Медицински универзитети во Русија ранг 2016


Топ медицински универзитети во Русија. Рангирање на медицински универзитети

"EducationBro" списание денес се подготват ранг 2016 на медицински универзитети во Русија за вас. Се надеваме дека оваа информација ќе им помогне на странските студенти да се избере најдобра опција да се студира медицина во Русија. MBBS курсеви во Руската Федерација има висок квалитет и ниска школарина.

Ние изгледа за оваа опции за пласман (во опаѓачки редослед на важност):

  • На квалитетот на образованието
  • Осврти на странските студенти за Универзитетот
  • Бројот на странските студенти на универзитетот
  • Модерни во просториите на универзитетот и опрема
  • Цената на образованието
  • Градот каде се наоѓа универзитетот
  • Достапност на веб-страница и социјална страници. Фреквенцијата на нивните надградби.

8. Ростов држава Медицински универзитет


Ростов држава Медицински универзитет. Студија MBBS во Руската ФедерацијаЕве број 8 во најдобар лек ранг универзитети во Русија 2016. Е Ростов држава Медицински универзитет. Тоа е многу популарен меѓу странските студенти. Тоа навистина треба модерен кампуси и својата веб-страница и на социјалните мрежи профили се застарени. А добро образование не може да ги покрие сè. Универзитетот треба да поработи на својот имиџ. И покрај тоа, ова е одлична место да учат medicinу во Русија или дури и Европа.

 

 

 

7. Краснојарск држава Медицински универзитет


Краснојарск држава Медицински универзитет. Студира медицина во РусијаНе се сомневам, Краснојарск држава Медицински универзитет е еден од најдобрите универзитети во Сибир (Регион на Руската Федерација). Таа ги има истите проблеми како #7 во нашите медицински пласман. Можеме да кажеме, дека ова универзитети има иста позиција во нашиот пласман. Но, некој треба да биде повисока. Ние одлучи дека KrasSMU е многу подобар. Ви овозможува да го вклучите ова за следната година.

 

 

 

6. Волгоград држава Медицински универзитет


Волгоград држава Медицински универзитет . Студира медицина во Русија. MBBS курсеви во Русија.Волгоград држава Медицински универзитет речиси иста како RSMU (#8) и и KrasnSMU (#7). Овие универзитети се скоро исти. Дури и студентите мислење се многу слична. така, можете да изберете betweent овие универзитети, мислејќи на пример, за географијата или климата.

 

 

 

5. Новосибирск држава Медицински универзитет


Новосибирск држава Медицински универзитет. Студира медицина во Русија. MBBS курсеви во Руската ФедерацијаМногу руски медицински универзитети се наоѓа во Сибир. Проблемот е дека странските студенти не го сака сибирски климата. Но, сите овие универзитети се кул. така, Новосибирск држава Медицински универзитет се #5 позиција во нашата топ медицински универзитети во Русија 2016.

 

 

 

 

4. Сибирски држава Медицински универзитет


Сибирски држава Медицински универзитет. Студира медицина во Русија. Студија MBBS во РусијаСибирски држава Медицински универзитет има ист висок квалитет на образование како и претходните универзитети. Но тоа има повеќе Morden кампуси и опрема. Веб-сајтот исто така е подобро. Странските студенти ја сака овој универзитет, но некои од нив не ми се допаѓа климата во Сибир. Така, тоа е ваш избор. Како и да е, Сибирски држава Медицински универзитет е една од најдобрите универзитети во Русија и е #4 во EducationBro пласман на медицински универзитети во Русија 2016.

 

3. Павлов Прво Санкт Петербург држава Медицински универзитет


Павлов Прво Санкт Петербург држава Медицински универзитетСанкт Петербург често се нарекува како културна престолнина на Руската Федерација. И овој град има голем број на големи универзитети. Павлов Прво Санкт Петербург држава Медицински универзитет е еден од овие универзитети. Странските студенти ја сака. Тоа е модерна опрема, а се наоѓа во прекрасниот град со голем број на интересни места. Квалитетот на образованието, исто така, е на високо ниво. SPSMU е добар избор.

 

 

2. Рускиот национален истражувачки Медицински универзитет


Рускиот национален истражувачки Медицински универзитет. Студира медицина во Русија. Студија MBBS во РусијаРечиси прв. А малку не е доволно за да победи. Но, на секое место во нашиот пласман – ова е одличен резултат. ги исполнува Рускиот национален истражувачки Медицински универзитет #2 во рангирањето на најдобрите медицински универзитети во Русија. Странските студенти ја сака. Таа се наоѓа во Москва, главниот град на Руската Федерација. Вие никогаш нема да се чувствуваат здодевно во овој град. RNRMU е одлично место за да студира медицина во Русија.

 

 

 

1. Прво Московскиот државен медицински универзитет


Прво Московскиот државен медицински универзитет . Студира медицина во Русија. Студија MBBS во РусијаЕве го најдобриот медицински универзитет во Русија. Тоа е најдобро место да учат MBBS или другите во Руската Федерација. Тој е еден од најдобрите во светот. Е Прво Московскиот државен медицински универзитет. Тоа е резултат на “EducationBro пласман на медицински универзитети во Русија 2016”. MSMU се #1.