Керсон Државниот универзитет

Керсон Државниот универзитет

Керсон Државниот универзитет Детали

Се однесуваат на Керсон Државниот универзитет
Украина прием Центар

Преглед


Керсон Државниот универзитет денес е:

 • а разноврсна образовни, научни, педагошки, и културен центар на јужниот дел на Украина;
 • цел ден, екстра-фреска, Надворешни студии присуствуваа 8000 студенти од 23 региони на Украина и ЗНД земји;
 • 18 академици, членови на украински и странски академии на науки, 68 професори, 234 вишите предавачи;
 • 650 пост-дипломски студентите, лица кои работат за докторски студии, во врска со 1000 предавачи и вработени;
 • Академските ликеј и Центарот за претпристапна високо образовна поддршка
 • научно-образовна работа со институции за високо образование на Киев, Одеса, и Крим;
 • 4 образовни објекти и лаборатории, кампусот, земјоделски и биолошки истражувачки станици, библиотека, зони за одмор на брегот Днепар и на брегот на Црното Море, студентите кафе, студентите клуб, спортски клуб, опсерваторија, три гимназиите и две конференциски сали,, објект на земјоделски машини.

процесот на прием во Керсон Државниот универзитет


од 2016 процесот на прием во украинскиот универзитети за странски студенти aviable преку Украина прием Центар.
За однесуваат на Керсон Државниот универзитет странски студенти треба да се применуваат на интернет преку Украина за прием Центар.
По проверка на сите детали во прием Центар, тие ќе испрати покана за студентите.
Со покана студентите ќе можат да одат во најблиската амбасада на Украина и се добие студентска виза.
Не испити, ТОЕФЛ, ИЕЛТС е потребно ако се направи апликација преку Украина за прием Центар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Факултетот за биологија, Географија и екологија
 • Центар за обука предуниверзитетското
 • Факултет за предучилишното и основното образование
 • Факултет за Econimics и менаџмент
 • Факултетот за странски Филолошкиот
 • Факултет за култура и уметност
 • Факултет за преведување
 • Факултет за природни науки
 • Факултет за психологија, Историја и социологија
 • Факултетот за инженерство и технологија
 • ФзФ, Математика и информациски технологии
 • Факултет за физичка култура и спорт
 • На Филолошкиот факултет и новинарство
 • Правен факултет

историја


KhSU е основана во ноември 1917 За време на Првата светска војна врз основа на евакуираните Тарту наставниците институт. во 1919 училиштето беше реорганизирана во Керсон Педагошкиот институт со 4-годишен период на студирање.

Во почетокот на 1920 година, Институтот беше преименувана во Керсон институт за образование (Hino), а во ноември 1924 тоа беше дадено името на НК Krupskaya. За време на Втората светска војна, од август 1941 до март 1944 Институтот престана да работи.

Во март 1944, по објавувањето на Керсон од Оската напаѓачите, го продолжи образовниот процес во 5 одделенија: физички, математичката, научни, лингвистички и литературни, географски, и историски. во 1973 го отвори Факултетот за општа науки, во 1977 на Факултетот за образование, и во 1986 на Факултетот за странски јазици.

Во годините на независноста на Украина Институт продолжи да се развива. во 1992, програмата за постдипломски студии на Филолошкиот факултет создаде дополнителни педагошки вештини и преквалификација на украинскиот Филолошкиот и странски јазици.

во 1994 Универзитетот отвори училиште за физичка култура и спорт, и Керсон Академски ликеј на KSU. во 1998, Керсон Државниот педагошки институт беше реорганизирана како Керсон Државниот педагошки универзитет, која во 2002 стана Државниот универзитет во Керсон. во 2004 воспоставено на Институтот за истражување на информатичка технологија. во април 2005 го отвори Центарот за развој на бизниси.


Дали сакаш разговараат Керсон Државниот универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Керсон Државниот универзитет на сајтот

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Керсон Државниот универзитет

Зачлени се за да разговараат на Керсон Државниот универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.