Irkutsk State University

Irkutsk State University 1

Irkutsk State University Details

Enroll at Irkutsk State University

Ringkesan


Irkutsk State University didegaké ing Oktober 1918 in Irkutsk.

Saiki Irkutsk State University iku sawijining siswa training institusi ngelmu lan pendidikan ing humaniora, alam, ilmu technical lan Applied. fasilitas Isu kalebu 7 institusi pendidikan, 10 fakultas, 1 cabang ing Bratskaya, perpustakaan ngelmu sing siji saka perpustakaan University paling gedhé ing Rusia. Isu nawakake sarjana, master, program kirim-lulusan kanggo luwih saka 18000 mahasiswa sing duwe kesempatan kanggo spesialis ing sangisoré pengawasan ilmuwan donya-dikenal.

Antarane fasilitas Irkutsk State University wis Pusat Training Advanced lan retraining, 3 Gambling, Interregional Institute of Sciences, Center for Information New Technologies, Baikal Research lan Education Center, departemen kanggo kirim-lulusan lan doktor Kursus, Pustaka ngelmu, observatorium astronomi lan botanic garden.

Universitas fakultas lan institusi sing dumunung ing 9 bangunan pendidikan ing Irkutsk lan ing Bratskaya. Mayoritas bangunan iku saka nilai sejarah lan arsitektur gedhe. Padha tanggal bali menyang abad ka-18 kaping-19. siswa Senior kabeh fakultas duwe Kursus specialized lan internship ing Laboratorium lan institusi riset ilmiah Isu lan Siberian Branch saka Academy Russian of Sciences.

kanggo puluh, Irkutsk University wis dilatih luwih saka 80 ewu specialists Highly qualified, ilmuwan misuwur, guru, Writers, lan negari, kalebu pemenang Bebungah State lan panulis bakat misuwur V. Rasputin, A. Vampilov, lan M. Sergeev.

Senadyan kadohan geografis saka ibukutha Rusia, Moscow, Irkutsk lan Irkutsk Oblast, wilayah picturesque saka negara, Nanging duwe sajarah sugih, iklim Siberian, lan kesempatan gedhe kanggo ngunjungi siswa lan warga memper.

1. Ing Irkutsk Oblast dumunung ing banget jantung Siberia. Ibukuthané dumunung ing kutha Irkutsk. Ing kadohan saka Moscow kanggo Irkutsk limang ewu kilometer. oblast rangking metu 6th saka 20 wilayah politik ing Siberia ing syarat-syarat area. Airport seneng status internasional karo sambungan kanggo sawetara bangsa toko.

2. Sajarah ing Irkutsk Oblast njupuk wiwitan ing 1682 nalika Domain (Voivode) saka Irkutsk iki kawangun kang banjur restructured menyang sawijining provinsi ing 1719. Ing kabèh oblast ing, ana 2.700.000 residents accounting kanggo 30% saka populasi kabeh Siberia Eastern. Kutha utama wilayah iki dumunung ing kutha Irkutsk, didegaké ing 1661, lan ngramut kanggo dina iki luwih saka 600,000 wong.

3. Ing Irkutsk Oblast ditondoi minangka gadhah iklim banget Continental mongso banget dawa lan kadhemen karo sethitik udan atmosfer. Nanging, Summers sing rada anget lan lembab. Rata suhu tahunan ora excede 0ºC ngendi wae ing oblast ing.

Ing sasi kang paling anyep saka mangsa, Januari, suhu wana -20 kanggo -50ºC. ing Juli, sasi kang paling anget, suhu rata-rata wis + 18ºC karo suhu maksimum + 37ºC. Mangsa paling dawa mangsa, tahan ing saben 180-200 dina. Utamané ing mangsa kowe duwe kesempatan unik kanggo contemplate lan seneng kaendahan mangsa saka kutha, wilayah, lan Baikal. Usul nomer panas dina, Irkutsk lan sisih kidul oblast sing iso dibandhingke kanggo California Kidul, roto 300 dina Sunshine saben taun.

4. Irkutsk dina iki industri, akademisi, lan pusat budaya. Kutha iki nyedhaki uga dumunung ing pinggir Kali Angara, 65 km saka lake Baikal.

Irkutsk ngarep kanggo salah siji cabang saka Academy Scientific, ngramut wolung institut ilmu. Ana sepuluh universities, sewidak wolu Pustaka, wolung puluh sekolah, drama teater, teater musikal, wayang téater, téater anak kang, bale organ, panggonan hiburan, restoran, lan akeh kafe, kabeh dumunung ing Irkutsk.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


Institutes

  • Baikal International Business School
  • Institute of Mathematics, Economics and Informatics
  • Institute of Social Sciences
  • International Institute of Economics and Linguistics
  • pedagogical Institute
  • Hukum Institute

fakultas

  • Faculty of Biology and Soil Studies
  • Fakultas Geografi
  • Fakultas Geology
  • Fakultas History
  • Fakultas Psikologi
  • Faculty of Religious Studies and Theology
  • Faculty of Service and Advertising
  • Fakultas filologi lan Jurnalisme
  • Fakultas Physics
  • Fakultas Kimia

History


Irkutsk State University was founded on Oktober 27, 1918.

It gave the impulse toward the development of higher education in Siberia and Russian Far East. Irkutsk State University became the major educational, scientific and cultural center on the vast territory of Eastern Siberia at once. At first there were only two faculties at the University: the Faculty of History and Philology and the Law Faculty.

 

1919 The opening of Eastern Department where Sanskrit, Mongolian, Chinese, Tibetan, and Japanese were taught. Physics-Mathematics Faculty was founded.
1920 Medical branch becomes an independent Faculty.
1930 Reorganization of the university: medicine, finance-economics, and pedagogy institutes were founded.
1941-1945 During the Great Patriotic War more than 100 members of the university staff went to the front.
1947 The physics and chemistry scientific research institute was established as a part of the university
1949 The Geology Faculty was formed.

The Branch of the East-Siberian Academy of Sciences was opened in Irkutsk.

1950s Researchers from the university along with colleagues of the Irkutsk Geological Survey and the Eastern-Siberian branch of the Academy of Sciences took part in the roject resulted in the construction of the hydroelectric power plants in Irkutsk and Bratsk.
1954 The Law Faculty was opened.
1959 Computer center equipped with an electronic computing machine (ECM) dibuka.
1966 Start of constructing a new university building in Akademgorodok. Bangunan iki dibukak ing 1973.
end of 1960s A new four-storeyed university building was constructed for four faculties and their departments.
1970 The integrated Soviet-Mongolian Khubsugul expedition was launched in conjunction with the university and the Mongolian State University with the active participation of scientists from the Siberian Branch of the Academy of Sciences and other universities from Irkutsk. The participants in the expedition led a joint study of natural waters of the water basin of the Khubsugul lake and mineral waters of Mongolia. They published the “Atlas of Khubsugul Lake” and the map “Mineral Waters of Mongolia.”
1991 ISU came under the control of the State Committee of Science and Higher Education of RSFSR (Rusia)
1993 The Faculty of Psychology and Social Work was opened.
1998 Baikal Deep Underwater Neutrino Telescope was launched into use and to this day remains the only active telescope of its kind in the world.
2000 In the Tunkinskaya Valley the wide-angled cherenkovsky installation for applied physics was commissioned.
2001 The Interregional Institute of Social Sciences was formed to carry-out the project “Siberia in Russia and the World: Calls for Strategies for Development.”
2011 ISU, along with 55 other universities in Russia, won the contest organized by the Ministry of Education and Science of the Russian Federation for the support of programs for the strategic

pembangunan. The program provided support for scientific research and creation of a scientific-education complex in conjunction with the institutes of the Irkutsk scientific center

of the Siberian Branch of the Academy of Sciences.

2013 The Ministry of Education and Science of the Russian Federation announced the inclusion of the Irkutsk State Pedagogical Institute under ISU.


Aja pengin discuss Irkutsk State University ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Irkutsk State University on Map


Photo


Photos: Irkutsk State University Facebook resmi




Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Irkutsk State University reviews

Join to discuss of Irkutsk State University.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.