Северо-западната држава Медицински универзитет

Северо-западната држава Медицински универзитет. Студија MBBS во Русија

North-Western State Medical University Details

 • земја : Руска Федерација
 • Сити : Санкт Петербург
 • Акроним : SPSMA
 • основана : 1907
 • студентите (прибл.) : 5000
 • Не заборавајте да го discuss North-Western State Medical University
Enroll at North-Western State Medical University

Преглед


Северозападната држава Медицински универзитет именувана по I.I.Mechnikov беше формирана во октомври на 12-то, 2011, како резултат на спојување на две најстарите образовни медицински институции во Русија – Санкт-Петербург медицинска академија на постдипломски студии и Санкт-Петербург држава медицинска академија n. на. I.I. Mechnikov.

Основачот на Mechnikov Универзитетот е Министерството за јавно здравство на Руската Федерација.

Активноста на Универзитетот се базира на соработка и координација на образовните, клинички и научни активности. Тоа го прави возможно да се подготви компетентни специјалисти, кои поседуваат up-to-date знаење и можат да го користат во пракса.

4,200 студентите (~ 3000 students on budgetary education form and ~ 1200 на плаќање-базирани образовни форма) студираат на Универзитетот, меѓу нив се 500 студенти од странство.

покрај тоа, на Универзитетот студираат повеќе 670 практиканти и за 1500 клинички жители, 460 д-р. кандидати се нивните постдипломски работа. до 35 000 специјалисти низ своите кратки- и долго- Терминот постдокторски обука на годишно ниво.

Дијагностички и клиничка работа на Mechnikov Универзитетот се води во 6 сопствена клиники, чиј капацитет е 1645 кревети и вклучуваат 25 клинички специјализации. Клинички единици на Универзитетот обезбеди високо-квалификувани лекарска помош 40000 пациенти во болница, а во врска со 300000 outpatiently годишно.

работа на истражување на Универзитетот Mechnikov се спроведува во согласност со последните научни насоки за развој на биомедицински науки. Considerable attention is paid to studies in the field of health protection and sanitary and epidemiological welfare of population. The long-term strategy is focused on effective transfer of fundamental and applied scientific action results and on building supportive scientific-educational environment, што ќе овозможи да се подготват специјалист на највисоките квалификации.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултетот за општа медицина
 • Факултет за превентивна медицина
 • педијатриски факултет
 • Dental faculty
 • Surgical faculty
 • терапевтски факултет
 • Biomedical faculty
 • Faculty of Nursing Care

историја


North-Western State Medical University named after I.I. Mechnikov was founded in October, 2011 as a result of merger of Saint-Petersburg State Medical Academy n. на. I.I. Mechnikov and Saint-Petersburg Medical Academy of Postgraduate Studies. Both institutions named above have a unique history, which has been created over han 100 години.

Our heritage is accumulated by precursor’s considerable authority of Alma Mater, and hundreds of thousands of trained professionals. Cultural traditions and scientific schools compose a strong fundament for the successful development of the University.

Clinical Institute of Grand Duchess Elena Pavlovna – GIDUV- SPb MAPS was founded in 1885 when Professor E.E. Eikhvald has become its first director. The Saint Petersburg State Medical Academy (SPbSMA) dates back to the Psychoneurological Institute which was set up in 1907 by well-known psychiatrist, academician V.M. Bekhterev. во 1994 the Academy was given the name of the outstanding Russian scientist and Nobel prizer in medicine I.I. Mechnikov, which the University is bearing now.

 

ACADEMIC WORK
Educational work at the University is based on the concept of the multi-stage system of specialists training on the programs of various levels of medical education. There is University education training, training in the programs of higher education, as well as post-graduate training of doctors.
University encloses 112 одделенија, which are consolidated in 9 факултети: Faculty of general medicine (се состои од 24 одделенија), medical-prophylactic Faculty (се состои од 29 одделенија), the surgical Faculty (се состои од 13 одделенија), therapeutic faculty (се состои од 15 одделенија), the pediatric Faculty (се состои од 10 одделенија), медицински – biological Faculty (се состои од 10 одделенија), the Faculty of foreign students, the Faculty of education for nurses, health care and social work (се состои од 5 одделенија), dentistry faculty (се состои од 6 одделенија).

Во моментов 4,500 студентите, for about 800 of them from foreign countries are studying at the University. Повеќе од 2400 young specialists do their postgraduate study at the University today. до 35 000 специјалисти низ своите кратки- и долго- Терминот постдокторски обука на годишно ниво.
Training of specialists at the University is based on the integration of traditional and innovative educational technologies. The quality of the educational process is controlled by an independent testing center, and training centers are hastening educational process to real practical work. Along with increasing of professional experience the great sense is directed upon the development of the doctor’s personality as the representative of the most humane profession.


Дали сакаш discuss North-Western State Medical University ? Секое прашање, коментари или критика


North-Western State Medical University on Map


Фото


слики: Северо-западната држава Медицински универзитет официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

North-Western State Medical University reviews

Join to discuss of North-Western State Medical University.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.