Универзитетскиот колеџ во Лондон

Универзитетскиот колеџ во Лондон UCL. Студија во Англија. Образование во Велика Британија, Велика Британија

Универзитетскиот колеџ во Лондон Детали

Се запишат на Универзитетскиот колеџ во Лондон

Преглед


UCL е основана во 1826 да се отвори во високото образование во Англија на оние кои биле исклучени од тоа - со што стана првиот универзитет во Англија да се признае и жени под еднакви услови со мажите во 1878.

Академски совршеност и истражувања кои се обраќа на реалниот свет проблеми информираме нашите етос на овој ден и се централни за нашата 20-годишна стратегија, UCL 2034.

 • UCL има најдобар академски студент сооднос во Велика Британија за да (1:10), овозможувајќи им на мала класа големини и извонредни индивидуални поддршка (Времиња 2013).

 • UCL е една од двете врвни универзитети во Велика Британија за бројот на професори, што значи дека нашите студенти се изучуваат од страна на повеќето високо квалификувани експерти во својата област (Високото образование агенција за статистика 2011).

 • UCL обезбедува животната средина кој ги охрабрува студентите да се биде амбициозен но и идеалистички. во 2013 сам, UCL студенти учествуваа во 41,500 време на волонтерска работа и да се воспостави 80 социјални претпријатија и 25 студент бизниси.

UCL е составен од исклучителни луѓе: еминентни професори и исклучителни студенти; професионалци од јавниот ангажман и лаборанти, и сите други парчиња од сложувалката кои го сочинуваат водечки универзитет.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Факултетот за уметности & хуманистички

На UCL Факултетот за уметности & Хуманистички е реномиран центар на совршеност, каде што истражувањето на водечки светски квалитет храни директно во сите програми на студии.

Учениците имаат корист од мулти-дисциплинарен ширина на наставата во областите како што се на англиски, Филозофија, грчките & Латинска, хебрејскиот & Еврејски студии заедно со повеќе од 20 модерните европски јазици. Програми се достапни од нашите различни центри за истражување, и факултетот, исто така, е домаќин на Слејд на Факултетот за ликовна уметност, која постојано придонесува за жив дискурсите на современа уметност, на национално и на меѓународно ниво.

Наша цел е да им овозможи на студентите да ги следат сопствените интереси и академски да се развие и интелектуално и лично.

оддели

 • UCL уметности & науки (Basco)
 • UCL англиски јазик & Литература
 • UCL Европската социјална & политички студии
 • UCL грчкиот & Латинска
 • UCL хебрејски & еврејски студии
 • UCL информатички студии
 • UCL филозофија
 • UCL школа за европските јазици, Култура и општество
 • UCL Слејд на Факултетот за ликовна уметност

на Бартлет, Факултетот за Вграден на животна средина UCL е

Ние сме Бартлет: глобална факултет на изградена средина UCL е. Нашите делови span целата област на студии и истражувања. поединечно, тие водат своите области. во партнерство, тие се развиваат нови одговори на се 'поголемите светски прашања. Како целина, тие претставуваат водечки светски, мултидисциплинарен факултет, обединети од страна на радикалниот дух на UCL.

Нашите училишта и делови покрие дисциплини, од архитектура и планирање, со енергија и на глобалниот југ, и заедно формираат повеќето сеопфатни и иновативни факултет на изградена средина во Велика Британија.

Ние нудиме широк спектар на програми во областа на животната средина изградена, од додипломски да постдипломски, како и на MRes и докторски нивоа. Ние, исто така се кандидира голем број на летни школи и курсеви основа и се развива на извршна програма за образование за идните лидери во изградена средина професии.

оддели

 • UCL Бартлет центар за Напредно Анализа на просторни
 • Единицата за UCL Бартлет развој планирање
 • На UCL Бартлет Факултетот за Архитектура
 • На UCL Бартлет Факултетот за градежништво & проект за управување со
 • На UCL Бартлет Факултетот за планирање
 • UCL Институтот за енергија
 • UCL Институтот за животна средина дизајн и инженеринг
 • UCL Институтот за глобален просперитет
 • UCL Институтот за трајни наследство
 • UCL Институтот за одржливи ресурси
 • UCL простор Синтакса лабораторија

Факултет за мозокот науки

На UCL Факултетот за мозокот науки презема водечки светски истражување и настава во области кои се движат од нервни патишта користи за контрола на функции на телото (на пр. слух, очите и говор) на познанието и психологија, кои ја одредуваат однесувањето на човекот.

Ние сме признати како светски лидери во нашите полиња и нашата работа привлекува кадар и студентите од целиот свет. Факултетот и неговите составни делови се создаде одличен и жив средина за проучување и истражување.

UCL е Европа истражувачки центар во невронски мрежи. Ние сме на второ место во светот, и прва во Европа, во невронски мрежи и однесување од страна на Томсон Побезбеден Суштински наука Индикатори, со повеќе од двојно повеќе публикации и цитати како и секоја друга европска институција. UCL истражувачите генерираат над невронски мрежи 30% на придонесот на земјата во најпознатите високо гафови публикации во невронски мрежи, повеќе од двојно повеќе од било кој друг универзитет. Во невровизуелизација и клинички неврологија, UCL произведува 65% и 44% на придонесот на Велика Британија за повеќето високо цитирани трудови во светот, пет пати поголема од следниот највисок Велика Британија институција.

Факултетот за мозокот науки, заедно со факултетите за живот науки, Медицински науки и здравјето на населението науки комбинираат за да формираат школата на животот & медицински науки. Школата е една од најголемите и најпрестижните колонии на академици во својата област и има глобален репутација за учење информиран од страна на врвни истражувања. SLMS домени опфати широчината на истражувачката дејност во склопот на Факултетот во рок од девет основни групи. Ова истражување се спроведува во соработка со други UCL одделенија и поддржан од страна на партнерство со нашите NHS фондови, истражувањето совети, добротворни организации и индустријата.

Факултетот за инженерство

UCL Инженеринг обезбедува истражување и обука во сите аспекти од модерниот свет. Претходните студии и работа тука се произведува брзи вакцина продукции, фибер-оптички комуникации и инфраструктура на интернет, и ние продолжуваме да се избави од светска менување на иновации.

Нашите ученици и вработени се подготвени од целиот свет, како што се нашите академски и бизнис партнери. Нашите наставни програми се фокусираат на теми кои имаат влијание врз светот околу нас, додека нивната содржина е предводена од страна на најдобрите меѓународни истражувачки. Членови на факултет ги користат своите вештини во институти и центри Инженеринг, во UCL, и во поширокиот свет.

 • UCL Австралија
 • UCL Биохемиска Инжинерство
 • UCL Хемиски факултет
 • UCL цивилно, животната средина & Geomatic инженерство
 • UCL компјутерски науки
 • UCL електронски & електротехника
 • UCL Факултетот за менаџмент
 • UCL Машински факултет
 • UCL медицинска физика & биоинженеринг
 • UCL наука, технологија, Инженерство и јавна политика
 • UCL безбедност & криминал наука

UCL Институтот за образование

На UCL Институтот за образование е светски водечки училиште за образование и општествени науки. основана во 1902, ние во моментов имаме повеќе од 7,000 студенти и 1,000 вработените. Ние сме активни во секој континент.

Во 2016 QS ранг, ние се најде на првото место во светот за образование за трета година по ред, пред Харвард, Стенфорд и Мелбурн. Бевме наградени награда за годишнината на кралицата за високо и натамошно образование 2014-16 за нашите "придонес кон политиката и практиката на образование со меѓународните достигне околу иновативни социјални истражувања".

Ние сме обучени повеќе од 10,000 наставници во текот на изминатата деценија, а во јануари 2014, бевме признати од страна Ofsted за нашите "извонредни’ почетна обука на наставници во секој критериум низ основните, средно и понатамошно образование.

Во најновото истражување за оценка вежба, две третини од нашите публикации беа оценети како меѓународно значајни и повеќе од една третина беа оценети како "светски водечки". Наодите од нашето истражување висок квалитет влијаеле врз владините активности и политики во области од раните години на високото образование и учење на работното место. Ние сме ставени во прв план за истражување сила во образованието во Велика Британија.

Ние исто така се специјализираат во проучување и истражување во здравството, психологија и лонгитудинални студии, меѓу другите области на општествените науки. Нашите истражувања три раѓање група имале големо влијание во текот на многу години на политиката за здравје, родовата еднаквост и млади луѓе.

 • Наставна програма, Педагогија и оценување
 • Учење и лидерство
 • култура, Комуникации и медиуми
 • Психологија и човечки развој
 • образование, Пракса и општество
 • Општествени науки

Факултет на закони

UCL закони е еден од водечките светски бизнис школи. Таа е посветена на ригорозни, мулти-дисциплинарен и иновативни студии на правото во сите негови димензии, со особено внимание на глобалниот контекст во кој функционира законот.

топ-отценети истражување на факултетот претставува витален придонес за квалитетот на нашата настава и надзор на нашите студенти. Таа, исто така, придонесува за развој на правото, додека обликувањето на правната практика и јавната политика.

Нашите Лондон база обезбедува позитивни можност да се подготви за ресурси на градот, кој е центар на правото на Велика Британија, трговија, финансии и култура.

Факултетот за живот науки

На UCL Факултетот за живот науки презема водечки светски истражување и настава, која ги комбинира предностите на основните биолошки и претклинички науки UCL е. Нашата работа привлекува кадар и студентите од целиот свет, и заедно да се создаде извонредна и динамична средина за студентите и истражувачите. На овој факултет се состои од Одделението за Факултетот, на UCL Факултетот за фармација, Црвениот крст на РМ лабораторија UCL за Молекуларна клеточна биологија и пресметковни невронски мрежи Одделот за Гетсби.

На Факултетот за живот науки, заедно со факултетите за мозокот науки, Медицински науки и здравјето на населението науки комбинираат за да формираат школата на животот & медицински науки. Школата е една од најголемите и најпрестижните колонии на академици во својата област и има глобален репутација за учење информиран од страна на врвни истражувања. SLMS домени опфати широчината на истражувачката дејност во склопот на Факултетот во рок од девет основни групи. Ова истражување се спроведува во соработка со други UCL одделенија и поддржан од страна на партнерство со нашите NHS фондови, истражувањето совети, добротворни организации и индустријата.

Факултетот за математички & физички науки

На Факултетот за математички & Физички науки опфаќа логички, експериментални и математички студија на универзумот. Пред-линија истражување храни директно во нашите наставни програми, и нашите студенти да имаат корист од пристапот до прва класа лабораториски капацитети. Факултетот нуди и низа од три години BSc и четири години мајстор ниво MSCI степени во земјите во развој, како и повеќе традиционални академски области.

Факултетот обезбедува основа за неколку истражувачки центри. Овие се овозможи во-длабочината на, интердисциплинарни истражувања преку соработка помеѓу експертите во рамките на факултетот, и во области поврзани со инженеринг и науката на животот. На овој факултет, исто така, има своја меѓусекторска степен програма: природни науки.

 • UCL инженерство
 • UCL Земјата науки
 • UCL математика
 • UCL природни науки
 • UCL физика & астрономијата
 • UCL наука & технологија студии
 • UCL простор & климатските физика (Mullard вселенска наука лабораторија)
 • UCL статистика наука

Факултет за медицински науки

На UCL Факултетот за медицински науки среќаваат Медицинскиот факултет UCL и седум од поделби и институти UCL е, создавање на центар на медицинските науки истражување и настава.

Кадар на Факултетот се преземат водечки светски истражување и настава во области кои се движат од вирусна онкологија на болести на сврзното ткиво и орално здравје. Факултетот и неговите составни делови се создаде одличен и жив средина за проучување и истражување.

На Факултетот за медицински науки, заедно со факултетите за мозокот науки, животот науки, и здравјето на населението науки комбинираат за да формираат школата на животот & медицински науки. Школата е една од најголемите и најпрестижните колонии на академици во својата област и има глобален репутација за учење информиран од страна на врвни истражувања. SLMS домени опфати широчината на истражувачката дејност во склопот на Факултетот во рок од девет основни групи. Ова истражување се спроведува во соработка со други UCL одделенија и поддржан од страна на партнерство со нашите NHS фондови, истражувањето совети, добротворни организации и индустријата.

Факултет за население здравство науки

На UCL Факултетот за население здравство науки среќаваат експертиза во детско здравје, Жените и репродуктивно здравје, здравјето на населението, глобалното здравје, Клинички испитувања, Компјутери и информатика и кардиоваскуларни науки. Нејзината цел е да дава извонредни истражување и настава за подобрување на здравјето на луѓето, и обединувачки концепт кој ги информира своите стипендии и образовна дејност е текот на животот.

истражувањето на факултетот elucidates на биолошката, однесувањето и психосоцијални процеси кои работат низ животот на поединецот, и низ генерации, кои влијаат на развојот на болести во популации. Ова истражување ги информира додипломски, постдипломски и професионални настава.

На Факултетот за население здравство науки, заедно со факултетите за мозокот науки, Живот Науки и медицински науки комбинираат за да формираат школата на животот & медицински науки. Школата е една од најголемите и најпрестижните колонии на академици во својата област и има глобален репутација за учење информиран од страна на врвни истражувања. SLMS домени опфати широчината на истражувачката дејност во склопот на Факултетот во рок од девет основни групи. Ова истражување се спроведува во соработка со други UCL одделенија и поддржан од страна на партнерство со нашите NHS фондови, истражувањето совети, добротворни организации и индустријата.

UCL социјална & Историски науки факултет

На UCL Факултетот за општествени & Историски науки претставува област на знаење каде економијата и науката се исполнат. Интересите и методи на компонентата девет одделенија нудат одлични можности за иновативни и соработка за истражување.

Секој од одделенијата има големи истражување јаки во сопствената дисциплина. некои 200 академскиот кадар придонесат за активностите на наставата низ факултетот и нивните истражувачки активности се дополнети од страна на оние на речиси 100 истражувачки кадар. Одделенијата, исто така, игра голема улога во растечката мрежа на интердисциплинарна истражувачки центри UCL е.

 • UCL Институтот за Америка
 • UCL наука
 • UCL Институтот за археологија
 • UCL економија
 • UCL географија
 • UCL Историја
 • UCL Историја на уметност
 • UCL политички науки
 • UCL Школата за словенски & Источноевропски студии

историја


UCL е основана на 11 февруари 1826 под името Универзитетот во Лондон како секуларна алтернатива на верските универзитетите во Оксфорд и Кембриџ. Првиот Warden лондонскиот универзитет беше Леонард Хорнер, кој беше првиот научник да се упатат еден британски универзитет.

И покрај општо верување дека филозофот Џереми Бентам бил основач на UCL, директна вмешаност е ограничена само на купување на удел No.633, по цена од £ 100 платени во девет рати во периодот од декември 1826 и јануари 1830. во 1828 тој го номинира еден пријател да седат на Советот, и во 1827 се обидел да имаат неговиот ученик Јован BOWRING назначен како прв професор по англиски јазик или историја, но во двата наврати кандидатите му беа неуспешни. Ова укажува на тоа дека додека неговите идеи може да имаат влијание, тој самиот бил помалку. Сепак Бентам е денес најчесто се смета како “духовниот отец” на UCL, како неговите радикални идеи за образованието и општеството биле инспирација за основачи на институцијата, особено Scotsmen Џејмс Мил (1773-1836) и Хенри Brougham (1778-1868).

во 1827, претседател на политичка економија на Универзитетот во Лондон е создаден, со Џон Ремзи McCulloch како прв актуелен, воспоставување на една од првите сектори на економијата во Англија. во 1828 на Универзитетот стана првиот во Англија да им понуди на англиски јазик како предмет и наставата по класици и медицина почнаа. во 1830, Лондонскиот универзитет основана во Лондон на Факултетот за, кој подоцна ќе стане Универзитетскиот колеџ во училиште. во 1833, Универзитетот назначен Александар Maconochie, Секретар на Кралското географско друштво, како прв професор по географија во Велика Британија. во 1834, Колеџ болница Универзитетот (првично Лондон болница Северна) отворена како настава болница за медицински факултет универзитет.

во 1836, Универзитетот во Лондон беше усвоен од страна на Кралската повелба под името Универзитетскиот колеџ, Лондон. На истиот ден, Универзитетот во Лондон беше креиран од страна на Кралската повелба како степен-доделување испитниот одбор за студентите од здружени училишта и колеџи, со Универзитетот колеџ и кралот 's колеџ, Лондон беше прогласена во Повелбата како првите две филијали.

Слејд на Факултетот за ликовна уметност е основана во 1871 по оставината од Felix Slade.

во 1878 Универзитетот во Лондон, се стекна со дополнителни повелба со што стана првиот британски универзитет да им биде дозволено за доделување дипломи на жените. Истата година, UCL призна жени на факултетите за уметност и закон и на науки, Иако жените беа затворени од факултетите за инженерство и за медицина (со исклучок на курсеви за јавно здравје и хигиена). Додека UCL тврди дека бил првиот универзитет во Англија да се признае жените, рамноправно со мажите, од 1878, Универзитетот во Бристол, исто така, го прави ова тврдење, ја призна жените од нејзиното основање (како колеџ) во 1876. Армстронг колеџ, претходник институција на Универзитетот Њукасл, исто така е дозволено на жените да влезат од неговото основање во 1871, иако никој всушност запишани до 1881. Жените беа конечно призна дека медицинските студии за време на Првата светска војна во 1917, иако по завршувањето на војната ограничувања беа поставени на нивниот број.

во 1898, Сер Вилијам Ремзи открил елементи криптон, неон и ксенон додека професор по хемија на UCL.

во 1900 Универзитетот во Лондон повторно беше како федерална универзитет со нови статути изготвени во рамките на Универзитетот акт Лондон 1898. UCL, заедно со голем број на други колеџи во Лондон, стана школа на Универзитетот во Лондон. Додека повеќето од составните институции задржуваат својата автономија, UCL се спојува во Универзитетот во 1907 во рамките на Универзитетскиот колеџ во Лондон (Пренос) Законот 1905 и ја загуби својата законска независност.

1900 исто така, видов одлуката за именување на плата на главата на колеџ. Првиот актуелниот беше Кери Фостер, кој служел како главен (како пост првично беше насловен) од 1900 до 1904. Тој бил наследен од страна на Григориј Фостер (нема врска), и во 1906 насловот е изменета на ректорот за да се избегне забуна со директорот на Универзитетот во Лондон. Григориј Фостер остана во функција до 1929.

во 1906 на впишан крст зграда беше отворена како нов дом за колеџ болница Универзитетот.

UCL претрпел значителна штета на бомба за време на Втората светска војна, меѓу кои и на Големата сала и лабораторија Кери Фостер физика. Првиот UCL списание на студентот, Пи списание, беше објавен за прв пат на 21 февруари 1946. Институтот за еврејски студии се пресели во UCL во 1959. Вселенска наука лабораторија во Mullard е основана во 1967. во 1973, UCL стана првиот меѓународен линк претходник на интернет, на ARPANET.

Иако UCL беше меѓу првите универзитети ги прифаќаат жените под истите услови како и мажите, во 1878, високи заедничката соба на колеџот, на Housman соба, остана мажи-само до 1969. По два неуспешни обиди да се усвои одлука со кој беше ставен крај на сегрегацијата со секс во UCL. Ова беше постигнато со Брајан Woledge (Fielden професор по француски во UCL од 1939 до 1971) и Дејвид Colquhoun, во тоа време млад професор по фармакологија.

во 1976, нова чартер обнови правната независност UCL е, иако се уште без моќ да додели свои степени. Во рамките на оваа повелба на колеџ стана формално познат како Универзитетскиот колеџ во Лондон, откако претходно формално се “Универзитетот во Лондон, Универзитетскиот колеџ” од своето основање во Универзитетот. Ова име се откажа од запирката се користи во претходните име на “Универзитетскиот колеџ, Лондон”.

во 1986, UCL спои со Институтот за археологија. во 1988 UCL спои со Институтот за Laryngology & Otology, Институтот за ортопедија, Институтот за урологија & Нефрологија и Middlesex болница медицинска школа.

во 1993 шејк состав на Универзитетот во Лондон значеше дека UCL (и други колеџи) доби директен пристап до финансирање на владата и право да се додели на Универзитетот во Лондон степени се. Ова доведе до UCL да се смета за де факто универзитет во свој ред.

во 1994 Универзитетскиот колеџ во Лондон Болниците NHS Trust е основан. UCL спои со Академијата на науките и говор theInstitute за офталмологија во 1995, Институтот за детско здравје и на Факултетот за нега на стопала во 1996 и Институтот за неврологија во 1997. во 1998 UCL спои со Медицинскиот факултет Кралскиот Слободен болница за да се создаде Кралската слободен и Универзитетскиот колеџ во Медицинскиот факултет (преименувана Медицинскиот факултет UCL во октомври 2008). во 1999 UCL спои со Школата за словенски и источноевропски студии[63][64] и Стоматолошки институт Eastman.

На UCL Џил Dando Институтот за наука криминал, првиот универзитет оддел во светот посветен специјално за намалување на криминалот, е основана во 2001.

Предлозите за спојување меѓу UCL и Кралскиот колеџ во Лондон беа објавени во 2002. Предлогот предизвика силен отпор од UCL наставниот кадар и студентите и синдикатот на Австрија, во кој се критикува “Брзината непристојно и недостатокот на консултации”, водечки напуштен од UCL Provost Сер Дерек Робертс. На блоговите, кој помогна да се запре спојувањето, се зачувани, иако некои од линковите сега се скршени: види блог Дејвид Colquhoun е, и прилично повеќе стилски Зачувај UCL блог, која беше спроведена од страна на Дејвид Конвеј, студент на постдипломски студии во одделот на хебрејски и еврејски студии.

Центарот на Лондон за Нанотехнологија е основана во 2003 како заеднички потфат меѓу UCL и Кралскиот колеџ во Лондон.

од 2003, кога UCL Професорот Дејвид Latchman стана мајстор на соседните Birkbeck, тој сковал поблиски односи меѓу овие две Универзитетот во Лондон колеџи, и лично одржува сектори на двете. Заеднички истражувачки центри вклучуваат UCL / Birkbeck Институтот за Земјата и планетарни науки, / Birkbeck / ДА Центар за образовни невронски мрежи на UCL, на UCL / Birkbeck Институтот за структурните и молекуларна биологија, и Birkbeck-UCL Центарот за Невровизуелизација на.

во 2005, UCL е конечно добива сопствен научи и истражување диплома доделување овластувања и сите нови UCL студенти се регистрирани од 2007/08 квалификувани со UCL степени. исто така, во 2005, UCL усвои нова корпоративна марка, под кои, меѓу другото, името Универзитетскиот колеџ во Лондон беше заменет од страна на едноставен initialism UCL во сите надворешни комуникации. Во истата година на големи нови 422 милиони £ зграда беше отворена за колеџ болница Универзитетот на Euston патот, Институтот за уво UCL е основана и нова зграда за UCL Школата за словенски и источноевропски студии е отворена.

во 2007, Институт за рак на UCL е отворена во новоизградените Павле O'Gorman зграда. Во август 2008 UCL формирана UCL партнери, академски Компјутери и наука центар, со Велика Ормонд Стрит болницата за деца NHS Trust, Moorfields око болница NHS Foundation Trust, Кралската Слободен Лондон NHS Foundation Trust и Универзитетскиот колеџ во Лондон Болниците NHS Foundation Trust. во 2008 UCL основана на UCL Школа за енергетика & Ресурси во Аделаида, Австралија, првиот кампусот на еден британски универзитет во земјата. Школата е со седиште во историски Torrens зграда во Викторија плоштад и неговото создавање уследи по преговорите меѓу UCL заменик Provost Мајкл WORTON и Јужна Австралија Мајк Ран Премиер.

во 2009, на Јеил UCL колаборативен беше воспоставена помеѓу UCL, UCL Партнери, Универзитетот Јеил, Јел на Факултетот за медицина и Јеил - Њу Хејвн болница. Тоа е најголемиот соработка во историјата на било кој универзитет, и неговиот обем подоцна била проширена на хуманистичките и општествените науки.

Во јуни 2011, рударска компанија Релевантноста се согласи да донира А $ 10 до UCL за финансирање на воспоставување на две енергетски институти - Институтот за енергетска политика, со седиште во Аделаида, и Институтот за трајни ресурси, со седиште во Лондон. во ноември 2011 UCL ги објави плановите за инвестирање на 500 милиони £ во нејзините главни Блумсбери кампусот во текот на 10 години, и воспоставување на нов 23-акр кампус во близина на Олимпискиот парк во Стратфорд во источен Лондон. Тоа ревидира своите планови за експанзија во Источен Лондон, а во декември 2014 најави за изградба на кампусот UCL Исток покривање 11 ара, како и да обезбеди до 125,000m2 на просторот на кралицата Елизабета Олимпискиот парк. UCL Исток ќе биде дел од планираните Olympicopolis дека планира да се трансформира на Олимпискиот парк во културен и иновации UCL центар каде што ќе го отвори својот прв школа за дизајн, центар на експериментални инженеринг и музеј на иднината, заедно со простор за живеење за студенти.

На Факултетот за фармација, Универзитетот во Лондон се спои со UCL на 1 јануари 2012, станувајќи UCL Факултетот за фармација во рамките на Факултетот за живот науки. Во Мај 2012, UCL, Кралскиот колеџ во Лондон и на полупроводници компанија Интел го најавија основањето на Интел колаборативен Институт за истражување за одржлив Поврзан градови, со седиште во Лондон институт за истражување во иднината на градовите.

Во август 2012 UCL доби критики за рекламирање на неплатен истражувачка позиција; што подоцна се повлече на оглас.

UCL и Институтот за образование формираат стратешки сојуз во октомври 2012, вклучувајќи ја и соработката во наставата, истражување и развој на системот на училишта во Лондон. во февруари 2014 двете институции објави својата намера да се спојат и спојувањето беше завршен во декември 2014.

во октомври 2013 беше најавено дека Одделението за превод студии на Кралскиот колеџ во Лондон ќе се пресели во UCL, станува дел од UCL школа за европските јазици, Култура и општество. Во декември 2013, беше најавено дека UCL и академската издавачката куќа Elsevier ќе соработуваме со цел да се воспостави UCL Биг Институтот за податоци. Во јануари 2015 беше најавено дека UCL е избран од страна на владата на Велика Британија да биде еден од пет основачите на Алан Тјуринг институт на (заедно со универзитетите во Кембриџ, Единбург, Оксфорд и Ворвик), институт треба да се утврди во Британската библиотека за унапредување на развојот и употребата на напредна математика, Компјутерски науки, алгоритми и Биг податоци.

во 2015 UCL воспостави нова Факултетот за менаџмент се фокусира на технологија, иновации и претприемништво, замена на Центарот за управување со наука и иновации. Тој се пресели во еден плоштад во Канада, Канари Варф во мај 2016.


Дали сакаш разговараат Универзитетскиот колеџ во Лондон ? Секое прашање, коментари или критика


Универзитетскиот колеџ во Лондон на сајтот


Фото


слики: Универзитетскиот колеџ во Лондон официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Универзитетскиот колеџ во Лондон

Зачлени се за да разговараат на Универзитетскиот колеџ во Лондон.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.