Воронеж држава медицинска академија

Воронеж држава медицинска академија. Студија MBBS во Русија

Воронеж држава медицинска академија Детали

Се запишат на Воронеж држава медицинска академија

Преглед


Државниот буџетски институција за високо професионално образование «Воронеж Државниот Медицински Универзитетот именувана по N.N. Burdenko »на Министерството за јавно здравство на Руската Федерација е познат како еден од водечките истражувачки и наставни центри на земјата со вкупно околу 5,000 студентите. Таа е една од најстарите образовни институции на Русија. Неговата историја се навраќа 1802 - Датумот на Derpt Универзитетот Фондацијата, која се префрли во Воронеж 1918. во 1930, своите медицински факултет стана независна медицински институт, кој постигна својот статус академија во 1994. Универзитетот покажа својата вредност како академска институција која обезбедува висок квалитет на образование и спроведување на напредни научни истражувања во медицината, биологија, и фармација. Квалитетот на неговите перформанси се рефлектира во рејтинг скалата, според кој на Универзитетот се вклучени во првите десет медицински училишта на Русија. Од своето основање, тоа има подготвено повеќе од 40 илјади медицински специјалисти, вклучувајќи ги и странските од 56 земји од Европа, Азија и Африка.

Основачот на Универзитетот е RF Владата на. овластувања и надлежности на основачот припаѓаат на Министерството за јавно здравство на Руската Федерација. Универзитетот има постојана дозвола за образовната дејност и акредитација на државата. Универзитетот ги спроведува своите активности врз основа на Статутот.

Структурата на универзитет сега се презентирани од страна на 7 факултети и 3 образовни институции.

 

Повеќе од 800 членови на персоналот вклучувајќи и 149 Доктори на медицински науки, 91 професори, и 525 Д-р во медицински науки се вклучени во наставата и научна работа во 78 оддели на Универзитетот.

Воспитно-образовната дејност на Воронеж државен медицински универзитет именувана по N.N. Burdenko се спроведува во согласност со главните образовни програми развиени од страна на училиштето врз основа на образовните стандарди на државата за високо професионално образование и средно стручно образование со почитување на предложените програми на курсеви одобрени од страна на соодветните образовни и методолошки здруженија.

Универзитетот ја усвои семестар систем.

На додипломски обука се состои од две фази:

– Претклинички (1-2 години);

Болница clerkships се врши заедно со проучување на клиничките дисциплини, почнувајќи од 2ри година на студии;

– клинички (3-6 години).

Објекти на Универзитетот

Објектите на Универзитетот служат за да се исполнат медицинските и фармацевтските образовни потреби. Главните згради и објекти се следните:

– 5 обука објекти
– стоматолошка клиника
– Клиничката болница децата
– 29 клинички сајтови
– 5 хостели
– Добро опремена лабораторија комплекси
– Часови по компјутери со интернет пристап
– Централна лабораторија за истражување
– 6 истражувачки институти
– Библиотека со фонд на 700 000 предмети од академската и научната литература
– системот за јавни угостителските вклучува кантина со 120 седишта трпезаријата; исто така има и снек-баровите за учениците во сите хостели и Универзитетот. Освен, апсолвенти додека во процес на обука во клинички сајтови на универзитетот имаат можност да ги користат кантини на здравствените установи.

– организација медицинска нега. Во текот на целиот период на студирање, додипломски и постдипломски студенти се надгледувани од страна на медицинскиот персонал на објектот на општината здравство «Сити амбуланта #15 (студент клиника)»За град Воронеж. Здружените здравствен центар на Клиниката се наоѓа во непосредна близина на хотел #3 служи за практичноста на студентите.
– објектите за спорт вклучуваат спортски и фитнес комплекс со вкупна површина од 2838.2 m² (затворен центар) опремен со базен, гимнастички област, сок бар, и една соба анализа скрининг.

методи на учење

се користат во голема различни наставни форми и методи. Тие се:
– Традиционалните форми на настава: предавања, семинари, практична настава и болница clerkships.
– Современи методи и техники на предавање: компјутер и интернет класи, врз база на проблем учење, видео-базирани настава, образование софтвер.
– изборни предмети.
– Авто-школувањето е добредојдено.

Следење на наставата и clerkships е задолжително за сите ученици.

clerkships

Клинички вештини се развиваат во текот на пласмани во клинички сајтови на филијали болници. Почнувајќи од 2ри година на студии, одделение-базирани на наставата е поддржано со акцент на пациент-лекар односи. На clerkships се надгледувани од страна на високо квалификувани и искусни лекари.

евалуација

И теоретски знаења и техники за оценување клинички вештини вклучуваат:
– испитувања
– Поминете / не оценување тестови
– групи за дискусија.

конечната потврда се врши преку завршните испити државата, со кои се дава проценка на теоретски знаења и клинички вештини.

Воннаставните активности на учениците се организира од страна на јавните претпријатија и да се фокусира на создавање на поволни услови за нивниот одмор, самоорганизирање, и себе-реализација. Центарот за студентски културни иницијативи, Студентски спортски клуб, Студентскиот научно здружение, Хотел на учениците совети, ученичките тимови, доброволните младински групи се дизајнирани да одговорат на предизвиците.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Факултетите за општа медицина, педијатрија, стоматологија, аптека, и превентивна медицина воз специјалисти врз основа на целосна средно образование.

Факултетот за развој на здравствениот менаџмент возови квалификувани здравствени менаџери во можност да работат ефикасно во нова социјална и економска средина.

На Факултетот за постдипломски студии дава можност за продолжување на студиите во програми според одбраната големи или во текот на престој, која е дел од мулти-ниво на структура за високо медицинско образование на Руската Федерација.

Меѓународниот институт за медицинска едукација и соработка возови специјалисти за странски земји.

Институтот за напредни медицински сестри возови специјалисти врз основа на посебна професионална и завршуваат средно образование.

Институтот за напредни обуки поддржува унапредување на професионални вештини и медицински персонал преквалификација.


Дали сакаш разговараат Воронеж држава медицинска академија ? Секое прашање, коментари или критика


Воронеж држава медицинска академија на сајтот


Фото


слики: Воронеж држава медицинска академија официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Воронеж држава медицинска академија

Зачлени се за да разговараат за Воронеж држава медицинска академија.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.