Кралскиот колеџ во Лондон

Империја колеџ во Лондон. Студија факултет во Велика Британија.

Кралскиот колеџ во Лондон Детали

Се запишат на Кралскиот колеџ во Лондон

Преглед


Кралскиот колеџ во Лондон е јавен истражувачки универзитет се наоѓа во Велика Британија. Кралската патрон и основач, Принцот Алберт, предвидени со површина составена од Природонаучниот музеј, Викторија и Алберт музеј, Научниот музеј, Ројал Алберт Хол и Институтот Кралскиот. Институтот Кралскиот беше отворен од страна на неговата сопруга, кралицата Викторија, кои се вградија во темелите. На колеџ, ги прошири своите предмети на медицина преку спојувања со болницата Сент Мери. во 2004, Кралицата Елизабета Втора ја отвори Кралскиот колеџ бизнис школа.

Кралскиот е организирана во факултетите за наука, инженеринг, медицина и бизнис. Нејзината главна кампусот се базира до палатата Кенсингтон во Кралската околија на Кенсингтон и Челзи. придонеси Кралскиот за општеството вклучуваат откривањето на пеницилинот, развојот на холографија и влакна оптика. Фокусот на универзитетот е во областа на науката и технологијата и нивните апликации за индустријата.

Кралскиот е рангирана меѓу првите универзитети во светот од страна на универзитетски ранг. Според The New York Times, студенти се високо регрутирани на глобално ниво. Универзитетот е меѓу најиновативните во Европа. Кралскиот вработени и алумни вклучуваат 15 нобеловци, 2 полињата Медалисти, 70 Соработници на Кралското друштво, 82 Соработници на Кралската академија за инженерство и 78 Соработници на Академијата на медицински науки.

Кралскиот колеџ во Лондон е единствен универзитет во Велика Британија за да се фокусира исклучиво на науката, инженеринг, медицина и бизнис. Состави како специјалист заедница значи студираат она што го сакаш, со луѓе кои ја сакам - сите во срцето на еден од највозбудливите градови во светот.

Ние сме рангирана 8-ми најдобар универзитет во светот во QS Светскиот универзитет рангови 2015, изработка на Кралскиот степен високо ценет од страна на работодавците ширум светот.

Нашата локација во центарот на Лондон е огромна предност во тоа што го правиме: привлекување на најдобрите умови од сите страни на светот и ни амбиент во срцето на вистински меѓународен заедницата на работодавачите. Ова го отвора патот за гостин предавања од врвни експерти индустрија, практиканти со големи компании, индустрија инспирирани работа на проекти и возбудлива кариера.

И тоа започнува тука.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • аеронаутика
 • биоинженеринг
 • Хемиски инженеринг
 • Граѓански и инженерство на животната средина
 • компјутери
 • Dyson Факултетот за инженерство
 • Земјата науки и компјутерско инженерство
 • Електротехничкиот факултет и електронски
 • материјали
 • Механички инжинеринг

Факултетот за инженерство

 • Институт за клиничка науки
 • Одделот за медицина
 • Националниот срцето и белите дробови институт
 • Школата за јавно здравство
 • Одделот за хирургија и ракот
 • Ли Конг Chian Школата за медицина – канцеларија во Лондон
 • Кралскиот колеџ академскиот Центарот за здравствени науки
 • Кралскиот колеџ здравство NHS Trust

Медицински факултет

 • хемија
 • математика
 • физика
 • животот науки
 • Центарот за политика за животна средина

Факултет за природни науки

 • финансии
 • Иновации и претприемништво
 • управување со

Кралскиот колеџ бизнис школа

историја


Големата изложба во 1851 беше организирана од страна на принцот Алберт, Хенри Кол, Френсис Фулер и други членови на Кралското друштво за поттикнување на уметност, Производство и трговија. Големата Изложба остварила вишок од £ 186,000 користат во создавањето на една област во јужниот дел на Кенсингтон слави поттикнување на уметноста, индустрија, и наука. Алберт инсистираше Големата Изложба вишок треба да се користи како дом за култура и образование за сите. Неговите заложби беше да се изнајдат практични решенија за социјалните и економските предизвици. Визијата на принцот Алберт изграден Викторија и Алберт музеј, Научниот музеј, Природонаучниот музеј, геолошки музеј, Кралскиот колеџ за наука, Кралскиот колеџ за уметност, Кралската школа за рударство, Кралската школа за музика, Кралскиот колеџ за органисти, Кралската школа на везана,Кралското географско друштво, Институт за снимен звук, Кралската Хортикултурно градини, Ројал Алберт Хол и Институтот Кралскиот. Кралската колеџи и на Кралскиот институт споени за да формираат она што е сега Кралскиот колеџ во Лондон.

Кралскиот колеџ за хемија е основана од страна на приватни претплата 1845 како што имаше расте свеста дека практичните аспекти на експериментални науки не биле добро научи и дека во Велика Британија на наставата по хемија особено падна зад дека во Германија. Како резултат на движењето на почетокот на деценијата, многу политичари донираше средства за утврдување на колеџ, вклучувајќи Бенџамин Дизраели, Вилијам Гледстоун и Роберт Пил. Исто така, беше поддржан од страна на принцот Алберт, кој убеден Август Вилхелм фон Хофман да биде првиот професор.

Вилијам Хенри Перкин студирал и работел во колеџот под фон Хофман, но поднесе оставка неговата позиција по откривањето на првата синтетичка боја, mauveine, во 1856. Откритието Перкин беше поттикната од неговата работа со фон Хофман на анилин супстанцијата, Добиени од јагленов катран, и тоа беше овој пробив што предизвика на синтетичка боја индустрија, бум што некои историчари го етикетираа вториот хемиски револуција. Неговиот придонес доведе до создавање на Перкин медал, награда доделува секоја година од страна на Здружението на хемиската индустрија на научникот кои живеат во САД за “иновации во применета хемија што резултира со извонредни комерцијален развој”. Тоа се смета за највисока чест дадени во индустриски хемиската индустрија.

Кралската школа за рударство е основана од страна на Сер Хенри де ла Beche во 1851, развој од Музејот на економски Геологија, збирка на минерали, мапи и рударска опрема. Тој создаде училиште кое се поставија темелите за наставата на науката во земјата, и кој го има своето наследство денес во Кралскиот. Принцот Алберт беше покровител и поддржувач на подоцнежниот развој во природните науки, што доведе до Кралскиот колеџ за хемија да стане дел од Кралската школа за рударство, за создавање на Кралскиот колеџ за наука и на крајот на овие институции да станат дел од неговиот план за јужен Кенсингтон од образовна регионот.

Кралскиот колеџ за наука е основана во 1881. Главната цел беше да се поддржат обуката на наставниците по природни науки и за развој на наставата и во другите науки предмети, заедно со Кралската школа за рударство земјата науки специјалитети.

во 1907, новоформираниот одбор за образование покажа дека е потребен поголем капацитет за високото техничко образование и предлогот за спојување на Кралската школа за рударство, theRoyal колеџ за наука, и Градот и еснафи колеџ, беше одобрен и усвоен, создавање Кралскиот колеџ за наука и технологија како составен дел на theUniversity колеџ во Лондон. Кралската повелба Кралскиот е, доделена од страна на Едвард VII, беше официјално потпишан на 8 јули 1907. Главниот кампус на Кралскиот колеџ е изграден покрај зградите на Кралскиот институт во јужен Кенсингтон.

Градот и еснафи колеџ е основана во 1876, кој има за цел да обезбеди практична настава за занаетчиите, техничари, технолози, и инженери. Медицинските училишта на Черинг Крос болница, Вестминстер болница и болницата Сент Мери беа отворени во 1823, 1834 и 1854 односно.[17] Кралскиот стекнати Silwood парк во 1947, за да се обезбеди место за истражување и настава во оние аспекти на биологија која не е добро прилагодени за главните Лондон кампус. На 29 јануари 1950, Владата најави дека е наменет дека Кралскиот треба да се прошири за да се исполнат научни и технолошки предизвици на 20-от век и голема експанзија на колеџ следи во текот на следната деценија. во 1959 Фондацијата донираше Волфсон £ 350,000 за формирање на нов оддел биохемија.

А посебна врска меѓу царски и индискиот институт за технологија Делхи е основана во 1963.The Одделот за управување со наука беше создадена во 1971 и Одделот за Асошиетед студии е основана во 1972. Одделението за општествени науки е отворена во 1980, формирана од Асошиетед студии и историја на науката одделенија. во 1988 Кралскиот спои со болница медицинска школа Сент Мери, станува Кралскиот колеџ за наука, Технологија и медицина. во 1995 Кралскиот започна свој академски издавачка куќа, Кралскиот колеџ Прес, во партнерство со Светската Scientific.Imperial спои со Националниот срцето и белите дробови Institutein 1995 и Черинг Крос и Вестминстер Медицинскиот факултет, Кралската постдипломски медицинска школа (вртежи) и Институтот за акушерство и гинекологија во 1997. Во истата година, Кралскиот колеџ Факултетот за медицина беше официјално основана и сите на имотот на Черинг Крос и Вестминстер Медицинскиот факултет, Националниот срцето и белите дробови Завод и Ројал постдипломски медицинска школа биле префрлени во Кралскиот како резултат на акт на Кралскиот колеџ 1997. во 1998 Сер Александар Флеминг зграда беше отворена од страна на кралицата Елизабета II за да се обезбеди седиштето за медицински и биомедицински истражувања на колеџ.

во 2000 Кралскиот спои и со Институтот за ревматологија и Британија колеџ Кенеди, Универзитетот на земјоделски колеџ во Лондон во Британија, Кент. Таа првично се согласи да го задржи земјоделски науки во Британија, но да се затворени во 2004. Потеклото на подоцна стекнати колеџ на Свети Григориј и Свети Мартин во Британија, првично беше основана од страна на Џон Кемпе, theArchbishop од Јорк, во 1447 како семинаријата, со земјоделска колеџ ќе бидат утврдени во Британија во 1894 по отстранувањето на семинаријата. во декември 2005, Кралскиот најави наука парк програма во кампусот Wye, со широко домување; сепак, ова беше напуштен во септември 2006 по жалбите дека предлогот кршење на Области на извонредна природна убавина, и дека вистинските мерила на шемата, кои би можеле да го покрена £ 110 за на колеџ, бил познат на Кент и Ashford Советите и нивните консултанти но сокриени од јавноста. Еден коментатор забележа дека шема Кралскиот ја одразува “состојбата на демократијата во Кент, трансформацијата на реномирани научни колеџ во фаќајќи, многу агресивен, нео-корпорации институција, и одбраната на статусот на областа на извонредна природна убавина - низ Англија, не само Британија - против неконтролираното алчност поддржани од страна на премолчена согласност на двете значајни локални власти. Британија колеџ кампусот беше конечно затворена во септември 2009.

во 2003 Кралскиот беше доделена степен-доделување овластувања во свој ред од страна на Советот на Суверениот. Центарот на Лондон за нанотехнологијата е основана во истата година како заеднички потфат меѓу UCL и Кралскиот колеџ во Лондон. во 2004 Бизнис школа на Кралскиот колеџ и нов Главен влез на изложба на патиштата се отворени од страна на кралицата Елизабета II. Центарот за истражување на Велика Британија енергија, исто така, е основана во 2004 и го отвори своето седиште во Кралскиот. во ноември 2005 Факултетите за живот науки и просторно науки споени да стане Факултетот за природни науки.

На 9 декември 2005, Кралскиот најави дека ќе започне преговори да се отцепи од Универзитетот во Лондон. Кралскиот стана целосно независна од Универзитетот во Лондон во јули 2007 и студенти за прв пат да се регистрирате за степен на Кралскиот колеџ беа постдипломци почеток на нивниот курс во октомври 2007, со првиот студенти се запишуваат за царски степен во октомври 2008. Во јули 2008 Центарот за Напредно структурните керамика беше отворена во одделот за материјали.

Во Мај 2012 Кралскиот, UCL и ИТ компанијата Интел го најавија основањето на Интел колаборативен Институт за истражување за одржлив Поврзан градови, со седиште во Лондон институт за истражување во иднината на градовите.

Во август 2012 беше најавено дека ќе биде Кралскиот водството институција за Phenome центар на Црвениот крст на РМ-NIHR, нов истражувачки центар за персоналните медицина се базира на истражување и развој објект GlaxoSmithKline во Харлоу, Есекс, наследување објекти на анти-допинг користи за тестирање на примероци за време на 2012 Олимписките и Параолимписките игри.

Во јули 2014 на Dyson Факултетот за инженерство беше отворена. Почнувајќи од октомври 2015, новоформираната училиште понудени се разбира во дизајн инженеринг следните донација од £ 12 милиони од страна на Фондацијата Џејмс Dyson, заедно со курсеви како што е Менг во Дизајн Инженеринг.


Дали сакаш разговараат Кралскиот колеџ во Лондон ? Секое прашање, коментари или критика


Кралскиот колеџ во Лондон на сајтот


Фото


слики: Кралскиот колеџ во Лондон официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Кралскиот колеџ во Лондон

Зачлени се за да разговараат на Кралскиот колеџ во Лондон.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.