Коби Универзитетот

Коби Универзитетот

Коби Универзитетот Детали

Се запишат на Универзитетот во Кобе

Преглед


Коби Универзитетот, работат во духот на интегритет, слобода, и соработка во согласност со своите отворени и космополитска култура и околината, има за цел да придонесе за глобалната заедница преку создавање на знаење основана на универзалните вредности и поттикнување на богата разбирање и силна лидерски вештини.

Коби Универзитетот, како признание за неговата специфична мисија и одговорноста на луѓето на Јапонија како национален универзитет, како и неговите социјални, историски и регионални улоги како институција за високо образование, ова се прифаќа овој Коби универзитетска повелба за образование.

1. образовна филозофија

Со цел да се придонесе кон унапредување на учењето, среќата на човештвото, зачувување на глобалната животна средина и за мирот во светот, Коби Универзитетот воспоставува како неговите основни образовна филозофија обезбедувањето на образование средба на највисоко ниво на меѓународните стандарди, како на ниво на додипломски и постдипломски.

2. образовни Принцип

Со цел да се помогне на учениците да ги остварат своите индивидуални цели, се одговорни членови на општеството, и да развијат нивниот целосен потенцијал, Коби Универзитетот усвојува како неговите основни образовни принципот на обезбедување на образование што ја нагласува индивидуалноста и различноста со почитување на независноста и самостојноста на секој студент.

3. образовни цели

Врз основа на горенаведените Филозофија и Принцип, Коби Универзитетот, целосно искористување на отворен и космополитски атмосфера во која се наоѓа, ќе обезбеди образование во согласност со следните цели:

 1. Едукација на целото лице: За да се поттикне лица кои имаат високи етички стандарди, добар баланс на интелектот, разумот и емоциите, и богата разбирање на културата и човештвото.
 2. Образование за да се промовира Оригиналност: За да се поттикне поединци способни за донесување на традиционалните мисла и методологија од критичката перспектива, а во исто време има способност да се постави креативно и да ги исполнат новите цели.
 3. Образование за промоција на меѓународната свест: За да се поттикне лица кои имаат разбирање за различни вредности, длабоко разбирање на другите култури и одлични комуникациски вештини.
 4. Образование за да се промовира Експертиза: За да се поттикне лица кои имаат длабоко познавање и способност за исполнување на лидерски улоги во нивните професионални и / или академски области.

4. Образовната структура

Одговорност за исполнување на горенаведените Образовна филозофија, Принцип и цели ќе се дели во рамките на структурата на универзитетски-широк.

5. евалуација

Со цел да се утврди до кој степен погоре Образовна филозофија, Принцип и цели се исполнети, Коби Универзитетот ќе се вршат редовни проценки и оценки, и постојано се залага за подобрување.

Имам презеде улогата на претседател на Коби Универзитетот од април 1, 2015, и ќе ја води оваа институција во текот на следните четири години. основана е во 1902, Коби Универзитетот е од големи размери, сеопфатна универзитет со долга традиција и јас сум почестен да се преземе во врска со улогата на Претседателот на толку основана универзитет.

Како што сите ние сме свесни, имаме надминување тешка 10 години од национални универзитети беа инкорпорирани во 2004. Овој бран на промени се уште не е завршена. Итни прашања се натрупување на заедничката цел на Трето среднорочниот и Планот за национални универзитети треба да започне во 2016. Вклучени се значително разгледување од страна на Министерството за образование, култура, Спорт, Наука и технологија, Јапонија (MEXT) во својата грантови управување со трошоците, за подобрување на функцијата на национални универзитети, и нашите продолжи напори да продолжи глобализацијата.

Вашата соработка, како директори,, факултет и административниот персонал, е од суштинско значење за Коби Универзитетот да преживее овие проблеми и да се продолжи кон нови надежи. Исто така, треба флексибилно да слушате и да го прифатат мислења од општеството, вклучувајќи ги и нашите алумни.

Реформи во образованието и истражувањето не може да се постигне во еден ден. Сепак, Јас ќе се посвети на тоа што овие четири години пресвртница за Коби Универзитетот. Го прашувам за вашиот вид соработка.

Такеда Хироши
претседател

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


дипломиран училишта

 • Факултетот за општествени науки
 • Факултетот за интеркултурни студии
 • Факултетот за човечки развој и животна средина
 • Факултетот за Законот
  • Група 1 со полно работно време на Правниот факултет
 • Факултетот за економија
  • На Okishio теорема (Нобуо Okishio) е добро познат и ценет во светот
 • Факултетот за бизнис администрација
  • Група 1 полно работно време МБА училиште
 • Факултетот за наука
 • Факултетот за медицина
 • Факултетот за здравство науки
 • Факултетот за инженерство
 • Факултетот за информатика на системот
 • Факултетот за земјоделски науки
 • Факултетот за поморски науки
 • Дипломирал на Факултетот за меѓународни студии соработка

факултети

 • Факултет на писма
 • Факултетот за интеркултурни студии
 • Факултетот за човечки развој
 • Правен факултет
 • Факултет за економски науки
 • Факултетот за бизнис администрација
 • Факултетот за наука
 • Факултетот за медицина (Медицински факултет и Факултетот за здравствени науки)
 • Факултетот за инженерство
 • Земјоделски факултет
 • Факултет за поморски науки

историја


Корените на универзитет може да се проследи наназад до 1902, кога Коби повисока комерцијална школа е основана. нејзиниот прв претседател беше Тетсуја Mizushima . во 1929 овој училиштето беше преименувано Коби Универзитетот на стопански комори , и тоа дополнително беше преименувана во 1944, Коби универзитет за економија

во 1949, според новите образовни системи во Јапонија, Универзитетот се спојува со Хјого Нормален школа, Хјого Помлад Нормален школа, Коби Технички колеџ и Himeji гимназија, од кои сите беа во префектурата Хјого, што доведува до создавање на Коби Универзитетот.

На универзитетот, оттогаш се прошири и создаде нови факултети да го дополни својот главен академски фондации, кои биле силно основани во областа на економија и трговија.


Дали сакаш разговараат Коби Универзитетот ? Секое прашање, коментари или критика


Коби Универзитетот на сајтот


Фото


слики: Коби Универзитетот официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Коби Универзитетот

Зачлени се за да разговараат на Коби Универзитетот.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.