Универзитетот во Дуизбург-Есен

Универзитетот во Дуизбург-Есен

Универзитетот во Дуизбург-Есен Детали

Се запишат на Универзитетот во Дуизбург-Есен

Преглед


На Универзитетот во Дуизбург-Есен (UDE), еден од најголемите германски универзитети, е посветена на исполнување на своите општествени одговорности. За извршување на мандатот образовните со кои е обвинет и да помогне за економска трансформација на нашиот регион, ние се претплатите на националните и меѓународните стандарди во областа на истражувањето, образование и менаџмент.

Ние ја гледаме нашата универзитетот како хомогена целина инклузивно на сите субјекти и сите членови и затоа се стремиме кон интердисциплинарна мрежа и за широко учество на сите академици, вработените и учениците во предизвикот на обликувањето на иднината на UDE.

Во областа на истражување, ние се даде приоритет на четири интердисциплинарни области:
• нанотехнологиите
• биомедицински науки
• урбани системи и области на метрополите
• Промена на современите општества

Ние се придржуваат на традиционалните универзитет единството на истражување и образование.

Ние создаваме најдобро можно студија и условите за работа во сите области и на сите нивоа на студија со цел да им понуди на академско образование врз основа на науката и истражувањето, тргање во нови насоки за тоа. Во подготвувањето на додипломски и постдипломски програми за образование,, ние сме водени од страна на разни индивидуални и општествени услови во контекст на доживотно учење.

Понатамошниот развој на обука на наставниците во секторите за истражување и образование е значаен аспект на нашиот универзитет профилот. Во текот на процесот на промена во текот на диплома / магистерски курсеви за обука, ние сме строго води политика на стандард за квалитет се усогласи и со цел да се создаде најдобрите можни услови за студирање.

Сметаме дека хетерогеноста на нашите ученици и вработени, како единствена можност и да се промовира различноста преку изберете мерки за управување со. Еве ние се разбираме на различност’ како придонес за образовна еднаквост и академски совршеност. Родовата еднаквост е составен дел од овие напори.

Во рамките на системот за управување со Универзитетот, Наша цел е да се одржи соодветна рамнотежа помеѓу централна профил и децентрализиран систем на selfgovernance и авто-одговорност. Инструментите за цел и ефикасноста на договори, управување со буџетот, контрола на трошоците и развој на персоналот сите мора да им служи на нашите полисите за осигурување строги квалитет.

Како член на Универзитетот Алијансата Рур (UA Рур), ние работиме заедно со Рур Универзитетот во Бохум и на Техничкиот универзитет во Дортмунд за координирање на нашите напори за поттикнување на Рур како регион наука, создавањето на еден уникатен профилот, поставување на приоритети и воспоставување на научни и организациски мрежи.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултетот за општествени науки
 • Факултетот за општествени науки
 • Факултет за образовни науки
 • Факултетот за економија и бизнис администрација
 • Меркатор Факултетот за менаџмент
 • Факултетот за математика
 • ФзФ
 • Факултет за хемија
 • Факултетот за биологија
 • Факултетот за инженерство
 • Медицински факултет

историја


потекло; На Универзитетот во Дуизбург (1555) Потекнува од 1555 одлуката на војводата Вилхелм V од Јилих-Клеве-Берг да се создаде универзитет за унифициран војводства во Долна Рајна. До овој крај, тоа е потребно да се добие дозвола од царот и папата. Иако дозвола на папата беше доделена во 1564 и на царот во 1566, Универзитетот е основан околу деведесет години подоцна 1654, по преземањето на војводството Kleve од страна на Фредерик Вилијам, Изборен кнез на Бранденбург. Тоа беше отворен на 14 октомври 1655 од Јоханес Claudberg како нивниот прв ректор. Универзитетот има четири факултети: теологија, медицина, Законот и уметностите. За време на периодот на активност беше една од централните и водечки универзитети во западните провинции на Прусија.

Само неколку децении подоцна, на Универзитетот беше во конкуренција со многу подобро опремени холандски универзитети. Бидејќи само околу една третина од населението во западните провинции на Прусија биле член на Реформираната црква, повеќето Лутеранска и Католичката граѓаните во втората половина на 18-от век, испрати своите синови и на други универзитети.

На универзитетот се намали брзо и беше на 18 октомври 1818 како резултат на Кабинетот Редот на Фридрих Вилхелм III. официјално затворен. Во исто време, Универзитетот во Бон е основана. Големи делови од универзитетска библиотека Дуизбург се премести во Бон, а потоа биле основа на новоформираната Бон библиотека. Исто така, жезолот на Универзитетот во Дуизбург и беше доделена на Универзитетот во Бон, и е достапна до денес.

во 1891 на RWTH Hüttenschule бил населен од Бохум на Дуизбург, која подоцна беше развиена за да Кралската пруската инженеринг- и Hüttenschule, и беше преименувана во 1938 до Јавните Факултетот за инженерство.

По одлуката на федералната државната власт во 1960 Академијата за обука на наставници на Kettwig беше решен да Дуизбург и беше прогласенПедагошки универзитет Рур. во 1968, Универзитетот е основан повторно во Дуисбург, поврзани со стариот, го носи името:Сеопфатна Универзитетот Дуизбург. Првично само мал, Универзитетот беше развиена за брзо во 1970-тите години до околу 15,000 студентите. во 1972 на Педагошки универзитет Рур и Јавните Факултетот за инженерство, која беше преименувана во 1971 на Универзитетот за применети науки Дуизбург. Други училишта, исто така, се премести во Дуизбург. На Универзитетот во Дуизбург некогаш се викаше Сеопфатна Универзитетот Дуизбург. во 1994 Универзитетот беше преименувана Герхард Меркатор Универзитетот.

во 2003, Герхард Меркатор Универзитетот спои со Универзитетот во Есен да се формира на Универзитетот во Дуизбург-Есен, кој денес е еден од најголемите универзитети во Германија, со околу 30,000 студентите.


Дали сакаш разговараат Универзитетот во Дуизбург-Есен ? Секое прашање, коментари или критика


Универзитетот во Дуизбург-Есен на сајтот


Фото


слики: Универзитетот во Дуизбург-Есен официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Универзитетот на коментарите во Дуизбург-Есен

Зачлени се за да разговараат на Универзитетот во Дуизбург-Есен.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.