Vinnitsa Националната Медицински универзитет

Vinnitsa Националната Медицински универзитет . Студија MBBS во Украина. Студира медицина во Европа.

Vinnitsa Националната Медицински универзитет Детали

Се однесуваат на Vinnitsa Националната Медицински универзитет
Украина прием Центар

Преглед


Добредојдовте на Vinnitsa Националната Медицински универзитет. На ваше располагање се 47 на најдобрите медицински установи на Vinnitsa, Zhitomir, Khmelnitskiy региони, добро опремени образовни и научни установи, кампусот студент со удобно хостели, кантини, здравствени услуги, спортски комплекс.

На располагање на студентите, исто така имаат спортски бази на брегот на Црното Море и Јужна бубачки реката.

рекреативни активности на културата на студентите може да се менува: постојат многу аматерски кругови и студија (танцување, национални инструменти една, фолклорен ансамбл, народната хор "Nadbuzhanka").

Академскиот кадар на универзитетот, се признати во целиот свет за нивниот придонес во многу области на истражување и академски совршеност. Речиси еден од шест професори е доктор на науки, Професор.

Има 6 Научниците чест на Украина, 4 Почесен работници на високото школа и образование на Украина, 2 академици на Академијата на науките на високото школа за Украина, 12 Почесен Лекарите на Украина, 6 Државната награда на Украина и лауреат на Државната награда на Белорусија.
Vinnitsa Националната Медицински универзитет има 12 училиштата и одржува блиски односи и соработува со медицинскиот факултет на 19 странски земји (вклучувајќи го и С.А.Д., Германија, Франција, Англија, Русија, и други.), има блиски врски со клинички одделенија на 28 странски фармацевтски компании. неговите учители & Одделот на персоналот активно соработуваат со 20 партнер меѓународни високо образовни институции во 67 меѓународни образовни и научни програми.
Во текот на последните години, со цел запознавање со воспитно, научни и третман на работа ,нашиот универзитет беше посетена од страна на вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Индија , Делегација на Министерството за високо образование и научно истражување на Хашемитското Кралство Јордан д-р. Лејла Yaghi, д-р. Салех Ал-Ум, д-р. Најеф Ал Gharibe, Заменик-советник на Одделот во Украина на Амбасадата на Хашемитското Кралство Јордан г.. Мохамед Ал-Hawamle, Д-р културен советник. Џамал ​​Ал Debei, Културен аташе на Јасер Momani, Вонреден и ополномоштен амбасадор на Палестина во Украина Валид Zakut, Халид Ахмед Arikat, Саудиска Арабија културен аташе во Турција д-р. Талал M. Alshaban, Д-р. Мохсен ал Хазми, Советник за научни работи на иранската амбасада Ма- Сауд Пекара, Декан на Медицинскиот факултет на Универзитетот Limozh, Франција , Заменик Маршал на Лоѓ регион Stanistaw Olas и ректорот на Медицинскиот Unversity во Лоѓ проф. Анджеј Lewiriski.

Како резултат на овие посети беше признавањето на Vinnitsa Националната Медицински универзитет од страна на сите од нив и препорака да учат во него, за сите предмети, под-дипломски и пост-дипломски.

процесот на прием во Vinnitsa Националната Медицински универзитет


од 2016 процесот на прием во украинскиот универзитети за странски студенти aviable преку Украина прием Центар.
За однесуваат на Vinnitsa Националната Медицински универзитет странски студенти треба да се применуваат на интернет преку Украина за прием Центар.
По проверка на сите детали во прием Центар, тие ќе испрати покана за студентите.
Со покана студентите ќе можат да одат во најблиската амбасада на Украина и се добие студентска виза.
Не испити, ТОЕФЛ, ИЕЛТС е потребно ако се направи апликација преку Украина за прием Центар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


историја


VNMU е основана кога за прв претседател на Украинската академија на науките, академик D.K. Zabolotny, го покрена прашањето на Владата за потребата од отворање на медицинска установа во Vinnitsa да им служи на потребите на нацијата за здравствена заштита. VNMU започна како Vinnitsa фармацевтска Институтот (1921-1936), а подоцна стана Vinnitsa гранка на сите украински Институтот за екстра-фреска медицинска едукација (1930), и да се реорганизира во 1932 А кога се стемни Индустриски Медицинскиот институт со два факултети - медицинска превенција и педијатриски и во 1934 како Vinnitsa Медицинскиот институт (1934).

во 1960 со декрет на Президиумот на Врховниот тело на U.S.S.R., Институтот е именуван по N.I. Pirogov. Со 1969, 2,235 студентите се предава на два факултети на институтот (медицински и педијатриски), и факултетите се зголеми на 26 доктори на науки и 106 кандидати на науката. во 1984 Институтот бил награден со Орден "Значка на честа" за успех во обука на лекарите и помош на јавните здравствени услуги. Со 1988, VNMU V.M.Moroz избран за ректор. Во тоа време тој беше почестен научник и технолог на Украина, доктор на медицински науки, професор и дипломиран на Vinnitsa Медицинскиот институт и тој помина сите административни фази на Институтот: секретарот на научниот совет, заменик на деканот, декан на педијатриски факултет, проректор за настава - образовната работа. V.M. Мороз е организатор, научник и учител, и ја предводи VNMU дека сега се зголеми на повеќе од седум илјади лица. Тој е инструмент за подобрување на квалитетот на подготовка на специјалистите, воведува нови образовни технологии, модернизира за образование база, ги подобрува условите за настава за студентите и се зголемува надоместокот за наставниците. во 2003 V.M.Moroz бил награден со титула херој на Украина.

во 1994 беше организирана од Факултетот за стоматологија, и Vinnitsa Медицинскиот институт е акредитирана како Универзитетот на IV степен, највисоко ниво на акредитација од страна на уредба на Кабинетот на министрите на Украина № 408, датум 15.06.94. Институтот беше повторно именуван на Vinnitsa Пирогов држава Спомен Медицински универзитет. Со 2000, беше организирана од Факултетот за фармација.

Со 2002, земајќи ги во предвид на национално ниво и меѓународно признавање на резултатите од неговата активност VSMU беше доделена Националниот универзитет статус со декрет на претседателот на Украина L.D. Кучма (јуни 19, 2002, #560/2002), поддршка специјалитети "Општа медицина", "Педијатрија", "Стоматологија", "Аптека", "Клиничка фармација", "Медицинска психологија".

фази на развој на универзитетот:

1961 - отворање на педијатриски факултет;

1961 - почетокот на обуката на странски државјани во факултетите универзитетот;

1963 - почетокот на објавувањето на весникот "Млад лекар";

1979 - подготвителни факултет за учење 230 странски државјани, беше отворена;

1979 - отворање на Факултетот за лекарот напредна обука и создавање на нејзината филијала - врз основа на медицински институции во Khmelnytsky;

1984 - за особени остварувања и придонес во развојот на високото медицинска едукација, персоналот на Институтот бил награден со Орден "Значка на честа";

1990 - научно истражувачки центар беше организирана и е опремена со модерна компјутерска технологија за своите меѓусекторска употреба; организацијата на научно- образовни установи (морфолошки, физиолошки, биохемиски), врз основа на лаборатории за научно-истражувачки центар е;

1991 - прв меѓу универзитетите во Украина центар на нови информатички технологии е основана, го координира развојот и примена на нови технологии во сите сфери на активност на универзитетот, почеток на огромното воведување на компјутеризација во образовниот процес;

1992 - реорганизација на медицинскиот факултет, обука на студентите за нови специјалитети "Медицина" и "детски болести", започна;

1993 - Потпишувањето на договорот за соработка со Медицинскиот факултет на Универзитетот во Минстер (Германија);

1994 - VSMU е сертифицирана и акредитирана од страна на ниво на IV на акредитација како универзитетски, која има некои автономија;

1994 - дозвола за објавување списанија ", весник на морфологија" и "Билтенот на Vinnytsya држава Медицински универзитет", вклучувајќи во листа на публикации се препорачува од страна на ДКЖЈН на Украина;

1994 - отворање на Стоматолошкиот факултет;

1994 - организација на Универзитетот Меѓународната академија за интегративна антропологија, заедно со morphologists од Русија, Белорусија и Германија;

1995 - договор за соработка со Универзитетот Limoge (Франција);

1996 - прва посета на претседателот на Украина Леонид Кучма на универзитетот, средба со членови на персоналот и студентите, запознавање со организирање на обуки;

1998 - отворањето на Факултетот за напредна обука лекар, поврзани со Факултетот за постдипломски обука кои со својата филијала во Khmelnytsky;

1998 - отворање на специјализирани научен совет D 05.600.01 со право на претставување на тези за кандидатот и Докторски степен во специјалитети: 14.01.01 - Акушерство и гинекологија; 14.01.03 - хирургија; 01.14.09 - детска хирургија;

2000 - Потпишувањето на договорот за соработка со Vanderbildt и Бирмингем Универзитетот (САД);

2000 - отворањето на Факултетот за фармација;

2001 - реорганизација на медицинскиот факултет, медицинските факултети # 1 и # 2 се основани; создавање на нов курс "клиничка фармација";

2002 - втора посета на претседателот на Украина Леонид Кучма на Универзитетот, средба со вработените на универзитетот и потпишување на указ за доделување на највисоките знак на разлика - статусот на Националниот универзитет и се менува своето име во Националниот Пирогов Спомен Медицински универзитет,Vinnytsya;

2002 - отворање на специјализирани научен совет D 05.600.02 со право на претставување на тези за кандидатот и Докторски степен во специјалитети: 14.03.01 - Човечки Анатомија; 14.03.03 - човечки физиологија;

2003 - отворање на нови специјалитети - "клиничка фармација" и "медицинска психологија";

2003 - значајни реконструкција на студентски домови за создавање во нив Хотелот како соби;

2003 - наградата со Диплома на Кабинетот на министри на Украина;

2004 - комплетирање на новата академска изградба на градежни објекти, организација на работата на одделенијата, истражувачки центар во него;

2004 - дозвола за објавување списанието "биомедицински и Biosocial антропологија», вклучувајќи во листа на публикации се препорачува од страна на ДКЖЈН на Украина;

2005 - комплетирање на 7 сертификација научни лаборатории, понатаму широкото прифаќање на барањата маркетинг и менаџмент во обезбедувањето на ефективното функционирање на сите единици на универзитетот;

2006 - фондација на медицинско - психолошки клиники;

2006-2007 години - значително проширување на интеграција и меѓународните односи во сферата на научната соработка, ефективни мерки за вработување на странски државјани од земјите на Блискиот Исток (Иран, Ирак, Саудиска Арабија);

2007 - акредитација на специјалитет "клиничка аптека";

2008 - спојување на "Завод за рехабилитација на лицата со инвалидност", како настава на универзитетот и научно-медицински комплекс;

2009 - акредитација на M.Sc. курс за обука во специјалитет "Стоматологија" на;

2009 - дозволи и зголемување на внесот за постдипломско образование;

2010 - посветена на 200та годишнината од раѓањето M.Pirogov одржа "читања Пирогов е" V Меѓународниот конгрес во рамките на кој, исто така, беше спроведена на XXII конгрес на хирурзи на Украина, во рамките 5 дена 2173 делегати од 28 земји учествуваа на конгресот.

За ова време, нови образовни објекти се изградени, Универзитетот беше проширена со 10 нови одделенија во медицината, аптека, стоматологија и постдипломска обука, и центри на нови информатички технологии и научно истражување се отворија.

од 2002, VNMU продолжи да се изградат нови објекти, прошири своите факултети и модернизацијата на својата програма за образование. Овие напори беа признати од страна на Врховниот совет на Украина, Министерот за образование и наука, Јавното здравство, претседателот на Академијата на медицински науки на Украина.

VNMU е познат на национално и на меѓународно ниво за својот висок квалитет на специјализирана обука, и беше оценет од страна на ранг меѓународниот персонал академија на училишта на високото образование, како еден од најдобрите институции во Украина 1995, 1997, и 2000. на 1997 и 2000, VNMU беше решена да биде меѓу најдобрите образовни медицински установи и беше награден со специјална диплома. Целта за VNMU е да се подобри нејзината материјална база, се создадат поволни услови за учење за студентите, студент туторство, за научно-педагошкиот кадар и да се подобри методско-образовни и истражувачки активности.

На универзитетот функција две форми на обука - целосна и скратено работно време.

Има 6 факултети: две Медицински (№ 1 и № 2) - обука за специјалитети од општа медицина, педијатрија, медицинска психологија, Стоматолошки - за стоматологија специјалитет, Аптека - специјалитет фармација и клиничката фармација, Факултетот за постдипломски образование обезбедува различни форми на постдипломска обука на лекарите во 33 специјалитети.

На Факултетот за фармација во организација со скратено работно време за обука на фармацевтите.

На Универзитетот, исто така, обезбедува обука за лиценцирани прием на високообразовните установи на Украинците (самофинансирање курсеви - внесување на 500 лица годишно), обука на странските државјани да влезат во високо образовните институции (подготвителни Факултетот за странски државјани - внесување на 500 лица годишно), специјализирана обука во областа на медицината (клинички ordinatura) - 1500 лица годишно, стажирање - 2000 луѓе годишно и воена програма за обука на учениците за резервни офицери.

Годишен доза за полно работно време на обука на специјалисти и магистри е 1740 лица, скратено работно време за обука во специјалитет аптека е лиценциран за 350 лица. Секоја година сите различни форми на обука опфаќаат повеќе од 11000.

Во моментов, контингент на студенти е како што следува (вклучувајќи ги и странските државјани): ученици - 6560 (вклучувајќи ги и - 1030 обука со скратено работно време), практиканти - 2149 (време 2012), м-р. Се разбира ПГ студенти - 63, пост-дипломски студентите - 110, ПГ студентите за докторски студии - 1, клинички жители - 103, Факултет за студентите за постдипломски студии - 2568 (време 2012).

денес, NVMU има наставниот кадар на 812 лица, со годишно запишување на 4,000 студентите, вклучувајќи ги речиси 2,000 во постдипломско образование, претставува специјалитети: медицина, педијатрија, медицинска психологија, стоматологија, аптека, вклучувајќи специјалитет клиничката фармација, и постдипломски образование за лекарите во повеќе од 50 специјалитети. На Универзитетот, исто така, обезбедува подготвителна обука за да им се помогне и на граѓаните на Украина и странски државјани влезат институциите на високото образование.

од 1961 Универзитетот возови странски државјани. Од тогаш, различни форми на обука се опфатени повеќе од 6500 странски студенти од 106 земји во светот. Од 01/01/2013 во студијата на Универзитетот 1334 странски државјани.

структурни поделби универзитетот:

  • 6 факултетите 55 одделенија (39 клинички одделенија, 16 - теоретска), самофинансирање подготвителни курсеви;
  • центарот на нови информатички технологии (компјутерски училници, ТВ студио, печатница, канцеларија за компјутерски печатење, интернет единица);
  • научно-истражувачки центар се состои од 7 истражувачки лаборатории и експериментални клиника (vivarium);
  • единици за работа на објектите универзитетот, за создавање на нормални услови за работа на универзитетски членови на персоналот, студенти кои живеат услови во студентските домови, итн;
  • библиотека, 7 лиценцирани лаборатории.

Од 01.01.2013 кадарот на Универзитетот е 1646. Наставниот кадар се состои од - 812 лица. сега, обука специјалист се врши на 55 одделенија, со надлежните научно-педагошкиот кадар на 120 доктори на науки, вклучувајќи 75 професори, 17 академици, и 5 членови-дописници на академии на науки, 559 кандидати на науката, вклучувајќи 283 вонредни професори, наставниците без диплома - 138. Седум предавачи беа доделени почесни титули на Почесен научник и технолог на Украина, и многу од нејзините истражувачки работници се добитници на државната награда на Украина. Секоја година наставниците брани 4-6 докторски и 30-35 тези кандидатот. во 2012 11 докторски и 113 беа претставени тезите на кандидатот.

во 2004 беше организирана на одделот за меѓународни врски за привлекување на странски студенти и проширување на меѓународната соработка во различни области на активност на Универзитетот.

Универзитетот наставниот кадар соработка со образовните институции, farmaceutical фирми од 13 странски земји 9 меѓународни и 13 државни програми. Националниот Пирогов Спомен Медицински универзитет, Vinnytsya ангажира во технички и научно-педагошкиот размена со меѓународни институции, вклучувајќи го и Универзитетот во Алабама во Бирмингем, Универзитетот Вандербилт, Њу Хемпшир (САД), Универзитетот Минстер (Германија), Limoge Универзитетот (Франција), Руската државна Медицински универзитет, Научно-истражувачки институт за трауматологија и ортопедија, Институтот за фармакологија, Санкт-Петербург држава Медицински универзитет (Руска Федерација), Минск држава Медицинскиот институт (Byelorus "), Азербејџан Медицински универзитет (Азербејџан), и Варшава медицинска академија, Медицинскиот универзитет во Лоѓ (Полска). Универзитетот доби грант од Фондот SPARKMAN (Состојбата на Алабама - САД) Вкупниот 2.5 милиони долари за истражување за седум повеќето релевантни за јавното здравје области на медицината за пет години. Исто така приспособена на меѓународната научна соработка со институции и лаборатории на медицинските факултети на универзитетите во Русија, Белорусија, Република Чешка, Ерменија, Австрија и Велика Британија.

Меѓу дипломираните студенти на Националниот Пирогов Спомен Медицински универзитет, Vinnytsya постојат ректорите на универзитетите (академик V.N. Казаков, академик V.M.Moroz, професор V.D. Bilyk, вонреден професор M.P. Rudyuk), директор на научно-истражувачки институт (академик Y.A. Zozulya, Институтот за неврохирургија, заменик-претседател на Украинската академија на медицински науки), Поранешниот заменик-министер за јавното здравство (професор A.N. Zelinskiy), главата експерт на Министерството за јавно здравство (професор A.I. Treshchinskiy, анестезиологија и интензивна нега).

Универзитетот вкупна површина 80,896 квадратни. м., од кои 41,426 квадратни. m. се користи за учење. Тие вклучуваат целосно аудио, мултимедијални системи опремени предавални (4,944.9 кв.м., седишта за 3,327), училници со лабораториски простор (3,193 кв.м.), настава и лабораториски капацитети и дијагностички капацитети за медицински институции со клинички одделенија, (14,701 квадратни. м.), научно-истражувачки центар (1,400 кв.м) и тестирање на клиника (vivarium - 993 кв.м.), библиотека (1418 кв.м.) поддршка 550 илјади на книги и списанија и спортски комплекс (2,225 кв.м.).

Компјутерски парк на Универзитетот - 780 Пентиум персонални компјутери, 680 користат за научниот процес и обука на специјалисти, и 100 за користење на кадарот на Универзитетот. Има 32 компјутерски часови. на 100 студенти со полно работно време постојат 14,2 компјутери, сите поврзани на интернет, број на мултимедијални проектори - 80.

За воведување на компјутерски технологии во образовниот процес, истражување, грижи за функционирањето на локалните мрежи се одговорни основана во 1991, Новиот центар за информатичка технологија, се состои од компјутерски училници, ТВ студио, модерен печатница, канцеларија компјутер за печатење, интернет единица. Информации за веб-сервер функции на универзитетот, ние, исто така, се користи компјутерска анимација.

Ова е наведено опрема се користи во работата на морфолошки, физиолошки, биохемиски, образовни и истражувачки комплекси. Со користење на тековните материјална база таму биле создадени 39 истражување и настава медицински центри за имплементација во процесот на учење и медицинска практика на современи методи и стандарди за третман, дијагноза и рехабилитација на сериозно болни пациенти.

во 2005, Дијагностичкиот Центар стекнати нови спирален КТ, центарот организира работата на компјутерска дијагностика оддел. Универзитетот купи единица за ендоскопски третман на пациенти со уролошки заболувања, современи апарати за ултразвучно испитување (-4D ултразвук), протокот цитометрија.

комплекс на универзитетот се мести со употреба скапи компјутерска лабораторија и дијагностичка опрема, единици кои опремена истражувачки центар (светлина микроскопи "Leica" со видео "Јена", демо млазницата, микроскоп PEM-100M, ultramicrotom umptis-4, модерен течност хроматограф, инфрацрвена спектрофотометар SRESORD 2б / R, имуно-ензим анализатор СТАТ fah 303 / RLUS, ултразвучен апарат со "Ultramark 9", "Toshiba - ССА - 220а, комплексна анализа на функцијата на белите дробови "Medgraphics", крвен анализатор "Autoluzez AL820", компјутер комплекс за ЕКГ анализа, rheovazogram, pulsometry итн).

клинички одделенија, која го организираше обука во сите специјалитети се наоѓа во основата на специјализираните одделенија и центри 24 медицински институции на регионално, градски и други подреденост во Vinnytsya, Khmelnytsky и Zhitomir. Општи легла фонд на клинички одделенија - 7736. Во образовните и медицински дијагностички процес на употреба на универзитетот 90% на болнички кревети на клинички бази на податоци. Одделенија на урбаните и регионални болници, клиники, специјализирани центри опремени со современа лабораториска дијагностика и третман опрема, вклучувајќи МНР, ЦТ-скенови. Клинички бази се исто така физикална терапија центар за рехабилитација на вооружените сили на Украина и украински Државниот Институт за истражување на рехабилитација на лицата со посебни потреби на.

Постојат две здравствени и спортски комплекси за 200 луѓе, вкупната површина на просториите 1172 кв.м. (на Црното Море и реката Јужна бубачки), санаториум за 50 лица, медицинска единица, Теретана, стадион и спортски области, пет студентски домови на Универзитетот со капацитет дизајн 3161 кревет- места и еден дом за факултетот на постдипломски образование, 5 buffets, студент кафулиња, 4 кантини, кои обезбедуваат потребните стандарди за јавните угостителски објекти.

Приоритетни правци за научно-истражувачката дејност на универзитетот:

- националната програма за лица со посебни потреби подобрување рехабилитација;

- мајки и деца (спречување на морбидитет, инвалидност и смртност кај жените и децата, креирање и спроведување на нови методи за дијагностицирање, третман, рехабилитација и студија патогени механизми и перинатална фактори на ризик);

- превенција, дијагноза, лекување и рехабилитација на хронични заболувања меѓу различните групи на население (кардиоваскуларни патологија, патологија на дигестивниот, респираторна, урогениталниот систем, нервен систем, алергиски заболувања, итн);

- создавање, експериментални истражувања и воведување на нови лекови, уреди и апарати.

Посебно внимание се посветува на спроведат основни фундаментални истражувања, имено,:

- студија на антрополошки, генетски, физиолошки и психолошки карактеристики на човечкиот организам од различни возрасти (од неонатален на стари лица) да се идентификуваат маркери на мултифакториелна болести;

- се утврди модели на морфогенеза и pathomorphosis на различни болести потекло да се развие и да се подобри секундарна профилакса технологии;

- изработка на современа медицинска- профилактички технологии.

Научни истражувања, исто така, активно се одржи во:

- научно-истражувачки центар со лабораторијата на функционална морфологија и генетика и експериментални клиника;

- центарот на нови информатички технологии;

- лабораторија на експериментални неврофизиологијата;

- фармаколошки експериментална лабораторија;

- клинички - дијагностички алергиски лабораторија;

- клинички - дијагностички гастроентеролошки лабораторија;

- бактериолошка лабораторија;

- лабораторија на експериментални кардиологија.

Погоре се акредитирани лабораториите и добија сертификати.

На Универзитетот се состои од 12 истражување училишта, особено училиште на физиолозите, анатомисти, функционална морфологија и anthropogenetics, pharmacologists, микробиолози, гинеколози, акушери, детски хирурзи, како и научни терапевтски училиште, научната училиште на експериментални абдоминална хирургија, истражување на училиште за социјална медицина, научна школа за хигиена, истражување на училиште на клиничка епидемиологија, нервен систем.

во 2005, наставниот кадар на Универзитетот издаде:

Текст-книги - 15; ракописи - 10; прирачници - 53, guidelines, инструкции за практични медицина - 159; насоки за студенти - 60; билтени - 17; збирки на конференции материјали - 14.

Објавени научни статии - 1156, вклучувајќи во странство - 19; Апстрактите - 793, вклучувајќи во странство - 73.

VNMU научни и практични конференции - 64.

Универзитетот издава три професионални периодични списанија, кои се вклучени во листата на Врховниот Атестирање комисија на Украина: "Билтен на Vinnitsa Националната Медицински универзитет", "Весник на Морфологија", и "биомедицински и Biosocial антропологија".

потребните наставни материјали за процесот на учење се објавени во весникот на универзитетот "Младите Докторот".

Персоналот на клинички одделенија во 2005 третирани пациенти -18 766; врши операции - 12 248; консултирани пациенти - 187 665, воведе 284 нови терапевтски и дијагностички методи, направени 975 патувања во руралните средини, направени говори на научни конференции - 425; направени говори на состаноците на научни друштва - 213.

За социјална заштита на вработените и учениците во училиштето спроведува:

- навремена и редовна исплата на плати и стипендии;

- исплата на пораст на платите по доделувањето на статус на национален универзитет;

- употреба на 50 места во целост и по намалени цени во санаториум и 200 места во универзитетот здравје и спортски објекти за обновување, одмор и третман на вработените;

- бесплатна храна за деца без родители студенти;

- исплата на пораст на платите за комплексноста и тензии во работата;

- во согласност со Законот на Украина № 1994, датум 09.09.2004 плаќања за долг и поддршка за обновување, додека обезбедување на годишен одмор за периодот од 01/01/1997 до 01/09/2002;

- бонус за универзитетскиот кадар според резултатите од финансиската година;

- помош во организирањето на лекување и набавка на лекови за сериозно болен кадар и студентите;

- како резултат на посебен фонд на буџетот, трошоците на живот на студентите во студентските домови и третман во Универзитетски стоматолошки кабинет беа субвенционирани;

- бесплатни печатење на изводи, магистерски тези и кандидат во печатница Универзитетот, користење на интернет.

Универзитетот има традиција во образованието, истражувачката дејност, организирање на слободното време на студентите, одржување на heartly односи со дипломците.


Дали сакаш разговараат Vinnitsa Националната Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Vinnitsa Националната Медицински универзитет на сајтот


Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Vinnitsa Националната Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат на Vinnitsa Националната Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.