Тулуз 1 Универзитетот Capitole

Тулуз 1 Универзитетот Capitole

Тулуз 1 Универзитетот Capitole Детали

Се запишат во Тулуз 1 Универзитетот Capitole

Преглед


Посветена на извршување на академски совршеност и професионална компетентност, како почетокот 1970, кога таа се отвори, Тулуз 1 Capitole универзитетот е јавен објект кој потекнува од Факултетот за канонско право создадени во 1229 од страна на кралот Сент Луис. денес, Тоа е законот, Економија и менаџмент на Универзитетот чиј приоритет е акцент на меѓународни мрежи со цел да се промовира научната соработка, како и размена на студенти и истражувачи-предавачи.

Тоа е еден од само две француски претпријатија со функција во врвот 100 на рангирање на Шангај Светот Академски во економија / бизнис студии.

Три центарот на градот кампуси во Франција, во Тулуз, Montauban и Родез.

Три места во странство: Виетнам, Мароко и Вануату.

Еден од приоритетите на Тулуз 1 Capitole Универзитетот е да ги развие своите меѓународни и европски влијание.

Нашите активности се фокусираат на 4 клучни области: Студенти и предавачи договори за размена, обука нуди во партнерство со странски претпријатија, истражувачката работа и зголемување на англиски-предава курсеви на понуда.

UT1 Capitole мраз активно посветена до голем број на меѓународни и европски мрежи.

UT1 Capitole во моментов го држи Еразмо + Повелбата, која обезбедува општата рамка за европска соработка активности на високообразовна институција може да ги спроведува во рамките на програмата Еразмус.

 • 21 100 студентите, меѓу кои 19.5 % меѓународни студенти и 36% добитници на грант
 • 14 Истражувачки единици, меѓу кои 5 UMR (CNRS и ИНРА) и 9 ЕА
 • 3 докторски училишта + 3 ко-уверение училишта
 • 90 тези бранеше тезите годишно
 • 656 предавачи-истражувачи
 • 14 580 m² на академски простор
 • 35 M € истражување буџет (2M € инвестиции, 24M € платите, 4 M € оперативните трошоци)

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


ФАКУЛТЕТИ, Училишта и институти

 • Правен факултет
 • Тулуз школа за’ Економија (TSE)
 • Пак Тулуз, Факултетот за менаџмент (Пак)
 • Факултет за администрација и CommunicationStudies
 • Факултетот за информатичка технологија
 • Родез институт за технологија (IUT)

ОДДЕЛЕНИЈА

 • Физички и спортски активности оддел (DAPS)
 • математика оддел
 • историја оддел
 • Јазици и цивилизации оддел (DLC)
 • Политички науки и социологија оддел
 • Европската Правниот факултет (ESL)
 • Судскиот студии Институтот (iej)

историја


Тулуз 1 Универзитетот Capitole беше втор универзитет создадена во Франција 1229 по Сорбона е основана (во текот на годината 1200). На универзитетот, првично се вклучени четири факултети: теологија, канонското право, граѓанското право и уметностите (граматика). Медицинското училиште беше создадена во 1257. Универзитетот бил затворен во 1793 како на Француската револуција укина кралски универзитети.

На крајот на Втората Империја, првите четири факултети коегзистирале, но најважно е законот училиште, која содржи три четвртини од студенти и најреномираните наставниците. Сепак, Универзитетот во Тулуз ја претрпел поради недоволно финансирање на францускиот високото образование во покраината. Во 1880 година Луис Liard и Ернест Lavisse даде доволно автономија на факултетите, па општината би можела да им помогне на оние институции. Сепак, законите на Едгар Фор прекина развојот на провинциските факултети со делење на универзитетот во три:

 • Тулуз 1 Универзитетот за општествени науки (Законот, Економија и менаџмент);
 • Тулуз 2 Универзитетот на литературата и хуманистичките науки;
 • Тулуз 3 Универзитетот Пол Sabatier на науките и здравје.

Само Тулуз 1 Универзитетот останува на историски сајт на центарот на градот. Во септември 2009, Тулуз 1 Универзитетот за општествени науки станува Тулуз 1 универзитет Capitole.


Дали сакаш разговараат Тулуз 1 Универзитетот Capitole ? Секое прашање, коментари или критика


Тулуз 1 Универзитетот Capitole на сајтот


Фото


слики: Тулуз 1 Универзитетот Capitole официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Тулуз 1 осврти Универзитетот Capitole

Зачлени се за да разговараат на Тулуз 1 Универзитетот Capitole.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.