Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев

Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев

Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев Детали

Се запишат во Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев

Преглед


Казан државен технички универзитет е еден од водечките руски институции во областа на инженерството авиони, моторот- и инструмент-продукција, компјутерски науки и радио- и телекомуникациски инженеринг. KSTU е најголемата технички универзитет на Република Татарстан и регионот Волга.

На Универзитетот вклучува следниве институти и факултети:

 • Институтот за воздухопловство, копнени возила & Енергетика
 • Институтот за автоматизација & Електронски инструмент одлуки
 • Институтот за компјутерска технологија & информации Securuty
 • Институтот за Радио-инженеринг & телекомуникации
 • Економскиот институт, Менаџмент и социјални технологии
 • физика & математичкиот факултет
 • Германско-рускиот Институтот за напредни технологии

Казан Државниот технички универзитет вклучува 8 поврзани филијала институти надвор Казан во градовите Almetevsk, Chistopol, Leninogorsk, Набережние Челни, Nizhnekamsk, Zelenodolsk.

Универзитетот е сместен во 8 совршено опремени објекти. Тоа има 6 студентските домови, и хотел. спортски комплекс вклучува 5 добро опремена спортска сала, како и на отворено објекти за скијање & спортови на вода. На Универзитетот, исто така, има спортски камп во живописен место на реката Волга, 40 километри од Казан.

Нов кампус на KNRTU-Каи сега е во фаза на изградба. Неговиот прв академски зграда беше отворена за студентите во 2004; вториот е сега во изградба. Сите кампусот треба да се заврши во рок од неколку години.

во 2008, KNRTU-Каи победи на сите-во-руските конкуренција меѓу врска меѓу сите руски универзитети со иновативна академска програма со наслов “Систем за обучување на Светската експертско ниво во областа на развој и користење на информатичките технологии, како клучен фактор за да се обезбеди конкурентност на машини за производство”. Двете влади на Руската Федерација и Република Татарстан на “Совршеност и иновација Етикета” и им се доделува грант од $20 милиони. (equiv.) со цел да се имплементираат иновативни програмата за KNRTU-Каи е.

во 2009, Казан Државниот технички универзитет стана 1 на 12 универзитети избран меѓу сите руски универзитети(од околу 900 државните високообразовни институции и 2000 приватните) кој беше награден со престижната титула на "Националниот универзитет за истражување" и $70 милиони. (equiv.) грант од двете влади на Руската Федерација и Република Татарстан.

Меѓународни односи

Казан Националниот технички универзитет истражување искуство во обука на странски студенти. Од самиот почеток на 50-, студенти од Албанија, Бугарија, Кина, Чехословачка, Источна Германија, Унгарија, Северна Кореа, Полска, и Романија студирал на Универзитетот. Денес тие се еминентни претприемачи на индустријата, професори и научници во нивните матични земји.

Со цел да се применуваат систематски напори за вклучување на универзитетот во меѓународната соработка и понатамошно развивање на директни врски со странски партнери во областа на образованието и научно-истражувачки активности во 1995, под резолуција од академскиот одбор KNRTU-Каи е, таму е основана Катедрата за меѓународни односи.

Во последните 15 години, KNRTU-Каи има развиено соработка и потпиша билатерални договори со универзитетите и научните центри на Австрија, Бразил, Кина, Република Чешка, Кипар, Данска, Египет, Германија, Велика Британија, Финска, Франција, Индија, Ирска, Италија, Јордан, Кореја, Либан, Либија, Полска, Португалија, Србија & Црна Гора, Словачка, Јужноафриканската Република, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Сирија, Турција, САД, итн.

По речиси четириесет години пауза, KNRTU-Каи почна наставата под-, дипломски и пост-дипломски студентите од многу земји во целиот свет. За таа цел Катедрата за меѓународни односи развива и воведе рамка за меѓународни студенти за обука. Од тоа време, KNRTU-Каи предава на студентите од многу земји, вклучувајќи Ерменија, Азербејџан, Белорусија, Кина, Франција, Германија, Индија, Јордан, Казахстан, Киргистан, Кореја, Либан, Либија, Литванија, Пакистан, Палестина, Сирија, Таџикистан, Турција, Туркменистан, Украина, САД, Узбекистан на различни академски програми.

од 2005 годишни меѓународни научни конференции за пост-дипломски и постдипломски студенти со учеството на поранешната KNRTU-Каи дипломирани студенти од странство се одржа.

Одделот за меѓународни односи (ИРД) активно ги информира студентите, наставниците, Истражувачите за меѓународни програми, дава натпревари, и на образовните и научните opprtunities финансирање. . Заедно со проректорите и соодветните одделенија, на ИРД извршиле работи на вклучување на двете академски и научен кадар на универзитетот во меѓународни академски и научни програми. Тоа ги поттикнало најмногу мотивирани и подготвени учениците и наставниците да аплицираат за грантови од меѓународните програми за соработка, како што се Темпус, Еразмус-Мундус, Tacis, Intas, 5та , 6-ти и 7-ми Европската рамковна програма (all – европска комисија), ДААД (Германија), Британскиот совет (Велика Британија), Франција амбасада во Руската Федерација, PIV (Шпанија), Размена-Пораки, U-одделение, Маски (all – САД), итн.

Во текот на последните години, студентите, постдипломци, професори и научници од KNRTU-Каи посети универзитети, истражување и јазични центри во Бразил, Кина, Кипар, Финска, Франција, Германија, Велика Британија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, САД и други земји со академски и научни цели.

Во последните 10 години, Универзитетот има завршено за 150 Диплома Специјалисти, 100 м-р и 25 иматели на докторски студии од странски земји.

KNRTU-Каи е член на Европската асоцијација на универзитети Воздухопловна PEGASUS (2009).

За последната деценија, угледот на KNRTU-Каи како високо ниво на академска и научен центар поседуваат современите методологии во наставата и истражувачки активности, доставување вистински академски курсеви, и имаат силна научни училишта е успешно потврдена.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Институтот за воздухопловство, Копнени возила и Енергетика
 • Институтот за автоматизација и електронски инструменти одлуки
 • Институт за техничка кибернетика и информатика
 • Институтот за Радио-инженеринг и телекомуникации
 • Економскиот институт, Менаџмент и социјални технологии
 • Физика и математика факултет

 

ИНСТИТУТ ЗА ВОЗДУХОПЛОВСТВО, Копнени возила и ЕНЕРГЕТИКА

ги вклучува следните одделенија:
1. Автомобили Мотори & Сервис
2. воздух & Хидро-Динамика
3. Авион дизајн и градежништво
4. материјал инженерство, Заварување и индустриска безбедност
5. машини Инжинерство & Инженерска графика
6. авион Производство
7. Јакост на материјалите
8. млазни мотори & Енергетски системи
9. топлина инженеринг & електроенергетика
10. машини технологија & производство организација

 

Типови на авионите, Машински, Морски и автомобилски инженеринг

· аеродинамика & Размена на топлина процеси во авион (д-р)
· дизајн, Изградба и технологијата на производство на авиони (д-р)
· сила & Топлина режими на воздухоплови (д-р)
· Технички експлоатација на летање возила и мотори (BSc)
· Машини за течности, Гас и плазма (д-р)
· машини Инжинерство (BSc)
· Материјал и материјал технологија Инженеринг (BSc & м-р)
· Дизајн и технолошка поддршка за машини за производство (BSc & м-р)
· Земјата транспорт технологија установи (BSc)
· Експлоатацијата на транспорт и технолошки машини и установи (BSc)
· Технологија и опрема за машински и Физичко – техничка обработка (д-р)
· поморски инженеринг, Океан факултет и системи за морска ИНФРАСТРУКТУРА (BSc)

Мотори авиони, Автомобили Мотори и енергија Инжинерство

· Мотори авиони (BSc & м-р)
· топлинска Мотори (д-р)
· Топлинска и електрична Мотори и Електрани на воздухоплови (д-р)
· Моќ Машини Инжинерство (BSc)
· Топлина електроенергетика и греење инженеринг (BSc & м-р)
· ТОПЛОФИЗИЧНИТЕ и теоретска топлина инженеринг (BSc & м-р)
· Turbomachine и Комбинираната Инсталации (д-р)
· инженерство физика (BSc & м-р)
· плазма физика (д-р)

 

Институтот за автоматизација и електронски инструмент ОДЛУКИ
ги вклучува следните одделенија:
1. Инструменти и Информации & системи за мерење
2. Опто-електронски системи
3. Електрична опрема
4. Автоматизација и контрола
5. стандардизација, сертификација & технолошки менаџмент
6. индустриски Екологија & безбедност
7. општа хемија & Екологија

ИНСТИТУТ ЗА техничка кибернетика и информатика
ги вклучува следните одделенија:
1. Информатичка технологија за дизајн на компјутерски машини
2. Контрола и Процес Динамика
3. Системи за безбедност на информации
4. применета математика & информатика
5. компјутерски системи
6. Автоматски системи за обработка на информации & контрола

 

ИНСТИТУТ ЗА РАДИО-инженеринг и телекомуникации
ги вклучува следните одделенија:
1. Радио-електронски и Информации & мерење технологија
2. Nanoengineering во Електроника
3. дизајн & Производство на електронска опрема
4. Радио-електронски & телекомуникациски системи
5. телевизија & мултимедијални системи
6. Радио-електронски & Квантна инструменти
7. Специјални технологии во образованието

Физиката и математиката ФАКУЛТЕТ
ги вклучува следните одделенија:
1. Заедничка физика
2. повисоки математика
3. техничка физика
4.теоретски & Применета математика и механика
5. Специјални математика
6. ласерски технологии

Економски институт, УПРАВУВАЊЕ И СОЦИЈАЛНА ТЕХНОЛОГИИ
ги вклучува следните одделенија:
1. Странски јазици
2. историја & Односи со јавноста
3. Социјални и политички науки & управување со
4. Филозофија
5. атлетика & Спорт
6. Економија & Бизнис менаџмент
7. економски закон
8. Руската & Татар јазици
9. економичен Теорија
10. инженеринг психологија & Педагошки

 

историја


Казан Националниот технички универзитет Истражувања именувана по A.N.Tupolev – KAI (KNRTU-KAI) е основана во 1932. Историјата на Универзитетот е во тесна врска со напредокот на руската аеронаутика. Основните образование и длабока научно истражување се основните одлики на универзитетот, кои го прават тоа многу привлечна за голем број на млади луѓе. До неодамна, време, тоа е добро познат како Казан авијацискиот институт (KAI). во 1973, Институтот е именуван по Андреј N.Tupolev, истакнатиот дизајнер авиони. во 1992, што се стекнал со статус на државен технички универзитет. Таа е една од 12 Првиот руски технички универзитети со статус на национални истражувачки универзитет. Последен пат, Универзитетот е акредитиран биде Министерството за образование и наука на Руската Федерација во 2012.

KNRTU-KAI припаѓа на бројот на руските универзитети кои стекнатата репутација на сигурен партнер на меѓународната научна и образовна пазарот. We are proud of our history, ние ги одржуваме нашите традиции, имаме моќни научен потенцијал и наставниот кадар со висок квалитет. Ова ни овозможува да се биде сигурен партнер во меѓународната образовна и научна пазарот, со нашите сопствени резултати од високо ниво.

Повеќе од 80 илјади студенти на нашиот универзитет работат успешно во сите региони на Русија и во целиот свет. Нашиот универзитет работи да се создаде мулти-ниво на систем за континуиран тренинг, нуди широк спектар можности за понатамошна обука и професионален развој.

Да ги задоволат вашите цели и потреби, ние нудиме широк спектар на програми во различни нивоа: Инженер или специјалист Диплома, диплома, Мајстор или доктори на науки. степен, итн. Избор KNRTU-KAI ќе се изборот на Универзитетот кој е класифициран како еден од најдобрите технички универзитети на Русија


Дали сакаш разговараат Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев ? Секое прашање, коментари или критика


Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев на сајтот


Фото


слики: Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. осврти Туполев

Зачлени се за да разговараат на Казан Државниот технички универзитет именувана по една. N. Туполев.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.