Universiteti i Adelaide

Universiteti i Adelaide

Universiteti i Adelaide Details

Regjistrohen në Universitetin e Adelaide

Përmbledhje


Universiteti i Adelaide është arsimi dhe hulumtimi terciar institucioni të klasit botëror angazhuar për dërgimin cilësi të lartë dhe të mësuarit të veçantë, përvojat e mësimdhënies dhe hulumtimit.

Universiteti i Adelaide është përqëndruar në:

 • zbulimin e njohurive të reja
 • duke ndjekur risi
 • përgatitjen e liderëve të arsimuar e të nesërme të cilët janë të pavarur, Mendimtarët krijuese me një perspektivë ndërkombëtare.

Universiteti i Adelaide tërheq forcë nga vlerat e saj themeluese si ajo plotëson kërkimore dhe mësimdhënies të ardhmen aspiratat e saj.

Universiteti është një institucion ndërkombëtar që distinctively përqafon idealin e universitetit të kërkimit, ku eksitim, vitalitetin dhe pasioni i kërkimit të njohurive të reja është ai në të cilin të gjithë nxënësit të marrin pjesë; si një komunitet i shkolluar dhe tolerante, ku nxënësit të aftë mund të gjeni mbështetje, pavarësisht background ose rrethanat e tyre; dhe si një vend ku njerëzit Kaurna, kujdestarët origjinale të tokës në të cilën kampuset Tani pjesa tjetër, janë pranuar dhe kultura e tyre i respektuar.

Universiteti i Adelaide tiparet dalluese

 • Një organ student i gjerësi demokratike
 • Një staf i dallimit ndërkombëtar
 • Një frymë e lirisë për të hetuar në fusha të reja
 • Një ndjenjë me rëndësi për komunitetin
 • Një qëllim për të përgatitur udhëheqësit të arsimuar.

Universiteti i Adelaide angazhohet për një qasje të veçantë që recaptures idealin e universitetit të kërkimit, dhe kërkon një staf ndërkombëtar, të fokusuar dhe a tolerant, mix progresive studenti, i cili do të përgatisë studentët për qytetarisë globale në një botë gjithnjë kufij. Ajo do të jetë një universitet i vërtetë për rrënjët e saj historike, ende angazhuar me pasion për rolin e saj në të diplomuarit e prodhimit të dizajnuara për të luajtur pjesët kryesore në shekullin e Azisë.

Të mësuarit dhe mësimdhënies përfshin gamë të gjerë e diplomave universitare dhe pasuniversitare të ofruara në Universitetin.

Nxënësit janë të pajisur me një unike dhe holistike përvojë edukimi dhe pasuniversitare atributet janë të theksuara të rezultateve të karrierës. gradë tona janë të rëndësishme për ndryshimin e kërkesave të punëdhënësve dhe nevojat e industrisë dhe komunitetit.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Arteve
  • Plaku Konservatorin e Muzikës
   • Qendra për Studime Aboriginal në Muzikë (CASM)
  • Shkolla e Arsimit
  • Shkolla e Shkencave Humane
   • Classics
   • anglisht
   • Studime evropiane
   • Studimet frëngjisht
   • Studimet gjermane
   • histori
   • gjuhësi
   • Media
   • filozofi
   • Spanjisht
  • Shkolla e Shkencave Sociale
   • antropologji
   • Studimet asian
   • Studime Gjinore dhe Analiza Social
   • gjeografi, Mjedisi dhe Popullsia
   • politikë & Studimet ndërkombëtare
 • Fakulteti i Inxhinierisë, kompjuter & shkencat matematikore
  • Shkolla Australian i naftës (ASP)
  • Qendra për Hulumtime të Sigurisë Automotive (CASR)
  • Shkolla e Inxhinierisë Kimike
  • Shkolla e civile, Environmental & Inxhinieri Minierave
  • Shkolla e Shkencave Kompjuterike
  • Shkolla e elektrike & Inxhinieri elektronike
  • Shkolla e Shkencave matematike
   • Matematikë e Aplikuar
   • Matematikë pastër
   • të dhëna statistikore
  • Shkolla e Inxhinierisë Mekanike
 • Fakulteti i Shkencave të Shëndetit
  • Yaitya Purruna
  • Shkolla e Stomatologjisë
   • Dental Clinic Simulimi
   • ARCPOH
   • Colgate
  • Shkolla e Mjekësisë
   • Akute Care Medicine
   • Anatomia dhe Pathology
   • Praktika e Përgjithshme
   • mjekësi
   • Learning Medicine & Unit Teaching
   • obstetrikë & Gjinekologji
   • okulistikë & Visual Shkenca
   • ortopedi & Traumë
   • pediatri
   • farmakologji
   • fiziologji
   • psikiatri
   • Shëndeti Rural
   • kirurgji
   • Ray Laboratories fundit
   • Laboratori Robin Warren Simulimi
   • Instituti Robinson
   • Qendra për Studime traumatik
  • Shkolla e Infermierisë
  • Shkolla e Shëndetit Publik
   • Vlerësimi Adelaide Shëndetësor Teknologji
   • Menaxhimi i të dhënave & Qendra analiza
   • Joanna Institute Briggs
  • Shkolla e Psikologjisë
 • Fakulteti i Profesioneve
  • Shkolla e Arkitekturës dhe Mjedisit ndërtuar
  • Shkolla e biznesit
  • Ndërmarrësia, marketing & Innovation Centre (ECIC)
  • Njësia e Arsimit Ekzekutiv
  • Shkolla Ekonomike
  • Shkollë drejtësie
 • Fakulteti i Shkencave
  • Shkolla e Bujqësisë, ushqim & verë
  • Shkolla e Kafshëve & Shkenca veterinare
  • Shkolla e Shkencave Biologjike
  • Shkolla e Shkencave Fizike

histori


Universiteti i Adelaide është themeluar më 6 nëntor 1874 pas një donacioni £ 20,000 nga rritës dhe të bakrit minatorit Walter Watson Hughes, së bashku me mbështetjen dhe donacionet nga Thomas Plaku.

Kancelarja e parë ishte Sir Richard Hanson dhe i pari zëvendës-kancelari i Dr Augustus Short. Shkalla e parë e ofruar ishte Bachelor i Arteve dhe universiteti filloi mësimin në mars 1876. John Davidson ishte profesor i pari Hughes i letërsisë angleze dhe filozofi mendore dhe morale.

Universiteti ka një histori të gjatë të përkrah të drejtat e grave në arsimin e lartë. Ishte Universiteti i dytë në botën anglisht-folëse (pas Universitetin e Londrës, 1878) për të pranuar gratë në kushte të barabarta me burrat (1881), pse femrat studiuar së bashku me burra nga fillimi i klasave në 1876, dhe ishin po aq të drejtë për të gjitha çmimet akademike dhe nderime. diplomuar i saj e parë femër ishte Edith Emily DORNWELL, i cili ishte edhe personi i parë në Australi për të marrë shkallën e Bachelor i Shkencës (BSc., 1885). Universiteti gjithashtu i diplomuar kirurg parë femër Australisë Laura Fowler (MB, 1891). Ruby Davy (B. Mus., 1907; D. Mus., 1918) ishte gruaja e parë Australian për të marrë një doktoraturë në muzikë. Universiteti ishte i pari për të zgjedhur një grua të Këshillit të Universitetit në Australi, Helen May (Nbrbsh, 1902).

Salla e madhe e Universitetit, Bonython Hall, është ndërtuar në 1936 pas një donacion nga pronari i reklamues gazetë, Sir John Langdon Bonython, i cili u largua £ 40,000 për një Sallën e Madhe të Universitetit.

të diplomuar universitar përfshijnë individë të shquar të cilët kanë bërë një kontribut të rëndësishëm në fushat e tyre brenda dhe jashtë vendit, dhe përfshijnë Howard Florey, Lawrence Bragg,Mark Oliphant dhe Hugh Cairns.


A doni diskutuar në Universitetin e Adelaide ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Adelaide në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Adelaide zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Adelaide komente

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit të Adelaides.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.