КАКО И, Универзитетот во Лондон

SOAS Универзитетот во Лондон. Образование во Англија. Студија во Велика Британија.

КАКО И, Универзитетот во Лондон Детали

Enroll at SOAS, Универзитетот во Лондон

Преглед


КАКО И, Универзитетот во Лондон е единствена институција за високо образование во Европа од областа на изучување на Азија, Африка и на Блискиот и Средниот Исток.

SOAS е извонреден институција. Уникатно комбинирање јазик стипендија, дисциплинска експертиза и регионален фокус, таа има најголема концентрација во Европа на академскиот кадар се занимава со Африка, Азија и Блискиот Исток.

На едната рака, тоа значи дека SOAS научници се справат со итни прашања – демократија, развој, човечки права, идентитет, правни системи, сиромаштијата, религијата, социјални промени – confronting two-thirds of humankind while at the same time remaining guardians of specialised knowledge in languages and periods and regions not available anywhere else in the UK.

Ова го прави SOAS синоним за интелектуална истрага и достигнувања. Тоа е глобален академска основа и клучен ресурс за Лондон. Живееме во свет на намалување на границите и на економски и технолошки истовременост. Сепак, тоа е исто така еден свет во кој разликата и regionalism се претстават акутно. Тоа е свет кој SOAS е изразито позиционирани да се анализира, се разбере и објасни.

Нашите академски фокус на јазиците, култури и општества на Африка, Азија и Блискиот Исток САД го прави незаменлив преведувач во комплексен свет.

КАКО И, Универзитетот во Лондон на прв поглед:

89% задоволни

SOAS е над националниот просек за студентските задоволство во 89% (Државниот Студентски Анкета 2013).

133 земји

SOAS има повеќе од 5,000 студенти од 133 земји на кампусот, и нешто повеќе 50% проценти од нив се од надвор од Велика Британија. во прилог, во врска со 3,600 студентите од целиот свет се еден преземање на нашите програми за учење на далечина.

еднаков

Постои приближно еднаков помеѓу студенти (55%) и постдипломци (45%).

зрели студенти

24% на студенти се повеќе од 21 кога ќе почне нивниот курс.

350 комбинации

Повеќе од 350 додипломски степен на тастатурата се достапни во општествените науки, уметност, хуманитарни науки и јазици, сите со специфичен регионален фокус и глобално значење. и во текот на 115 постдипломски програми.

јазици

SOAS нуди сигурен спектар на не-европски јазици, од кои сите може да се изучува без претходно знаење. Во училиштето беше доделена награда за годишнината на кралицата во 2009 за совршеност, широчината и длабочината на својот јазик учење.

можност

Повеќе од четириесет проценти од нашите додипломски програми нудат можност да поминуваат од една година студирање во друга земја.

300 академиците

SOAS има најголема концентрација на специјализиран персонал (300+ академици) се занимава со проучување на Африка, Азија и Блискиот Исток, на кој било универзитет во светот.

Лидерот на Националната

Во вежба на истражување за оценка на 2008, повеќе од 85 проценти од нашите поднесоци беа рангирани на било највисок степен на 4* (водечки светски квалитет), 3* (меѓународно одличен) или 2* (меѓународно призната).

11.3:1 сооднос

Мали групи настава останува важна карактеристика на студии на SOAS - нашиот студент сооднос копје (11.3:1) е еден од најдобрите во Велика Британија.

Во текот 115 постдипломски програми

SOAS има над 115 постдипломски програми предава на кампусот и широк спектар на дипломи, сертификати и дипломи учи од страна на учење на далечина, во општествените науки, хуманитарни науки и јазици, со специфичен фокус на регионалната и глобална важност.

ресурси

Библиотеката SOAS - неодамна реновирана - има повеќе од 1.5 милиони точки и широка електронски ресурси за проучување на Африка, Азија и Блискиот Исток, и привлекува научниците од целиот свет.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • Африка
 • Anthropology and Sociology
 • уметност, Факултетот за
  • History of Art and Archaeology
  • медиумски студии
  • музика
 • China and Inner Asia
 • Development Studies
 • Економија
 • Финансии и управување со
 • историја
 • Japan and Korea
 • Јазичниот центар
 • Законот
 • лингвистика
 • Near and Middle East
 • Политика и меѓународни студии
 • Religions and Philosophies
 • South Asia
 • South East Asia

историја


The School of Oriental Studies was founded in 1916 на 2 Finsbury Circus, Лондон, the then premises of the London Institution. The school received its royal charter on 5 јуни 1916 and admitted its first students on 18 јануари 1917. The school was formally inaugurated a month later on 23 февруари 1917 by King George V. Among those in attendance were Earl Curzon of Kedleston, formerlyViceroy of India, and other cabinet officials.

The school’s founding mission was to advance British scholarship, science and commerce in Africa and Asia and to provide London University with a rival to the famous Oriental schools of Berlin, Petrograd and Paris. The school immediately became integral in training British administrators, colonial officials and spies for overseas postings across the British Empire. Africa was added to the school’s name in 1938.

For sometime in the mid-1930s, prior to moving to its current location at Thornhaugh Street, Bloomsbury, the school was located at Vandon House, Vandon Street, London SW1, with the library located at Clarence House. Its move to new premises in Bloomsbury was held up by delays in construction and the half-completed building took a hit during the Blitz in September 1940. With the onset of the Second World War, many University of London colleges were evacuated from London in 1939 and billeted on universities all over the provinces. The School was, on the Government’s advice, transferred to Christ’s College, Кембриџ.

во 1940, when it became apparent that a return to London was possible, the school returned to the city and was housed for some months in eleven rooms at Broadway Court, 8 Broadway, London SW1. во 1942, the War Office joined with the school’s Japanese department to help alleviate the shortage in Japanese linguists. State scholarships were offered to select grammar and public school boys to train as military translators and intelligence officers. Lodged at Dulwich College in south London, the students became affectionately known as the Dulwich boys.

Bletchley Park, the headquarters of the Government Code and Cypher School (GC&CS), was concerned about the slow pace of the SOAS, so they started their own Japanese-language courses at Bedford in February 1942. The courses were directed by army cryptographer, Col. John Tiltman, and retired Royal Navy officer, Capt. Oswald Tuck.

In recognition of SOAS’s role during the war, на 1946 Scarborough Commission (официјално “Commission of Enquiry into the Facilities for Oriental, Slavonic, East European and African Studies”) report recommended a major expansion in provision for the study of Asia and the school benefited greatly from the subsequent largesse. The SOAS School of Law was established in 1947 with Professor Vesey-Fitzgerald as its first head. Growth however was curtailed by following years of economic austerity, and upon Sir Cyril Philips assuming the directorship in 1956, the school was in a vulnerable state. Over his twenty-year stewardship, Phillips transformed the school, raising funds and broadening the school’s remit.

A college of the University of London, the School’s fields include Law, Општествени науки, Humanities and Languages with special reference to Asia and Africa. The SOAS Library, located in the Philips Building is the UK’s national resource for materials relating to Asia and Africa and is the largest of its kind in the world.The school has grown considerably over the past thirty years, from fewer than 1,000 students in the 1970s to more than 6,000 students today, nearly half of them postgraduates. SOAS is partnered with the Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) in Paris which is often considered the French equivalent of SOAS.

во 2011, the Privy Council approved changes to the school’s charter allowing it to award degrees in its own name, following the trend set by fellow colleges the London School of Economics, University College London and King’s College London. All new students registered from September 2013 will qualify for a SOAS, University of London award.

во 2012 a new visual identity for SOAS was launched to be used in print, digital media and around the campus. The SOAS tree symbol, first implemented in 1989, was redrawn and recoloured in gold, with the new symbol incorporating the leaves of ten trees, including the English Oak representing England; the Bodhi, Coral Bark Maple, Teak representing Asia; the Mountain Acacia, African Pear, Lasiodiscus representing Africa; and the Date Palm, Pomegranate and Ghaf representing the Middle East.


Дали сакаш discuss SOAS, Универзитетот во Лондон ? Секое прашање, коментари или критика


КАКО И, Универзитетот во Лондон на сајтот


Фото


слики: КАКО И, Универзитетот во Лондон официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

КАКО И, Универзитетот на коментарите во Лондон

Join to discuss of SOAS, Универзитетот во Лондон.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.