Universiteti Charles Darwin

Universiteti Charles Darwin

Charles Darwin University Details

Enroll at Charles Darwin University

Përmbledhje


Universiteti Charles Darwin (CDU) është një universitet Australian publik me rreth 22,083 Studentët që nga 2011. Ajo është themeluar në vitin 2003 after the merger of Northern Territory University (NTU) e Darvinit, Shkolla Menzies i Kërkimeve Shëndetësore dhe Centralian Kolegji i Alice Springs dhe ajo u emërua pas Charles Darwin, natyralist i njohur English.

Ajo është një anëtar i grupit të 7 Innovative Research Universities in Australia. CDU has campuses in the Darwin suburb ofCasuarina, qyteti i Palmerston, dhe qytetet e Alice Springs, Katherine dhe Nhulunbuy, with smaller training centres in Jabiru, Tennant Creek dhe Yulara. Një Campus ri Waterfront u hap në 2015 në Darvinit CBD e cila përmban Shkolla e Biznesit.

Universiteti ofron një gamë të gjerë e diplomave të arsimit të lartë dhe Arsimit Profesional dhe Trajnime me opsionet fleksibile studimore, përfshirë me kohë të pjesshme, të jashtëm dhe në internet.

nga 2015 Charles Darwin University do të janë rritur bazën e saj të studentëve nga 50 për qind. Ajo do të jetë i njohur për qëndrimin e saj kryesor në arsim, Hulumtimi dhe angazhimi i komunitetit në Australi rajonale dhe të largët, dhe të rajonit në tërësi.

Ai gjithashtu do të nxjerrë në prioritetet e rajonit në hartimin e programeve të saj të arsimit dhe të eksploruar kufijtë e dijes.

Me një fokus në cilësi të lartë, fleksibël arsimit lokal dhe në distancë, CDU do të sigurojë të mësuarit se studentët, rajoni dhe kombi të kërkojë për të prodhuar të diplomuar të reja që në mënyrë efektive të përmbushur sfidat e një kompleksi, ndryshimin e botës.

Si një ofrues të veçantë arsimit multi-sektoriale, ky Universitet do të njihet si një udhëheqës në mbështetjen e studentëve dhe sigurimin e rrugëve nga aftësimit profesional deri në grada të avancuara kërkimore.

Kjo do të arrihet pjesëmarrja në rritje e studentëve, sidomos në mesin e grupeve të pafavorizuara edukative, përmes qasjeve tradicionale dhe jo-tradicionale të ofrimit të arsimit dhe, duke bërë kështu, do të plotësojnë në mënyrë efektive nevojat e nxënësve Indigjene të bëhet universiteti i tyre e zgjedhjes.

themeluar forta kërkimore ky universitet së në tropikale, shkretëtirë dhe njohuritë Indigenous do të bëhet një burim kombëtare dhe ndërkombëtare, e hapur për bashkëpunim dhe të pajisur për të siguruar zgjidhje për problemet komplekse të lokale, Rëndësia kombëtare dhe ndërkombëtare.

CDU do të jetë një institucion dinamik dhe të fuqishme rajonale e lartë që do të ketë falsifikuar të fortë, reciproke partneritete të dobishme me institucionet e tjera të rëndësishme, Qeveria dhe komuniteti.

Ajo do të plotësojë nevojat e industrisë dhe profesionet për një fuqi punëtore të kualifikuar dhe do të sigurojë udhëheqje për të avancuar intelektuale, profesional, social, mirëqenien kulturore dhe mjedisore të Northern Territory.

Stafi do të njihet për, dhe mbështetur në, arritja e qëllimeve të Universitetit. Në të gjitha zonat e përpjekjeve ky Universitet do të zbatojë standardet më të larta të profesionalizmit, efikasitetit dhe llogaridhënies për të maksimizuar efikasitetin e saj dhe për të siguruar vlerën e kontributit të saj në rajon në të cilën vepron.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Inxhinierisë, shëndetësor, Science and the Environment

 • School of Engineering and Information Technology
 • Shkolla e Mjedisit
 • Shkolla e Shëndetit
 • School of Psychological and Clinical Sciences

Fakulteti i Drejtësisë, arsim, Business and Arts

 • School of Academic Language and Learning
 • CDU Business School
 • School of Creative Arts and Humanities
 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla e Ligjit
 • School of Indigenous Knowledges and Public Policy

Faculty of Vocational Education and Training

 • School of Service Industries
 • School of Primary Industries
 • School of Trades
 • Shkolla e Shëndetit, Community and Children’s Services

histori


Charles Darwin University has evolved over the years through the merging of several higher education institutions.

Darwin Community College, themeluar në 1974 and renamed Darwin Institute of Technology in 1984, was a combined College of Advanced Education and a TAFE College. It was situated on what is now the Casuarina Campus, although it used other buildings at various times in Darwin. By the time of the formation of the Northern Territory University, it gave degrees in Arts, arsim, Business and Applied Science.

The Menzies School of Health Research was established in 1985 as a body corporate of the Northern Territory Government under the Menzies Act 1985. This Act was amended in 2004 to formalise the relationship with Charles Darwin University (CDU). Menzies is now a major partner of CDU and constitutes a school within the University on campus at CDU Casuarina offering post-graduate degrees and higher degrees by research.

On several occasions the Government of the Northern Territory requested the Australian Commonwealth Government to finance a university in the Territory. The response was always that the population was too small. Në 1985, it took the unusual step of financing the University College of the Northern Territory itself for a five-year period from 1987 te 1991. The college was governed by a Council, chaired by Austin Asche and led by a Warden, Professor Jim Thomson, from the University of Queensland. An arrangement was made with the University of Queensland that the College would awards degrees from that institution. Staff were recruited in 1986 and housed in the old Darwin Primary School buildings. Just prior to taking the first students in February 1987, the College moved to converted building of the former Darwin Hospital at Myilly Point in Darwin. The former NursesHostel became a student residence, named International House. The College had two Faculties, of Arts and Science. It awarded, through the University of Queensland link, the first Doctor of Philosophy degrees in the Northern Territory.

Centralian College was founded in 1993 from the merger of Sadadeen Senior Secondary College and the Alice Springs College of TAFE. During its life, the college delivered senior secondary, TAFE and Higher Education through its main campus in Alice Springs, and to a lesser extent the whole Northern Territory. Centralian College is a co-educational senior secondary school, for students from Year 10 to Year 12. Centralian College shares its campus with the Charles Darwin University campus of Alice Springs. Centralian College uses the university’s facilities and students attending Centralian College can participate in VET courses (as early as Year 10) offered by CDU.

The Northern Territory University (NTU) was founded in January 1989 by a merger of the Darwin Institute of Technology and the University College of the Northern Territory. The merger was controversial, but forced by the so-called Dawkins Revolution under Federal Minister of Education John Dawkins. The new university started life on 1 janar 1989. Degrees of the University of Queensland continued to be awarded for a few years.

The first Vice-Chancellor was Professor Malcolm Nairn from Murdoch University in Western Australia. Under his leadership the university prospered and morale was high among both staff and students. However funding declined as student numbers rose. During his term of office the various study centres on the Territory, that previously had been run directly by the NT Government, became part of the University. The Palmerston campus, for a few years previously a TAFE College, also became part of the university. The Palmerston campus is situated on University Avenue as this was the proposed site for a new university in a submission to the Federal Government in 1981.

The second Vice-Chancellor was Professor Roger Holmes from Griffith University. After an initial excellent start to his period of office, he disappointed the university and local community by resigning after serving for only one semester to take up the post of Vice-Chancellor at University of Newcastle.

He was replaced as third Vice-Chancellor by the then Deputy Vice-Chancellor, Professor Ron McKay. Under his leadership, the financial constraints on the university increased. The environment of having to provide as wide as possible a tertiary education to a small population living in a very large area far from alternative institutions became even more hostile and the university did not prosper. Ne janar 2001, the Katherine Rural College, including Mataranka Station, became part of the university.

After McKay’s resignation due to ill health in 2002, an interim Vice-Chancellor, Professor Ken McKinnon, former Vice-Chancellor of the University of Wollongong was appointed. He took various actions to improve the health of the university, some controversial, such as the proposal to merge with Centralian College with a new name for the university.

në 21 gusht 2003, the Northern Territory Legislative Assembly passed the Charles Darwin University Act 2003 (NT), merging Alice SpringsCentralian College and the Menzies School of Health Research with the Northern Territory University to form Charles Darwin University from 1 janar 2004. The inaugural university council meeting was held on 26 nëntor 2003.


A doni discuss Charles Darwin University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Charles Darwin University on Map


Foto


Fotografitë: Universiteti Charles Darwin zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Charles Darwin University reviews

Join to discuss of Charles Darwin University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.