Zaporozhye држава Медицински универзитет

Zaporozhye држава Медицински универзитет

Zaporozhye држава Медицински универзитет Детали

Се однесуваат на Zaporozhye држава Медицински универзитет
Украина прием центар

Преглед


Главната цел на Zaporozhye држава Медицински универзитет е да се обезбеди поголема медицинска едукација за специјалистите, диплома и мајстор, како и постдипломски обука во пракса, мајсторство, постдипломски студии, престој и бакшиш курсеви за лекарите и фармацевтите.

Има 7 Факултети во Zaporozhye држава Медицински универзитет (Медицинскиот факултет Не. 1, Медицинскиот факултет Не. 2, две Фармацевтскиот факултет (интрамурален и во отсуство), Меѓународен факултет бр.1, Меѓународен факултет бр.2, Факултетот за постдипломски образование), Медицински колеџ и Универзитетската клиника за 160 пациентите и 250 консултации во поликлиника.

Обуката на Универзитетот вклучува претходна универзитет, додипломски и постдипломски студии на периодите на студирање. Странските студенти се обучени на Меѓународниот факултет бр.1 за понатамошни студии на високообразовните институции на Украина.

За време на нивната обука на Универзитетот во двете украински и странски студенти се добие високо образование за степени на специјалист и магистерски ("Општа медицина", "Педијатрија", "Стоматологија", "Аптека", "Технологија на парфеми, козметички препарати").

Постдипломско образование вклучува обука во пракса, мајсторство и постдипломски студии во 29 специјалитети, во докторска кандидатура - во 12 специјалитети, како и бакшиш курсеви за лекарите и фармацевтите.

10200 студентите, постдипломци, практиканти, студенти на курсеви за освежување, наставници-probationers, мајстори и клинички жители студира на Универзитетот. Постојат повеќе од 1800 странски студенти од 42 земји на Универзитетот. 1024 студентите им се предава на англиски јазик. На Универзитетот има стекнато авторитет и прифаќањето преку обука на странски државјани од Азија, Африка, Латинска Americaand Европа за повеќе од 40 години. за 10500 специјалисти имаат медицински и фармацевтски образование и работат сега во повеќе од 100 земји во светот, преземањето на високи позиции во јавните системи за здравјето на нивните земји.

Во Zaporozhye држава Медицински универзитет студентите се здобијат со знаења предмет на барањата на европскиот систем на образование. На академски програми се базирани на најдобрите модели на мајчин и странски практика на обука на специјалисти ".

студентите, ергени, практиканти, masters, постдипломци, наставниците кои работат за степен доктор, како и студенти од бакшиш курсеви во 59 одделенија. 56 одделенија се предводени од професорите / доктори на науки, 3 одделенија се предводени од Вонредни професори / доктори на науки. Обуката се врши со употреба на најсовремени научни и педагошки технологии.

Постојат 676lecturers на Универзитетот во 2014: 120 Професори и доктори на науки, 444 Вонредни професори и доктори на науки се занимаваат со научно-педагошка работа. Постојат еден дописен член на Националната академија на науките на Украина, 46 членовите на Меѓународниот академии на науки и меѓународни научни друштва, 8 Почесен науката и инженеринг работници на Украина, 1 Почесен работник на високото школа за Украина, 4 Државната награда, 5 Награда на украинската академија на медицински науки, 1 Награда на Националната академија на науките и медицинска академија на науките именувана по V.P. Komisarenko, 1 Награда на Претседателот на Украина, 2 Награда на Кабинетот на Министерството на Украина, 3 Почесен Лекарите на Украина меѓу нив.

Научните училишта на Универзитетот се добро познати надвор Украина. кардиолошки, хирургија, фармацевтски училишта се меѓу нив. За прв пат во Украина специјалисти на Zaporozhye држава Медицински универзитет успешно извршени трансплантации на срце. Повеќе од 500 трансплантации на црн дроб, бубрезите и панкреасот биле извршени. Повеќе од 20 подготовки се разработени од страна на научниците на фармацевтската училиште, произведени и донесе во медицинската практика во многу земји во странство. Резултатите на научната работа беа пријавени во меѓународни форуми во Шведска, Република Чешка, Шпанија, Холандија, Бразил и Австрија. На Универзитетот има свои научни изданија: “Zaporozhye медицински журнал”, “Тековни прашања од областа на фармацијата и медицината:науката и практиката”, “патологија”.

Има развиена инфраструктура на научна единици на Универзитетот, вклучувајќи СРИ (Научниот Институт за истражување ) на медицински и еколошки проблеми, Институт за клиничка патологија на еден човек, SMA "Pharmatron", централните научни истражувања лабораторија, сертификација лабораторија за тестирање на парфеми и козметички препарати и производи за домаќинството, Одделот за докторска кандидатура и постдипломски студии, уредувачката објавување оддел, Центар за информатика и аналитичка поддршка и тестирање, патент оддел, научно-истражувачки оддел, метрологија услуги. Научниот Институт за истражување и лаборатории се опремени со уникатен објекти за вршење на основни и применети научни истражувања.

Постојат специјализирани совети за високото Атестирање Комисијата за одбрана на земјите кандидати и доктор степени во различни специјалитети. 30 тези за докторат во 23 специјалитети и 143 тези за кандидат 's степен во 35 специјалитети се одбранета на Универзитетот во текот на последните пет години. 35 тези на степен доктор и 137 тези за кандидатот степен се исполнети јаделе Универзитетот, во согласност со планот за изработка на научни и педагошки специјалисти. Универзитетот објавува периодични научни и практични списанија:"Zaporizhzhia медицинскиот журнал", "Патологија", "Тековни прашања од областа на фармацијата и медицината:науката и практиката ", 10-15 Сите-украинските научно-истражувачки и практична конференција со меѓународно учество, се одржуваат секоја година.

Воведувањето на компјутерски технологии во процесот на настава-учење, научни истражувања и менаџмент е една од активностите на приоритет управувано Универзитетот. 42 компјутерски училници и 1300 Компјутер им обезбеди на студентите со академските наставни програми врз основа на мултимедијални технологии и контрола на тест во главните дисциплини. ZSMU има интернет сервер сопствени информации. Постои центарот на телемедицината и учење на далечина на Универзитетот која обезбедува учество во меѓународни научни конференции одржани врз основа на видеоконференција технологии, организација и одржување на научно-методи видеоконференции, организација на далечина курсеви за освежување на Универзитетот наставниот кадар, користење на далечина технологии во оспособување на студентите преку дописи.

Zaporozhye држава Медицински универзитет е еден од учесниците на Меѓународната програма Темпус. Според додели Темпус IV универзитет ги исполнува меѓународната програма «Воспоставување на супра-регионална мрежа на национални центри во медицинското образование на, фокусирани на ПГС и Виртуелен Пациентите », соработува со признат центар на Канада Колеџот на англиски јазик (Ванкувер, Канада) за подобрување на англиски јазик во онлајн mode.ZSMU потпишаа договори за соработка со Киров Државната медицинска академија, Запад Казахстан, Марат Ospanov држава Медицински универзитет, Андиџан држава Медицинскиот институт (Узбекистан), Астана Медицински универзитет (Казахстан), Караганда Медицински универзитет (Казахстан), Аристотеловиот универзитет во Солун (Грција), St. Џорџ Универзитетот во Лондон (Велика Британија), Akaki Церетели Државниот универзитет (Џорџија), Дејвид Tvildiany Медицински универзитет (Џорџија), Вроцлав Медицински универзитет (Полска), Palacky Универзитетот во Оломоуц (Република Чешка), Универзитетот во Никозија (Кипар), I.M. Sechenov Прво Московскиот државен медицински универзитет (Русија), Grodno држава Медицински универзитет (Белорусија), RīgaStradiņš Универзитетот (Летонија),Pyatigorsk фармацевтска Институтот (Русија), Пловдив Медицински универзитет (Бугарија), Литвански Универзитетот за здравствени науки (Литванија).

Zaporozhye држава Медицински универзитет има една од првите места во Украина во техничко-материјал снабдување. Угледот на Универзитетот е формирана од страна на достапноста на сопствените капацитети за обука. Zaporozhye држава Медицински универзитет е еден од ретките медицински високо образовни институции во Украина, која има свој тренинг-научен центар "Универзитетска клиника", во која се изведуваат практична настава и медицинска помош е дадено. Универзитетот има уникатна опрема: компјутер tomographs, уреди за ултразвучна дијагностика, ангиографски и ендоскопски преглед, радиоизотопот дијагноза и многу други да се спроведе фундаментални и применети научни истражувања.

Постои електронска библиотека и електронски каталог во научна библиотека на Универзитетот. Корисниците имаат пристап до електронската база на податоци на библиотеката и може да се спроведе за пребарување од било кој компјутер поврзан со интернет и да добијат целосна учебници.

Zaporozhye држава Медицински универзитет личи на студентски кампус на живописната брег на Днепар реката, најголемата река во Европа. Тоа е одвоен територијата на која се наоѓаат 5 academic buildings, 5 hostels, научни и belletristic литература библиотеки со читање сали и компјутерски соби, медицински центар, студентот санаториум-стационарните, повеќе кантини и кафулиња, Спортски центар, судовите и стадионот. Постои аматерски уметнички клуб за студентите кои се заинтересирани за пеење, танцување и играње музички инструменти. Украина историско и културно партии, фестивали за меѓународно пријателство, партии конкуренција се одржа во ZSMU.

Сите академски зграда, hostels, научна библиотека имаат пристап до Интернет. Постојат Wi-Fi точки за пристап на територијата на Универзитетот. кампусот на студентот се на Универзитетот безбедност круг-часовна. Во кампусот и хостели се опремени со помош на видео надзор и контрола.

процесот на прием во Zaporozhye држава Медицински универзитет


од 2016 процесот на прием во украинскиот универзитети за странски студенти aviable преку Украина прием центар.
За однесуваат на Zaporozhye држава Медицински универзитет странски студенти треба да се применуваат на интернет преку Украина за прием Центар.
По проверка на сите детали во прием Центар, тие ќе испрати покана за студентите.
Со покана студентите ќе можат да одат во најблиската амбасада на Украина и се добие студентска виза.
Не испити, ТОЕФЛ, ИЕЛТС е потребно ако се направи апликација преку Украина за прием Центар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


  • општа медицина. Квалификација: д-р лекар. терминот за обука – 6 години.
  • педијатрија. Квалификација: лекар. терминот за обука – 6 години.
  • лабораториска дијагностика. Квалификација: Лаборант диплома. терминот за обука 4 години.
  • медицински сестри. Квалификација: Медицинска сестра диплома. терминот за обука 4 години. На Фармацевтски факултет студентите се обучени за специјалитети:
  • аптека. Квалификација: фармацевт. терминот за обука 5 години.
  • Технологија на парфем-козметички preparations.Qualification: фармацевт козметик. терминот за обука 5 години.

историја


Историјата на Zaporozhye држава Медицински универзитет се враќа во Курсеви за жени Педагошки организирани во Одеса во 1903.

во 1921 на курсеви се реорганизира во хемиско-фармацевтска институт.

во 1935 беше реформирана во државата фармацевтска Институтот. во 1941 животот на Институтот беше прекината од страна на Големата патриотска војна до 1944.

во 1959 фармацевтската Институтот беше префрлен од Одеса во Zaporozhye и преименуван во Zaporozhye фармацевтска Институтот.

во 1964 Медицинскиот факултет во Скопје беше отворена и во 1968 Zaporozhye фармацевтска Институтот беше преименувана во Zaporozhye Медицинскиот институт.

во 1975 Zaporozhye Медицинскиот институт доби статус на Институтот за првата категорија.

во 1994 Институтот беше реорганизирана во Zaporozhye држава Медицински универзитет на IV (на врвот) ниво на акредитација.

Сега тоа е еден од водечките медицински универзитети во системот на медицинска едукација на Украина. Таа стана центар за медицински и фармацевтски специјалисти за Украина и за странски земји обука.


Дали сакаш разговараат Zaporozhye држава Медицински универзитет ? Секое прашање, коментари или критика


Zaporozhye држава Медицински универзитет на сајтот


Фото


слики: Zaporozhye држава Медицински универзитет официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Zaporozhye држава Медицински универзитет

Зачлени се за да разговараат на Zaporozhye држава Медицински универзитет.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.