Одеса Националниот универзитет Mechnickov

Mechnikov Одеса Националниот универзитет

Odessa National Mechnickov University Details

Apply to Odessa National Mechnickov University
Украина прием Центар

Преглед


Среќен сум што можам да ви посакам добредојде на веб-страницата на Одеса Националниот Mechnickov универзитет - еден од најстарите во Украина. Овде можете да се запознаете со историјата на дофат на универзитетот и тековните образовни повеќеслојна, научни и социјална работа на своите многубројни тим на наставници, научни соработници и студенти.

На универзитетот е класичен воспоставување на високото образование на европски тип. Тоа возови специјалисти во главните сфери на природните и човечките науки. Денес, во ΧΧΙ c., Украина се соочува со нова политичка и економска реалност. Имајќи го ова предвид, ние наталожено на обука на специјалисти на управување, односи со странство, политички науки, општествени науки, меѓународните економски работи, новинарство, микробиологија и други модерни професии.

Работата на Одеса Националната Mechnickov Универзитетот е призната од страна на европските образовни и научни центри. Таа е член на Асоцијацијата на европските универзитети и на Меѓународната асоцијација на универзитети. ONU постојано учествува во работата на меѓународните организации на тема високото образование. Стотици странски студенти добијат образование во рамките на ѕидовите на ONU.

Верувам дека искрено дека соработката со нашиот универзитет ќе ви помогне да се најде worthful место во општеството, да ги достигне највисоките резултати во вашата професионална дејност како научник, наставник, социјална или политичка фигура.

Зачлени Одеса Националниот универзитет Mechnickov!

Principal of Odessa National I.I. Mechnikov Универзитетот
Доктор на политички науки,
Професорот Игор Николаевич Ковал

Admission process in Odessa National Mechnickov University


од 2016 процесот на прием во украинскиот универзитети за странски студенти aviable преку Украина прием Центар.
For apply to Odessa National Mechnickov University foreign students have to се применуваат на интернет преку Украина за прием Центар.
По проверка на сите детали во прием Центар, тие ќе испрати покана за студентите.
Со покана студентите ќе можат да одат во најблиската амбасада на Украина и се добие студентска виза.
Не испити, ТОЕФЛ, ИЕЛТС е потребно ако се направи апликација преку Украина за прием Центар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Одделот за биологија
 • Одделот за хемија
 • Department of Cybernetics
 • Department of Geology and Geography
 • Department of Economics and Law
 • Одделот за историја
 • Катедрата за филозофија
 • Катедрата за физика
 • Department of Philology
 • Department of Romance–Germanic Philology
 • Институт за математика, Economics and Mechanics
 • Институтот за општествени науки
 • Institute of innovation and postgraduate education

историја


Odessa I. јас. Mechnikov National University is one of the oldest in Ukraine. Таа е основана во 1865, when by Edict of the Russian Tsar Alexander II the Richelieu Lyceum (Рішелівський ліцей, which had existed in Odessa since 1817) was reorganized into the Imperial Novorossiya (New Russia) Универзитетот. All academic and scientific life of the universityfrom the day of its foundationwas directed by the Statute of 1863 that formed the liberal-democratic tradition of the Higher Institution which has been preserved in spite of all the disturbances in the social and political life of the country. From the very first years of its existence, the Imperial Novorossiya University became an important center of science and for training the scientific and educational cadres of the northern Black Sea coastal region.

World-famous teachers and scientists have worked at Imperial Novorossiya University during different times of its existence, including the Nobel Prize winner I. јас. Mechnikov (after whom University was later renamed), професори јас. M. Sechenov, А. А. Kovalevskiy, N. F. Gamaleya, N. Y. Zelinskiy, D. L. Mendeleyev, physicist G. А. Gamov, mathematician A. M. Lyapunov, и други. Through their activities, the Imperial Novorossiya University quickly became one of the centers of the culture of the Ukrainian, Руската, and other peoples dwelling along the northern coast of the Black Sea, and the university began to play an important role in the development of science. The first Rector of the university was Professor I. Y. Sokolov. At different periods of time, the university was headed by Professors P. N. Lebedyev, А. l. Yurzhenko, А. V. Bogatskiy, V. V. Serdyuk, јас. P. Zelinskiy—all prominent specialists in different branches of knowledge. Во сегашно време, the Rector of Odessa I. јас. Mechnikov National University is the Fellow of the Academy of Higher School of Ukraine V. А. Smyntyna, a specialist in surface physics.


Дали сакаш discuss Odessa National Mechnickov University ? Секое прашање, коментари или критика


Odessa National Mechnickov University on Map


Фото


слики: Одеса Националниот универзитет Mechnickov официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Odessa National Mechnickov University reviews

Join to discuss of Odessa National Mechnickov University.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.