Токио Институтот за технологија

Токио Институтот за технологија. Студија инженеринг во Јапонија

Токио Институтот за технологија Детали

Се запишат во Токио Институтот за технологија

Преглед


Токио Техника е на врвот на Националниот универзитет за наука и технологија во Јапонија со историја опфаќа повеќе од 130 години. Од околу 10,000 студенти на Ookayama, Suzukakedai, и Tamachi кампуси, Половина од нив се во степенот на програмата нивната диплома, а другата половина се на магистерски и докторски степен програми. Меѓународните студенти број 1,200. Има 1,200 факултет и 600 административни и технички персонал.

Во 21-от век, улогата на науката и технологијата универзитети стана сè повеќе важно. Токио технологија продолжува да се развива глобални лидери во областа на науката и технологијата, и придонесува за подобрување на општеството преку своите истражувања, се фокусира на решенија за глобалните прашања. долгорочна цел на Институтот е да стане водечка во светот на науката и технологијата универзитет.

Како еден од Јапонија врвни универзитети, Токио Институтот за технологија има за цел да придонесе кон цивилизацијата, мир и просперитет во светот, и има за цел да ја развива глобален способности човечки пар екселанс преку пионерски истражувања и образование во областа на науката и технологијата, вклучувајќи индустриски и социјална управување. За да се постигне оваа мисија, можеме да се внимава на едукација на високо морален студентите да се здобијат не само научни експертиза, но, исто така, експертиза во либерални уметности, и избалансиран познавање на општествените и хуманистичките науки, сите додека истражување длабоко од основите за работа со академска владеење. Преку овие активности, сакаме да придонесе за глобална одржливост на природниот свет и поддршка на човечкиот живот.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


додипломски училишта

  • Факултетот за наука
  • Факултетот за инженерство
  • Факултетот за Bioscience и биотехнологија

дипломиран училишта

  • Факултетот за наука и инженерство
  • Факултетот за Bioscience и биотехнологија
  • Интердисциплинарни Факултетот за наука и инженерство
  • Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство
  • Факултетот за наука и технологија решение
  • Факултетот за менаџмент на иновации

историја


Во почетокот на периодот Меиџи, веднаш по отворањето на земјата, стана императив дека Јапонија се посветам на човечки ресурси за развој на модерната индустриска технологија. Владата е активно промовирање на техничката едукација на своите граѓани во тоа време, со цел да се развие напредна наука и технологија, која веќе беше честа појава во Европа и САД. Наспроти ова, Првата национална техничко училиште во Јапонија, Технички школа Kogakuryo, е основана од страна на Министерството за инженерство во 1873.

Речиси во исто време, Министерството за образование ја основал Seisakugaku Kyojo во 1874 на предлог на Готфрид Вагенер, еден германски научник. Вагенер бил вокал за потребата од практични техничко образование во Јапонија, со цел да му се посветам високи инженери и инженери. Иако Seisakugaku Kyojo затворени три години подоцна, тоа е револуционерен училиште во кои учениците учеа практични вештини заедно со научните теории за да се произведе инженери се потребни за модернизација на јапонската индустрија.

Seiichi Tejima, тогаш кој беше помошник-генерален директор на Музејот на образование, заедно со Вагенер наметнува за современи технички и индустриски образование со акцент на практичните апликации. Со поддршка на Руичи Kuki и Арата Hamao на Министерството за образование и наука, тие успеа да го убеди Министерството за утврдување на Токио стручно училиште во мај 1881.

Подготовките за отворање на училиште почна. А програма е основана во согласност со правилата и прописите на Токио стручно училиште донесен во 1881. Овие правила изјави дека училиштето треба да ги обезбеди потребните технички и индустриски науката образование да стане учител стручно училиште или постар инженер. Kuramae во Taito град во близина на реката Сумида беше избран како место за кампусот. Kuramae значимагацин пред и името доаѓа од ориз складиштата на шогунатот Токугава наоѓа таму.

Taizo Masaki беше првиот директорот на училиштето и првите часови беа одржани во 1882 во две одделенија: Одделот на машини и на Катедрата за применета хемија. Токио стручно училиште завршено својата прва класа во јули 1887. Училиштето првично беше тешко да регрутира студенти, поради технички вештини традиционално се изречени во Јапонија во систем на школување. Преминот од школување на современите техничко образование само што започна. во 1884, Вагенер почнаа да учат во училиштето во согласност со принципите и методите на поранешниот Seisakugaku Kyojo. Тој разви модерната технологија за производство на големи во производствени индустрии, како што се керамички, стакло, и лакирани. Вагенер обезбеди основа за подоцна достигнувања Токио Техника како индустриското производство никнувала во Јапонија.

во 1890, Seiichi Tejima презеде работа Masaki и стана директорот на училиштето. Tejima отишле во САД да учат, кога тој беше 21 години и беше преведувач на Мисијата на Iwakura, јапонски дипломатска мисија која патувал низ целиот свет. Тој подоцна ја презеде улогата на помошник генерален директор на Музејот за образование и отиде во Париз и Филаделфија светска изложби. Од овие искуства Tejima стана пионер поборник за техничко образование во Јапонија. Токио стручно училиште беше преименувана во Токио техничко училиште во 1890 а потоа Токио високото техничко училиште во 1901. Бројни лидери во академските институции и индустријата помина низ вратата во текот на 25-годишниот период во кој Tejima доведе училиштето.

Поговорка настана во текот на годините на техничкото училиште во Токио. “Секаде каде што има оџак, таму ќе се најде некој од Kuramae,” што значи дека секаде каде што имаше големи индустриски комплекс, дипломиран на училиштето бил вклучен во основањето. Kuramae остана во центарот на техничко образование до училиштето е изгорен до темел септември 1, 1923 кога Големиот Канто земјотрес го погоди.


Дали сакаш разговараат Токио Институтот за технологија ? Секое прашање, коментари или критика


Токио Институтот за технологија на сајтот


Фото


слики: Токио Институтот за технологија официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Токио Институтот за технологија осврти

Зачлени се за да разговараат на Токио Институтот за технологија.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.