kutha
ing Augustusplatz. Desain arsitek Bëhet + bondzio saka Münster dipilih dening hakim. Ing kompetisi arsitektur Eropa-sudhut liyane kanggo mbangun ing Auditorium Universitas lan pasamuwan, kontrak dianugerahi kanggo arsitek Walanda fi rm Erick van egeraat gadhah, Rotterdam. bangunanipun ing kampus UII wiwit ing Juli 2005 nalika watu pondasi wis glethakaken kanggo kantin anyar. Tahap kang pisanan saka construction kalebu bartender anyar lan reconstruction saka ruang kuliah lawas. ing Oktober 2008, upacara tutup-metu kanggo Paulinum dirayakake lan bangunan institute ing Grimmaische Strasse wis dipasrahké universitas. bangunan kampus sing mboko sithik siyap dienggo kanggo semester panas saka 2009. Upacara resmi menehi universitas 600 orane taun njupuk Panggonan ing
Paulinum ing Desember 2, 2009

2009
600-prayaan mengeti taun lan bukaan saka kampus anyar ing
jantung kutha


Aja pengin ngrembug Universitas Leipzig ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Leipzig ing Map


Photo


Photos: Universitas Leipzig Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Universitas reviews Leipzig

Join kanggo ngrembug saka Universitas Leipzig.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.