Saint Petersburg State University

Saint Petersburg State University . Study ing Rusia

Saint Petersburg State University Details

Ndhaftar ing Saint Petersburg State University

Ringkesan


Kanggo luwih saka 290 taun, St. Petersburg Universitas wis setya ilmu maju, ngasilaken kawruh lan latihan profesional pinunjul. Universitas punika sugih ing sajarah - iku awale 1724, nalika Peter Agung didegaké ing Academy of Sciences lan Seni uga Universitas Academic pisanan ing Rusia.

The Lulusan SPbU misuwur ana sumber bangga lan kamulyan, kang inspires kita Excel lan nggedhekake potensial kita ing riset lan pendidikan. Antarane Lulusan lan kita Staff, ana nomer luar biasa saka wong donya-misuwur, ing tartamtu, Pamenang bebungah Nobel: fisiologi Ivan Pavlov, biologist Ilya Mechnikov, kimia fisik Nikolay Semyonov, Fisikawan Lev Landau lan Aleksandr Prokhorov, filsuf lan ahli ekonomi Leonid Kantorovich. SPbU uga almamatere kanggo peneliti pinunjul, sarjana, akademik, pemimpin politik lan sosial: Dmitry Mendeleev, Vladimir Vernadsky, lan Dmitry Likhachev kanggo jeneng nanging sawetara. donya owes University pemimpin budaya paling penting kita, panulis lan seniman: Ivan Turgenev, Pavel Bryullov, Alexander Blok, Alexander Benois, Sergei Diaghilev lan Igor Stravinsky. Antarane Lulusan Universitas, kita uga bangga kanggo sebutno pemimpin saka Pemerintah Rusian: Boris Maju, Alexander Kerensky, Vladimir Lenin, Présidhèn Federasi Rusia Vladimir Putin lan Dmitry Medvedev.

dina iki, tigang abad sasampunipun iki diadegaké, Gas Station wis diunggahake, minangka sadurunge, kanggo mimpin riset lan pendidikan ing ukuran nasional lan global. Miturut nggawa bebarengan tradhisi lan inovasi, St. Petersburg Universitas mranata jangkah kanggo pangembangan ilmu, pendidikan lan kabudayan ing Rusia lan ing donya.

SPbU kanthi equips siswa lan Staff for paling saka sawetara warna kesempatan kanggo pendidikan, riset lan pangembangan pribadi: Research Library sugeh jenenge sawise M. Gorky, Riset Park negara-saka-saka-gambar, Laboratorium tumuju dening ilmuwan anjog, musium, house Publishing, klub olahraga, koor University, orkestra, drama lan tari studio lan ing.

ing November 2009, Présidhèn Federasi Rusia Dmitry Medvedev mlebu hukum amal St. Universitas Petersburg lan Moscow State University ing status khusus saka 'komplek ngelmu lan pendidikan unik, institusi paling tuwa saka pendidikan sing luwih dhuwur ing Rusia kang wigati kanggo pangembangan saka masyarakat Russian '. SPbU diwenehake hak istimewa kanggo netepaké standar pendidikan dhewe lan penghargaan Jl dhewe.

Nggoleki Universitas pisanan Russian saiki.

Welcome to stasiun gas!

Yours hormat,
stasiun gas Rektor
Nikolay Kropachev

Founded in 1724 dening Peter Agung, Saint Petersburg Universitas iki dadi lembaga kawitan pendidikan sing luwih dhuwur ing Rusia. SPbU inggih punika sawijining universitas Russian anjog karo memulang lan kaunggulan penelitian antarane ndhuwur universities ing donya ditingkat. We sing mbukak kerjasama lan seneng hubungan sing cukup kuwat karo riset internasional lan masyarakat akademis. ilmuwan SPbU ing meh kabeh kothak kawruh, nyediakake expertise lan rembugan ing collaboration cedhak karo partners Russian lan internasional. Akeh sarjana pinunjul wis bagean saka masyarakat SPbU, kalebu sangang Pamenang bebungah Nobel: ing fisiologi Ivan Pavlov, biologist Ilya Mechnikov, fisikawan lan kimia Nikolay Semyonov, Fisikawan Lev Landau lan Aleksandr Prokhorov, filsuf lan ahli ekonomi Wassily Leontief uga minangka ahli matematika lan ekonomi Leonid Kantorovich.

Antarane University alumni sing Presiden Russian Federation Vladimir Putin, Perdhana Mentri Dmitry Medvedev, Direktur Hermitage Mikhail Piotrovskiy, Presiden Academy Russian Pendidikan Liudmila Verbitskaya, matématikawan Grigoriy Perelman lan Sergey Smirnov uga akeh wong.

St. Petersburg Universitas Dina

  • 30,000 siswa
  • 6,000 anggota Staff
  • 106 program seng durung lulus
  • 205 program master lan wilayah spesialisasi
  • 263 program gelar doktor
  • 29 program Karesidenan Clinical
  • siswa internasional liwat 70 negara
  • liwat 3 000 siswa internasional ing program gelar lan non-degree
  • 350 universities partner
  • universitas paling Research Park in Russia
  • 7,000,000 buku ing koleksi Universitas Research Library
  • diploma ditanggepi ing Rusia lan Inggris
  • 12,800 panggonan ing aula panggonan

Wuku Education

  • partisipasi mahasiswa aktif ing proses pendidikan;
  • jaminan paling potensial individu mahasiswa kang;
  • ECTS - European Transfer Credit System;
  • disiplin akademisi dirancang miturut asas modul;
  • ngganti program mahasiswa universities partner
  • Internships lan placements karya ing perusahaan anjog Russian lan internasional;
  • akses kanggo fasilitas riset unik, teknologi lan kebak-teks data elektronik;
  • teknologi pendidikan modern;
  • negara-saka-saka-gambar peralatan riset;
  • Beasiswa negara kanggo pelamar internasional milih sing paling apik (kuliah free lan akomodasi diskon);
  • kesempatan kanggo Master Russian ing Institute of the Language Russian lan Budaya.

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Matematika Terapan lan Control pangolahan
  • Fakultas Biologi
  • Institut Chemistry
  • Fakultas Dentistry lan Teknologi
  • Fakultas Ekonomi
  • Institut Ilmu Bumi
  • Institute of History
  • International School hubungan
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Seni Liberal lan Ilmu
  • Fakultas Matematika lan Mechanics
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Ilmu Oriental
  • Fakultas Seni
  • Fakultas filologi
  • Institut Filosofi
  • Fakultas Physics
  • Fakultas Ilmu Politik
  • Fakultas Psikologi
  • Fakultas Sosiologi
  • Graduate School of Management
  • Fakultas Military
  • Sekolah Teknik Komunikasi
    • Fakultas Komunikasi Terapan
    • Fakultas Jurnalisme

History


Punika gegeran dening sampurna universitas apa Saint Petersburg State University utawa Moscow State University ingkang paling tua luwih institusi pendidikan ing Rusia. Nalika terakhir iki diadegaké ing 1755, mantan, kang wis terus operasi wiwit 1819, nagih penerus saka universitas diadegaké bebarengan karo Gymnasium Academic lan Saint Petersburg Academy of Sciences ing Januari 24, 1724 dening Keputusan Peter Agung.

Ing wektu antarane 1804 lan 1819, Saint Petersburg Universitas resmi durung ana; institusi diadegaké dening Peter Agung, Saint Petersburg Academy, wis bubar, amarga anyar 1803 charter saka Academy of Sciences yaiku menawa ana sing ora institusi pendidikan afiliasi karo.

The Petersburg Pedagogical Institute, jeneng utama Pedagogical Institute in 1814, iki diadegaké ing 1804 lan dikuwasani bagean saka bangunan rolas Collegia. on February 8, 1819 (O.S.), Alexander I saking Rusia dirombak Utama Pedagogical Institute menyang Saint Petersburg Universitas, kang ing wektu sing kapérang saka telung fakultas: Fakultas Filsafat lan Hukum, Fakultas lan Sejarah filologi lan Fakultas Fisika lan Matematika. The Main Pedagogical Institute (ngendi Dmitri Mendeleev sinau) wis waras ing 1828 minangka institusi sawijining pendidikan saka Saint Petersburg Universitas, lan dilatih guru nganti iku pungkasanipun ditutup ing 1859.

ing 1821 universitas gantos nama dados Saint Petersburg Imperial University. ing 1823 paling universitas dipindhah saka rolas Collegia sisih kidul kutha ngluwihi Fontanka. ing 1824 a dimodifikasi charter saka Universitas Moscow sing digunakaké dadi charter pisanan saka Saint Petersburg Imperial University. ing 1829 ana 19 profesor lengkap lan 169 lengkap-wektu lan part-wektu mahasiswa ing universitas. ing 1830 Tsar Nicholas bali kabeh bangunan saka rolas Collegia bali kanggo universitas, lan kursus maneh ana. ing 1835 a Piagam anyar saka Imperial University of Russia dipunsarujuki. Iku kasedhiya kanggo ngadhekake Fakultas Hukum, Fakultas lan Sejarah filologi, lan Fakultas Fisika lan Matematika padha kagabung Fakultas Filsafat minangka 1st lan Departemen 2, mungguh.

ing 1849 sawise Spring Bangsa-Bangsa ing Senat saka Kakaisaran Rusia ngnyatakake yen Rektor kudu diangkat dening Menteri gamblang National tinimbang dipilih déning Majelis universitas. Nanging, Pyotr Pletnyov iki reappointed Rektor lan wekasanipun dados rektor paling dawa-bantu saka Saint Petersburg Universitas (1840-1861).

ing 1855 pasinaon Oriental padha dipisahake saka Fakultas lan Sejarah filologi, lan fakultas papat, Fakultas Oriental Languages, sacara resmi dipunlantik ing Agustus 27, 1855.

Ing 1859-1861 siswa part-wektu wadon bisa rawuh ceramah ing universitas. ing 1861 ana 1,270 lengkap-wektu lan 167 siswa part-wektu ing universitas, wong 498 padha ing Fakultas Hukum, ing bagean-bagean paling gedhé. Nanging bagean-bagean iki wis departemen pasinaon cameral, ngendi siswa sinau safety, kesehatan lan Manajemen lingkungan lan ilmu, kalebu kimia, biologi, agronomi bebarengan karo hukum lan filsafat. akeh Russian, Georgian etc. Managers, engineers lan ilmuwan sinau ing Fakultas hukum Mulane. Sak 1861-1862 ana kerusuhan mahasiswa ing universitas, lan iku iki sementara ditutup kaping pindho sak taun. Mahasiswa padha rek ingatase hak bebas ngumpul lan diselehake ing ndjogo polisi, lan ceramah umum dilarang. Akeh mahasiswa padha diusir. Sawise kesalahan, ing 1865, mung 524 siswa tetep.

A Keputusan Kaisar Alexander II saking Rusia diadopsi ing 18 Februari 1863 ndandosi tengen Déwan universitas kanggo milih rektor ing. Uga kawangun ing fakultas anyar saka teori lan sejarahe seni minangka bagéan saka Fakultas sejarah lan filologi.

ing Maret 1869, kerusuhan mahasiswa guncang universitas maneh nanging ing ukuran cilik. Miturut 1869, 2,588 mahasiswa wis lulus saka universitas.

ing 1880 Mentri gamblang National menging siswa nglakoni ningkah lan wong nikah ora bisa ngakoni. ing 1882 kerusuhan mahasiswa liyane njupuk Panggonan ing universitas. ing 1884 a Piagam anyar saka Universitas Russian Imperial iki diadopsi, kang diparingi hak kanggo milih rektor kanggo Menteri gamblang National maneh. on March 1, 1887 (O.S.) klompok mahasiswa universitas iki dipenjara nalika planning upaya ing gesang Alexander III saka Rusia. Akibaté, aturan diakoni anyar kanggo gymnasiums lan universities padha disetujoni dening Menteri National gamblang Ivan Delyanov ing 1887, kang dialangi wong asal ignoble saka diakoni kanggo universitas, kajaba padha extraordinarily bakat.

Miturut 1894, 9,212 mahasiswa wis lulus saka universitas. Antarane ulama terkenal saka setengah kapindho abad kaping 19 afiliasi karo Universitas padha matématikawan Pafnuty Chebyshev, fisikawan Heinrich Lenz, kimiawan Dmitri Mendeleev andAleksandr Butlerov, embryologist Alexander Kovalevsky, fisiologi Ivan Sechenov, pedologist Vasily Dokuchaev. on March 24, 1896 (O.S.), ing kampus universitas Alexander Popov publicly tontonan transmisi ombak radio kanggo pisanan ing sajarah.

Nalika Januari 1, 1900 (O.S.), ana 2,099 siswa dipuntampi ing Fakultas Hukum, 1,149 siswa ing Fakultas Fisika lan Matematika, 212 siswa ing Fakultas Oriental Basa lan 171 siswa ing Fakultas lan Sejarah filologi. ing 1902 mahasiswa bale dining pisanan ing Rusia iki dibukak ing universitas.

wiwit bab 1897 serangan biasa lan kumrungsung mahasiswa guncang universitas lan nyebar menyang institusi pendidikan sing luwih dhuwur tengen Rusia. Sak Revolusi 1905 ing charter saka universities Russian iki diowahi yen liyane, otonomi Universitas iki sebagian dibalèkaké lan hak milih rektor ing bali menyang Papan akademisi kanggo sapisanan wiwit 1884. Ing 1905-1906 universitas iki sementara ditutup amarga kerusuhan mahasiswa. otonomi iki revoked maneh ing 1911. Ing taun kang padha universitas iki sepisan maneh ditutup sementara.

ing 1914 karo wiwitan Perang Donya, Universitas iki ganti jeneng Petrograd Imperial University kutha namesake. Sajrone Perang universitas ana pusat gerakan sumber Russian intelektual lan beasiswa kanggo kamenangan. ing 1915 cabang saka universitas iki dibukak ing Perm, sing banjur dadi Perm State University. Majelis Petrograd Imperial University kabuka tampi Revolusi Februari 1917, kang sijine pungkasan menyang monarki Rusia, lan universitas teka dikenal minangka mung Petrograd University. Nanging, sawise Revolusi Oktober 1917, Staff lan administrasi universitas padha pisanan vocally gantos Bolshevik takeover saka daya lan wegah kanggo kerjo bareng karo Narkompros. Mengko ing 1917-1922 sak Perang Sipil ing Rusia sawetara Staff seng di tuduh saka tenan counter-revolusioner nandhang penjara (contone, Lev Shcherba ing 1919), eksekusi, utawa pangasingan ing luar negeri ing dadi-disebut Philosophers’ kapal in 1922 (contone, Nikolai Lossky). Salajengipun, kabeh Staff nandhang saka keluwen lan mlarat nemen sak sing taun.

ing 1918 Universitas iki ganti jeneng 1st Petrograd State University, lan ing 1919 ing Narkompros gabung karo 2 PSU (mantan psychoneurological Institute) lan 3rd PSU (mantan Lapangan Bestuzhev luwih kanggo Women) menyang Petrograd State University. ing 1919 Fakultas Ilmu Sosial iki diadegaké déning Narkompros tinimbang Fakultas lan Sejarah filologi, Fakultas Oriental Basa lan Fakultas Hukum. Nicholas Marr dadi Dean pisanan saka fakultas anyar. Chemist Alexey Favorsky dadi Dekan Fakultas Fisika lan Matematika. Rabfaks lan universitas free kursus padha kabuka ing basis saka universitas kanggo nyedhiyani pendidikan massa. Ing tiba saka 1920, minangka diamati dening mahasiswa anyar Alice Rosenbaum, enrollment mbukak lan mayoritas mahasiswa padha anti-komunis kalebu, nganti dibusak, a mungsuh vokal sawetara saka regime. Amarga padha ngajari “mungsuh kelas”, a purge dilakokaké ing 1922 adhedhasar latar mburi kelas siswa lan siswa, liyane saka seng luweh tuwo, karo latar bourgeois kausir.

ing 1924 Universitas iki ganti jeneng Leningrad State University kutha namesake. Supaya bisa ndhelikaké musuh intelektual daya Soviet, sawetara sejarawan sing makarya ing universitas, kalebu Sergey Platonov, Yevgeny Tarle lan Boris Grekov, padha ditawan ing dadi-disebut Affair Academic saka 1929-1930 ing biaya fabricated Agencies ing komplotan counter-revolusioner ngarahke ing overthrowing pamaréntah. Sawetara anggota liyane Staff padha repressed ing 1937-1938 sak Agung Purge.

Sak 1941-1944 Perang Leningrad ing Perang Donya II, akeh mahasiswa lan staf mati keluwen, mungsuhan utawa saka repressions. Nanging, universitas dilakokno terus-terusan, ngungsi Saratov ing 1942-1944. A cabang saka universitas iki tuan rumah ing Yelabuga sak perang. ing 1944 ing Presidium Dewan Supreme Uni Soviet dianugerahi universitas karo Orde Lenin ing wusana mengeti 125 lan kanggo kontribusi kanggo ilmu lan budaya.

ing 1948 Déwan Mentri jenenge universitas sawise Andrei Zhdanov, a resmi komunis penting bubar almarhum. kaputusan iki revoked ing 1989 sak perestroika.

Ing 1949-1950 saperangan profesor mati ing kunjara sak diselidiki saka Leningrad Affair fabricated dening Kepemimpinan Soviet tengah, lan Mentri Pendidikan saka RSFSR, mantan rektor Alexander Voznesensky, dièksekusi.

ing 1966 Déwan Mentri mutusaké kanggo mbangun kampus suburban anyar ing Petrodvorets kanggo paling matématika lan fakultas ilmu alam. Pindhah saka ing fakultas wis rampung dening 1990.

ing 1969 ing Presidium Dewan Supreme Uni Soviet dianugerahi universitas karo Ordo Red Banner Buruh.

ing 1991 Universitas iki ganti jeneng maneh kanggo Saint Petersburg State University kutha namesake.


Aja pengin ngrembug Saint Petersburg State University ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Universitas Saint Petersburg State on Map


Photo


Photos: Saint Petersburg State University Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

reviews Saint Petersburg State University

Join kanggo ngrembug Saint Petersburg State University.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.