Висока школа за економија

Висока школа за економија

Висока школа за економија Детали

Се запишат во средно училиште за економија

Преглед


Постојано е рангиран како еден од најдобрите универзитети во Русија, на Високото школа за економија е лидер во руската образование и еден од Шешељ економијата и општествените науки на универзитетите во Источна Европа и Евроазија. Ја брзо прерасна во добро познатиот истражувачки универзитет во текот на две децении, HSE се издвојува со своето меѓународно присуство и соработка.

Висока школа за економија факултет, истражувачи, и студентите претставуваат повеќе 50 земји, и се посветени на одржување на највисоките академски стандарди. Нашето ново-усвои структурни реформи поддршка возење HSE е да се интернационализира и темелни истражувања на нашиот факултет, истражувачи, и студенти.

Сега динамична универзитет со четири кампуси, HSE е лидер во комбинирање на руската традиција образование со најдобрите меѓународни практики за учење и истражување. HSE нуди одличен образовни програми од средно училиште на докторски студии, со врвни институции и истражувачки центри во голем број на меѓународни полиња.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултет за економски науки
  • Училиште за теоретска економија
  • Училиште за применета економија
  • Училиште за финансии
  • Факултетот за математика
  • Училиште за статистика и анализа на податоци
 • Факултет за светска економија и меѓународни односи
  • Училиште за светска економија
  • Факултетот за меѓународни односи
  • Факултетот за азиски студии
 • Факултет за бизнис и менаџмент
  • Факултетот за бизнис администрација
  • Факултетот за логистика
  • Школата за Бизнис информатика
  • Повисоки Факултетот за Бизнис информатика
  • Институтот за управување со иновации
  • Меѓународниот центар за обука во логистика
  • Институт за информатички технологии
  • Високото школа за управување со проекти
  • Институтот за управување со Порака
  • Високото школа за маркетинг и развој на бизнисот
  • Меѓународниот институт за администрација и Бизнис
 • Факултет за компјутерски науки
  • Факултетот за Софтверско инженерство
  • Факултетот за анализа на податоци и вештачката интелигенција
  • Големи податоци и информации Обнова Училиште
 • Факултетот за математика
 • Московскиот државен институт за електроника и математика
 • Правен факултет
 • Факултет за комуникации, Медиуми и дизајн
  • Факултетот за комуникација со медиумите
  • Факултетот за интегрирани комуникации
  • Факултетот за дизајн
 • Факултетот за општествени науки
  • Факултетот за историја
  • Факултетот за културни студии
  • Училиште за лингвистика
  • Факултетот за филолошки науки
  • Филозофскиот факултет
  • Училиште за странски јазици
 • Факултетот за општествени науки
  • Факултетот за социологија
  • Факултетот за јавна администрација
  • Факултетот за психологија
  • Институт за образование
  • Институтот за демографија
  • Одделот за јавна политика
 • Факултетот за Урбан студии и планирање
 • банкарски институт
 • Факултетот за Урбан студии и планирање
 • Факултетот за менаџмент
 • Високото школа за Судска пракса
 • GASIS Институтот за континуирано професионално образование
 • A.B. Soloviev Институтот за државата и локално управување набавки
 • Институт за професионална преквалификација на платите
 • Меѓународниот институт за статистика образование
 • Завод за статистика студии и економија на знаење

историја


HSE е основана во ноември 27, 1992, од Евгениј Јасин, Јарослав Kuzminov, Revold нивниот вид, Олег Ananyin и Рустем Nureev. Овие основачи биле добро познати руски економисти кои веруваат во пазарни реформи и HSE беше формирана со цел да го поддржи новиот руски реформистичката влада планови. Уште од самиот почеток, HSE беше во можност да имаат корист од ресурсите во рамките на програмата Европските заедници TACIS.

HSE со цел да се обнови обука на руската бизнис заедница во економијата. Во Советскиот Сојуз учењето на политичката економија е доминирана од страна на марксистичката идеологија и не може да се исполнат меѓународните стандарди. Од средината на 1980-тите Kouzminov, Entov, Nureev и Ananyin воведе нови курсеви по математика, економија и статистика во водечките руски универзитети. Подоцна некои од учениците кои учествуваа на овие курсеви стана HSE тутори. И покрај тоа, Советскиот образование во економијата се сметало дека не ги одразуваат пазарни стандарди и е потребен нов вид на образование во општествените науки да се направи нови руски научници, функционери и бизнисмени се разбере на пазарот економија. во 1991 со поддршка на руската влада е формирана нов универзитет. Денес на Универзитетот продолжува да се прошири области како што се математика, филозофија, и политички студии и дизајн.

во 1995 на HSE беше доделена универзитет статус. Во соработка со водечките европски универзитети, како што се Универзитетот Еразмо во Ротердам, Универзитетот Париз-Сорбона јас Пантеон, и на Лондонската школа за економија и политички науки, таа се етаблира како водечки универзитет во Русија во областа на економијата, социјалните и политичките науки. На HSE е рангирана меѓу првите три најпопуларните и најпрестижните универзитети во Русија (USC – MGIMO – HSE).

во 2003 HSE стана член на Европската асоцијација на универзитети (САД) и се приклучи на институционален Менаџмент во високото образование (IMHE) програма на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД). Универзитетот активно учествува во проекти на EUA и IMHE, во насока на подобрување на квалитетот на универзитетски програми, истражувачки и управување. во 2004 го спроведе Интернационализација Квалитет преглед и започна со работа во мрежа Квалитет култура за истражување управување.

Универзитетот има воспоставено и одржува врски со меѓународните истражувачки и образовни институции, вклучително и на Лондонската школа за економија, на Универзитетот Еразмо во Ротердам, ДААД и многу други.


Дали сакаш разговараат Висока школа за економија ? Секое прашање, коментари или критика


Висока школа за економија на сајтот


Фото


слики: Висока школа за економија официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Висока школа за економија коментарите

Зачлени се за да разговараат на Висока школа за економија.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.