Gachon Универзитетот

Gachon Универзитетот во Јужна Кореја

Gachon University Details

 • земја : Јужна Кореа
 • Сити : Сеонгнам
 • Акроним : ГУ
 • основана : 1939
 • студентите (прибл.) : 21000
 • Не заборавајте да го discuss Gachon University
Enroll at Gachon University

Преглед


А универзитет е дом, место каде интелект на студентот се негува со знаење и мудрост. И покрај успехот на универзитетот зависи од квалитетот и идни постигнувања на своите студенти на, таков успех не е загарантирана.
На универзитетот, мора да се создаде најдобар можен средина за образование, каде потенцијалот на студентите можат да цутат.
Иако Gachon Универзитетот помина низ некои тешки времиња во минатото, ние ги надмине со нова визија за трансформација на Универзитетот во престижна институција.
Ние бевме првите Кореја универзитет за да се отвори колеџ за технологија BioNano, која стана примерен случај на други сектори.
Кога јас бев ставен во задолжен за управување на Универзитетот, Јас вети дека “Gachon Универзитетот ќе стане еден од "Топ 10 приватните универзитети’ во земјата во рок од неколку години.”Не само што стојам на ова ветување, Јас ќе го преземе понатамошни, и бидете сигурни дека на универзитетот станува еден од најпрестижните светски институции.
Се надевам дека сите оние кои се во посета на оваа страница ќе се идентификуваат со визија Gachon Универзитетот за раст и успех во 21-от век.
И покрај тоа што има само 20 години од своето основање, Gachon Универзитетот ќе се појават како меѓународно признат универзитет во многу блиска иднина.

Претседател Ли Гил Ya

Gachon Универзитетот е создаден како резултат на спојување на две 4-годишно универзитети, што е прв случај на таква спојување во Кореја. Тоа сугерира на визија за иднината, со цел да се дефинираат идните изгледи на училиштето, и консолидирани силата на сите членови на Универзитетот и на тој начин драстично ги зголеми синергијата ефектите од спојувањето.

Врз основа на постојните визија на училиштето–“Развој на глобалната таленти со карактер”–нова парадигма е предложено да се остварат целите на новата учебна–“Да стане еден од најдобрите 10 глобалната елита универзитети од 2020 година”–и воспоставување на посебни планови за Универзитетот.

Gachon Универзитетот е создаден како резултат на спојување на две 4-годишно универзитети, што е прв случај на таква спојување во Кореја. Тоа сугерира на визија за иднината, со цел да се дефинираат идните изгледи на училиштето, и консолидирани силата на сите членови на Универзитетот и на тој начин драстично ги зголеми синергијата ефектите од спојувањето.

Врз основа на постојните визија на училиштето–“Развој на глобалната таленти со карактер”–нова парадигма е предложено да се остварат целите на новата учебна–“Да стане еден од најдобрите 10 глобалната елита универзитети од 2020 година”–и воспоставување на посебни планови за Универзитетот.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Академијата за науки
 • нос и грло. of Korean Language & Литература
 • нос и грло. of Chinese Language & Литература
 • нос и грло. of English Language & Литература
 • нос и грло. of German Language & Литература
 • нос и грло. of French Language & Литература
 • нос и грло. of Japanese Language & Литература
 • Колеџот за бизнис & Економија
 • нос и грло. за бизнис администрација
 • нос и грло. of Accounting & Taxation
 • нос и грло. of Economics
 • нос и грло. of International Trade & трговија
 • нос и грло. of Tourism Management
 • нос и грло. of Healthcare Management
 • нос и грло. of Applied Statistics
 • нос и грло. of Mass Communication
 • нос и грло. of Global Business Administration Track
 • Колеџот на Законот
 • нос и грло. of Law
 • нос и грло. of Public Administration
 • Колеџ за инженерство
 • нос и грло. of Urban Planning
 • нос и грло. of Landscape Architecture
 • нос и грло. of Architecture
 • нос и грло. of Architectural Engineering
 • нос и грло. of Interior Architecture
 • нос и грло. of Electrical Engineering
 • нос и грло. of Fire & Disaster Protection Engineering
 • нос и грло. of Chemical & биолошки инженеринг
 • нос и грло. of Environmental & Energy Engineering
 • нос и грло. of Food Science & биотехнологија
 • нос и грло. of Building Equipment & System Engineering
 • нос и грло. of Mechanical & Automotive Engineering
 • нос и грло. of Civil & Environment Engineering
 • Dept.of Industrial Engineering
 • College of BioNano Technology
 • Bio-medical Major
 • Nano Systems Major
 • нос и грло. of Life Sciences
 • Колеџ за природни науки
 • нос и грло. of Mathematics & информации
 • нос и грло. of Physics
 • нос и грло. of Chemistry
 • нос и грло. of Life Sciences
 • Колеџот за информатичка технологија
 • нос и грло. of Software Design & управување со
 • нос и грло. of Computer Engineering
 • нос и грло. of Interactive Media
 • нос и грло. of Electronic Engineering
 • нос и грло. of Information & Telecommunication Engineering
 • нос и грло. of Energy & Информациска технологија
 • College of Oriental Medicine
 • Oriental Medicine
 • Академијата на науките & дизајн
 • нос и грло. of Fine Arts
 • нос и грло. of Sculpture
 • нос и грло. of Fiber Art
 • нос и грло. of Visual Design
 • нос и грло. of Industrial Design
 • School of Music
 • нос и грло. of Voice
 • нос и грло. of String & Wood Instruments
 • нос и грло. of Piano
 • нос и грло. of Composition
 • Колеџот за човекови Екологија
 • нос и грло. of Clothing
 • нос и грло. of Child & Social Studies
 • нос и грло. of Food & исхрана
 • нос и грло. of Sports & Leisure Studies
 • нос и грло. of Taekwondo Studies
 • нос и грло. of Early Childhood Education
 • нос и грло. of Acting Art
 • College of Global General Education
 • College of Global General Education
 • Колеџ на медицински сестри
 • Поделба на медицински сестри
 • College of Medical Science
 • нос и грло. of Dental Hygiene
 • нос и грло. of Emergency Medical Technology
 • нос и грло. of Radiology
 • нос и грло. of Physical Therapy
 • нос и грло. of Medical Engineering
 • нос и грло. of Health Administration


Дали сакаш discuss Gachon University ? Секое прашање, коментари или критика


Gachon University on Map


Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Gachon University reviews

Join to discuss of Gachon University.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.