Ростов држава Медицински универзитет

Ростов држава Медицински универзитет. Студија MBBS во Руската Федерација

Ростов држава Медицински универзитет Детали

Се запишат во Ростов држава Медицински универзитет

Преглед


на Ростов држава Медицински универзитет е најголемиот основна обука и истражувачки центар во јужна Русија. во текот на 85 години од своето постоење стана разновиден комплекс со 10 одделенија, медицински колеџ, Центарот за обука на воени и своја клиника.

Водечка и напредни доктори на нашата земја да се формира врз основа на Ростов држава Медицински универзитет нивните главни научни училишта, предводена од почесниот работници на науки, Вработените во средно училиште, чест Лекарите, Почестени работници на здравството и културата, како и светски познати научници.

Денес во Ростов држава Медицинскиот универзитет работат 92 одделенија, најмладиот од нив е и Одделот за медицинска Законот. Повеќе од шестотини наставниците постојано работат на воведување на иновации и интерактивни форми на учење. Меѓу нив има и повеќе од 119 Доктори на науки, професори и околу 350 доктори на науки. Академиците и професори кои работат во нашиот универзитет сега продолжи да се развива духот на традицијата на своите претходници.

Системот на дополнителни образование се поделени во неколку категории. На Универзитетот има се програми за обука за доктори и медицински организации од сите делови на југот на Русија. Секоја година околу 8000 лекарите се преквалификација на факлутет, повеќе од 1000 Практиканти и жителите - на Факултетот за професионална преквалификација. во прилог, Универзитетот има Подготвителни Факултетот за обука на странски државјани, бидејќи Ростов држава Медицински универзитет е меѓународна медицинска школа која обучува претставници на повеќе од сто националности и етнички групи од целиот свет.

Научната работа е организирана и координирана од страна на научно-истражувачката дејност и се спроведува во сектори и курсеви. Лабораторија Централниот научно истражување (CSRL) функционира ефикасно, каде широк спектар на биохемиски, молекуларно-генетска, морфолошки, микробиолошки студии се вршат. Имаме научно-истражувачката Институтот за имунологија и планираме да имаат научни и истражувачки институт за урологија и неврологија. Спроведувањето на научно истражување е направено во 5 основните научни насоки: медицинско-биолошки проблеми; еколошко-хигиенски проблем (животната средина и здравјето на луѓето) на јавното здравство; научни и организациска работа за превенција, дијагноза и третман на жените, мајките и децата на оваа болест; научни и организациска работа за превенција, дијагноза и третман на хируршки болести; научни и организациска работа за превенција, дијагноза и третман на големи внатрешни болести.

Има 3 Дисертација Комисии за д-р. и докторски дисертации одбрана.

Ростов држава Медицински универзитет развива меѓународна научна соработка со многу земји размена на научни кадри, студентите, наставниците, високо квалификувани стручњаци и учество во меѓународни научни конференции и конгреси.

Клиниката за нашиот универзитет е мулти-полето здравствена установа, која има широки можности на најсовремени дијагностички студии и високо ниво на ефикасна специјализирани консултативен, дијагностички и медицинска заштита на населението во регионот Ростов и други територии федерален округ на Јужна и на Руската Федерација. Тоа е најголем наставна база, која ги има сите услови за образовниот процес со користење на напредни форми и методи на обука и современите достигнувања во медицинската наука. Во моментот на Клиниката на студентите да се здобијат со потребните вештини и да се запознаат со најсовремена медицинска опрема.

на Клиниката за RSMU вклучува 20 болнички единици со 675 кревети (Вклучувајќи 125 кревети за дневен престој), 2 одделенија на Аnesthesiology и реанимација, Консултативниот Одделот Амбулантно, Одделот Стоматолошки, Medical Cвнесете, Cвлезе на медицински Офталмологија, 13 медицински diagnostIC поделби, Крв технологија центар. Денес колегиум се состои од353 лекарs, Вклучувајќи 11 професори, 28 Доктори на медицински науки и 52 доктори на науки;повеќе од 30 вработени на Универзитетот се главните надворешни специјалисти и експерти од Министерството за здравство на Руската Федерација во Јужниот федерален округ, Министерството за здравство на регионот Ростов и Советот на општината «За управување со здравствениот во Ростов-на-Дон».

Во последните неколку години на централизација и автоматизација на многу дијагностички и медицинските одделенија на нашиот универзитет е дозволено да се концентрира и рационално да ја користите на вработените, Медицинска Опрема, подобрување на квалитетот на работата на секоја структурна единица и да се создаде технологија на континуирана медицинска дијагностика процес.

На ректорство става посебен акцент на организација на воспитно-образовниот процес на Универзитетот. Денес ние спроведување интерактивни форми на обука и компјутеризација на образовниот процес. Најдобрите професори и доктори на Универзитетот имаат можност да се подложи текот на стажирање во медицински клиники и универзитети на Европа.

Во рамките на реализација на приоритетните национални проектот «здравје» Управата на Универзитетот е активно развивање и спроведување современи програми на медицинските-социјална рехабилитација на деца и младинци во практична здравството. Во рамките на реализација на образовни задачи на националниот проект приоритет во областа на здравствена заштита на лекарите за регионот Ростов и целиот кавкаски регион се успешно обучени во нашиот универзитет.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


  • Општа медицина факултет RostGMU;
  • Факултет за стоматологија;
  • Факултет за педијатрија;
  • Фармацевтски факултет;
  • Факултетот за медицина-ѓ;
  • Факултетот за меѓународни студенти
  • Факултетот за постдипломски и континуирано образование;
  • Факултетот за медицина на вооружените сили;
  • Факултетот за англиски јазик сектор

историја


во 1915, Одделението за медицина на Универзитетот во Варшава рускиот се пресели во Ростов на Дон и кои довеле до денешен ден Ростов држава Медицински универзитет. Тоа беше првично формирана како оддел и подоцна бил трансформиран во медицински институт во 1930. Имаше околу 295 дипломирањето лекарите во првиот дипломиран клас на новоформираната училиште.

Поради разновидноста на студенти кои присуствуваа на Универзитетот, доделувањето на Орден за пријателство беше доделена на Универзитетот во 1980. Со ученици од сите делови на светот претставен.

во 1994, Ростов Медицинскиот институт кој е најголем основна обука, истражување и третман центар во јужниот дел на Русија беше преименувана во Ростов Медицински универзитет.


Дали сакаш разговараат Ростов држава Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Ростов држава Медицински универзитет на сајтот


Фото


слики: Ростов држава Медицински универзитет официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Ростов држава Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат за Ростовски држава Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.