Руската академија за народно стопанство и јавна администрација

Руската академија за народно стопанство и државна администрација под претседателот на Руската Федерација

Руската академија за народно стопанство и државна администрација Детали

Се запишат на Руската академија за народно стопанство и јавна администрација

Преглед


RANEPA е водечки универзитет во Русија во областа на јавната политика, јавната администрација, и бизнис администрација.

Денес RANEPA претставува мулти-ниво на образовни, истражување и системот за обука кои се одразува филозофијата на доживотно учење. RANEPA нуди едукативни и тренинг програми за да им служи на потребите за учење на државните службеници, претприемачи, менаџери, финансиери и адвокати.

обврски RANEPA треба да:

 • доживотно учење
 • индивидуализиран пристап кон учењето
 • интернационализација
 • усвојување на нови образовни технологии
 • компетентност базирана на образование,
 • развој на центри на извонредност

RANEPA Москва кампусот вклучува 12 институти, училишта и одделенија.

Образование за јавниот сектор

Со текот на годините RANEPA има развиено голем број на уникатни програми за обука на државни службеници за федералните и регионалните власти во Русија. Генерации на руски државни службеници добиле нивната обука во RANEPA примат универзитетски дипломи, а подоцна присуствуваат дипломиран и краткорочни програми. RANEPA беше една од првите институции за воведување на МРА (Мајстор за јавна администрација) програмата во Русија за да се задоволат потребите на јавниот сектор и развивање на талентот и капацитетот на персоналот.

80% на тековните регионални гувернери се дипломирани RANEPA | 60% на федерални владини претставници се дипломирани RANEPA

Голем број на државни службеници на Русија се или биле обучени во RANEPA.

Наменска извршна програма за Татарстан

RANEPA има развиено уникатен Извршниот мајстор на јавна администрација програма на регионалната влада на Татарстан. A серија на интерактивни програми за обука прилагодена донесено во 2010 2011 помогна да се зајакне вештина-база и да се обезбеди нови перспективи на политиката за тим на клучни владини директори на Република.

Образование за приватниот сектор

RANEPA доминира во областа на стручното образование за највисоко ниво на менаџери на руски претпријатија. RANEPA беше пионер на домашниот пазар на МБА програма и беше прв во Русија за да добие меѓународна акредитација за своите МБА. RANEPA исто така, воведе првата програма Велика Британија, во Русија и е во првите редови на спроведување на Извршниот МБА програми во земјата.

RANEPA МБА и ЕМВА програми се признати за нивното инкорпорирање на најдобрите практики и за висок квалитет на рускиот пазар на бизнис образование. RANEPA бизнис образование програми се акредитирани од страна на меѓународни и национални агенции за акредитација, како што се Меѓународниот AACSB, EFMD и Здружението на MBAs.

Во текот 40% на руски МБА студенти добиле степени од RANEPA

RANEPA заработил силна репутација во бизнис образование врз основа на врвни истражувања и анализа на случај од индустријата практика. Квалитетот и посветеноста на инструктори за настава обезбедува висока стапка на завршување и индустријата важност што резултира со високо ниво на задоволство на студентите и можностите за вработување.

RANEPA академски програми се вклучат голем меѓународен компоненти кои гарантираат квалитет и да се направи на МБА конкурентни на пазарот на меѓународно образование.

RANEPA Овие активностите се става на водечка позиција во Русија. RANEPA учествува во голем број на стратешки партнерства кои им обезбеди на студентите и факултетот со можности за меѓународната мобилност, пристап до меѓународните образование, меѓународна обука и истражување. Во рамките на меѓународната соработка, RANEPA е спроведување на голем број на заеднички степен и не-степен програми и проекти на сите нивоа на универзитетот и пост-дипломски образование.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Е на англиски јазик
 • ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА И МЕНАЏМЕНТ
 • На Факултетот за јавна политика
 • ИНСТИТУТ ЗА ЈАВЕН И ПРИВАТЕН СЕКТОР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО
 • HIGH SCHOOL ЗА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА
 • ИНСТИТУТ НА ПРАВОТО И НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ
 • Раздел "Факултетот за добро корпоративно управување"
 • Раздел "високо школа за финансии и менаџмент"
 • Раздел "Институтот за менаџмент и маркетинг"
 • Факултет за економски и општествени науки
 • Одделението за финансии и банкарство
 • На Факултетот за економија

историја


тој руските претседателски Академијата за национална економија и јавна администрација (RANEPA) беше основана од страна на претседателските цел септември 20, 2010. Оваа фондација вклучени спојувањето на двете претходно постоечките академии: Академијата за национална економија (Ане), која е основана во 1977, и Руската академија за јавна администрација (Rapa), основана во 1991. Спојувањето на двете компании, исто така, се собраа 12 други државни образовни институции.

Секоја од споени академии веќе заработил репутација како лидери во обука на политичката елита на Русија. Од моментот на неговото создавање во 1977, Ане се гордеат како основа за развивање на идните министри. Со падот на Советскиот Сојуз, Ане промени својот стратешки модел од обука на членовите на "Nomenclatura" за обезбедување на висок квалитет на образование за новата генерација на лидери со што стана институција за високо образование, кој нуди широк спектар на академски можности во областа на управување со. Исто така, Rapa традиционално е национален лидер во обезбедување на обука јавниот менаџмент за сегашните и идните државни и општински државни службеници.

во септември 20, 2010 - Новиот Сојузна финансирани од државата образовна институција за високо професионално образование на руските претседателски Академијата за национална економија и јавна администрација (RANEPA) е создадена. Со декрет на претседателот на Руската Федерација 20.09.2010 Руската академија за јавна администрација, како и дванаесет регионални академии на државната служба се приклучат на Академијата за национална економија при Владата на Руската Федерација за формирање на руските претседателски Академијата за национална економија и јавна администрација.

во септември 23, 2010 - Владимир Мау станува ректорот на RANEPA.

2010 - По спојувањето на Академијата станува најголем социо-економски и хуманистички универзитет во Европа, овозможувајќи им да ги добиете следниве образование: средното стручно образование, Универзитетска диплома, Магистратура, постдипломски студии, повисоки докторски студии, програми за професионален развој и професионална преквалификација.

2010 - Меѓународната научна – практична конференција “Русија и во светот” го добива и името “форум Gaidar”. E.T. Gaidar Институт за економска политика и Фондацијата Егор Gaidar станат партнери на Академијата во одржување на првиот “форум Gaidar”.

2010 - Академијата создава рускиот Центар за АПЕК студии за организирање на истражување и формулира практични препораки за прашања кои се однесуваат на учеството на Русија во АПЕК и неговата застапеност на форумот на АПЕК во 2012.

2010 - За прв пат за студентите од Русија, соседните земји и пошироко Академијата отвора степен програма на англиски јазик мајстор '.

2011 - Академијата станува ко-организатор за ажурирање на Стратегијата на Русија за социјален и економски развој на 2020.

2012 - Првиот меѓународен Летен кампус на образовни претседателски Академијата: «Територијата на можности» одвива во Казан.

2012 - Академијата и Светската банка стане стратешки партнери.

2012 - Академијата служи како ко-организатор на состанокот на Тинк-тенк-20, група на меѓународни истражувачки центри, како дел од претседателството на Г-20 на Русија.

2013 - RANEPA е вклучена во Здружението на руски водечки универзитети.

2013 100 Дипломирани студенти на RANEPA внесете XIV рејтинг «Топ-1000 руските менаџери» според руските менаџери здруженија (2013)

2013 - Академијата станува член на Друштвото на мрежата на училишта за јавна политика, Работи и администрација (NASPAA) како првиот руски високообразовна институција.

2014 - Меѓународната научна – практична конференција во областа на економијата “форум Gaidar” на RANEPA е призната како бизнис случај на 2013 на првата независна "Москва тајмс награди».

2014 - Академијата започнува преквалификација на 9000 државни службеници од Крим и Севастопол по налог на рускиот премиер Дмитриј Медведев.

2014 - За прв пат во Русија Академијата развива и имплементира системот на интерно рангирање на МБА / универзитети и училишта, бизнис програми.

2014 - Либерални уметности колеџ врз основа на принципите на интердисциплинарни образование е отворена во Академијата.

2014 - Магистер на глобалната јавна политика (MGPP) програма која ги обедини меѓународните стандарди за најдобар странски програми во областа на јавната политика е отворена во Академијата. Тоа е еден-на-еден вид програмата во Русија.

2015 - Меѓународна QS ѕвезди високиот квалитет на образование ревизија доделува Академијата со три «ѕвезди». Денес таа се смета за највисока оценка за сите руски високообразовна институција.

2015 - Според податоците на Министерството за образование и наука на Руската Федерација, RANEPA е на 1 место меѓу Москва институциите на високото образование во согласност со постдипломски платите.

2015 - Претседателскиот академија доби диплома во категоријата “Висококвалитетен Подготовка на административен персонал”, по резултатите од четвртиот рејтинг рускиот институциите на високото образование во согласност со рејтинг агенцијата Експерт РА.

2015 - Некои програми RANEPA МБА програмата се успешно акредитирани од страна на Националниот совет за бизнис образование.

2015 - Договорот за соработка помеѓу RANEPA и Министерството за култура на Руската Федерација е потпишан.

2015 - Тимот на колеџ на RANEPA освои националниот предизвик Глобал Менаџмент (GMC) првенство.

2015 - Договорот за интеракција и соработка со Федералната служба за миграција на Русија (ФМС) е потпишан.

2015 - Два договори со Газпромбанк на соработка и воспоставување на стипендии за студенти RANEPA се потпишани.

2015 - Договорот со Советот на Федерацијата. Партиите се согласија за интеракција во врска со законската регулатива и подобрување на спроведување на законот во пракса. заемна организациска, истражување, академска, консалтинг, ќе се обезбеди стручна поддршка.

1977-2010, Академијата за национална економија

1977 - Врз основа на Институтот за национална управа за економија постои од 1971 нова образовна институција - Академијата за национална економија под СССР Советот на министри ќе почне со работа. Академијата станува насочени кон подобрување на подготовка на раководни кадри за работа во министерствата, одделенија и други владини тела на една национална економија.

1988 - Првиот комерцијален факултет “Факултетима на меѓународниот бизнис” е создадена во Академијата, тоа беше првиот бизнис училиште во СССР.

1989 - Академијата е предводена од Авел Gezevich Aganbegyan - член на Руската академија на науките на СССР, еден од лидерите на поправен движење на домашните економски науки.

1990 - Како дел од Академијата на Институтот за економска политика која беше предводена од Егор Gaidar се организира.

1992 - Академијата за национална економија под СССР Советот на министри добива ново име. Сега тоа се нарекува на Академијата за национална економија при Владата на Руската Федерација. Академијата станува не само гради на државните службеници и директори, но исто така и образовна институција на бизнис образование нудат сите видови на образовни услуги во сферата на економијата, бизнис и со закон.

1992 - Академијата за национална економија го презема водството во развојот на руски стандарди МБА.

1995 - Академијата за национална економија е даден на новиот статус на водечките обука, методолошки и научен центар во системот на преквалификација и професионален развој на државните службеници на федерално и регионални орган. Професори од САД, Велика Британија, Германија, Франција, Холандија и други земји започнете со настава во Академијата. Студентите кои за разлика од добивање на Руската државна диплома ќе имаат можност да добијат диплома од странски универзитет.

1996 - Повисоки професионални програми за образование се отвори во Академијата.

1997 - Почеток на спроведување на Државната програма во високи подготовка директори (претседателските програмата). Стратешка цел на претседателската програма е да се донесе за управување со квалитетот на домашните претпријатија на меѓународно ниво.

1999 - На почетокот на државата експеримент за воведување МБА во Русија, инициран од страна на Академијата. Од сега па натаму, според редоследот на Министерството за образование на Руската Федерација Не. 1008 of 29.11.1999 Магистер за бизнис администрација (МБА) започнува своето постоење.

2001 - Почеток на првата програма на Велика Британија, Русија (Докторот за бизнис администрација) - Програмата за економски постдипломско образование во траење од 1 to 5 години со цел за добивање на дополнителни знаења за применета економски дисциплини. Оваа обука им дава право да држат високи административни позиции.

2002 - Владимир Александрович Мау - доктор на економски науки, професор, почесните економист на Руската Федерација станува ректорот на Ане.

2004 - Како дел од Академијата агенција за меѓународен развој е организирана. Нејзината главна цел е да се работи со студенти и постдипломци од САД и Европа доаѓа за краткорочни програми. Академијата е домаќин на студенти од Стенфорд, Харвард, Принстон и други американски универзитети.

2005 - Академијата започнува создавањето на систем на обука и поддршка на локалните власти персонал. Целта на оваа креација на системот е да се обезбеди континуиран процес на обука и професионален развој на локалните власти.

2007 - Академијата за национална економија станува победник на натпреварот за државни високообразовни институции, воведување на иновативни образовни програми.

1946-2010, Академијата за социјални науки - Руската академија за менаџмент – Руската академија за јавна администрација

Во август 2, 1946 Академијата за социјални науки во рамките на Централниот комитет на сите унија Комунистичката партија на болшевиците е основана. Тоа е највисока политичка институција, обука на работниците за централните и регионалните политички власти, а исто така и наставниците од високообразовни институции и научници.

1971 - Академскиот совет прифаќа програма за развој на Академијата. Структурата на Академијата е значително изменета, профилот на научни дисциплини се протега, нови сектори се креирани. одредбата за социолошки истражувања во различни региони на земјата да стане нова насока во научната работа на Академијата.

1978 - Академијата за социјални науки во рамките на Централниот комитет на Комунистичката партија на Советскиот Сојуз врз основа на три институции за високо образование е создадена: Академија за општествени науки, Вишиот партија училиште и на конверзација високото партија. Напредна обука за високи извршни директори од различни специјалности започнува своето постоење во новата Академија.

1978 - Академски кампусот изградба на Vernadsky авенија во Москва започна.

1983-1985 - Кампусот објекти првата академија се стави во функција.

во ноември 5, 1991 - По наредба на рускиот претседател Борис Елцин на Академијата за социјални науки се трансформира во Руската академија за менаџмент. Главните цели на Академијата стане: постдипломски подготовка, преквалификација и професионален развој на високи извршни директори; развој на нови технологии во јавната администрација; спроведување на научни испитувања на државните програми и проекти; проучување и предвидување на потребите на високи директори '; обезбедување на аналитички и информации за поддршка на државните владини тела.

1994 - Руската академија за менаџмент е опремен со моќ за контрола на регионалните центри, коишто беа под надлежност на шеф на оддел во рамките на Владата на Руската Федерација кој беше одговорен за обука на јавните услуги.

1994 - Врз основа на Руската академија за менаџмент на Руската академија за јавна администрација под претседателот на Руската Федерација (Rapa) е создадена. Главните цели на новата образовна институција да стане: обука, подготовка, преквалификација и професионален развој на државните службеници; развој на предлози за политиката на државниот персонал; изготвување на препораки за reformations јавната услуга и нејзината правна помош.

1995 - Усвојување на Законот на Руската Федерација "За основите на јавната служба на Руската Федерација", каде што се формулирани функции Rapa. Се дефинира дека државните службеници треба да имаат професионално образование, и тоа мора да одговараат на специјалист област на позиција. Државните службеници се добие гарантира повторна обука и професионален развој. Државните службеници да стане главна целна публика Рапа.

во март 1, 2001 - Министерството за образование дава дозвола за Рапа дава право да се обезбедат образовни услуги во 11 Специјалитетите на повисоко професионално образование и 39 научни специјалитети, а исто така и во средното стручно образование.


Дали сакаш разговараат Руската академија за народно стопанство и јавна администрација ? Секое прашање, коментари или критика


Руската академија за народно стопанство и јавна администрација на сајтот


Фото


слики: Руската академија за народно стопанство и јавна администрација официјалната Фејсбук
Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Руската академија за народно стопанство и државна администрација коментарите

Зачлени се за да разговараат на Руската академија за народно стопанство и јавна администрација.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.