Плеханов руски универзитет за економија

Плеханов руски универзитет за економија

Плеханов руски Универзитетот за економија Детали

Се запишат на Плеханов руски Универзитетот за економија

Преглед


Нашата мисија: раководството во обука на професионалци со сите круг на преглед во областа на економијата, врз основа на синтеза на историските традиции, научни иновации и успешен и одржлив развој на универзитетот;Мисијата на Плеханов руски универзитет за економија се состои во:

 • развој и ширење на применети економски и комерцијални образование врз основа на комбинација на историското наследство и претприемачки традиции, како една од најважните општествена вредност;
 • едукација на лекции и квалификувани лица, кои се способни да станат лидери во глобалната економија.

Плеханов руски Универзитетот за економија е акредитирана Владина институција која има дозвола за реализација на високото образование и дополнителни образовни услуги. статус на “Универзитетот” значи дека институција за високо (додипломски & дипломира) и пост-дипломски образование специјализирани во одредена област – Економија & управување со. Универзитетот е најголемиот економски образовна институција во Русија и поранешниот Советски Сојуз. Се состои од следниве факултети: општа економија; Меѓународен бизнис односи; Меѓународна бизнис школа (IBS- Плеханов); финансии, Сметководство и банкарство; Економија и менаџмент; даночната политика; комерцијални инженерство; Бизнис администрација; економски кибернетика; Трговијата на мало; Економика на претпријатија; Политички науки и Законот; Факултет за бизнис и МБА школа.

Плеханов Универзитетот нуди систем на две нивоа на економски и бизнис образование. Првото ниво – од четири години со полно работно време диплома програма има за цел пред се на пренесување на широко познавање на основите на економијата и бизнис студии. Второто ниво – две години господар степен со полно работно време – студентите ќе се здобијат со професионални вештини фокусирајќи се повеќе тесно на одбраната на нивните поле.

Нашите дипломирани студенти се способни млади луѓе се вклучени во сите аспекти на нацијата индустрија, економија и трговија. Освен за оние студенти кои решаваат да одат на понатамошни студии, стапката на вработеност на дипломирани студенти е исклучително висока.

Ние сме многу горди дека многу од најпознатите научници, економисти, политички и бизнис лидери, дипломати и други професионалци кои сега се активни во новата руската економија се Плеханов обучени.

Ние исто така сме особено горди на фактот дека дипломата Плеханов е сертифициран од страна на УНЕСКО.

Ние се обидуваме да се создаде сите услови за највисоко ниво на образование, вклучувајќи ја и можноста да се запознаат со водечките западни универзитети за време академски студии во странство. Ние сакаме да имаме меѓу нашите дипломци навистина професионални, високо образовани и интелигентни луѓе.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултет за финансии
 • Меѓународна бизнис школа
 • Факултетот за меѓународни економски односи
 • Правен факултет
 • Факултет за Математичка економија и статистика
 • Факултет за економски тргување
 • Факултет за хотелот, ресторан, Туризам и спорт индустрија
 • Факултет за Дополнителни професионално образование
 • Факултетот за маркетинг
 • Факултет за менаџмент
 • Главната зграда на Универзитетот
 • Факултетот за општа економија
 • Интеграл Школата за Бизнис
 • Бизнис школа на маркетинг и претприемништво
 • Факултет за применети бакалауреат
 • Факултет за учење на далечина
 • Факултет за електронски Образование

историја


Плеханов руски Универзитетот за економија има 107 годишна историја и тесно поврзани со комерцијални и индустриски сектори на Русија.

Потребата за обука на стручен кадар - менаџери, економисти, комерцијални инженери - дојде со раст пауза деколте на индустријата и економијата во Руската империја на почетокот 20та century.At дека времињата Москва општество за зголемувањето на бројот на комерцијални образование го купи земјиштето на донација во Zamoskvorechye за изградба на комерцијални колеџ за мажи.

Комерцијалните колеџ за мажите е основана од страна на руски претприемач и philanthropistAlexey Vishnyakov во 1901. На почетокот на колеџ се наоѓал во дрво згради. во есента 1903 новата зграда на колеџ изграден на дизајн на познатиот архитект AlexanderZelenko ги отвори своите врати. во 1904 комерцијалните колеџ за мажите чесно именувана по Tsesarevich Алексеј.

 

Една година подоцна, во близина на колеџ за мажи општество отвори трговски женски колеџ со капела за доброто на Божјата Мајка иконата "Обнова на паднатите". Во исто време биле организирани курсеви за обука на наставниците за овие колеџи. Со 1907 курсевите се зголеми на ниво на полноправно високо училиште и тие се реформира во Москва комерцијални институт. Министерот за трговија и индустрија на Руската империја потпиша релевантни документи во февруари 19, 1907 и овој датум се смета за датум на основање на првиот руски високото школа за економија.

во 1911 изградбата на зградата на институтот започна. За жал, само првиот свиок беше подигнат, Првата светска војна спречи понатамошната изградба. За време на војната повеќе од 2000 студентите се бореле и работел на бојното поле, и болница за ранетите војници беше организирана во изградбата на трговски училиште за женски.

во 1919 Институтот стана држава и го промени своето име за Москва Институтот за национална економија. Првично тоа беше именуван по Карл Маркс, и само во 1924 Институтот е дадено името на GeorgiPlehanov Германски филозоф и еминентни марксистички теоретичар.

Во првите години на советската влада институтот бореше за своето постоење - имаше недостиг од гориво, храна; немаше плата за наставниците во време на хаосот. Институтот, сепак, успеале да поминат низ тежок период и за напредокот повторно.

на 40та доведе земјата ужасно измачување - Втората светска војна. За време на војната на стотици студенти и работен кадар на Москва Институтот за национална економија замина за фронтот и поголемиот дел од нив биле волонтери. Повеќето од нив се бореле во 17та луѓето итни ополчение, составена од целата "компании на персоналот Плеханов".

Повоениот години беа време на Московскиот институт за национална економија просперитет. Институтот стана најголем високото школа за економски профил во советска Русија. Активната повторно опрема на научни и техничка основа беше спроведено и прогресивни економски истражувања, како и. во 1970-80 новите образовни зграда, центарот за култура, дом биле изградени. Во текот на Москва Олимписките игри во 1980 странските спортисти живеел во Institute'sdormitory.

 

во 1991 против позадината на социјалните и политичките промени во RussiaMoscow Институтот за национална економија го промени своето име и стана Плеханов Руската академија за економија. Академијата е во чекор со времето, без да бидат зад брзо менување на реалноста на руските економски живот.

Плеханов Руската академија за економија се сретна XXI век со нова рунда на развој - реорганизација на образовниот процес, нови области на обука, и големи одржување и градежни работи. во 2010 Академијата беше доделена на висок статус на Универзитетот.

По еден век од Првата и Втората историски згради на Универзитетот се презентирани пред нас во нивната првична изглед. беше направена реставрација на историските згради на Универзитетот, почетна нивниот изглед беше обновен. Тоа беше многу важно да се задржи историскиот внатрешноста на зградата, веродостојноста на изглед. Градот може да се гордее реставрирани споменици на архитектурата од почетокот на XX век и на студентите и вработените можат да уживаат во студирање и работа во убава и удобно образовни објекти.

Денес Плеханов руски Универзитетот за економија е препознатлива и реномирана образовна и научна бренд. Десетина илјади студенти на универзитетот работат успешно во Русија и во странство и повеќето од нив се гордост на руските економски живот.


Дали сакаш разговараат Плеханов руски Универзитетот за економија ? Секое прашање, коментари или критика


Плеханов руски Универзитетот за економија на сајтот


Фото


слики: Плеханов руски универзитет за економија официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Плеханов руски Универзитетот за економија коментарите

Зачлени се за да разговараат на Плеханов руски Универзитетот за економија.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.