Universiteti Griffith

Universiteti Griffith në Australi

Griffith Details University

Regjistrohen në Universitetin Griffith

Përmbledhje


Universiteti Griffith është një universitet publik hulumtues në Queensland Juglindore në bregun lindor të Australisë. Formalisht e themeluar në 1971, Griffith hapi dyert e saj në 1975, futjen diploma e parë të Australisë në shkencë e mjedisit dhe studimet aziatike.

Universiteti është emëruar pas Sir Samuel Walker Griffith, i cili ishte Premier dy herë e Queensland dhe i pari Shefi i Drejtësisë i Gjykatës së Lartë e Australisë. Sir Samuel Griffith ka luajtur një rol të madh në Federatën e Australi dhe ishte autori kryesor i kushtetutës Australian.

Hapja fillimisht me një kampus në Nathan dhe 451 studentët, Universiteti tani ka pesë kampuse që përfshin tre qytete, me theNathan, Mount Gravatt dhe banka në jug kampuset në Brisbane dhe kampuset në Logan dhe në Gold Coast. Ajo ka mbi 44,000 studentët dhe ofron një komplet të plotë të universitare, pasuniversitare dhe kërkimore gradë në fushën e biznesit dhe qeverisë, kriminologjisë dhe ligji, arsim, inxhinieri dhe teknologjisë së informacionit, mjedis, planifikimit dhe arkitekturës, shëndetësor, humane dhe gjuhët, muzikë, shkenca dhe aviacionit, dhe artet pamore dhe krijuese. Griffith është një universitet gjelbëruar dhe anëtare e IRU.

Ne e dimë se suksesi shpesh vjen nga bërë gjërat ndryshe, sfiduese konventës, përshtatjen dhe inovative, njohjen e trendeve dhe pioniere zgjidhje përpara kohës së tyre.

Që nga viti kemi filluar mësimin 41 vite më parë, ne kemi qenë të lidhur thellësisht me rajonin e Azisë, të vetëdijshëm për mjedisin, të hapur për komunitetin dhe të industrisë fokusuar. Ne kemi bërë edhe një të plotë, Hulumtimet intensive universitare, renditur në krye 3% i universiteteve në mbarë botën.

Mësimi ynë dhe hulumtimi përfshin pesë kampuse në Queensland Juglindore dhe të gjitha disiplinat, ndërkohë që rrjeti ynë i më shumë se 200,000 diplomuarit shtrihet nëpër botë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Arts, Arsimi dhe Ligji

 • Shkolla e Kriminologjisë dhe drejtësisë penale
 • Shkolla e Studimeve Arsimit dhe profesionale
 • Shkolla e Shkencave Humane
 • Shkolla e Gjuhëve dhe Gjuhësisë
 • Griffith School Ligji
 • Queensland Kolegji i Artit
 • Queensland Konservatorin
 • Griffith School Film

Shkolla e Biznesit Griffith

 • Departamenti i Kontabilitetit të, Financa dhe Ekonomi
 • Departamenti i Marrëdhënieve të Punësimit dhe burimeve njerëzore
 • Departamenti i Studimeve të Azisë Biznesit Ndërkombëtar dhe
 • Departamenti i Marketingut
 • Departamenti i Turizmit, Sport dhe Menaxhimi Hotel
 • Shkolla e Marrëdhënieve Qeveritare dhe Ndërkombëtare

Griffith Shëndeti

 • Shkolla e Aleate Shkencave të Shëndetit
 • Shkolla e Psikologjisë së Aplikuar
 • Shkolla e Stomatologjisë dhe Shëndetit Oral
 • Shkolla e Shërbimeve Njerëzore dhe Punë Sociale
 • Shkolla e Shkencave Mjekësore
 • Shkolla e Mjekësisë
 • Shkolla e Infermierisë dhe Mamive
 • Shkolla e Farmacisë

Shkenca Griffith

 • Shkolla e Inxhinierisë
 • Shkolla e Mjedisit
 • Shkolla e Shkencave të Natyrës
 • Shkolla e informacionit dhe komunikimit

histori


Në 1965 174 hektarë (430 akra) e zona me shkurre natyrore në Nathanit janë vendosur mënjanë për një kampus të ri. Fillimisht vendi do të ishte pjesë e Universitetit të Queensland, e cila ishte duke përjetuar kërkesë të fortë në shkencat humane dhe sociale. nga 1970 një institucion i ri ishte duke u mooted, dhe Theodor Bray (më vonë Sir Theodor Bray) u pyet nga Qeveria Queensland për të krijuar një të dytë për Brisbane dhe i treti për shtetin. Pas disa muajsh diskutimesh, Qeveria Queensland njoftoi të 24 dhjetor 1970 që Bray do të kryesojë një komitet të ngarkuar me krijimin e Universitetit Griffith. Site Mount Gravatt u riemërua Nathan dhe të vendosur të bëhet kampus parë Griffith-së. në 30 shtator 1971, Qeveria Queensland krijuar zyrtarisht dhe e njohur Universitetin Griffith me kalimin e Miratimin të Aktit Universitetit Griffith 1971. në 5 marsh 1975, Universiteti Griffith mësonte 451 nxënësit në katër shkolla: Studimet Australian mjedisore, shkencat humane, Studimet moderne aziatike dhe Shkenca. Universiteti u dallua nga e saj “Problemi me bazë” në vend se qasja disiplinore ndaj projektimin e kursit dhe hulumtim.

Në vitet 1990, Revolucioni Dawkins pa një numër terciar reformat e arsimit në Australi, duke rezultuar në një seri të bashkimi i të kolegjeve dhe universiteteve. Në 1990, Kolegji Mësuesit Mount Gravatt-së (themeluar në 1969) dhe Gold Coast Kolegji i Arsimit avancuar (themeluar në 1987) u bë kampuset zyrtare të Universitetit të Griffith. Queensland Konservatorin e Muzikës vazhduar bashkimet e arsimit të lartë dhe u bë një pjesë zyrtare e Universitetit të Griffith në 1991. Fillimisht e themeluar në 1957, subjekti i ri u bë i njohur si Queensland Konservatorin Universiteti Griffith. Në 1992, e amalgamations kanë përfunduar për Griffith, me Kolegjin Queensland të Artit (QCA), themeluar në 1881 dhe njihet si institucioni më i vjetër operativ të vazhdueshme të trajnimit artit në Australi zyrtarisht për t'u bërë pjesë e Universitetit.

Kampusi i pestë Griffith-së, Logan, u hap në 1998. E vendosur në periferi të Meadowbrook, në një sipërfaqe prej fushave të gjelbra në jug të Brisbane, Kampusi Logan u krijua për të adresuar në mënyrë specifike interesat dhe nevojat e zonës Logan qytetit.


A doni diskutuar Universiteti Griffith ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Griffith në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Griffith zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime Universiteti Griffith

Join për të diskutuar të Universitetit të Griffith.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.