Кемерово Државниот универзитет

Кемерово Државниот универзитет. Студија во Русија

Kemerovo State University Details

 • земја : Руска Федерација
 • Сити : Кемерово
 • Акроним : туфа трева
 • основана : 1973
 • студентите (прибл.) : 21000
 • Не заборавајте да го discuss Kemerovo State University
Enroll at Kemerovo State University

Преглед


Во моментов Државниот универзитет во Кемерово (туфа трева) – еден од најголемите универзитети на Западен Сибир, член на Евроазиската асоцијација на универзитети – обезбедува trainig високо квалификувани специјалисти во широк спектар на области.

Сега KemSU и нејзините филијали обезбедува: 20 програми господар, 33 програми диплома, 37 специјалитети, 6 специјалитети на средното стручно образование.

KemSU дипломирани студенти работат во училиштата, колеџи, институти, научно-истражувачки центри, за спроведување на законот и судските органи,, во комерцијалниот сектор, банки, и во водечки стопански гранки во регионот и Русија.

Комплексот Универзитетот вклучува 5 филијали во градовите: Anzhero-Sudzhensk, Belovo, Новокузнецк, Prokopievsk, Yurga.

Шефот Универзитетот вклучува 12 факултети:

 • математички факултет,
 • физички факултет,
 • хемиски факултет,
 • биолошки факултет,
 • Факултет за политички науки и социологија,
 • Социо-психолошки факултет,
 • Факултетот за историја и меѓународни односи,
 • Правен факултет,
 • На Филолошкиот факултет и новинарство,
 • Факултет за романса и германски Филолошкиот,
 • Факултет за физичка активност и спорт,
 • економскиот факултет.

Добар квалитет на обука се заснова на инфраструктурата на до-to-date и во академската и наставниот кадар, вклучувајќи и над 130 Доктори на науки и професори, повеќе 600 Кандидатите за наука и асистенти, 15 Почесен работници во различни сфери на активности.

На KemSU спроведува фундаментални и применети истражувања во различни области на науката, индустрија, националната економија и висока школа. Во моментов постојат 30 реномирани научни училишта, 12 главните научни области на Универзитетот. Во рамките на спроведувањето на Програмата за формирање на креативни медиум KemSU (2010-2012) иновативни комплекс Универзитетот Научно е создаден, таму се отворија: два научни опрема за центрите за општа употреба, бизнис инкубатор за млади "Импулс», Центарот на иновативен развој Надлежности. Во текот 30 предмети од интелектуална сопственост се регистрирани. Заклучно со септември 2011, 17 мали иновативни претпријатија се отворени.

Годишно на KemSU и нејзините филијали има 20-25 научната конференција, вклучувајќи минимум 10 – на сите-руските и на меѓународно ниво.

годишно околу 4000 KemSU истражувачи’ научни публикации (документи и извадоци) се појави, како и за 250 предмети на книги, монографии, колекции, едукативни книги и прирачници.

Издадени во KemSU «Билтен на Кемерово Државниот универзитет» од октомври 2010 е вклучен во списокот на "водечките рецензирани списанија и прашања, кои треба да ги објави главните резултати од истражувањето на дисертацијата работи за академски степени на доктор и претседателски кандидат на науки »од Атестирање на Комисијата за високото.

Еден од најголемите во регионот универзитетски научни библиотеки содржи околу 1 милиони документи во руски и странски јазици. Изобилството парк вклучува образовни, научна литература, фикција и списанија, како и ретки изданија и збирки на книги од познати научници.

Државниот универзитет во Кемерово беше меѓу првите во Русија да се создаде и развие регионалната информатичката инфраструктура за образование и наука. Инфраструктурата Универзитетот вклучува компјутер со голема брзина мрежа изградена врз основа на Центарот за развој на нови информатички технологии. во 2008 центар на податоци е отворена, кој е опремен со тешко- и софтвер од водечките светски производители и ги исполнува сите услови наведени за модерна обработка и чување на податоци центри на интернет. Wi-Fi зона функционира во објектите Универзитетот.

Постојат повеќе 40 мултимедијални сали за да се обезбеди настава со користење на новите информатички технологии во KemSU (универзитет во главата). На до-to-date опрема се применува за видеоконференции и telebridges, Пренос во живо, како во рамките на вратите на Универзитетот, па со организации и институции во Русија и во странство.

На пост-дипломски предмети на 40 специјалитети и докторски курсеви за 7 специјалитети се функционира на KemSU. Има 7 Дисертација совети за одбрана на тези лекарско друштво и кандидатот на Универзитетот, и покрај тоа – 5 заеднички совети врз основа на други образовни и научни организации.

Секоја година на Универзитетот проширува својата меѓународна соработка и деловни односи. Има 32 договори во сила со универзитети и организации од Германија, Франција, Белгија, САД, Турција, Финска, НР Кина, Монголија, ЗНД и други земји. Студенти и предавачи имаат можност да учат и да работат на условна казна со висок углед странски универзитети. Од своја страна на Универзитетот годишно се земе во гости од странство за условна казна, предавања, одржување на семинари.

Постојана размена на студенти се договори со Мари Haps слободен универзитет (Брисел, Белгија), Lessius Универзитетскиот колеџ во (Антверпен, Белгија), Вишиот Меѓународната школа за трговија и развој (EICD3A) (Лион, Франција), итн.

Годишно на упат од Министерството за RF за образование и наука на Универзитетот признава дека студентите од земјите на ЗНД. Во моментов за 50 граѓани на ЗНД земји учат во различни факултети на KemSU за високо образование.

За подобар пристап до висок квалитет на бизнис образование бизнис школа на Универзитетот е отворена за студенти и претставници на бизнис заедницата од регионот.

Центарот за изучување на странски јазици функции во KemSU обезбедување курсеви за изучување на англискиот јазик, германски, француската, Чешка, холандски, арапски јазик, италијански, Кинески за сите дојденци.

Интер-филијала Регионалниот центар за професионално усовршување и преквалификација на платите обезбедува преквалификација на курсеви и на Напредната обука на широк спектар на области со пуштањето на државата признати документи.

Државниот универзитет во Кемерово е образовна основа за имплементација на претседателската програма за обука за управување со организации во националната економија на Руската Федерација.

Системот за продолжување функции образование успешно. На трајна основа на KemSU соработува со 89 општо образование институции на Kuzbass. Предавачи Универзитетот обезбеди специјални курсеви и курсеви за зголемена предмети кои студираат за ученици. За надарени деца во Центарот за предуниверзитетското обука трае конференции, олимпијади, годишни држи пролет и летни школи, со учество на Универзитетот водечки научници. Заедно со администрацијата на регионот, Министерството за образование и наука на регионот Кемерово, Универзитетот има воспоставено на Регионален центар за работа со надарени деца и на невладината организација "Собранието на ѕвездите». Нејзините членови се лица кои го напуштиле училиштето – победниците и подгласниците на сите руски и регионални олимпијади на различни теми.

Универзитетот е спроведување на социјален проект "Мојот универзитет - моето семејство» фокусирани на сите круг развој на учениците’ индивидуалноста. Во текот 30 здруженија функционираат на Универзитетот: студио театар «Vstrecha», танцување група «Vtoraya Parallelnaya», тимот на Клубот на Смешни и инвентивни, Академскиот хор, студиото "Арт-вокал», итн.

Фестивалите од учениците’ креативност "Првиот снег" и "Студентски пролет» се одржуваат секоја година.

Постојат објекти да одат во за физичко образование и спорт. комплекс спорт и фитнес вклучува 3 спортски сали, скијање дом, на туристички клуб, профилактички душевната болница "Вита», стрелиште, на шаховски клуб, итн. Постојат спортови одделенија за кошарка, одбојка, minifootball, Лека атлетска, powerlifting, фитнес зимскиот, итн.

Делата на истражувачки тимови на KemSU се наградени со три RF Владата Награди за образование,. во 2007 Универзитетот ја доби меѓународната награда "европскиот квалитет» – за напорите да се постигне висок квалитет на своите образовни услуги, во согласност со европските стандарди. во 2009 Универзитетот беше претставен со сертификат за квалитет и плакета на честа.

На KemSU има силна средна позиции во различни рејтинзи. Според податоците од независна агенција «RateOR» во 2009 Универзитетот се приклучи на редовите на 50 најдобрите руски институции за високо образование на citedness на научни публикации (индексот Хирш), во рејтингот на научни и објавување активност на руските институциите на високото образование за периодот пред 2010 го зеде 87 се помеѓу 500 најдобрите институции на Русија. Во националниот рејтинг на руската институции на високото образование на крајот на годината 2010 на KemSU се 53-56 место (меѓу 104 најдобрите руски институции).

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Department of the Faculty of Biology (CF)

 • Department of botany
 • Department of Zoology and Ecology
 • The department of human physiology and life safety
 • Department of genetics
 • Geology and Geography Department

 

Department of Mathematics Faculty (MF)

 • Department of Applied Mathematics
 • UNESCO Chair in Information Technology Computing
 • Fundamental Mathematics Department

Department of social and psychological faculty (SPF)

 • Department of Social Psychology and Psychosocial Technologies
 • Department of General Psychology and Developmental Psychology
 • Department of Social Work and social management
 • Department of Educational Psychology

Department of the Faculty of Chemistry (HF)

 • Department of Analytical and Inorganic Chemistry
 • Department of Organic and Physical Chemistry
 • Department of Solid State Chemistry and Chemical Materials

Departments of the Faculty of History and International Relations (FIiMO)

 • Одделот за археологија
 • Department of the history of civilization and socio-cultural communications
 • Department of Modern, Contemporary History and International Relations
 • The department of national history
 • Major recent Russian history
 • Одделот за странски јазици
 • Department of Economic Theory and Public Administration

Departments of the Faculty of Romance and Germanic Philology (FRGF)

 • The Department of Translation and Linguistics
 • Катедрата за англиски Филолошкиот
 • Department of French Philology
 • Катедра за германски Филолошкиот
 • Одделот за странски јазици

Departments of the Faculty of Political Science and Sociology (FPNiS)

 • Одделот за политички науки
 • Катедрата за социологија

Department of Physics Faculty (FF)

 • Department of General Physics
 • Department of Theoretical Physics
 • Department of Experimental Physics

Departments of the Faculty of Philology and Journalism (FFiZh)

 • Department of Russian Language
 • Department of History and Theory of Literature and Folklore
 • The chair of stylistics and rhetoric
 • The Department of Journalism and Russian literature of the twentieth century

Departments of the Faculty of Physical Education and Sport (FFiS)

 • Department of theoretical foundations of physical culture
 • Department of Biomedical foundations of physical education and sports sciences
 • Department of Physical Education

Department of the Faculty of Economics (FE)

 • Finance and Credit Department
 • Department of General and Regional Economy
 • Department of Management named I.P.Povaricha
 • marketing Department
 • Department of Economic Theory, Taxation, Business and Law

Department of the Law Faculty (LF)

 • Department of State and Administrative Law
 • Civil Law Department
 • Одделението за теорија и историја на државата и правото
 • Department of Criminal Law and Criminology
 • Одделот за кривична постапка и криминалистика
 • The department of labor, environmental law and litigation
 • Department of philosophy


Дали сакаш discuss Kemerovo State University ? Секое прашање, коментари или критика


Kemerovo State University on Map


Фото


слики: Кемерово Државниот универзитет официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Kemerovo State University reviews

Join to discuss of Kemerovo State University.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.