Universiteti Macquarie

Macquarie University Australia

Macquarie University Details

 • vend : Australi
 • qytet : Sydney
 • akronim : mU
 • i themeluar : 1964
 • studentët (përafërsisht.) : 40000
 • Mos harroni të discuss Macquarie University
Enroll at Macquarie University

Përmbledhje


Universiteti Macquarie është i bazuar në një universitet kërkimor publik në Sydney, Australi, në periferi të Macquarie Park. themeluar në 1964 nga Qeveria New South Wales, është universiteti i tretë që do të ngrihet në zonën metropolitane të Sidneit.

Themeluar si një universitet gjelbëruar, Macquarie ka pesë fakultete, si dhe Spitalin e Universitetit Macquarie dhe Graduate School e Menaxhimit të Macquarie të cilat janë të vendosura në kampus kryesore të universitetit në Sydney periferike.

Universiteti është i pari në Australi për të lidhur plotësisht sistemin e saj shkallë me Marrëveshjen e Bolonjës.

Paramendoni duke studiuar në një nga qytetet më të mëdha të botës. Një kampus të bukur të gjelbër duke sjellë së bashku perspektiva nga e gjithë bota, të gjitha në një rrugë për një të ardhme më emocionuese. Mirë se vini në Universitetin Macquarie.

Me QS tonë 5 yje vlerësim dhe reputacion botëror për ekspertizë në fusha të tilla si biznes dhe shëndetësisë dhe shkencave mjekësore, ne prodhimin e diplomuar të cilët janë në mesin e më i kërkuar pas profesionistëve në botë.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Arteve

 • Department of Ancient History
 • Departamenti i Antropologjisë
 • Departamenti i gjuhës angleze
 • Department of Geography and Planning
 • Department of Indigenous Studies
 • Department of International Studies: Gjuhët dhe Kulturat
 • Department of Media, muzikë, Communication and Cultural Studies
 • Department of Modern History, Politika dhe Marrëdhëniet Ndërkombëtare
 • Departamenti i Filozofisë
 • Department of Security Studies and Criminology (formerly Department of Policing, Intelligence and Counter Terrorism)
 • Departamenti i Sociologjisë
 • Macquarie Law School
 • Big History Institute

Fakulteti i Biznesit dhe Ekonomisë

 • Department of Accounting and Corporate Governance
 • Department of Applied Finance and Actuarial Studies
 • Departamenti i Ekonomisë
 • Department of Marketing and Management

Fakulteti i Shkencave të Njeriut

 • Shkolla e Arsimit
 • Department of Cognitive Science
 • Department of Linguistics
 • Departamenti i Psikologjisë
 • Institute of Early Childhood

Fakulteti i Mjekësisë dhe Shëndetit Shkencave

 • Australian Institute of Health Innovation
 • Department of Biomedical Sciences
 • Department of Clinical Medicine
 • Department of Health Professions
 • Department of Health Systems and Populations

Fakulteti i Shkencave dhe Inxhinierisë

 • Departamenti i Shkencave Biologjike
 • Department of Chemistry and Biomolecular Sciences
 • Department of Chiropractic
 • Department of Computing
 • Department of Earth and Planetary Sciences
 • Departamenti i Inxhinierisë
 • Department of Environmental Sciences
 • Departamenti i Matematikës
 • Departamenti i fizikës dhe astronomisë
 • Departamenti i Statistikave

histori


The idea of founding a third university in Sydney was flagged in the early 1960s when the New South Wales Government formed a committee of enquiry into higher education to deal with a perceived emergency in university enrollments in New South Wales. During this enquiry, the Senate of the University of Sydney put in a submission which highlighted ‘the immediate need to establish a third university in the metropolitan area’. After much debate a future campus location was selected in what was then a semi-rural part of North Ryde, and it was decided that the future university be named after Lachlan Macquarie, an important early governor of the colony of New South Wales.

Macquarie University was formally established in 1964 with the passage of the Macquarie University Act 1964 by the New South Wales parliament.

The initial concept of the campus was to create a new high technology corridor, similar to the area surrounding Stanford University in Palo Alto, Kaliforni, the goal being to provide for interaction between industry and the new university. The academic core was designed in theBrutalist style and developed by the renowned town planner Walter Abraham who also oversaw the next 20 years of planning and development for the university. A committee appointed to advise the state government on the establishment of the new university at North Ryde nominated Abraham as the architect-planner. The fledgling Macquarie University Council decided that planning for the campus would be done within the university, rather than by consultants, and this led to the establishment of the architect-planners office.

The first Vice-Chancellor of Macquarie University, Alexander George Mitchell, was selected by the University Council which met for the first time on 17 qershor 1964. Members of the first university council included: Colonel Sir Edward Ford OBE, David Paver Mellor, Rae Else-Mitchell QC and Sir Walter Scott.

The university first opened to students on 6 marsh 1967 with more students than anticipated. The Australian Universities Commission had allowed for 510 effective full-time students (EFTS) but Macquarie had 956 enrolments and 622 EFTS. Ndërmjet 1968 dhe 1969, enrolment at Macquarie increased dramatically with an extra 1200 EFTS, me 100 new academic staff employed. 1969 also saw the establishment of the Macquarie Graduate School of Management (MGSM).

Macquarie grew during the seventies and eighties with rapid expansion in courses offered, student numbers and development of the site. Në 1972, the university established the Macquarie Law School, the third law school in Sydney. In their book Liberality of Opportunity, Bruce Mansfield and Mark Hutchinson describe the founding of Macquarie University as ‘an act of faith and a great experiment’. An additional topic considered in this book is the science reform movement of the late 1970s that resulted in the introduction of a named science degree, thus facilitating the subsequent inclusion of other named degrees in addition to the traditional BA.[

After over a decade of service, the first Vice Chancellor Professor Mitchell was succeeded by Professor Edwin Webb in December 1975. Professor Webb was required to steer the university through one of its most difficult periods as the value of universities were been debated and the governments introduced significant funding cuts.

Professor Webb left the university in 1986 and was succeeded by Di Yerbury, the first female Vice-Chancellor in Australia. Professor Yerbury would go on to hold the position of Vice-Chancellor for nearly 20 vjet.

Në 1990 the university absorbed the Institute of Early Childhood Studies of the Sydney College of Advanced Education, under the terms of the Higher Education (Amalgamation) veprim 1989.

Professor Steven Schwartz replaced Di Yerbury at the beginning of 2006. Yerbury’s departure was attended with much controversy, duke përfshirë një “bitter disputewith Schwartz, disputed ownership of university artworks worth $13 million and Yerbury’s salary package. Në gusht 2006, Professor Schwartz expressed concern about the actions of Yerbury in a letter to university auditors. Yerbury strongly denied any wrongdoing and claimed the artworks were hers.

gjatë 2007, Macquarie University restructured its student organisation after an audit raised questions about management of hundreds of thousands of dollars in funds by student organisations At the centre of the investigation was Victor Ma, president of the Macquarie University Students’ këshill, who was previously involved in a high-profile case of student election fixing at the University of Sydney. The university Council resolved to immediately remove Ma from his position. Vice-Chancellor Schwartz cited an urgent need to reform Macquarie’s main student bodies. megjithatë, Ma strongly denied any wrongdoing and labelled the controversy a case of ‘character assassination’. The Federal Court ordered on 23 Mund 2007 that Macquarie University Union Ltd be wound up.

Following the dissolution of Macquarie University Union Ltd, the outgoing student organisation was replaced with a new wholly owned subsidiary company of the university, known as U@MQ Ltd. The new student organisation originally lacked a true student representative union; megjithatë, following a complete review and authorisation from the university Council, a new student union known as Macquarie University Students Association (MUSRA) është themeluar në vitin 2009.

Within the first few hundred days of Schwartz’s instatement as Vice-Chancellor, the ‘Macquarie@50strategic plan was launched, which positioned the university to enhance research, mësim, infrastructure and academic rankings by the university’s 50th anniversary in 2014. Included in the university’s plans for the future was the establishment of a sustainability office in order to more effectively manage environmental and social development at Macquarie. As part of this campaign, në 2009 Macquarie became the first Fair Trade accredited university in Australia. The beginning of 2009 also saw the introduction of a new logo for the university which retained the Sirius Star, present on both the old logo and the university crest, but now ’embedded in a stylised lotus flower’. In accordance with the university by-law, the crest continues to be used for formal purposes and is displayed on university testamurs. The by-law also prescribes the university’s motto, taken from Chaucer: ‘And gladly teche’.

Në 2013, the university became the first in Australia to fully align its degree system with the Bologna Accord.


A doni discuss Macquarie University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Macquarie University on Map


Foto


Fotografitë: Universiteti Macquarie zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Macquarie University reviews

Join to discuss of Macquarie University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.