University Central Queensland

University Central Queensland

Central Queensland University Details

Enroll at Central Queensland University

Përmbledhje


University Central Queensland (i njohur ndryshe si CQUniversity) bazohet një universitet Australian sektorit të dyfishtë në Queensland. Kampusi kryesor i saj është në North Rockhampton, Queensland. megjithatë, ajo gjithashtu ka kampuset në Rockhampton qytetit, Bundaberg, smeraldi, Gladstone qytetit, Gladstone Marina, Mackay Ooralea, Mackay qytetit dhe Noosa, si dhe vende të ofrimit në Cairns, Cannonvale, Townsville, Charters Towers, Yeppoon, Biloela, Geraldton, Karratha dhe Perth. në 31 tetor 2014, CQUniversity announced that it would open a full campus in the Townsville CBD in 2015. It has metropolitan campuses in Melbourne, Sydney, Adelaide and Brisbane. Sa i përket 2012 e kampuset metropolitane priti dy studentët ndërkombëtarë dhe vendas.

CQUniversity ka për qëllim për të ofruar diversitetin dhe fleksibilitet, ku nevojat unike të çdo individi mund të plotësohen dhe tejkalohen. Si universiteti më i angazhuar dhe gjithëpërfshirës të Australisë, CQUniversity ka një reputacion për të qenë një nga furnizuesit kryesorë të edukimit në distancë, programet e edukimit të mësuarit fleksibël dhe qasje. Ajo është gjithashtu konsiderohet shumë për angazhimin e saj në inovacionit social, hulumtimi i angazhuar, shërbime mbështetëse të studentëve, angazhimi ndërkombëtar, Rezultatet e diplomuar dhe qasje përfshirëse për arsimin e lartë.

nga 2020, CQUniversity do të jetë një universitet shumë më i madh. Universiteti do të rritet dhe përtërij shpërndarjen e programeve të veta të mësimit në distancë dhe në kampus në të gjithë Australinë dhe të pajisë studentët me rrugët seamless të foluri. CQUniversity do të jetë një universitet të vërtetë unik që ka fituar forcën e saj me anë të fuqisë së vendit. Kjo fuqi e vendit do të informojë aktivitetet e saj dhe për të mundësuar që ajo të bëhet një lider në fushat e kërkimit, të mësuarit dhe mësimdhënia, angazhim, përvoja studenti dhe inovacioni social.

CQUniversity do të vazhdojë të jetë një universitet gjithëpërfshirës dhe një universitet që vlerëson diversitetin dhe duke i dhënë përsëri.

Brenda pesë viteve të ardhshme, CQUniversity do të shkojnë nga i fortë te i madh përmes angazhimit:

Rritje e angazhimit tonë dhe reputacionin duke punuar me komunitete të ndryshme për të ndërtuar marrëdhënie të thella dhe të qëndrueshme të cilat do të forcohet si ne të marrë një rol më aktiv në nxitjen e arsimit, social, mirëqenien kulturore dhe ekonomike. Ne do të vlerësojmë marrëdhëniet tona me grupet e interesit dhe të nxjerrë në këtë njohuri dhe përvojë kolektive për të bërë një kontribut të vlefshëm për industrinë dhe komunitetin. Dhe ne do të investojmë në stafin tonë për të siguruar rezultatet e mësimit dhe përvojat që përfitojnë studentët dhe aktorët tanë, dhe për të promovuar dhe mbrojtur hetim të lirë intelektuale dhe të shprehjes në të gjitha aktivitetet.

Rritje me Arsimin e Lartë dhe formimeve profesionale, me tërheqjen dhe mbajtjen e më shumë studentë me ofertat e kualitetit të lartë dhe fleksibile, rrugët seamless. Këto rrugët do të ndihmojë studentët vendore dhe ndërkombëtare të ardhshëm dhe aktuale, të ndajë një plan studimi që u mundëson atyre për të përmbushur aspiratat e tyre arsimore dhe karrierës. rëndësishmja, studentët tanë do të jenë të angazhuar në mësimin e tyre përmes aktiviteteve bashkëpunuese dhe të mësuarit autentike dhe dizajn të mësimdhënies.

Duke siguruar një eksperiencë të madhe studentore nëpërmjet zhvillimit të një kulture që nxit një përvojë pozitive e studentëve që u mundëson studentëve tanë që të jetë ajo që ata duan të jenë dhe duke qenë plotësisht të përkushtuar ndaj parimeve të inovacionit social, përfshirje, qasja dhe zgjerimin e pjesëmarrjes. Udhëtimi mësuarit e nxënësve jona "do të jetë i optimizuar përmes një mjedis mbështetës që nxit sukses, pavarësisht nga përkatësia e tyre. Studentët tanë do të bëhen të diplomuarit e karrierës, gati duke u dhënë mundësi të marrin pjesë në programet e mobilitetit të mësuarit dhe jashtë punës integruar. Përmes kësaj ata do të zhvillojnë njohuritë, aftësi, të kuptuarit dhe përvojën e jetës për të marrë pjesë plotësisht në shoqëri dhe ekonomi.

Ndërmarrje Hulumtimi i madh që është informuar nga nevojat dhe aspiratat e industrive dhe komuniteteve tona, si këtu në Australi dhe jashtë saj. Për ta bërë këtë, ne do të angazhohen me rajonale, komunitetet kombëtare dhe ndërkombëtare kërkimore dhe partnerëve të industrisë për të rritur aktivitetin dhe do të ofrojë programe të jashtëzakonshme për stafin dhe studentët. Nëpërmjet kësaj ne do të zhvillojmë hulumtuesit të klasit botëror të cilët punojnë drejt përmirësimit të komuniteteve duke promovuar njohuritë dhe inovacionit.

Zgjerimin e pranisë tonë dhe për të arritur për të plotësuar nevojat e nxënësve dhe komuniteteve tona. Ne do të bëjmë këtë duke dhënë mundësi për njerëzit që më lehtë të hyni studim profesional dhe terciar, nëse do që të jetë me anë të teknologjive të përmirësuara online mësim ose nëpërmjet krijimit të objekteve të reja, qendra studimore apo kampuset.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • School of Business and Law
  • School of Education and the Arts
  • School of Engineering and Technology
  • School of Human, Health and Social Sciences
  • School of Medical and Applied Sciences
  • Shkolla e Infermierisë dhe Mamive
  • Vocational Business and Humanities
  • Vocational Engineering and Trades

histori


CQUniversity began as the Queensland Institute of Technology (Capricornia) në 1967, and after two years under the name of the University College of Central Queensland, në 1992 became an official university named the University of Central Queensland. Në 1994, it adopted the name University Central Queensland. Në 2008, it became CQUniversity in recognition of the institutionsexpansion beyond the Central Queensland region.

CQUniversity’s antecedent institution, the Queensland Institute of Technology (Capricornia), was established in Rockhampton in 1967 as a regional branch of the Queensland Institute of Technology (Brisbane).

megjithatë, the first steps to establish a university in Rockhampton were taken as early as the 1940s. Në 1941, the Queensland Labor Premier, William Forgan Smith, introduced section 17 of the National Education Co-ordination and University of Queensland Amendment Act, which provided for the creation of university colleges outside Brisbane. Në 1944 dhe 1945, a series of Rockhampton delegations lobbied the Queensland government for a university college, but after the University of Queensland established a network of provincial study centres in the late 1940s the issue became dormant.

Në 2001, the university appointed Queensland’s first female Vice-Chancellor, Professor Glenice Hancock, who retired in 2004.

nga 2002 te 2007, the university won numerous Queensland Export awards (education category) and two National Export Awards for education (2002 dhe 2005); and in the Good Universities Guide won the most 5-star ratings of any regional university in Australia in 2003 and five 5-star ratings in 2006 dhe 2007.

nga 2006, the university was operating its four Australian International Campuses at Brisbane, Gold Coast, Sydney and Melbourne along with a campus in Suva, Fiji, while two other major offshore partnerships proceeded in Shanghai and Singapore, and diminishing operations in Hong Kong. The university restructured its international activities in the period 2006 te 2009 and rebranded its image in 2008, changing its brand from Central Queensland University to CQUniversity.

In the 2000s, CQUniversity also has been responsive to the needs of the Australian communities and regions it serves and has emphasised programs in the natural resources sector and mining, inxhinieri, ushqyese, arsim, Kontabiliteti, sustainable development and intercultural education. One of these learning program success stories has been Professor Kerry Reid-Searl, who received a 2012 Australian Government Office for Learning and Teaching Award for her highly imaginative simulation teaching technique, using human-like props to prepare nursing students for practice. The technique known as Mask-Ed™ (KRS simulation) has since been available to educators across a wide range of disciplines globally.

CQUniversity also received acclaim for its innovative effort to open up legal studies to regional and disadvantaged groups through Australia’s first online Bachelor of Laws, which it began offering in 2011, with a first-year enrolment of around 100 studentët. Former High Court Judge The Hon Michael Kirby AC CMG has stated that the degree’s accessibility and flexibility would broaden participation in studying law, particularly for students from regional areas and from Indigenous, ethnic and disadvantaged backgrounds, “who might otherwise find it difficult, or impossible, to enrol in a law course” and could “retain talented and qualified employees in regional and rural Australia.”

The first two decades of the 21st Century have also seen continuing dynamic growth for CQUniversity with a renewed focus on applied research, regional and distance education, and vocational education with its merger with Central Queensland Institute of TAFE on July 1, 2014.

CQUniversity is home to world-class research institutes: the Appleton Institute for Behavioural Science, Learning and Teaching Education Research Centre, Institute for Health and Social Science Research and the Institute for Resource Industries and Sustainability. Several of its research centres (Centre for Rail Engineering, the Power and Energy Centre, the Centre for Environmental Management and the Centre for Plant and Water Sciences have an emphasis on supporting growth and prosperity in CQUniversity’s home region of Central Queensland.

Research successes include successful cattle cloning by Professor Gábor Vajta; and Professor David Midmore’s and Honorary Fellow and research officer Andrew Rank’s achieving the gazetting on 9 tetor 2010 (after almost a decade of research and submissions) of the natural sweetener, Stevia rebaudiana, as a natural low-calorie ingredient in foods and beverages. Professor Midmore stated stevia may become “a significant tool/ingredient for community use in the fight against obesity and the associated metabolic syndrome and diabetes (type II).” Research highlights also include Ben Kele’s coal seam gas water treatment plants. Ben has extensively researched and developed a range of ion exchanging volcanic rock filter media blends that reduce sodium salts, selected heavy metals, and hydrocarbons associated with the petroleum and gas industries. Ben is also responsible for a range of effluent treatment plants. One of the systems has been used at the Woodford Folk Festival venue. Dr Scott Wilson’s research into ‘mutant’ toads has also achieved much acclaim with the project airing on Channel 10’s Totally Wild program. Dr Wilson has tracked abnormalities in toads as an indicator for environmental changes. CQUniversity has also achieved success with its Green Chicken project which focusses on feeding poultry biochar (small traces of charred wood waste) in their food mix and then taking the manure containing the biochar and composting it with mineral additives to produce an organic fertiliser. The project has been praised for its carbon smart properties.

Other highlights include the university’s involvement in physical activity research including the establishment of 10,000 Steps and the 2014 National Health and Medical Research Council (NHMRC) funding for research into how physical activity can help with depression. CQUniversity is also home to an Experimental Gambling Research Laboratory. The Queensland Centre for Domestic & Family Violence Research is based at the Mackay campus and contributes to the prevention of domestic and family violence by informing, promoting and supporting the actions of individuals, communities, services and governments through statewide leadership in research, professional development, education and community engagement. The Centre for Mental Health Nursing Innovation at CQUniversity provides leadership in mental health nursing at local, state, national and international levels and has become a focal point for research and scholarly advance in mental health nursing in partnership with key stakeholders from industry and the broader community.

Rockhampton’s university campaign resumed in the 1950s as Central Queensland became an emerging heavy industry base, with developing coal mines and Gladstone emerging as a light metals centre. In the Queensland parliament in November 1956, the local member for Rockhampton (H R Gardner) stated “more adequate facilities for technical education” were required for the region and, appealing to the philosophy of a “fair go”, he urged that Rockhampton people be given “the same opportunities as those in Brisbane”. Në 1958, P J Goldston, an engineer (later, Commissioner for Railways,) mooted the possibility of a Central Queensland university with Rockhampton engineers and after further community discussion, the Rockhampton Mayor, Alderman R B J Pilbeam, called the first public meeting on 3 marsh 1959 at which the Central Queensland University Development Association (UDA) was constituted.

The UDA presented university proposals to government and, në 1961, the Queensland government reserved 161 hektarë (400 akra) of government land at Parkhurst (North Rockhampton) on the Bruce Highway near the Yeppoon turnoff as a tertiary education site. Establishment finally was resolved in March 1965, when the Commonwealth government’s Martin Report (on expansion of tertiary education) was tabled in parliament by Prime Minister Menzies―who announced the foundation of a new style of tertiary institution at both Rockhampton and Toowoomba. The new institutes―Rockhampton’s was named The Queensland Institute of Technology, Capricornia (QITC)―were affiliated with the main Queensland Institute of Technology campus in Brisbane and lacked the autonomy of universities, being controlled by the Queensland Education Department.

When the QITC first opened in February 1967, there was no extensive campus to greet the handful of staff and initial intake of 71 full-time and part-time students. While building progressed at Parkhurst, the first classes held on the top floor of the Technical College in Bolsover Street were a makeshift affair with no laboratories, library facilities or stock. nga 1969, most staff and students had transferred to the Parkhurst campus, still a bushland site in progress―in the summer months, the campus was often ringed by spectacular bush fires or deluged with torrential rain: cars slid in the mud or were bogged and the QITC’s foundation Principal, Dr Allan Skertchly, ferried people in his 4WD across floodwaters. Some students slept temporarily on mattresses in the canteen while waiting for the first residential college to open.

Despite these humble beginnings, the focus on vocational professional courses meant the first graduates found ready employment―with accounting firms, CSR, Mt Isa Mines and regional electricity boards―one mathematics student, Peter Nothling, even joined the European Space Agency.


A doni discuss Central Queensland University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Central Queensland University on Map


Foto


Fotografitë: University Central Queensland zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Central Queensland University reviews

Join to discuss of Central Queensland University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.