Москва на енергија Инжинерство Институт

Москва на енергија Инжинерство Институт

Moscow Power Engineering Institute Details

 • земја : Руска Федерација
 • Сити : Москва
 • Акроним : MPEI
 • основана : 1930
 • студентите (прибл.) : 2000
 • Не заборавајте да го discuss Moscow Power Engineering Institute
Enroll at Moscow Power Engineering Institute

Преглед


MPEI возови ергени, Мајстори и специјалисти (инженери) во 15 насоки и 73 specialties.National истражувачки универзитет “Москва на енергија Инжинерство Институт” е еден од најголемите технички универзитети на Русија. Таа обезбедува обука на специјалистите и научни истражувања во областа на енергетиката, електротехниката, радио електроника, computer engineering.

MPEI има модерни образовни објекти, академските и научните лаборатории, хостели на студентите, моќната експериментални објекти, пилот-погон, на топлина и енергија академска истражувачка, на технички парк универзитет.

Вкупно академска област е 262450 м2 Вкупен број на студенти е повеќе од 15000 лица. прифаќање годишен учениците е околу 3000 лица. Број на д-студенти и д-р. Наука. кандидати 620 лица. Број на полн обем наставниците е 1560 лица. од нив 17% имаат д-р. Наука. степени и полн наслови професор, и 56% имаат д-р. степени.

MPEI возови ергени, Мајстори и специјалисти (инженери) во 15 насоки и 73 специјалитети.

18 Дисертација совети дејствуваат во MPEI. на д-р. и д-р. Наука. тези може да се брани на седниците на Советот, 43 специјалитети.

MPEI е лиценциран да се состане следните степени (квалификации) за дипломирани студенти со издавање на Државниот руски дипломи:

 • Диплома за наука (Времетраењето образование е 4 години)
 • сертифициран специјалист (инженер, економист, Менаџер итн) (Времетраењето образование е 1,5 години по диплома разбира)
 • Магистер на науки (Времетраењето образование е 2 години по диплома разбира)
 • доктор (во техничките, физичко-математички, економската наука) (Времетраењето образование е 3 години)
 • Доктор на науки (во техничките, физичко-математички, економски науки) (Времетраењето образование е 3 години)

Дополнителни капацитети MPEI:

 • MPEI библиотека, која книга е фонд вклучува во близина 2.000.000 книги;
 • хотел комплекс за 5.000 лица;
 • Поликлиника за студентите: амбуланта станица, соби лекар-специјалисти, дијагностички центар компјутер, санаториум-preventorium за студентите (120 места);
 • спортски комплекс: стадион “енергија”, гимнастички сали, сали за обука во специфични делови, тениско игралиште, базен, поени за спортска опрема лизинг;
 • Студентите рекреација бази: Спортски кампување “Alushta” , Спортски кампување “енергија”;
 • разни основи за индустриски пракса за студентите;
 • дизајн биро на учениците;
 • Домот на културата со неколку сали, посебни простории за делови и мали групи, за студентите одморат вечери, за одбележување на националниот фестивал за странски студенти на MPEI и другите универзитети во Москва;
 • кафе на учениците, храна центри.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Classical applied institute.
 • Institute of automatics and computer science.
 • Institute of energy effectiveness problems.
 • Radio engineering and electronics institute.
 • Thermal and atomic power engineering institute.
 • Institute of technology, economics and enterprise.
 • Electrical engineering institute.
 • Power industry institute.
 • Power mechanical engineering and mechanics institute.
 • Faculty of access courses.
 • Institute of humanities.
 • Institute of industry educationMPEI-FESTO”.
 • Institute of industry safety.


Дали сакаш discuss Moscow Power Engineering Institute ? Секое прашање, коментари или критика


Moscow Power Engineering Institute on Map

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Moscow Power Engineering Institute reviews

Join to discuss of Moscow Power Engineering Institute.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.