Universiteti i Sunshine Coast

Universiteti i Sunshine Coast

University of the Sunshine Coast Details

Enroll at University of the Sunshine Coast

Përmbledhje


The Universiteti i Sunshine Coast është një universitet publik të bazuar në Sunshine Coast në Queensland, Australi. Duke u hap në 1996 si Sunshine Coast University College me 524 studentët, ajo u riemërua Universiteti i Sunshine Coast në 1999. Si në semestrin 1 2015 trupi studenti ishte 12,000. për 100 kilometra (60 mi) në veri të Brisbane, kampusi është një 100-hektar (250-akër) flora dhe fauna rezervë, fqinj e Parkut Kombëtar Mooloolah River.

Universitare dhe pasuniversitare (kursin dhe shkallë më të lartë nga hulumtimet) Programet janë të ofruara në të dy fakultetet (Arte dhe Business; shkencë, shëndetësor, Arsimi dhe Inxhinieri), me shumicën e hulumtimeve të universitetit u përqendrua në dy fusha kryesore, qëndrueshmëria dhe angazhimi rajonale. Universiteti gjithashtu ofron programe diplomë të dyfishtë në bashkëpunim me Institutin e Sunshine Coast e TAFE. Fushat e studimit janë të ndarë në shtatë disiplina: Biznesi dhe Teknologjia e informacionit, Komunikimi dhe Projektimi, arsim, shëndetësor, Humane dhe Shkencave Sociale, Ligji dhe Shkencës dhe Inxhinieri. Zona Disiplina Ligji është në zhvillim e sipër, me futje parë të jetë Semester 1, 2014

Universiteti është regjistruar në Regjistrin Commonwealth e institucioneve dhe kurseve për studentët jashtë shtetit.

Nxënësit janë në qendër të praktikës sonë të mësuarit dhe të mësimdhënies. As a result USC is the only public University in Queensland to earn five stars for teaching quality in the Good Universities Guide annually since 2007.*

Ne ofrojmë studentëve tanë me përfshirëse, mbështetje të personalizuar në lidhje me programet që lejojnë ata mundësi të mjaftueshme për t'u angazhuar me disiplinën e tyre, profesioni dhe të komunitetit, duke përfshirë punën e integruar të mësuarit, sipërmarrja, and overseas study opportunities.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • biznes, IT and tourism
  • Creative industries, design and communication
  • arsim
  • Engineering and science
  • shëndetësor, nursing and sport sciences
  • shkencat humane, psychology and social sciences
  • Law and criminology
  • Uni pathways and preparation

histori


The first discussions about a university for the Sunshine Coast region began in 1973. Në 1989, the Australian federal government approved its establishment. në 1 korrik 1994 the Queensland Parliament passed the Sunshine Coast University College Act 1994.

Universiteti është themeluar në 1994 and opened in 1996, si Sunshine Coast University College. The University of the Sunshine Coast Act 1998 was passed in Queensland Parliament on 19 November of that year, legislating the independent status of the university. The university changed to its current name of the Universiteti i Sunshine Coast në 1999. It was created by the Australian government to serve the growing population of the Sunshine Coast region, në veri të Brisbane, in Queensland. The University of the Sunshine Coast is the first greenfields university established in Australia since 1971.[citim i duhur]

The inaugural Vice-Chancellor was Professor Paul Thomas, JAM, who took office with effect from 1 janar 1996, having spent an earlier period as Planning President. Ian Kennedy,AO, a pastoralist, was an early Chancellor.

The student body has grown consistently since the university opened in 1996 with an intake of 524 studentët. Në 2012 semester 1 census, universiteti kishte 8,139 studentët (një rritje prej 4.8% në 2011).

The university introduced paid parking at its Sippy Downs campus from February 2013, a move that garnered a negative response from some students and staff. Of the university’s 2,400 parking spaces, përafërsisht 450 (located 1 kilometre (0.62 mi) from the centre of campus) remain as free parking.


A doni discuss University of the Sunshine Coast ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of the Sunshine Coast on Map


Foto


Fotografitë: Universiteti i Sunshine Coast zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

University of the Sunshine Coast reviews

Join to discuss of University of the Sunshine Coast.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.