Москва Техничкиот универзитет за комуникации и информатика

Москва Техничкиот универзитет за комуникации и информатика

Moscow Technical University of Communications and Informatics Details

Enroll at Moscow Technical University of Communications and Informatics

Преглед


На 11 февруари, 2011 Москва Техничкиот универзитет за комуникации и информатика (MTUCI) го прослави својот 90-годишнината.
Меѓу десетици илјади на своите дипломирани студенти постојат и- познати научници и специјалисти, истакнати државни и јавни личности на Русија и многу земји од Азија, Африка, Европа и Латинска Америка.
Денес MTUCI е најголемиот образовен и научен центар за подготовка и преквалификација на високо квалификувани специјалисти во областа на телекомуникациите, информатика, радио инженерство, економија и менаџмент.

Структурата на Универзитетот опфаќа два регионални ограноци во градовите на Ростов-на-Дон и Нижни Новгород, Научно центар, Advanced Telecommunications Training Center, Колеџ за телекомуникации, Pre- образовни Подготвителни центар, научни- Образовни број на нови техники, Технички библиотека научни. Осум центри за обука за подготовка на руски технички специјалисти создадена од страна на MTUCI заедно со водечките светски телекомуникациски компании функционираат. Врз основа MTUCI навистина работат Technopark формирана од страна на голем број на учесници од разни компании и организации во областа на телекомуникациите и информатичките технологии сфера е создаден.
Универзитетот ја предводи Образовни- методолошки Здружението за образование во областа на телекомуникациите, која се состои од повеќе од 80 високообразовни институции од Русија и ЗНД земји.
наставниот кадар MTUCI е околу 700 лица. Меѓу нив има и повеќе 100 професори и повеќе од 400 Кандидатите на науките и високи предавачи. Меѓу професорите на Универзитетот има целосна и соодветните членови на руски и меѓународни академии, Победниците на Ленин и Државниот награди, награди на Владата на Руската Федерација.
About fourteen thousand students of full time and correspondence education, пост-дипломски студентите и присутните на различни курсеви студираат на Универзитетот. Образование се врши во согласност со модерна повеќе нивоа на образовниот систем: на диплома, инженер, господар на 25 специјалитети и 8 правци. Методи и средства за обука врз основа на најновите достигнувања во областа на телекомуникациите и информатичките технологии се користат во MTUCI. Концептот на “електронски универзитет »овозможувајќи “да electronize” сите процеси на избор, прием, обука и тестирање на учениците се реализира. Годишно повеќе од 1000 студенти и пост-дипломски студентите учествуваат во научната работа во областа на иновативни технологии infocommunication врз основа на научно-истражувачки центар MTUCI .
На меѓународната соработка на Универзитетот трае веќе речиси 70 години. Првиот странски студент дојде да студира на MTUCI на 1946. Оттогаш неколку илјади мајстори, ергени, инженери, практиканти и повеќе од 350 кандидати на науки од 82 земји во светот се изготвени. Врз основа на директни договори за соработка со 48 институции и 16 компании од 46 странски земји се врши. На Универзитетот е член на Секторот за развој на Меѓународната унија за телекомуникации (ITU) и игра значајна улога во акцијата на ITU и други меѓународни организации на телекомуникациите

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


  • Department of “Информациска технологија”
  • Department ofRadio and Television
  • факултет “Networks and communication system
  • Факултетот за економија и менаџмент
  • 1 General Technical Faculty
  • 2 General Technical Faculty
  • Time and correspondence general technical faculties
  • Faculty training and retraining (teachers and professionals)

историја


The history of the University began in 1921 when the Moscow Institute of Electrical Engineering and National Communication (MIEENC) was set up.

во 1938 the MIEENC merged with the Engineering and Technology Academy of Communication (ETAC). These two higher educational institutions formed the basis of the Moscow Institute of Communications Engineers (MICE) која беше преименувана во 1946 into the Moscow Institute of Telecommunication Engineers (MITE).

во 1988 three institutesthe MITE, the All-Union Institute for Correspondence in Electrical Engineering and the All-Union Institute for Administrative Staff Retraining formed the basis of the Moscow Institute of Communications (MIC).

By the decree of the Russian Federation Government in 1992 the MIC was transformed into the Moscow Technical University of Communications and Informatics (MTUCI).


Дали сакаш discuss Moscow Technical University of Communications and Informatics ? Секое прашање, коментари или критика


Moscow Technical University of Communications and Informatics on Map


Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Moscow Technical University of Communications and Informatics reviews

Join to discuss of Moscow Technical University of Communications and Informatics.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.