спроведе Универзитетот

Спроведе Универзитетот во Јужна Кореја

Спроведе Универзитетот Детали

Се запишат во спроведе Универзитетот

Преглед


Спроведе Универзитетот отвори вратата на модерна високо образование пред повеќе од еден век. Таа оттогаш се омилени приватен универзитет во земјата и се вбројува меѓу најпрестижните универзитети во светот. Градење на нашата историја и традиција, Спроведе активно ќе продолжи со нова иднина. Обидувајќи се да го најде своето место во спектарот на цивилизациска транзиција, Дванаесет месеци ќе ја предводи следната 100 години и да напише нова историја.

Спроведе Универзитетот сега влегуваме во светот на unimagined можности. Во виорот на масивни трансформации, брзиот развој на комуникацијата и научни технологии особено се преобликување на универзитетскиот наставен и истражувањето на животната средина во целост. Побарувачката се зголемува за нов модел на образование кој поддржува генерација се очекува да доживее да биде 100 години стар. Така, Спроведе Универзитетот се реформира своите истражувања, образовниот систем, и поддршка на администрацијата, со цел да ја води на начинот на напред-размислување истражување и образование за промена на општеството.

Само обезбедување високо специјализирани знаења, како што беше пракса во индустриското општество од минатото, сега ќе биде лош за студентите кои ќе доживее да Го види вртење на новиот век. Дури и во време каде што вештачката интелигенција надминува човековите когнитивните способности, Дванаесет месеци ќе одговори на повикот да се поттикне креативни вештини кои може да се врши само од страна на луѓето. Дванаесет месеци се развива различни програми за поттикнување на креативноста во "мрежа општество". Во модерната ера, постојана интеракција на различни области на знаење и експертиза се изгради мрежи, кои им се предаде на сосема нови форми на знаење и перспектива.

на пример,, физичари унапредување на теоријата и технички вештини на нанотехнологијата се крши бариерите меѓу чиста наука и применета технологија. Соработка помеѓу економијата и природните науки ја донесе за иновации, кои претходно беа незамисливи. Затоа е важно да оддели премостат поделбите и да се поттикне дијалог помеѓу истражувачите од други области. До овој крај, Верувам во важноста на потпомагање "extelligence,"Подобрување на интелигенција преку приклучување на друг начин отуѓени светли идеи. Креативноста не е само можност да се направи на нематеријални материјални, туку е способноста да се земе она што веќе е и направи нешто ново преку когнитивни мрежи.

Во иднина, емпатија и споделување ќе биде исто толку важно како креативна мисла. Дванаесет месеци ќе се вози на напори за решавање на еден ваков "поистоветување општество" со зголемување на лидери кои практикуваат размена. Зашто во ова општество на иднината, извршување на лични добивки ќе бидат заменети со меѓусебно почитување и споделување на радости и таги со другите; општество ќе се префрли подалеку од својата "преживување на најсилните" менталитет и се погледне кон себе-изразување, и индивидуализмот ќе се сврти кон колективизмот. Основачите на дванаесет месеци засадени вредноста на оди подалеку од едноставно споделување на материјалните ресурси и способности преку споделување на лидерство. Предизвик и создавање, комуникација и емпатија, споделување и разгледување, слугување и почит. Тоа се вредности кои ги носиме со нас како лидери на иднината, и ќе се практикуваат и да ги почитуваат како Yonseians. Се приклучи заедно со дванаесет месеци во водечки на патот кон иднината.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Колеџот на Либералната науките
 • Колеџот за бизнис и економија
 • Школата за Бизнис
 • Колеџ за наука
 • Колеџ за инженерство
 • Колеџ за живот науки и биотехнологија
 • Колеџот на Богословскиот
 • Колеџот за општествени науки
 • Колеџот на Законот
 • Колеџ за музика
 • Колеџот за човекови Екологија
 • Колеџ за наука во образованието
 • Универзитетскиот колеџ
 • меѓународната академија
 • Колеџот за медицина
 • Факултетот за стоматологија
 • Колеџ на медицински сестри
 • Отвори Големи, Универзитетскиот колеџ
 • Андервуд Меѓународната академија(UD Новак, АСН, ТОГАШ, iSSD, реализираа)
 • Колеџот за медицина(Новак)
 • Факултетот за стоматологија(Новак)
 • Колеџ за фармација
 • Факултетот за интегрирана технологија, Колеџ за инженерство
 • Глобалната програма - Pre-мајор програма
 • Факултетот
 • Обединетите Факултетот за теологија
 • Дипломирал на Факултетот за меѓународни студии
 • Факултетот за информатички
 • Факултетот за комуникации и уметност
 • Факултетот за социјална работа
 • Факултетот за бизнис администрација
 • Факултетот за образование
 • Дипломирал на Факултетот за јавна администрација
 • Факултетот за инженерство
 • Факултетот за новинарство и масовни комуникации
 • Факултетот за Законот
 • Факултетот за хумани науки за животна средина
 • Факултетот за економија
 • Правниот факултет
 • Факултетот за Владата и бизнис
 • Факултетот за здравство и животна средина
 • Факултетот за образование


Дали сакаш разговараат спроведе Универзитетот ? Секое прашање, коментари или критика


Спроведе Универзитетот на сајтот


Видео





Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти спроведе Универзитетот

Зачлени се за да разговараат за се спроведе Универзитетот.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.