Волгоград држава Медицински универзитет

Волгоград држава Медицински универзитет . Студира медицина во Русија. MBBS курсеви во Русија.

Волгоград држава Медицински универзитет Детали

Се запишат во Волгоград држава Медицински универзитет

Преглед


Волгоград држава Медицински универзитет е еден од најпознатите и високо реномирана високите стручни школи и во Русија и во странство. Тоа е горди на високо квалификувани наставниот кадар, напредни истражувачи и искусни лекари чии имиња се светски познати. Тоа е во моментов на чело со познатиот руски научник, Академик на Руската академија за медицински науки, Професорот Владимир I. Петров.

Изборот на овој Универзитет значи изобилство можности за стекнување на професионална стручност и кариера извршување.
Универзитетот е акредитиран од страна на Министерството за руски за образование наставата на двете руски и странски студенти.
На Универзитетот, исто така, се наведени во Именикот на Висока медицинска училишта призната од страна на Светската здравствена организација. Тоа значи дека нашите дипломирани студенти може да се добие работа во било која земја по донесувањето на Државниот испитен ако е потребно.
Денес на Универзитетот е рангирана многу високо меѓу медицинските школи на Руската Федерација. Многу научници на Универзитетот се светски познати благодарение на нивниот голем придонес во теоријата и практиката на медицината. Универзитетот е обука за меѓународни студенти од 1962. студентите од 113 држави од поранешниот Советски Сојуз, Европа, Азија, Латинска Америка, Африка се изучува во нашиот универзитет. Во текот на овој период 3000 лекарите, стоматолозите и фармацевтите педијатри и биле обучени за странски земји. од 2000 Волгоград држава Медицински универзитет има можност да учат странски студенти на англиски јазик.
за 70 во странство лекарите се ангажирани во постдипломски студии на Универзитетот во секоја година.
Ако одлучите да се студира на VolSMU, ќе се направи вистинскиот избор. Предностите на оваа одлука се:
 • широк спектар на можности;
 • искусниот и внимателен факултети;
 • широка изложеност на клиничка пракса;
 • разумен школарина и цените хотел сместување.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Колеџот за општа медицина;
 • Факултетот за стоматологија;
 • Колеџ на педијатри;
 • Колеџ за фармација;
 • Колеџ за медицинска биохемија;
 • Колеџот за социјална работа и клиничка психологија;
 • Одделот за меѓународни студенти;
 • Колеџ за постдипломски и континуирано образование;
 • Одделот за Фондацијата Предмети.


Дали сакаш разговараат Волгоград држава Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Волгоград држава Медицински универзитет на сајтот


Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Волгоград држава Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат на Волгоград држава Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.