Universiteti i Sidneit

Universiteti i Sidneit

Universiteti i Sydney Details

Regjistrohen në Universitetin e Sidneit

Përmbledhje


Universiteti i Sidneit u renditur 45 në botë në 2015-16 Universiteti prestigjioz QS Botërore renditjen.

Kjo është dëshmi e spektrit të gjerë të forta shfaqet nëpër tonë 16 fakultetet, shumë prej të cilave kanë vetë renditjen mbresëlënëse.

Kryesore Rezultatet e universitetit ishin artet dhe shkencat humane, e cila ka arritur një gradë të 14 të barabartë në nivel global dhe të dytë në Australi.

Të dyja Jeta Shkenca dhe Mjekësia dhe Shkencave Sociale dhe menaxhimi u renditur e 20 në botë, me Jeta Shkenca dhe Mjekësisë të ruajtur pozitën e tyre si të dytë në Australi për të tretin vit radhazi.

Fuqia multi-disiplinore e hulumtimit të Universitetit u konfirmua në rezultatet QS, me Inxhinierisë dhe Teknologjisë, Shkencat Natyrore dhe Shkencave Sociale dhe menaxhimi i të gjitha renditur në pesë të lartë për disiplinat e tyre në Australi, secili duke marrë një renditje të tretë në vend. Inxhinieri dhe Teknologji gjithashtu u rrit 14 vende në renditjen nga 44-të përbashkët deri në 30 të përbashkët në nivel global.

QS Botërore Universiteti renditjen nga Tema 2016

Universiteti i Sidneit u renditur në mesin e institucioneve të elitës në botë, me 41 të 42 subjektet Si vlerësohet arritja e një vlerësim në krye 100 globalisht në Universitetin renditjen QS Botërore nga ana e subjektit.

Tridhjetë e dy subjekteve tona u renditur në krye 50 globalisht, prej të cilave nëntë janë renditur në krye 20.

Shkenca Veterinare u rendit i nënti në botë dhe numrin një në Australi, ndërsa tre subjektet e tjera të përbashkët renditjen numër një kombëtare - Arkitekturë / Ndërtuar Mjedisit (17 globalisht), mjekësi (17), dhe Nursing (13).

Renditjen prestigjioze janë konsideruar si krahasim më të plotë global të universiteteve në nivel individual e subjektit.

Rezultatet theksuar pikat e forta të Universitetit në lëndët në të gjitha disiplinat e rendit, përfshirë Law (11), arsim (16), Kontabilitetit dhe Financave (18), gjeografi (22), Gjuhë dhe Letërsi Angleze (20) dhe Inxhinieri – Civil dhe strukturore (20). Për herë të parë, Filozofi hyri në krye 50 globalisht me një gradë të 37 botëror.

QS diplomuar Botërore Universiteti renditjen 2016

Universiteti i Sidneit në krye të listës së universiteteve australiane në përurues QS diplomuar e punësimit renditjen 2016, dhe u vlerësuar gjithashtu në krye 15 globalisht me një gradë të 14.

Renditjen plotësisht më shumë se 30,000 njerëzit për të identifikuar background arsimor e njerëzve më të për punësim në botë.

Times Arsimit të Lartë Universitare Botërore renditjen 2015

The 2015 Times Arsimit të Lartë (THE) University Botërore renditjen, e cila prioritet citate kërkimore, Të ardhurat kërkimore, reputacionin dhe mjedisi të mësuarit, na renditur në 56 nga më shumë se 1100 universitetet në mbarë botën.

Universiteti renditjen e botës janë vetëm tavolina e globale performancës universitet për të gjykuar universitete në të gjithë misionet e tyre kryesore, duke përfshirë edhe citate, hulumtim, mësim, Perspektiva ndërkombëtare dhe të ardhurat e industrisë. renditjen vjetore faktorët masë, duke përfshirë reputacionin akademik, statistikat citim, përzierje ndërkombëtare, dhe të ardhurat hulumtim dhe gradë dha per stafin.

Universiteti i rritjes Sydney në 2015-16 Renditjen u nxit nga rritja e të gjithë treguesit, me rritet më të mëdha në reputacionin akademik, i cili u hodh 24 përqind, dhe citate të cilat pa një 12 rritje për qind. Hulumtime dhe industria e të ardhurave të dy u rrit më shumë se 10 përqind.

Herë më i lartë Arsimi Universiteti renditjen e janë publikuar nga ofruesi kryesor i MB-së globale të renditjen dhe statistikave të sektorit të arsimit të lartë në botë.

Times Arsimit të Lartë 2015 Global Punësimi University renditjen

Universiteti i Sidneit u renditur 42 në botë dhe numrin një në New South Wales në 2015 Times Arsimit të Lartë Global Punësimi University renditjen.

Renditja është krijuar nga votat e kombinuara 2,200 rekrutuesit dhe 2,400 drejtorët menaxhues të kompanive ndërkombëtare në të gjithë 21 vendet.

Times Arsimit të Lartë Botërore Reputation renditjen

Ne u renditur në mesin krye 100 shumica e universiteteve prestigjioze në botë në 2016 Times Arsimit të Lartë Botërore Reputation renditjen.

Me një renditje globale të 61-70, ne ruajti pozicionin tonë si e treta në Australi, dhe një nga vetëm tre universiteteve në nivel kombëtar për t'u përfshirë në listën. Universiteti i Harvardit në krye të renditjen, të cilat janë të dominuara nga institucionet me bazë SHBA.

Renditjen vjetore të krijuar nga canvassing pikëpamjet e më shumë se 10,300 të anketuarit, në 133 vendet, për të cilën institucionet janë më të mirë në fushën e tyre për kërkime dhe mësimdhënie.

US News & Bota Raporti mira Global Universitetet renditjen

Universiteti i Sidneit u renditur 51 në 2015-16 SHBA News & Bota Raporti mira Global Universitetet renditjen.

Ne u renditën gjithashtu një numër në Australi në Mjekësisë Klinike dhe Fizikë, dhe Artet dhe Humane u renditur në krye 20 globalisht.

US News përdor bazën e të dhënave Thomson-Reuters të rangut të lartë 750 institucionet në nivel global. ai përfshin 12 Treguesit duke filluar nga kërkimore reputacionit dhe PhD statistikat statistikave letrave cituara shumë dhe bashkëpunimit ndërkombëtar. Ajo gjithashtu përfshin statistika të tjera bibliometric në botimet, citate, libra dhe konferenca.

Jo vetëm të ndritshme ... por e bukur

Ne nuk e vetëm të rangut të lartë për arritje akademike; kryesore kampus ynë Camperdown / Darlington është njohur rregullisht si një nga më të bukura në botë.

Daily Telegraph e Britanisë së Madhe na vendosi në numrin 10 në Listën e Universiteteve bukur, dhe ne jemi numrin nëntë në krye Huffington Post e 15 ndalet.

ndërkohë, Vetë Sydney merr një dremitje. Në Qytetet QS më të mira të nxënësve, e cila është e bazuar në përballueshmërinë, Cilësia e jetesës, Aktiviteti punëdhënësi dhe diversitetin e nxënësve, ajo renditet e para në Australi dhe në mbarë botën e katërt.

dhe në 2014, firmë globale konsulente AT Indeksit Global Qytetet Kearney e rriti avantazhin e Sydney të 83 Qytetet si qyteti më popullor në botë për të studiuar në për studentët ndërkombëtarë.

Çdo vit qyteti mirëpret 50,000 vizitojnë studentët, me rreth 35,000 studiuar në kampuset në qytetin e zonën e Sidneit.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Bujqësia dhe Mjedisi

 • Qendra për Ujit karbonit dhe Ushqimit
 • Plant Institute Breeding
 • Precision Laboratory bujqësore
 • Laboratori Pulsford
 • Hidrologjia dhe Geo-Information Sciences Laboratory

arkitekturë, Dizajni dhe Planifikimit

Arte dhe Shkenca shoqërore

 • Shkolla Ekonomike
 • Shkolla e Letërsisë, art, dhe Media
 • Shkolla e Gjuhëve dhe Kulturave
 • Shkolla e Filozofik dhe Historik Hetimor
 • Shkolla e Shkencave Sociale dhe Politike

biznes (Universiteti i Business School Sydney)

 • Disiplina Kontabilitetit
 • Disiplina e Analytics biznesit
 • Disiplina e Sistemeve të Informacionit të Biznesit
 • Disiplina i ligjit të biznesit
 • Disiplina e Financave
 • Disiplina e Biznesit Ndërkombëtar
 • Disiplina i Marketingut
 • Disiplina e Studimeve të Punës dhe organizative
 • Education biznesit
 • Instituti i Studimeve të Transportit dhe Logjistikës (ITLS)

Stomatologji

Arsimi dhe Punë Sociale

Inxhinieri dhe teknologji informatike

 • Shkolla e Aerospace, Mekanike dhe Mechatronic Engineering
 • Shkolla e Kimike dhe Biomolekulare Inxhinierisë
 • Shkolla e Inxhinierisë së Ndërtimit
 • Shkolla e Inxhinierisë Elektrike dhe Informacionit
 • Shkolla e teknologjive të informacionit

Shëndeti Shkenca

 • Disiplina i Sjelljes dhe Shkencave Sociale në Shëndetësi
 • Disiplina i Ushtrimi dhe Shkencës Sport
 • Disiplina e Shkencave Mjekësore Rrezatimi
 • Disiplina e terapisë në punë
 • Disiplina i Fizioterapi
 • Disiplina e Këshillimit Rehabilitimit
 • Disiplina e fjalës Patologjisë

ligj (Universiteti i Fakultetit Juridik Sydney)

mjekësi (Universiteti i Sydney Medical School)

shkollat

 • Shkolla Clinical Qendrore
 • Spitalin e Fëmijëve në Shkollën Klinike Westmead
 • Shkolla Clinical Concord
 • Shkolla Nepean klinike
 • Shkolla Clinical Veriore
 • Shkolla e Shkencave Mjekësore
 • Shkolla e Shëndetit Publik
 • Shkolla e Shëndetit Rural
 • Shkolla Klinike Sydney Adventist Hospital
 • Shkolla Westmead klinike

disiplinat

 • Disiplina e varësisë Mjekësisë
 • Disiplina e anestezionit
 • Disiplina e Anatomisë dhe Histologji
 • Disiplina e Shkencave Biomedical
 • Disiplina e trurit dhe Shkencave Mind (Truri dhe Qendra Mind)
 • Disiplina e okulisti Klinike dhe Eye Shëndetësisë
 • Disiplina e dermatologji
 • Disiplina e veshit, Hundë dhe fyt
 • Disiplina e Mjekësisë Emergjente
 • Disiplina i Praktikës së Përgjithshme
 • Disiplina e Mjekësisë Gjenetike
 • Disiplina e imazhimit mjekësor
 • Disiplina e Mjekësisë për kujdes intensiv
 • Shkolla e molekulare Bioscience
 • Disiplina e Mjekësisë
 • Disiplina i Obstetrikës, Gjinekologji dhe neonatologjisë
 • Disiplina e Pediatrike dhe Fëmijëve Shëndetësisë
 • Disiplina e Patologjisë
 • Disiplina i Farmakologji
 • Disiplina i Fiziologjisë
 • Disiplina i Psikiatrisë
 • Disiplina e Mjekësisë Sleep
 • Disiplina e Kirurgjisë

Infermieri dhe Mami (Sydney Nursing School)

farmaci

shkencë

disiplinat

 • Historia dhe Filozofia e Shkencës
 • Shkolla e Kimisë
 • Shkolla i Gjeoshkencave
 • Shkolla e Jeta dhe Mjedisit Shkencave
  • Bujqësia dhe Mjedisi
  • Shkenca biologjike
  • molekulare Bioscience
  • Shkenca veterinare
 • Shkolla e Matematikë dhe Statistikë
 • Shkolla e Fizikës
 • Shkolla e Psikologjisë

Sydney College of Arteve

Sydney Konservatorin e Muzikës

Shkenca veterinare

histori


Në 2001, Universiteti i Sydney kancelarit, Dame Leonie Kramer, u detyrua të japë dorëheqjen nga organi drejtues i universitetit. Në 2003, Nick Greiner, një ish-Kryeministri i New South Wales, dha dorëheqjen nga pozicioni i tij si kryetar i Graduate School e Menaxhimit të universitetit, për shkak të protestave kundër akademike kryesinë e njëkohshëm të British American Tobacco (Australi). më pas, gruaja e tij, Kathryn Greiner, dha dorëheqjen në shenjë proteste nga dy pozicionet që ajo të mbajtur në universitetin si kryetar i Fondacionit të Paqes Sydney dhe një anëtar i këshillit ekzekutiv i Institutit të Kërkimeve për Azinë dhe Paqësorin. Në 2005, Shoqata e Shërbimit Publik të New South Wales dhe Komunitetit dhe Bashkimit Sektorit Publik ishin në mosmarrëveshje me universitet mbi një propozim për të privatizuar sigurinë në kampusin kryesor (dhe kampus Cumberland).

Ne shkurt 2007, universiteti ranë dakord për të marrë një pjesë të tokës së dhënë në Kolegjin St John për të zhvilluar Institutin Sydney të Shëndetit dhe Kërkimit Mjekësor. Si një institucion katolike romake, në dorëzimin e kufizimeve të vendosura të tokës Shën Gjonit në llojin e kërkimeve mjekësore të cilat mund të kryhen në lokalet, duke kërkuar për të ruajtur thelbin e misionit të kolegjit. Kjo shkaktoi shqetësim në mesin e disa grupeve, i cili argumentoi se kjo do të ndërhyjnë me hulumtime shkencore mjekësore. megjithatë, kjo u refuzua nga administrata e universitetit, sepse ndërtesa nuk ishte menduar për këtë qëllim dhe ka pasur shumë objekte të tjera në afërsi, ku hulumtimi i tillë mund të zhvillohet.

Në fillim 2010, universiteti controversially miratoi një logo të re. Ajo ruan të njëjtat krahët universitare, por ajo merr një vështrim më moderne. Ka pasur ndryshime stilistike, një kryesor duke qenë shtresë e demontim njëra-tjetrën, forma e shqyt(mburojë), heqja e librit moton, dhe gjithashtu të tjerët më delikate në krahët vetë, të tilla si mane dhe lesh e luanit, numri i vijave ne libri hapur dhe ngjyrimi. Pallto origjinal i armëve nga 1857 vazhdon të përdoret për qëllime zyrtare ceremoniale dhe të tjera, të tilla si në testamurs.

Veprimi iniciuar nga Spence për të përmirësuar qëndrueshmërinë financiare të universitetit ka larguar disa studentët dhe stafin. Në 2012, Spence udhëhoqi përpjekjet për të ulur shpenzimet e universitetit për të trajtuar ndikimin financiar të një ngadalësimi në regjistrimeve ndërkombëtare të studentëve në të gjithë Australinë. Kjo përfshinte tepricat e një numri të stafit të universitetit dhe fakultetit, edhe pse disa në universitet argumentoi se institucioni duhet të prerë përsëri në programet e ndërtimit në vend. Kritikët argumentojnë shtytje për kursimet e ka shtyrë nga paaftësia menaxheriale dhe indiferenca, duke nxitur veprimin industrial gjatë një raundi të bisedimeve të ndërmarrjeve në 2013 se shqetësimet reflektohen gjithashtu të përhapura në lidhje me financimin publik për arsimin e lartë.

Një studim i stafit të brendshëm në 2012/13, e cila gjendet pakënaqësi të gjerë me se universiteti është duke u menaxhuar. I pyetur për ta vlersuar nivelin e tyre të marrëveshjes me një seri të deklaratave rreth universitetit, 19 për qind e të anketuarve besonin “ndryshim dhe risi” janë trajtuar edhe nga universiteti. Në anketën, 75 për qind e stafit universitar treguar drejtuesit e lartë nuk i dëgjonin, ndërsa vetëm 22 për qind tha se ndryshimi është trajtuar mirë dhe 33 përqind thanë drejtuesit e lartë kanë qenë një shembull i mirë.

Në javën e parë të semestrit, disa Stafi miratoi një mocion mosbesimi në Spence për shkak të shqetësimeve se ai ishte shtyrë stafin për të përmirësuar buxhetin, ndërsa ai mori një shpërblim të performancës së $155,000 që u paguajnë e tij të plotë për $1 milion, në maje 0.1 për qind e fituesve të të ardhurave në Australi. Fairfax media raporton Spence dhe bosët e tjerë Uni kanë paketa të pagave në vlerë prej dhjetë herë më shumë se pagat e personelit dhe të dyfishtë që e Kryeministrit.

Shqetësimet rreth financimit publik për arsimin e lartë janë reflektuar përsëri në 2014 pas propozimin e qeverisë federale për të hequr kontrolli tarifat e studentëve. Universiteti ka mbajtur një proces të gjerë të konsultimeve, që përfshinte një “Takimi bashki” në Sallën e Madhe të universitetit 25 gusht 2014, ku një audience studentësh, Stafi dhe alumni ka shprehur shqetësim të thellë në lidhje me planet e qeverisë dhe i bëri thirrje udhëheqjes së universitetit për të ushtruar presion ndaj propozimeve.] Spence mori një pozitë udhëheqëse në mesin e Australisë zëvendës-kancelarëve në mënyrë të përsëritur thirrje të gjithë 2014 për çdo ndryshim të financimit të mos dëmtojnë qasje të barabartë në universitet duke argumentuar për tarifë çrregullimit për të rritur kostot e kursit për shumicën e nxënësve të arsimit të lartë.

Gjatë mandatit Spence së, universiteti ka tërhequr përbuzjen për lejimin e nxënësve nga një shkollë elite private, Scots College, për të hyrë në universitet me anë të një “rrugë e privilegjit” me anë të regjistrimin në një diplomë të përgatitjes terciar në vend të përmbushjes së kërkesave HSC hyrje. Studentët e universitetit akuzuar $12,000 për të marrë kursin dhe kanë pranuar që një numër i studentëve në kurse shkallë. Ekspozuar nga Fairfax media, skema është kritikuar nga Phillip Heath, kryetari kombëtar i Shoqatës së Kryetarëve të shkollave të pavarura të Australisë.

Një hetim nga Fairfax Media në 2015 zbulohet mashtrimi i përhapur në universitete në të gjithë NSW, përfshirë edhe në Universitetin e Sidneit. Universiteti krijuar një grup pune të posaçëm për sjellje të keqe akademike në prill 2015 për të ruajtur pozicionin e saj udhëheqës në parandalimin e rasteve të mashtrimit dhe të sjelljes së keqe akademike.

Një hetim i kohëve të fundit nga Broadcasting Corporation Australian (ABC) ekspozuar merret korporatave mes Fakultetin e Veterinarisë dhe kompanive të mëdha ushqimore manar kishte rezultuar në mbajtjen e produkteve të dëmshme ushqimit cat testuar për të mbrojtur sponsorët e korporatave.


A doni diskutuar Universitetin e Sidneit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Sidneit në hartën


video





Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Sidneit komente

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit të Sidneit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.