Universitas Munich

Universitas Munich. Study ing Jerman. Luwih Education in Europe.

Universitas Details Munich

Ndhaftar ing Universitas Munich

Ringkesan


Ludwig Maximilians Universitas Munich punika universitas risèt umum dumunung ing Munich, Jerman.

Universitas Munich antarane universities paling tuwa ing Jerman. Originally ditetepake ing Ingolstadt ing 1472 dening Adipati Ludwig IX saka Bavaria-Landshut, universitas iki dipindhah ing 1800 kanggo Landshut dening King Maximilian I saka Bavaria nalika Ingolstadt diancam dening Perancis, sadurunge kang pindhah menyang lokasi saiki dina ing Munich ing 1826 Raja Ludwig I saka Bavaria. ing 1802, universitas iki jeneng resmi Ludwig-Maximilians-Universität dening King Maximilian I saka Bavaria ing kang uga pakurmatan ngedegaken asli universitas kang.

Universitas Munich wis, utamané ing abad ka-19, dianggep minangka salah siji saka Jerman uga minangka salah siji universitas paling bergengsi Eropah; karo 34 pamenang bebungah gadhah universitas, kang rangking 13 dunya kanthi jumlah pamenang Nobel. Antarane iki padha Wilhelm Röntgen, Max Planck, Werner Heisenberg, Otto Hahn lan Thomas Mann. Paus Benediktus XVIwas uga mahasiswa lan profesor ing universitas. The LMU wis bubar wis nganugerahaken judhul “universitas elit” wonten ing Universitas Jerman Excellence Initiative.

LMU saiki universitas paling gedhé kaloro ing Jerman pedunungé mahasiswa; ing semester mangsa saka 2013/2014, universitas wis total 50,542 siswa matriculated. saka cacah iki mau, 8,719 padha Freshmen nalika siswa internasional nyacah 7,403 utawa meh 15% saka populasi mahasiswa. Minangka kanggo budget operasi, universitas cathetan ing 2013 total 571.3 yuta Euros ing pendanaan tanpa rumah sakit universitas; karo rumah sakit universitas, universitas wis pendanaan total agengipun kirang langkung 1.5 milyar Euros.

Njaluk idea sing kita – universitas ing jantung Munich. Ludwig-Maximilians-Universität München iku salah siji saka universities riset anjog ing Eropah, karo tradisi luwih saka 500 taun-long. Universitas wis setya standar internasional paling keunggulan ing riset lan memulang.

Minangka salah siji saka universities riset Eropah iku leading, LMU katon maneh ing 500 taun saka tradisi lan nerusake kanggo tantangan lan Responsibilities ahead. Sawijining kaunggulan ing pengajaran lan panalitèn nganut bhinéka sudhut lapangan-saka ilmu lan budaya liwat hukum, ekonomi lan èlmu sosial kanggo obat lan èlmu alam. Lan pendekatan interdisipliner kuat fosters inovasi dadi kritis kanggo mangsa global kita.

fakultas-apa LMU kang lagi profesor Karir utawa internasional kesuwur hadiah-pemenang-mbentuk dhasar saka rekaman bentenaken Universitas ing riset. expertise, pengabdian, lan kreatifitas underpin sukses Universitas ing Jerman-sudhut Excellence Initiative, kompetisi kang LMU wis menang jumlah paling gedhé support Grant dianugerahi menyang institusi single. sumber mau digunakake kanggo nambah nguber sambungan kita kawruh, proses saya suwe saya apik.

LMU ngarep kanggo mahasiswa saka kabeh bagean saka Jerman lan luwih saka 130 negara ing ndonya. Padha entuk manfaat saka Uploaded unik sudhut Universitas program studi lan fokus kuwat ing riset. Ing orane tumrap sekolah saka latihan akademisi kita nandheske pranala antarane riset lan mesthi isi. siswa kita ndeleng pasinaon minangka springboard kanggo karir maringi hadiah, paling ora amarga Munich punika salah satunggaling pusat utama Jerman kanggo teknologi lan media.

bhinéka Academic thrives ing lingkungan sing nyakup sosial skills kajawi kesadaran kritis nilai lan Sajarah. Iki kalebu Munich Warisan saka Weiße Rose, kelompok perlawanan basis mahasiswa sing gantos Nazisme.

Nalika teka LMU, sing gabung komunitas darmabakti kanggo nggawe paling saka bakaté, penasaran, lan kesempatan. Aku loro diajeni lan ngasoraké dadi bagéan saka masyarakat iki.

Prof. Dr. Bernd Huber
Presiden, Ludwig Maximilian Universitas Munich

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Teologi Universitas Katulik
  • Fakultas Protestan Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Ekonomi
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Veterinary Medicine
  • Fakultas kanggo lan Sejarah Seni
  • Fakultas Filsafat, Filsafat Ilmu lan Study of Religion
  • Fakultas Psikologi lan Ilmu Pendidikan
  • Fakultas kanggo Study of Budaya
  • Fakultas kanggo Basa lan Literatures
  • Fakultas Ilmu Sosial
  • Fakultas Matematika, Ilmu lan Komputer Statistik
  • Fakultas Physics
  • Fakultas Kimia lan Farmasi
  • Fakultas Biologi
  • Fakultas Geosciences lan Lingkungan Ilmu

History


Universitas iki diadegaké karo persetujuan papal ing 1472 minangka Universitas Ingolstadt (dhasar tengen Louis IX sugih), karo fakultas filosofi, medicine, Syi'ah lan teologi. rektor pertamané yaiku Christopher Mendel saka Steinfels, kang banjur dadi uskup Chiemsee.

Ing periode humanisme Jerman, akademik universitas klebu jeneng kayata Conrad Celtes lan Petrus Apianus. Teolog Johann Eck uga mulang ing universitas. saka 1549 kanggo 1773, universitas iki dipengaruhi dening Yésuit lan dadi salah siji pusat saka Counter-Reformasi. Yesuit Petrus Kanisius dadi rektor Universitas.

Ing pungkasan abad kaping-18, universitas iki dipengaruhi dening gamblang, kang mimpin menyang emphasis kuwat ing ilmu alam.

ing 1800, Pangeran-Pamilih Maximilianv IV Joseph (mengko Maximilian I, King of Bavaria) dipindhah universitas kanggo Landshut, amarga agresi Prancis sing kaancam bakal punah, Ingolstadt sak Napoleon Wars. ing 1802, universitas iki jeneng Ludwig Maximilian University ing pakurmatan saka loro ngedekke sawijining, Louis IX, Adipati Bayern lan Maximilian I, Pamilih saka Bayern. Menteri Pendidikan, Maximilian Montgelas, milai sajumlah pembaruan sing sought kanggo modernisasi universitas rodo Konservatif lan Yesuit-dipengaruhi. ing 1826, iki banjur pindhah menyang München, ibukutha Inggris Bavaria. universitas iki dumunung ing Academy Old nganti bangunan anyar ing Ludwigstraße rampung. Warga padha Luwih kritis jumlah Protestan profesor Maximilian lan mengko Ludwig I diundang kanggo Munich. Padha julukan “lampu lor” (lampu lor) lan utamané dokter Johann Nepomuk von Ringseis cukup duka bab mau.

Ing setengah kapindho abad kaping 19, universitas wungu kanggo kautaman gedhe ing komunitas èlmiah Eropah, narik kawigaten akeh ilmuwan anjog ing donya. Iku uga periode gedhe expansion. saka 1903, wanita padha diijini kanggo sinau ing pawiyatan luhur Bavarian, lan 1918, babagan wadon mahasiswa ing LMU wis ngrambah 18%. ing 1918, Adele Hartmann sing dadi wanita pisanan ing Jerman kanggo entuk theHabilitation (doktor luwih), ing LMU.

Ing Republik Weimar, universitas terus dadi siji universitas anjog ing donya, karo profesor kayata Wilhelm Röntgen,Wilhelm Wien, Richard Willstätter, Arnold Sommerfeld lan Ferdinand Sauerbruch.

Universitas wis terus kanggo dadi salah siji saka universities anjog saka Jerman Kulon ing jaman Perang Dingin lan ing jaman post-manèh. Ing taun 1960-an, universitas ana pemandangan saka mbantah dening siswa radikal.

Dina Universitas Munich iku bagéan saka 24 Pusat Riset Bina mbiayai dening Jerman Research Foundation (DFG) lan universitas inang 13 wong. Uga sarwa dumadi 12 DFG Research Training Groups lan telung program doktor internasional minangka bagéan saka Elite Network of Bavaria. Iku nengsemake tambahan 120 yuta Euros saben taun ing pendanaan njaba lan sacara intènsif melu ing gagasan pendanaan nasional lan internasional.

LMU Munich wis sawetara saka sudhut program gelar, karo 150 subjek kasedhiya ing akeh kombinasi. 15% saka 45,000 murid sing rawuh universitas teka saka luar negeri.

ing 2005, negara lan Federal pemerintah Jerman dibukak ing Universitas Jerman Excellence Initiative, kontes antarane universities sawijining. Kanthi total 1.9 milyar euro, 75 persen kang asalé saka negara, arsitek sawijining Yahoo strategis ningkataké andscholarship riset ndhuwur-tingkat. Dhuwit wis diwenehi kanggo luwih saka 30 universities riset ing Jerman.

Inisiatif bakal dana telung wilayah project-oriented: sekolah lulusan kanggo ningkataké generasi sabanjure sarjana, kelompok-kelompok saka kaunggulan kanggo ningkataké riset nglereni-pinggiran lan “konsep mangsa” kanggo expansion basis project saka akademisi keunggulan ing univèrsitas-univèrsitas minangka kabèh. Supaya nduweni kanggo wilayah katelu iki, universitas wis duwe paling siji diakoni sacara internasional tengah akademisi keunggulan lan lulusan sekolah anyar.

Sawise babak pisanan pamilihan, LMU Munich diundang kanggo ngirim aplikasi kanggo kabeh telung baris pendanaan: Dianggo kompetisi karo usulan-usulan kanggo loro sekolah lulusan lan papat kelompok-kelompok saka kaunggulan.

Dina Jumat 13 Oktober 2006, panel biru-pita announced asil saka Jerman-sudhut Excellence Initiative kanggo mromosiaken riset universitas top lan pendidikan. panel, dumadi saka Jerman Research Foundation lan Dewan Science Jerman, wis mutusaké sing LMU Munich bakal nampa pendanaan kanggo kabeh telung wilayah dijamin dening Initiative: sekolah siji lulusan, telung “kelompok-kelompok kaunggulan” lan pendanaan umum kanggo universitas “konsep mangsa”.


Aja pengin ngrembug Universitas Munich ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Munich ing Map


Photo


Photos: Universitas Munich Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Universitas reviews Munich

Join kanggo ngrembug saka Universitas Munich.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.