procesi i pranimit & Kërkesat në Ukrainë


Procesi i pranimit dhe kërkesat në Ukrainë. Get letër ftesë në Ukrainë. Studim në universitetet e Ukrainës.

Kërkesat për pranim në Ukrainë


Kërkesat për pranim në Ukrainë janë shumë të thjeshta, si një proces të pranimit too.

Vlefshmëria e pasaportës nuk duhet të jetë më pak se për 1 vit.

Ju duhet të Dokumenteve getEducational (O Niveli i / SSCE / HSSC, Bachelor ose Master Degree nëse është e mundur)

UPD: që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht. Organizata Official ukrainisht për studentët e huaj.

Pranimi Orari

Universitetet ukrainas fillojnë të lëshojnë "Ftesë letër" nga mars / prill çdo vit.

Universitetet pranojnë Aplikacione për Studim nga muaji janar për konsum shtator. Pranimi dhe viza marrë do të jetë e lehtë me "Letra Ftesa" për studentët të cilët aplikojnë nëpërmjet nesh herët dhe të lëshojnë "Letrat Ftesë" e tyre nga të zgjedhur Universiteteve / rekomanduara respektivisht. Universitetet vazhdojnë dhënien e "Letrat Ftesë" letra nga mars / prill deri në nëntor (shtrihet kryesisht në dhjetor). Pas mars / prill, ajo merr rreth 3 ditë pune për të nxjerrë një "ftesë për të studiuar" letër nga një i zgjedhur / rekomanduar University.

Klasat fillojnë nga 1 shtatori. Studentët e huaj kanë të drejtë të bashkohen me Programet e tyre English Medium deri 15 th nëntor. Studentët që vijnë pas 15 th e nëntorit mund të bashkohet Përgatitor Programin vetëm.

Nxënësit duhet të japin adresat e tyre të vlefshme postare & numrat e kontaktit në formën e aplikimit për universitetet.

Me Marrja letër Ftesë

Studenti duhet të kontaktoni Ukrainë ambasadën në e tij / vendi i saj në mënyrë që të aplikoni për vizë studentore. Ukraina Ambasada fillon pranimin Aplikacione Student Visa dhe çështjen Student Visa nga maj / qershor dhe për të mbajtur deri në lëshimin e 15 Nëntor. Në disa vende Ukraine Ambasada fillon punën me Aplikime Student Visa dhe çështje Student Visa nga 15 Gusht-të 15 Nëntor (Zakonisht ajo është e shtrirë në dhjetor / janar). Dokumentet në vijim duhet të dorëzohen në Ukrainë ambasadës për të marrë një vizë studentore,

Dokumentet e nevojshme për Arrival:

Aeroportet e rekomanduara ndërkombëtare në Ukrainë : Kyiv (aeroporti Boryspol), Dnepropetrovsk, Odessa dhe Kharkiv.

Studenti duhet të jetë i sigurt për të sjellë të gjitha pagesat dhe dokumentet e përmendura më poshtë ndryshe Ukrainë Autoritetit Emigracionit mund ta refuzojë atë / Hyrja e saj dhe deportimin kthehet në vendin e tij / saj studenti duhet të sjellë tarifën e shkollimit të plotë, Taksa strehim dhe tarifat e tjera (Cash ose Travel Çeqet). Mëso të gjitha këto më parë në universitetin tuaj. Studenti është në pyetje nga autoritetet e aeroportit Imigracionit në lidhje me tarifën e shkollimit dhe akuza të tjera. Studenti duhet të sjellë disa para ekstra për të mbajtur lart personal. Ju mund të mësoni në lidhje me rekomandimin tonë Kostoja e jetesës në Ukrainë.

Internationall Passport / Udhëtim dokument me Ukrainën Visa mbi të (vlefshme -jo më pak se një vit)

Original Ftesë Letra e Universitetit

Certifikate lindje , Përkthyer në gjuhën ukrainase dhe legalizuar nga noteri publik ose Ambasada Ukrainë. (Studenti i nënshtrohet të sjellë dokumentet e përkthyera në Ukrainë, nëse Ambasada Ukraina përkthimet kërkohet në momentin e lëshimit të vizave)

Certifikata origjinale e shkollës ( O Niveli i / SSCE / HSSC, Bachelor ose Master Degree nëse është e mundur ) përkthyer në gjuhën ukrainase dhe legalizuar nga noteri publik ose Ambasada e Ukrainës (Studenti i nënshtrohet të sjellë dokumentet e përkthyera në Ukrainë, nëse Ambasada Ukraina përkthimet kërkohet në momentin e lëshimit të vizave)

Shëndeti i përgjithshëm- Certifikata mjekësore e lëshuar të paktën dy muaj para hyrjes në në Ukrainë përkthyer në gjuhën ukrainase dhe legalizuar nga noteri publik ose Ambasada e Ukrainës. (Studenti i nënshtrohet të sjellë dokumentet e përkthyera në Ukrainë, nëse Ambasada Ukraina përkthimet kërkohet në momentin e lëshimit të vizave)

HIV- AIDS Certificate Negative lëshuar të paktën dy muaj para hyrjes përkthyer në gjuhën ukrainase dhe legalizuar nga Ambasada e Noterisë Publik ose të Ukrainës. (Studenti i nënshtrohet të sjellë dokumentet e përkthyera në Ukrainë, nëse Ambasada Ukraina përkthimet kërkohet në momentin e lëshimit të vizave)

Sigurimi shëndetësor mbulon një vit / për disa vende vetëm për periudhën Udhëtim

Sponsorship Letër nga Prindërve / personit i cili do të përballojë shpenzimet për nxënës gjatë qëndrimit / studiuar në Ukrainë . (Kjo nuk është një kusht për të gjitha nacionaliteteve)

Deklarata Bank për të provuar aftësinë financiare. (Kjo nuk është një kusht për të gjitha nacionaliteteve)

12 fotografi pasaporte (3 * 4 cm )

Air Ticket vlefshme për një vit, duhet të jetë në një tjetër

Karta Migrimi duhet të plotësohet nga studenti pas mbërritjes në Ukrainë dhe të mbahen ruajtur gjatë qëndrimit në Ukrainë.

Studenti duhet të prodhojë atë që autoritetet e imigracionit, kur kthehen në shtëpi apo të udhëtojnë jashtë vendit.

Procesi i pranimit në Ukrainë


Ftesa example.There disa versione të letrës.

Ftesa example.There disa versione të letrës.

Për të marrë pranimin në çdo Universitetin e Ukrainës ka tre hapa:

HAPI 1: SI TË MERRNI ftesa

Për të marrë një ftesë nga ndonjë Universitetin e Ukrainës duhet të kontaktoni përfaqësuesit universitare ose agjentët arsimore. Ju mund kontaktet me ne dhe ne do të ju rekomandojmë agjent të mirë për universitetet Ukrainës.

 

HAPI 2: VISA

Pas gjetjes letër ftesë nga universiteti ose agjentët e tyre nxënësit duhet të kontaktoni të afërt Ukrainë ambasadën ose konsullatën.

Student duhet të zbatohet në Ukrainë ambasadën me dokumentet e mëposhtme:

  • Letra origjinale Ftesë
  • Pasaporta origjinale ndërkombëtare (vlefshme për një vit)
  • Certifikata Higher Secondary School (përkthyer në gjuhën ukrainase)
  • Certifikate lindje (përkthyer në gjuhën ukrainase)
  • Certifikata mjekësore duke treguar mungesa e AIDS / HIV (përkthyer në gjuhën ukrainase) • Certifikata mjekësore duke treguar palestër fizike dhe mendore (përkthyer në gjuhën ukrainase)
  • 8 pasaporte Fotografitë

HAPI 3:MBËRRITJA

Pas gjetjes së vizës nga Ukraina ambasadën ose konsullatën, studentët duhet të informojë agjentët e tyre në lidhje me detajet e tij / saj të fluturimit me datën dhe kohën e mbërritjes.

Procesi i pranimit mund të jetë pa agjentëve. por “EducationBro” Revistë rekomandojmë të bërë pranimi me agjentë ndihmon.

Arsimi në Ukrainë është më e lirë në Evropë dhe shërbimet agjent janë shumë të lirë. Fakti është se duke përdorur shërbimet e një agjent, ju garanton vetes një vizë dhe pranimin në Universitetin. Agents di të gjitha nuancat dhe të ju ndihmojë për të shmangur ndonjë problem. Nëse ju do të bëni vetë, atëherë ka një probabilitet të lartë që ju do të bëni një gabim dhe të humbasë kohë dhe të holla.

Kjo është vetëm rekomandimi ynë. Kjo është zgjedhja juaj. Ju mund të na kontaktoni në qoftë se ju nuk mund të marrin vendime apo të dyshoj në integritetin e agjentëve tuaj. Konsultimet tona janë falas. Ne jemi një organizatë jofitimprurëse dhe janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar studentët e huaj.