Universiteti Flinders

Flinders University Australia

Flinders University Details

 • vend : Australi
 • qytet : Adelaide
 • akronim : FU
 • i themeluar : 1966
 • studentët (përafërsisht.) : 26000
 • Mos harroni të discuss Flinders University
Enroll at Flinders University

Përmbledhje


Universiteti Flinders gëzon një reputacion të mirë-arsyetuar për përsosmëri në mësimdhënie dhe hulumtim. Ajo gjithashtu ka një angazhim të gjatë në këmbë për të rritur mundësitë e arsimimit për të gjithë dhe një rekord krenar për angazhimin e komunitetit.

Ne kemi për qëllim që të frymëzojë arritjen në studentët dhe stafin tonë dhe për të përgatitur të diplomuarit tanë të përqafojnë sfidat dhe mundësitë që shtrihen përpara.

kriteri ynë është se jeta universiteti duhet të jetë të kënaqshme dhe pasurimin për të gjithë studentët dhe kampus duhet të jetë një vend stimulues për të punuar. Ne jemi të sigurt që ju do të gjeni Universitetin Flinders një vend frymëzues dhe të gjallë në të cilën për të punuar dhe mësuar. Ne shohim përpara për të përshëndetur ju në Universitet.

Profesor Colin J Stirling, Zëvendëskancelar

Universiteti Flinders gëzon një reputacion të mirë-arsyetuar për përsosmërinë e tij në mësimdhënie dhe hulumtim. Ajo ka një angazhim të gjatë në këmbë për të rritur mundësitë e arsimimit për të gjithë dhe një rekord krenar për angazhimin e komunitetit.

Që të themeluar në 1966, Flinders ka arritur shumë prej të cilave mund të jenë shumë krenarë-në kërkime të reja, në mësimdhënie me cilësi të lartë dhe në angazhimin e komunitetit.

Ne kemi çuar rrugën në sigurimin e qasjes në arsimin e lartë për individët që nuk kanë tradicionalisht aspirojnë për Universitetin.

Ne kemi tërhequr studentë nga mbi 100 vende dhe alumni tona kanë ndërtuar karrierën dhe jetën që pasurojnë komunitetet në të gjithë Australinë dhe në të gjithë botën.

copa’ arritjet janë të mbështetur nga rrjeti i lidhjeve të forta të jashtme që kemi zhvilluar me aktorët tanë dhe komuniteteve të cilëve u shërbejmë. Ne angazhohemi për të qenë një universitet që është e angazhuar nga jashtë, duke vazhduar për të ndërtuar marrëdhënie mbështetëse dhe me vlerë e cila do të jetë jetike për të ardhmen.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Edukimit, Humanities and Law

 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla e Shkencave Humane
 • Flinders Law School

Fakulteti i Mjeksise, Nursing dhe Shëndeti Shkenca

 • Shkolla e Mjekësisë
 • Shkolla e Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla e Infermierisë dhe Mamive

Fakulteti i Shkencave dhe Inxhinierisë

 • Shkolla e Shkencave Biologjike
 • School of Chemical and Physical Sciences
 • Shkolla e Shkencave Kompjuterike, Inxhinieri dhe Matematikë
 • School of the Environment

Faculty of Social and Behavioural Sciences

 • Flinders Business School
 • Shkolla e Psikologjisë
 • Shkolla e Studimeve Ndërkombëtare
 • School of Social and Policy Studies

histori


1958-1965

The idea of a second university for South Australia is conceived and in 1960 government owned land in Bedford Park is allocated to The University of Adelaide for a second campus. This is at a time when the population of South Australia is rapidly increasing and more people are seeking higher education.

Në 1963 the first academic appointments are made and capital works begin later in the year.

Në 1965 after the Australian Labor Party wins the State election, it’s decided that this site will become a separate university.

1966

Flinders University is named after the English navigator, Matthew Flinders, who explored and surveyed the southern Australian coastline in 1802.

The Flinders University crest includes a reproduction of Flindersship ‘Investigatorand an extract from his book ‘A Voyage to Terra Australis’.

The University is opened on 25 March by Her Majesty Queen Elizabeth, the late Queen Mother, and the Chancellor Sir Mark Mitchell.

Flinders University comes into existence as a separate university on 1 korrik 1966.

Professor Peter Karmel is the inaugural Vice Chancellor.

Flinders University has 90 stafi dhe 400 students enrolled in less than ten courses.

1967

Independence Day is celebrated with a student prank when students open the ‘Sir Lavatory Bonython fountainin the Plaza.

1969

revista Student, Empire Times, begins. It is the only student publication with its own printing press and will be described as ‘racy, argumentative, politically radical, often crude and obscene’. It is produced until Voluntary Student Unionism in 2006 and then begins again in 2013.

1970 University Hall is opened to provide accommodation for international and country students.
1974 The University introduces an Early Leavers Scheme, later to become the Mature Entry Scheme. The scheme offers free places to a limited number of older students who are not formally qualified for entry.
1974 First students are accepted for a degree in medicine.
1976 Flinders Medical Centre is opened and the first patients are admitted.

The Union Tavern is opened. This leads to more socialising on campus after hours, and on weekend nights.

1985 Vicki Spencer, a Politics graduate, becomes the University’s first Rhodes scholar.
1986
The bust of Matthew Flinders, by South Australian sculptor, John Dowie, is unveiled by His Royal Highness the Duke of Edinburgh.
1991 The Sturt campus of the South Austalian College of Advanced Education, located next to the University, becomes part of the University.
1992-1996 Shkencës Informacionit dhe Teknologjisë, Engineering and Law/Commerce buildings are added to the campus. The Library is extended and a new Yunggorendi Mande is opened to house the Indigenous Higher Education Centre.
1995 The Lincoln Marine Science Centre is established in Port Lincoln for marine researchers and students.
1999 A $2.2 million Centre for Remote Health, based in the Alice Springs Hospital, is established by Flinders University and the Charles Darwin University (formerly Northern Territory University).
2000 Greater Green Triangle University Department of Rural Health is established. It is a collaboration between Flinders University and Deakin University.
2002 Our success rate for obtaining research grants from the Australian Research Council is the second highest in the nation and more than 28% above national average.
2004 Student accommodation on campus is expanded with the creation of the Deirdre Jordan Student Village.
2008 New buildings for Education and Health Sciences are completed. These accommodate the School of Education and a number of departments from the School of Medicine respectively.
2009 A presence in Victoria Square is opened which gives future student enquiries a city-based outlet, and also offers some courses.
2011 Our relationship with Charles Darwin University is strengthened when the Flinders University Northern Territory Medical Programbegins. The first intake of students into program includes ten Indigenous students.
2014 Flinders University announces a $200 million investment in the Flinders Future Focus program.

The sod is turned to mark the commencement of construction of the Plaza and Student Hub.

2015 Flinders University opens the Tonsley facility.
2016 Flinders celebrates its 50th anniversary.

Flinders University’s Plaza and Student Hub is launched.


A doni discuss Flinders University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Flinders University on Map


Foto


Fotografitë: Universiteti Flinders zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Flinders University reviews

Join to discuss of Flinders University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.