Bogomolets Националниот Медицински универзитет

Bogomolets Националниот Медицински универзитет

Bogomolets Националниот Медицински универзитет Детали

Се однесуваат на Bogomolets Националниот Медицински универзитет
Украина прием Центар

Преглед


Bogomolets Националниот Медицински универзитет е висока медицинска школа основана во 1841 во Киев, Украина. Во училиштето е именуван по психолог Александар А. Bogomolets. NMU обезбедува медицинска обука за повеќе од 10,000 студентите, вклучувајќи и околу 1,300 странци од 56 земји. На универзитетот, вработува околу 1200 наставниците.

 • Шефот на повисоки медицински образовна институција кај повисоки медицински училишта во Украина на научни и методолошки работа и подобрување на квалификациите за научни и наставниот кадар на повисоки медицински училишта на Украина на ниво на акредитација I-IV;
 • Основни Висока медицинска школа за имплементација на принципите декларацијата Болоња во реформирањето на системот на медицинска едукација во Украина;
 • 12 факултети, 7 институти и центри, 78 одделенија, 30 поделби и лаборатории;
 • 1,200 научници и наставници, меѓу кои: 137 професори, 188 доктори на науки, 341 асистенти, 719 кандидати на науки;
 • повеќе 200 академици и соодветните членови на NAS, АМС, APS на Украина, лауреати на Државната награда на Украина, почесен работници на науката и технологијата, работници за образование и лекарите, како и пронаоѓачи на Украина;
 • 10 специјализираните научни совети за одбрана на DPhil и докторски тези, поради 21 научни специјалност;
 • Секоја година на универзитетот добива повеќе 200 патенти за пронајдоци, има околу 60 научни форуми, издава повеќе 50 научни монографии, 30 научни списанија и зборници од научни трудови;
 • Во текот 13,000 студентите, лекарите-практиканти, мајстори, жители, постдипломците и лица, работи за докторски студии, меѓу кои и за 1,200 странски државјани;
 • 39% на студии студентите се должи на државниот поредок, 61% – врз основа на договор, меѓу кои и претставници од сите региони во Украина.
 • На дипломирани студенти од Универзитетот работат во секоја четврта земја во светот;
 • Зборуваат англиски јазик оддел, кој се нарекува Киев медицински Харвард, Украински медицински културен клуб, системот на пред-универзитетско обука со работно искуство за повеќе од четириесет години;
 • 43 договори со меѓународни и странски организации и институции, ко-основачот на Интеруниверзитетската центар на науката и соработка во земји во Јужна и Југоисточна Европа, Источна Европа синџир на универзитети, учесник во 27 образовни и 49 научни меѓународни проекти;
 • Партнер во ЕУ програмата "Еразмус Мундус" да се обезбеди мобилност на студентите и наставниците, заедно со Каролин институт (Шведска) таа ги спроведува академската и научната програма за едукација на млади научници;
 • Универзитетот активно соработува со СЗО и ЕРБ СЗО;
 • Научна библиотека со акции на повеќе 700 THS. тома, 26 интернет класи, околу 1 200 компјутери во наставниот процес;
 • Стоматолошка медицински центар - еден од најмоќните во Европа, наменета за 300 столови. Секоја година повеќе 290 THS. посетителите посетуваат центарот;
 • 137 клинички бази, каде што околу 200,000 пациенти се третираат секоја година, повеќе 12 THS. породувања се земаат и до 60 THS. оперативни пречки се направени;
 • 8 академски згради, предавални за 2.8 THS. места, Украинскиот центар за обука на семејната медицина, 26 компјутерски соби;
 • 7 хостели. 12 кантини и кафетерии студентите, спортски комплекс, санаториум-preventorium на 75 места и рекреативен центар во Konch-Zaspa годишно 407 места;
 • Изградбата на нови дваесет и шест ката академски лабораториски изградба и елита хостели започна во 2006;
 • 22 аматерски талент групи, меѓу кои 5 имаат статус на Народна оние; 9 спортски клубови;
 • познати спортисти, шампион на Европа и Светот, победниците на сите-украински и меѓународни олимпијади и натпревари студира на Универзитетот;
 • 'Самоуправа и на студентите на студентите научно општество, именувана по O.A. Kysil ефикасно работи на сите нивоа;
 • според состојбата рејтинг од Министерството за образование и наука на Украина, Универзитетот го зема првото место меѓу повисоки медицински училишта на ниво на акредитација III-IV и четвртото место меѓу врвните училишта на Украина;
 • Почесна титула "награда на натпреварот во номинации за" Интеграција на образование на Украина во Европската заедница "и" Иновации во имплементација на информатичко-комуникациски технологии во образовните практики ".
 • Универзитетот е награден со Златен медал на меѓународни изложби на образовните институции "Модерни образование во Украина" во различни номинации за многу години по ред.
 • Нова модерна аула Не 3, именувана по V.F. Voyno-Yasenetsky, беше отворена, за кој универзитет беше награден со диплома на националната награда "Prointegration награди 2010" во номинација "најдобро решение за образовниот сектор";
 • За прв пат на универзитетот учествуваа во градот специјална програма за обука на медицинскиот персонал за установите за здравствена заштита во C. Киев за 2011-2017;
 • Спомен-плочи биле подигнати во чест на првиот декан на Медицинскиот факултет на Свети. Володимир Универзитетот, професорот V.O. Karavayev, познат дипломирани V.F. Voyno-Yasenetskyy (St. рана) и да игра-писател и писател M.A. Булгаков;
 • Дипломирани студенти од универзитетот доби диплома за меѓународен форма "Додатокот на дипломата"
 • Установата е партнер во конзорциум на европски универзитети: во септември, 2011, тој се приклучи на Магна картата на Универзитетот.

процесот на прием во Bogomolets Националниот Медицински универзитет


од 2016 процесот на прием во украинскиот универзитети за странски студенти aviable преку Украина прием Центар.
За однесуваат на Bogomolets Националниот Медицински универзитет странски студенти треба да се применуваат на интернет преку Украина за прием Центар.
По проверка на сите детали во прием Центар, тие ќе испрати покана за студентите.
Со покана студентите ќе можат да одат во најблиската амбасада на Украина и се добие студентска виза.
Не испити, ТОЕФЛ, ИЕЛТС е потребно ако се направи апликација преку Украина за прием Центар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Медицински факултет Не 1
 • Медицински факултет Не 2
 • Медицински факултет Не 3
 • Медицински факултет Не 4
 • стоматолошки факултет
 • фармацевтски факултет
 • Медицински факултет психолошки

историја


1840
Неговото Височество царот Микола го потпишав Највисока Rescript во врска со отворањето на медицинскиот факултет на Свети. Володимир Универзитетот (29.04 во стариот стил).
1841
Советот на ул. Володимир Универзитетот одобри одлуката за отворање на 1 медицинскиот факултет во септември 1841. Прво прием - 29 студентите. На 23 (9), септември, професор M.I. Козлов прочитате првиот предавање на анатомија, и на 26 (12), септември, професор V.O. Karavayev - првото предавање на енциклопедијата и методологијата на медицина.
1842
започна активноста на медицинскиот факултет се должи на новиот устав од 1842, според кој учењето на дополнителни предмети беше организирано егзекутирани, Одделот за студии на државата медицина е establishedа
1843
професорот V.O. Karavayev стана првиот декан на Медицинскиот факултет во Сент. Володимир Универзитетот
1853
Отворање на анатомски театар на медицинскиот факултет
1881
научно општество на студентот "Клинички општество од учениците-доктори" беше организирана. Организаторот на општеството беше А. Kysil, кој подоцна стана познат pediatrist и јавни лидер.
1885
на хируршки и терапевтски клиники биле изградени
1888
на акушерската клиника е изграден;
1920
Киев Институтот за здравствена заштита, која ги обедини на медицинскиот факултет на Свети. Володимир Универзитетот, Медицинскиот институт на жените, медицинскиот факултет на украинскиот државен универзитет, е основана. На odontologic универзитет, подоцна се трансформира во Факултет со исто име, беше вклучен во него во октомври 1920.
1921
Киев Институтот за здравствена заштита е преименувана во Киев Државната медицинска академија, која подоцна стана Киев медицински институт
1930
весникот "Црвениот лекарите, која во 1936 беше преименувана во "медицински кадри", е основана.
1941
кога Големата патриотска војна започна институтот беше евакуиран в. Харков, а подоцна во Chelyabinsk.
1943
KMI обнови класи во Киев
1946
Киев Медицинскиот институт беше дадена со името на претседателот на Академијата на науките на UkrSSR O.O. Bogomolets.
1965
Историскиот музеј на медицината беше организирана врз основа на институтот (од 1982 - Национален музеј за медицина на Украина).
1992
Институтот беше реорганизирана во Украина O.O. Bogomolets државните медицински универзитет.
1995
Со декрет од претседателот на Украина на Универзитетот доби статус на O.O. Bogomolets Националниот Медицински универзитет.
2003
професорот V.F. Москаленко беше избран на функцијата на ректорот од конференцијата за претставниците на трудот колективно на демократски принципи, за прв пат во активноста на образовна институција, Во тоа време тој беше дописен член на АМС на Украина, доктор на медицина, почесен доктор на Украина, Министерот за здравствена заштита на Украина (2000-2002); сега - академик на NAMS и дописен член на НАП на Украина, Заменик-претседателот на NAMS на Украина, почесен работник на науката и технологијата на Украина, член на комисии на СЗО, шеф на одделот за социјална медицина и здравствена заштита, Шефот на вонредни специјалист во MHC на Украина за организација и менаџмент на здравствени услуги
2004
Симболиката на Универзитетот - амблем, Химна и знаме – беа воспоставени и одобрени за прв пат во историјата на основањето
Реорганизација на стоматолошката поликлиника на MHC на Украина NMU во стоматолошка медицински центар на Универзитетот
Универзитетот беше назначен како основа воспоставување на координација за имплементација на одредбите од Болоњската декларација е во повисоките медицинска едукација на MHC на Украина
Перспектива план за развој на Универзитетот за 2004-2010 беше развиена и одобрена од страна на Наставно-научниот совет - документ за програмата за стратешки развој на основање, подготвени за прв пат во својата историја
Воспоставување на англиски јазик на настава на странски студенти на Универзитетот
2005
Формирање на Источна Европа мрежа на универзитети, кој вклучува 35 високите стручни школи од 7 земји, под покровителство на Универзитетот, со цел да се интензивира меѓународната соработка, насочени кон остварување на принципите на Декларацијата Болоња.
2006
О, О. Bogomolets Националниот Медицински универзитет ја прослави 165.-годишнината од своето фондации,
125-ти роденден на академик O.O. Bogomolets,
125-годишнината од формирањето на O.O. научно општество Kysil студентите,
115-ти роденден на дипломиран студент од основањето M.O. Булгаков.
Со изградбата на новиот модерен академски лабараториски комплекс на Универзитетот со библиотеката започна.
2007
според состојбата рејтинг на Министерството за здравство на Украина - на прво место меѓу врвните училишта на ниво на акредитација III-IV заради насока на здравствена заштита;
Златен медал на Меѓународната изложба "Модерни образование во Украина" во номинација "интеграција на науката и образованието во високото училиште";
Само во државата на Факултетот за обука на лекарите во областа на физичката култура и спортот во O.O. Bogomolets Националниот универзитет и Националниот универзитет за физичко образование и спорт на Украина;
2008
1-то место во рејтингот од Министерството за здравство на Украина меѓу врвните училишта на ниво III-IV акредитација поради насока "здравствена заштита";
3то место во државата рејтинг од Министерството за здравство на Украина "Топ-200 Украина"
Златен медал на Меѓународната изложба "Модерни образование во Украина" во номинација "иновативни студии во високото образование"; Почесна титула "лидер во модерно образование";
2009
Познати предавање од страна на добитникот на Нобеловата награда, академик Yevgen Chazov, кој беше награден со титула почесен доктор на медицина на Универзитетот.
Универзитетот беше награден со два Златни медали на меѓународни изложби "Модерни образование во Украина" и "Образование и кариера"; почесна титула "лидер во воспоставувањето на современ учење помагала".
2010
Универзитетот беше награден со 4 Златен медал на Меѓународната специјализирани изложби "Образование и кариера", "Иновативни студии во образованието" за "развој на научно-истражувачката работа на студентите", "Работата водство кај младите", "Иновативни студии во високото образование", "Иновативни студии во средните училишта", "Меѓународната соработка во областа на образованието и науката";
Свечената седница, посветен на дипломирањето на лекари и фармацевти, се одржа во Националната палата на уметноста "Украина" со учество на Премиерот на Украина, Претседателот на Надзорниот одбор на Универзитетот Yanovych Микола Азаров.
професорот V.F. Москаленко, Заменик-претседателот на NAMS на Украина, академик на NAMS и дописен член на НАП на Украина, почесен работник на науката и технологијата на Украина, почесен доктор на Украина, шеф на одделот за социјална медицина и здравствена заштита, беше избран на функцијата на ректорот едногласно по втор пат од конференцијата за претставниците за труд колектив на Универзитетот.
Модерни аула Не 3, именувана по V.F. Voyno-Yasenetskyy, кој стана добитник на меѓународни натпревари меѓу земјите од ЗНД "Prointegration награди 2010", беше отворена. Контингентот на лица кои студираат на Универзитетот се зголеми на 10 THS. луѓе. посебна програма за обука на лекарите на сметка на Киев регионална државна администрација започна за прв пат кај повисоки медицински училишта на Украина.
2011
Претседателот на Украина Виктор Јанукович Fedorovich и Митрополитот на Киев и на цела Украина, Поглаварот на Украинската Православна Црква Володимир честиташе на дипломирани студенти од Универзитетот.
О, О. Bogomolets Националниот Медицински универзитет ја прослави 170.-годишнината од основањето, 200-ти роденден за професорот Володимир Opanasovych Karavayev, 130-ти роденден за академик Олександер Oleksandrovych Bogomolets, 130-годишнината за воспоставување на O.A. научно општество Kysil студентите, 120-ти роденден за Mykhaylo Afanasiyovych Булгаков, 20-годишнината од формирањето на украинскиот медицински културен клуб во O.O. Bogomolets NMU;
Град програма специјална обука на лекарите за установите за здравствена заштита во в. Киев за 2011-2017 се спроведе за прв пат меѓу високите стручни школи на Украина;
Златен медал на Меѓународната изложба на образовните установи "Модерни образование во Украина" во номинација "духовен развој на младите и физички подобрувања";
1-то место во рејтингот од страна на Министерството за образование и наука, млади и спорт на Украина меѓу врвните училишта на ниво на акредитација III-IV во номинација "здравствена заштита";
4то место во државните рејтинг меѓу високите стручни школи во рамките на проектот на УНЕСКО "Топ-200 Украина";
Перспектива комплекс план за развој на Универзитетот за 2011-2017 беше развиена и одобрена од страна на Наставно-научниот совет
плакети на споменик во чест на првиот декан на Медицинскиот факултет во Сент. Володимир Универзитетот, професорот V.O. Karavayev, познат дипломирани V.F. Voyno-Yasenetskyy (St. рана) и да игра-писател и писател M.A. Булгаков биле подигнати на административно и морфолошки згради на Универзитетот;
На дипломирани студенти од Универзитетот доби диплома на меѓународни форма "Додаток на диплома" за прв пат;
На Универзитетот е признаен како лидер на современо образование-2011, добитник на Гран-при и златен медал на меѓународната изложба "модерни образовни институции";
На Универзитетот се приклучија на здружението на Големата повелба за водечките универзитети во светот (Магна картата на Универзитетот), c. Болоња, Италија.


Дали сакаш разговараат Bogomolets Националниот Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Bogomolets Националниот Медицински универзитет на сајтот


Фото


слики: Bogomolets Националниот Медицински универзитет официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Bogomolets Националниот Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат за Bogomolets Националниот Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.