Финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација

Финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација

Финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација Детали

Се запишат на финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација

Преглед


Финансиски Универзитетот отсекогаш бил познат по квалитетот на стручното образование што се предвидени. За многу децении нашите дипломирани студенти биле јадрото и елитата на финансискиот и економскиот систем на земјата. Меѓу нив се и министрите за финансии и заменик-министрите за финансии на СССР и Русија, политичари, академици, бизнисмени, Шефовите на држави и комерцијалните банки, индустриски и финансиски компании, ректори на големите странски универзитети.

Нивниот успех и достигнувања се најдобар доказ од страна на финансиски Универзитетот, квалитетот и конкурентноста на своите програми за обука.

Група од најинтересните академија иницираше одлука да се донација на Фондот со сите приходи ќе се користат за финансирање на програми за развој на институцијата, да ги подобри своите капацитети, спроведување на разни иновативни проекти, подобрување на квалитетот на образованието, и така натаму.

Претседателот на Одборот на доверители на фондот е A.L. Кудрин, Вицепремиерот и министер за финансии на Руската Федерација.

Денес Финансиската Универзитетот е најголемиот образовни и истражувачки комплекс, еден од водечките образовни и истражувачки центри на Русија во областа на финансиите, кредит, финансиски менаџмент, осигурување, даноци и оданочување, сметководство, анализа и ревизија, меѓународните економски односи, анализа на ризик, за управување со кризи, математички методи во економија, јавноста и општинската администрација, право и политички науки.

Финансиската Универзитетот се состои целата мрежа на регионални ограноци - подружници и претставништва, како и за финансии и економија колеџи. На годишно ниво бројот на студенти на Универзитетот е повеќе од 30 илјади, со десетици илјади специјалисти преземање на курсеви за професионален развој.

Да се ​​биде секогаш во водство, не само да се одговори на предизвиците на времето, но, исто така, за да се утврди на повикот на времето - тоа е нашата визија за успех. Нашите наставни програми се направи поголемиот дел од достигнувањата на модерната домашни и странски економската наука, и најнова образовни технологии се користат во наставниот процес. Ние работиме на подобрување на системот на доживотно образование, вклучувајќи пред-универзитетско специјализирана обука за ученици, обука за специјалисти со средно стручно образование, универзитетски додипломски програми господар 's степен диплома и), постдипломско образование (Д-р и докторски студии), Вториот повисоко професионално образование (различни преквалификација и професионални програми за развој на специјалисти), бизнис образовни програми.

Практична ориентација на образованието е особено важно за економист денес. Тоа е причината зошто на Универзитетот става посебен акцент на ангажирање на искусни практичари во улога на предавачи. Раководителите на банките, осигурување и друштва за ревизија, како и големи финансиски и индустриски објекти работат со нашите студенти.

 

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Факултет за финансии и кредитирање

Обезбедува обука во економија со квалификација (степен) Диплома за економија, големи финансии и кредитирање

Факултет за Финансиски менаџмент

Обезбедува обука во управување со квалификација (степен) Диплома за менаџмент, големи финансиски менаџмент

Факултет за менаџмент

Обезбедува обука во:

  • Управување со квалификација (степен) Диплома за менаџмент,
    големи државни и општински управување, проект за управување со

Факултетот за математички методи во економија и анализа на ризикот

Обезбедува обука во следните дисциплини:

  • Применета математика и ИТ технологии со квалификација (степен) Диплома за применета математика и информатика, главен финансиски аналитичар
  • применета информатика со квалификација (степен) Диплома за применета информатика, главните математички и информации за поддршка на економските активности

Факултет за даноци и оданочување

Обезбедува обука во економија со квалификација (степен) Диплома за економија, големи даноци и оданочување

Факултетот за сметководство и ревизија

Обезбедува обука во економија со квалификација (степен) Диплома за економија, големите сметководствени, Анализа и ревизија

Факултетот за меѓународни економски односи

Обезбедува обука во економија со квалификација (степен) Диплома за економија, голема светска економија

Меѓународна економија факултет

Обезбедува обука во економија (Диплома)

Правен факултет повеќе

Факултетот за општествени и политички науки повеќе

Обезбедува обука во следните дисциплини:

  • Законот со квалификација (степен) Дипломиран правник, големи Законот за јавни, и можноста да се направи мајстор со квалификација (степен) Мајстор на Законот
  • Политички науки со квалификација (степен) Диплома за политички науки, големи политички науки, и можноста да се направи мајстор со квалификација (степен) Магистер за политички науки

Меѓународни финансии факултет повеќе

Обезбедува обука во економија со квалификација (степен)

(Диплома за економија), голема светска економија, и можноста да се направи мајстор со квалификација (степен) Магистер по економија

Листа од Одделенија на финансии,ial Универзитетот

1.“RISK Анализа и економска безбедност”
2.
“Ревизија и контрола”
3.
“Банки и банкарски менаџмент”
4.
“сметководство”
5. “Финансиски образование и корпоративна социјална Одговорност

6.
“држава, Општински и корпоративно управување”
7.
“Граѓанско право”
8.
“Монетарни и кредитни односи со странство и монетарна политика”
9.
“менаџмент на инвестиции”
10.
“Информатика и програмирање”
11.
“информациски технологии”
12.
“Макроекономија и макроекономска регулација”
13.
“математика”
14.
“Математичко моделирање на економските процеси”
15.
“Меѓународниот монетарен и финансиски односи”
16.
“управување со”
17.
“Глобалната економија и меѓународен бизнис”
18.
“Даноци и оданочување”
19.
“Проценка и управување со имот”
20.
“политички науки”
21.
“Закон за бизнис, Граѓански и арбитражниот процес,”
22.
“применета математика”
23. социологија

24
.
“осигурување”
25.
“Теорија на веројатност и математичка статистика”
26.
“финансиски закон”
27.
“Финансиски пазари и финансиски инженеринг”
28.
“Финансиски менаџмент”
29.
“финансии”
30.
“Економија и управување со кризи”
31.
“економска анализа”
32.
“Државно-правни дисциплини”
33.
“маркетинг”
34.
“Микроекономија”
35.
“регионална економија”
36.
“Анализа системи во економија”
37.
“статистика”
38.
“Теорија и историја на државата и правото”
39.
“Кривично право”
40.
“На англиски јазик”
41.
“Странски јазици”
42.
“применета психологија”
43.
“На руски јазик”
44.
“Ingosstrakh”
45.
“Филозофија”
46.
“економската историја”
47. Високо училиште за јавна Администрација: “Јавна услуга”

48. Институтот за бизнис администрација и бизнис “иновативни управување со”
49. меѓународен училиште за бизнис “иновативни бизнис”
50. јавни-
приватно партнерство”
51. КПМГ

52. Здружението на руските банки. Модерни банкарски технологии ”
53. Обука на резервни офицери

54. “Физичка едукација”

 

историја


1919 - прв во Русија образовна институција за високо образование во специјализирани за финансии е основана - Москва Институтот за финансии и економија

1934 - Московскиот институт за кредит и економија е основана

1946 - Московскиот институт за финансии и економија спои со Московскиот институт за кредит и економија и стана Москва институт за финансии

1991 - Државната финансии академија

1992 - Академијата за финансии во Владата на Руска Федерација

од 14.07.2010 - Финансиската Универзитетот во Владата на Руската Федерација


Дали сакаш разговараат за финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација ? Секое прашање, коментари или критика


Финансиски Универзитетот на Владата на Руската Федерација на сајтот

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Финансиски Универзитетот на Владата на коментарите на Руската Федерација

Зачлени се за да разговараат за финансиска Универзитетот на Владата на Руската Федерација.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.